Surekli cat kapı gelen babaannemler

redvelvetcake

Ne mutlu Türk'üm diyene!
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2010
11.071
11.546
498
En sevmedigim sey cat kapı gelen misafir... Nefret ediyorum!!!!!

Annem ameliyat oldu uc gun once. Surekli bir sürü kisi ziyarete geliyor ama evde yardimci birileri oluyor haftaici, haftasonu kimse yok. Bugun de hava güzel ziyarete de kimse gelmeyecek babam annenle çıkın dolaşın biraz hava alın dedi yürüyüş yapın. Tamam dedim aldım annemi dolaşıyorduk yarim saat sonra babam aradı "neredesiniz misafirler gelmeye başladı" dedi. Ne misafiri dedim anneme sordum bilmiyorum dedi. Kim geliyor ki dedim babam da amcan geldi birazdan babaannen ve buyuk teyzen de gelecek hadi gelin dedi. Daha nereden cikti diyemeden Annemle gittik eve koşa koşa.

Sözde anneme hasta ziyaretine gelecekler. Hasta ziyareti mı misafirlik mı belli değil. Amcamla babam oturmus bira çerez tv keyif yapiyorlar. Annem cay falan yapti evde de bir sey yok kac gündür ne yemek ne alışveriş dolap bos. Annem beni gönderdi çıkarken gördüler beni nereye dedi amcam fırına gitmem lazım dedim bir seyler alacagim. Oh tamam dedi. Resmen misafirliğe gelmiş ya.

Ben aldım getirdim iste pasta kek börek çörek bir seyler sonra babaannemler geldi oturdular hemen cay servisi basladi tatlılar tuzlular falan, surekli annem cay götürüyor ben tabak hazirliyorum. Sonra bari balkona gecelim hava güzel dediler balkonda da daha masa sandalyeyi kurmamistik onları falan cikardik. Babam yardım etmiyor zaten babaannemler de gerek yok demiyorlar surekli anneme bakıyorlar cay tAtli tuzlu. Annem ameliyat oldu uc gun once ve sanki hasta ziyaretine değil misafirliğe gelmişler. Cok sinir oldum. Babaannem ameliyattan once annemi arayıp nereden çıktı şimdi nerede olacaksın gece kim kalacak oğlum kalmasın o cok yoruluyor zaten gece uykusuz kalmasın bana gelsin kalsın falan diyen biri. Ya insan bir gecmis olsun der ya da cocuklar nerede kalacak der.

En sonunda kardesim geldi o da merhaba dedi gecti odasına ben de gidip kusura bakmayın benim çıkmam lazım annem dinleniyor bir ihtiyacınız olursa kardesim yardım eder dedim çıktım. Babam bozuldu ama yani bütün gun onların hizmetine amade usak gibi yanlarında durmak istemiyorum.

Annem kardesime hamileyken buyuk teyzem annemi arayıp ay başından once doğum olsun da ay bası hastanelere zam geliyor ne gerek var erkenden doğur iste insanlar tarlalarda doğuruyor falan demis. Sinir oluyorum anneme boyle davranmalarına.
Ben ameliyat olduktan sonra da doktordan dönerken babam arayip neredesiniz annemler gelmis kapıda kalmışlar demişti. Gelmeleri gereken saatten tam uc saat once gelmisler, artık nasıl bastiysa annem donerken kaza yapmadık iyi ki. Bir de sanki benim ya da annemin telefonu yokmuş gibi direk babami arıyorlar.

Tamam babannemdir büyüklerim saygı duyarım. Ya normalde cok sefkatli bir insandir babaannem (buyuk teyzem degil ama) sag olsun anneannemle falan da aralari cok iyidir. Ama bazen boyle kaynanalik yapiyor sinir oluyorum!! Zaten Bugun bir saygısızlık da yapmadım annemle birlikte hizmet ettik yine. En sonda da "gorevimi" devredip çıktım. Babam bozuldu biraz ama yani cok sinir oldum. Ben cumartesi gunu evde oturmak zorunda miyim? 19 yasindayim programım olamaz mı arkadaşlarımla?
Bir değil iki değil hep aynı seyi yapıyorlar ben surekli evde olmak zorunda miyim? Bir de sanki annemin benim kardesimin telefonunu bilmiyorlar da babami arıyorlar direk. Ben surekli müsait olmak zorunda da değilim, surekli evde hizmet edecek birileri de olamaz, evde her dakika pasta börek olmak zorunda mı? Tamam oğlunun evi de yani bizim de bir yaşantımız var. En cok da kasıtlı olarak babami aramalarına sinir oluyorum. Zaten surekli annemi, bizi iğneleyen sekilde konuşuyorlar biz babamin parasını yiyormuşuz gibi. Yok efendim neden özel okula gidiyormuşuz. Neden burs almamisiz, Neden eşyaları değiştirmişiz. Asıl kendileri babamin parasını hortumluyor. Allah'tan babam onlar gibi değil para konusunda. Babam bile korkudan söyleyemiyor cogu seyi.

Daha evlenmeden kaynana ne demek gördüm yani

öncelikle annenize geçmiş olsun diyorum....

bende ameliyat olduğumda çat kapı gelen misafirler oldu (3 gün annemde-1 hafta kayınvalidemde kaldım) ne annem ne de kayınvalidem bana bırak çay servisi yaptırmayı su bile aldırtmadılar. sende anneni yatıracaktın bir koltuğa "annem yeni ameliyat oldu kalkamaz ben yavaş yavaş yaparım" diyecektin. gelecek olanlar, zaten yeni ameliyat olmuş bir yere gitmez diye düşünmüştür o yüzden çat kapı gelmiştir.

benim annemde ameliyat oldu ben henüz lise 1deydim ve anneme ablamla (oda lise2ydi) tek 1 iş yaptırmadık. hem okula gittik hem ev işini yaptık. hafta sonu bile gezmek hakkımız demedik annem iş yapmasın diye misafirlerle ilgilendik.

öncelikle annenize geçmiş olsun diyorum....

bende ameliyat olduğumda çat kapı gelen misafirler oldu (3 gün annemde-1 hafta kayınvalidemde kaldım) ne annem ne de kayınvalidem bana bırak çay servisi yaptırmayı su bile aldırtmadılar. sende anneni yatıracaktın bir koltuğa "annem yeni ameliyat oldu kalkamaz ben yavaş yavaş yaparım" diyecektin. gelecek olanlar, zaten yeni ameliyat olmuş bir yere gitmez diye düşünmüştür o yüzden çat kapı gelmiştir.

benim annemde ameliyat oldu ben henüz lise 1deydim ve anneme ablamla (oda lise2ydi) tek 1 iş yaptırmadık. hem okula gittik hem ev işini yaptık. hafta sonu bile gezmek hakkımız demedik annem iş yapmasın diye misafirlerle ilgilendik.

teşekkür ederim.. maalesef bizimkiler hep öyle ameliyat bahane misafirliğe gelip hep annemden hizmet bekliyorlar. ikimiz bile yetişemedik ben zaten beceriksizim herhalde bana kalsa işleri annemi zorla kaldırıp yaptırırlardı. o kadar sinirlendim ki çektim gittim. hem çat kapı gelmeleri ayrı ayıp hem de hasta insandan hizmet beklemeleri.

teşekkür ederim.. maalesef bizimkiler hep öyle ameliyat bahane misafirliğe gelip hep annemden hizmet bekliyorlar. ikimiz bile yetişemedik ben zaten beceriksizim herhalde bana kalsa işleri annemi zorla kaldırıp yaptırırlardı. o kadar sinirlendim ki çektim gittim. hem çat kapı gelmeleri ayrı ayıp hem de hasta insandan hizmet beklemeleri.

keşke kaldırmasaymışsın anneciğini.
misafir umduğunu değil bulduğunu yer.
hizmete yetişmeniz de gerekmiyordu bence,adı üstünde hasta ziyareti elinden gelen yeterli olurdu bence.

Geçmiş olsun anneciğine...
Hasta ziyareti kısa olur,fazla ikram yapılmaz.
Ziyarete gelen kişi yiyecek getirmişse onlar ikram edilir.
Zaten evin hanımı hasta olduğuna göre,adet gereği yiyecek getirmeleri icap ederdi.

Ameliyat sebebiyle,bu haftasonu evde kalman daha doğru olurdu.
Ama her zaman böyleyse,haklısın.Bu yaşta her haftasonunu böyle geçirmen haksızlık.

Çat kapı haber vermeden gelen misafirlerden bende hoşlanmam ,kimse hoşlanmaz. Amcanlar babannenler önceden de böyle bir şey yapıyorlar mıydı?Hani rahatsızsın ya size gelmelerinden... Annenin ameliyatını bahane ediyorlarmış ya güya... Başka zamanlarda habersiz gelirler miydi? Kusura bakma canım ama 19 yaşında olmanın gençliğine veriyorum bunları.İnsanlar düşünmüşler gelmişler.Gelseler suç olur gelmeseler suç. Ayrıca hizmet ne demek ya?Sen onlara ikram buyurmakla hizmet mi etmiş oluyorsun? Duyanda sizden çıkmayacak zanneder. Hem hasta ziyaretine değil de misafirliğe gelmiş olsalar nolcak ki?Bunda büyütülecek ne var göremiyorum,anlayamıyorum.Zannediyorum ki annende seninle aynı şeyi düşünüyor.Çünkü böyle durumlarda genellikle kızlar annelerinden etkilenir de. Bu arada geçmiş olsun.

Nekadar sinir bozucu bir durum.
Hizmet etmek zorunda degildiniz!
Hasta ziyareti kisa olur birde amcamlar, babaannemler diyorsun.
Onlar yabanci degilki. Ben annemi misafir odasina yatak acip yatirirdim.
Buyrun derdim lütfen tek, tek girin istirat ediyor diyerek odaya alirdim.
Herkes annenin yanina girip ciktiktan sonra evinede giderdi zaten.
Oturup cay, börek, cörek keyfi nedemek.
Bayram ziyaretinemi gelmisler!!

annen ameliyat olalı 3 gün olmuş.ameliyat olunca elbette ziyaretçileriniz olacak.duyan komşular ve akrabalar çat kapı gelebilir bundan doal ne var.ayrıca nasıl bir ikram şekliniz varki,sürekli tatlı tuzlu çay servis ettiniz.tabaklara tatlı tuzlu neyiniz varsa koyulur,çay servisi yapılır.
ayrıca ameliyatlı anneni ve misafirleri bırakıp gitmen hiç hoş olmamış.bir hafta sonu çıkmasan birşey kaybetmezdin:50:

Öncelikle geçmş olsun. :)Benzer şeyleri ben de sene başında yaşadım.
Normalde çat kapı gelenlerden hoşlanmam.Evden çıkmadan bir arasa gelecek kişi ne olur yani?
Ancak hasta ziyareti kısa olur diye bu durum beni rahatsız etmedi.
Zaten 15 dakika duracak bir kolonya bir de çikolata.Neymiş bu tatlı tuzlu?Vallahi annem öyle gösterdi,öğretti.
Ama..
Biri geldi annem de oturuyor ya bir muhabbet bir sohbet 3-4 saat durdu.Hasta ziyareti kısa olur diye öyle misafire ikram edilecek birşey de yok.Hazır kek,tuzlu çubuk kraker,galeta koydum ne yapayım?
Ben şaşırdım,annemler hepten şaşırdı.
Biri daha geldi öyle bu sefer de aynı..
Koca koca insanlara nerede nasıl davranmaları gerektiğini ben öğretemem ya bu saatten sonra.:27:
Hayır,insan ne maksatla insanların geldiğini bilmiyor ki ona göre davransın.Oluyor arada böyle pürüzler işte..

Son düzenleme:
Canım onlar anneni düşünmüyosa senin düşünmen lazımdı anneni.:34:

Geçmiş olsun ...

Son düzenleme:
Bazı arkadaslar beni yanlış anlamış herhalde. Olay su babaannemler surekli cat kapı bize geliyorlar. Evde olmayınca da sanki benim ya da annemin telefonu yokmuş gibi babami arıyorlar. Bugun de aynı sey oldu. Ustelik Annem hastaydi yani tamam gelsinler de saatlerce oturdular. Benim isim falan yoktu ki, programım da. Sinirlendim çıktım gittim, zaten çıkmadan once de kardesim geldi o yüzden çıktım, çıkmadan once de anneme söyledim odasına gitti dinlenmek icin. Burada yanlış olan ne anlamadım? Yanlış olan bana sen otur okul nasıl anlat diyip annemden surekli cay istemeleri değil mı? Ben de anneme yardım ettim doğal olarak. Annemesoyledim sen otur diye ama o da ayıp olur diye oturmadı. Asıl onların yaptıgı ayıp... Misafirliğe geliyorlarsa da bir zahmet annemin sağlam oldugu zaman gelsinler ya da şimdi geleceklerse de kimseden hizmet beklemesinler. Tabii ki gecmis olsuna gelinir ama en fazla yarım saat yani. Once börekler pogacalar sonra kurabiye kek sonra baklava surekli cay sonra kahve. Yok salonda oturalim yok sicak basti balkona gecelim. Boyle hasta ziyareti mı olur. Ayrıca benim rahatsız oldugum diğer bir nokta da surekli aynı sekilde gelmeleri. Hasta ziyareti adı altında bile aynı seyi yapıyorlar.

Bu arada gecmis olsun dilekleriniz icin de teşekkür ederim..

Bazı arkadaslar beni yanlış anlamış herhalde. Olay su babaannemler surekli cat kapı bize geliyorlar. Evde olmayınca da sanki benim ya da annemin telefonu yokmuş gibi babami arıyorlar. Bugun de aynı sey oldu. Ustelik Annem hastaydi yani tamam gelsinler de saatlerce oturdular. Benim isim falan yoktu ki, programım da. Sinirlendim çıktım gittim, zaten çıkmadan once de kardesim geldi o yüzden çıktım, çıkmadan once de anneme söyledim odasına gitti dinlenmek icin. Burada yanlış olan ne anlamadım? Yanlış olan bana sen otur okul nasıl anlat diyip annemden surekli cay istemeleri değil mı? Ben de anneme yardım ettim doğal olarak. Annemesoyledim sen otur diye ama o da ayıp olur diye oturmadı. Asıl onların yaptıgı ayıp... Misafirliğe geliyorlarsa da bir zahmet annemin sağlam oldugu zaman gelsinler ya da şimdi geleceklerse de kimseden hizmet beklemesinler. Tabii ki gecmis olsuna gelinir ama en fazla yarım saat yani. Once börekler pogacalar sonra kurabiye kek sonra baklava surekli cay sonra kahve. Yok salonda oturalim yok sicak basti balkona gecelim. Boyle hasta ziyareti mı olur. Ayrıca benim rahatsız oldugum diğer bir nokta da surekli aynı sekilde gelmeleri. Hasta ziyareti adı altında bile aynı seyi yapıyorlar.

Bu arada gecmis olsun dilekleriniz icin de teşekkür ederim..

ben seni anladım canım,onlarda muhtemelen yabancı değiliz biz diye yayılmışlardır.
onlar sen otur deyip annenden çay istediklerinde ,annecim sen ameliyatlısın git yat deseydin keşke,madem baban yardımcı olmuyor,siz koruyun annenizi.
kek pasta börek ,birde üstüne baklava çok gereksiz olmuş.
bana göre hasta ziyaretine gelenler alır eline 1 pasta öyle gelirler,ağırlanma da beklemezler.
ama sizin misafirleriniz yabancı değilmiş,heralde ondan çok oturdular.

oncelıkle cok gecmıs olsun dılıyorum .
rabbım annecıgıne acıl sıfalar versın .

tatlım senı o kadar cok ıyı anlıyorum kı
cunku aynı konudan ben de muzdarıpım .
ne yazık kı bızım sulalede de hıc haber verme olayı yoktur .
catkapı gelırler .hem de oyle oglen saatlerı de degıl .aksam saatlerın de
resmen baskın gıbı basarlar evımızı .ee aksam saatı halıyle esofmandı
hep rahat seyler oluyor ustun de.o sekıl de karsılarına cıkmak da ıster
ıstemez benım canımı cok sıkıyor .
bızım sulale de haber verme olayı yok sebebı ıse ;haber vererek gelırlerse
eger bırseyler hazırlayın yemek ıcecek yapın anlamına gelırmıs.
sankı haber vermeden geldıklerın de afadersın mon mon baksıyoruz :41:.
benım babam da pek sever mısafırı .aksam saatın de cat kapı gelen mısafırın
pesın de donmemızı ıster.yahu yemegınız var mı bırseyınız var mı sormak hıc
yok .hemen babam baslar "hadı yemek hazırlayın" dıye .adamlar ac olmasa bıle
babam saolsun ılla yemek hazrılatır .oysa kı bı babam susa ne yemegı
bır cayla postalıcam :1:

Son düzenleme:
ben seni anladım canım,onlarda muhtemelen yabancı değiliz biz diye yayılmışlardır.
onlar sen otur deyip annenden çay istediklerinde ,annecim sen ameliyatlısın git yat deseydin keşke,madem baban yardımcı olmuyor,siz koruyun annenizi.
kek pasta börek ,birde üstüne baklava çok gereksiz olmuş.
bana göre hasta ziyaretine gelenler alır eline 1 pasta öyle gelirler,ağırlanma da beklemezler.
ama sizin misafirleriniz yabancı değilmiş,heralde ondan çok oturdular.

Evet herhalde ondan dolayı yabancı değiliz biz ne olacak diye.. Halbuki annem kendi annesi bile gelse hiç hoşlanmaz. Gerçi ben anneannem gelse sorun etmem sevinirim aksine :D

Gecmis olsun, bende benzer seyleri yasadım annem hastanede iken eve gelen, giden o kadar fazlaydı ki, ama aksine kimse yemek, hizmet beklemedi zaten annem normal bir hasta degildi beyin kanaması yüzünden hastaneye yattı, bir daha' da eve gelmedi, gelemedi zaten sagolsun teyzemler bir dakika bile yalnız bırakmadı bizi, elime bir tabak almadım hic bir laf' ta duymadım gelenlere ise meyve suyu veya kuru pasta verildi onlar' da zaten ziyarete gelenlerin getirdikleriydi amacları, bizim yanımızda olmak, acımızı paylasmak, bize destek olmaktı zaten.

Bizde adettir hasta ziyaretine eli bos gelinmez hatta annem vefat edince, 7 gün boyunca kuran okutuldu o zaman da sürekli birseyler yapıldı kimi evinde yapmıs, kimi özel yaptırıp getirmis bize hic birsey bırakmadılar sagolsunlar destekleri yeterdi.. Hatta annemin hastanede yattıgı 15 gün boyunca evde coluk cocuk belki 15- 20 kisi kalıyorduk kimse nerde uyuyacagız?, ne yiyecegiz? demedi. Uykusu gelen kıvrılıyordu bir köse' de.

Sizinkiler hasta ziyaretiyle misafirligi karıstırmıs, aynı benim halamlar ve babamın diger akrabaları gibi hasta ziyareti kısa olur amac gecmis olsun dileklerini iletip gitmek..
Cay, börek faslı' da ne demek?
Aynı benim halamlar! Her gün teyzemler yanımda, babam ararsa gelin derse kapımızı acarlar bir de bir muhabbet ederler sasar kalırsınız, hic mi ceneleri yorulmaz, konu bitmez??
:53:

Bize yardıma geldi güya o bize yardımda bulunacagına biz ona hizmet ettik, yemegi yaptık, teyzemler ayagına cay götürdüler lafa gelince hala! teyzemler' den daha yakınmıs! O yüzden misafir gibi geliyo yiyor, iciyor ve gidiyor.. Bu baba tarafı neden hep böyle yahu?
:ssz:

Son düzenleme:
oncelıkle cok gecmıs olsun dılıyorum .
rabbım annecıgıne acıl sıfalar versın .

tatlım senı o kadar cok ıyı anlıyorum kı
cunku aynı konudan ben de muzdarıpım .
ne yazık kı bızım sulalede de hıc haber verme olayı yoktur .
catkapı gelırler .hem de oyle oglen saatlerı de degıl .aksam saatlerın de
resmen baskın gıbı basarlar evımızı .ee aksam saatı halıyle esofmandı
hep rahat seyler oluyor ustun de.o sekıl de karsılarına cıkmak da ıster
ıstemez benım canımı cok sıkıyor .
bızım sulale de haber verme olayı yok sebebı ıse ;haber vererek gelırlerse
eger bırseyler hazırlayın yemek ıcecek yapın anlamına gelırmıs.
sankı haber vermeden geldıklerın de afadersın mon mon baksıyoruz :41:.
benım babam da pek sever mısafırı .aksam saatın de cat kapı gelen mısafırın
pesın de donmemızı ıster.yahu yemegınız var mı bırseyınız var mı sormak hıc
yok .hemen babam baslar "hadı yemek hazırlayın" dıye .adamlar ac olmasa bıle
babam saolsun ılla yemek hazrılatır .oysa kı bı babam susa ne yemegı
bır cayla postalıcam :1:

Tesekkur ederim:)
Bugun de Balkona çıkarken benim odamdan geçtiler (cok fesadim ben de herhalde ama diger giris varken hemen onlerinde, gidip uzun yolu sectiler benim odama daldilar) ve normalde hiç olmayan sey yani pijamalarım coraplarim bile yatağın ustundeydi :( ama utanmadım da yani ne yapabilirim hazırlıksız yakaladılar onların utanması lazım benim rezil olmama sebep oldukları icin.
Of benim babam da öyle ama sadece kendi ailesine. Ne zaman kendi ailesinden birileri gelse abartir da abartir Bugun oldugu gibi her geldiklerinde gereksiz cok alir her seyi. Bana kalsa ben de bir cay yeter sonra hadi evlere. Hasta ziyareti üstelik ya :47:

Gecmis olsun, bende benzer seyleri yasadım annem hastanede iken eve gelen, giden o kadar fazlaydı ki, ama aksine kimse yemek, hizmet beklemedi zaten annem normal bir hasta degildi beyin kanaması yüzünden hastaneye yattı, bir daha' da eve gelmedi, gelemedi zaten sagolsun teyzemler bir dakika bile yalnız bırakmadı bizi, elime bir tabak almadım hic bir laf' ta duymadım gelenlere ise meyve suyu veya kuru pasta verildi onlar' da zaten ziyarete gelenlerin getirdikleriydi amacları, bizim yanımızda olmak, acımızı paylasmak, bize destek olmaktı zaten.

Bizde adettir hasta ziyaretine eli bos gelinmez hatta annem vefat edince, 7 gün boyunca kuran okutuldu o zaman da sürekli birseyler yapıldı kimi evinde yapmıs, kimi özel yaptırıp getirmis bize hic birsey bırakmadılar sagolsunlar destekleri yeterdi.. Hatta annemin hastanede yattıgı 15 gün boyunca evde coluk cocuk belki 15- 20 kisi kalıyorduk kimse nerde uyuyacagız?, ne yiyecegiz? demedi. Uykusu gelen kıvrılıyordu bir köse' de.

Sizinkiler hasta ziyaretiyle misafirligi karıstırmıs, aynı benim halamlar ve babamın diger akrabaları gibi hasta ziyareti kısa olur amac gecmis olsun dileklerini iletip gitmek..
Cay, börek faslı' da ne demek?
Aynı benim halamlar! Her gün teyzemler yanımda, babam ararsa gelin derse kapımızı acarlar bir de bir muhabbet ederler sasar kalırsınız, hic mi ceneleri yorulmaz, konu bitmez??
:53:

Bize yardıma geldi güya o bize yardımda bulunacagına biz ona hizmet ettik, yemegi yaptık, teyzemler ayagına cay götürdüler lafa gelince hala! teyzemler' den daha yakınmıs! O yüzden misafir gibi geliyo yiyor, iciyor ve gidiyor.. Bu baba tarafı neden hep böyle yahu?
:ssz:

Öncelikle Allah rahmet eylesin, basın sag olsun anne cok farklı bir sey. Annem aynı anda iki operasyon geçirdi ama kısa kısaydı ve ciddi bir sey degildi ama yine de bünyesi cok zayıf oldugu icin cok hirpalandi onu o halde görmeye dayanamadim.

Bize de sag olsun anneannem ve teyzemler cok yardımcı oldu. zaten akşamında teyzem kaldı annemle hastanede. Biz de diğer teyzemle anneannemde kaldık. Anneannem o kadar uğraştı ki, halbuki ben de kardesim de küçük değiliz babam eve gitti biz de gidebilirdik ama bırakmadı bizde kalin dedi. Üstelik o da yakın zamanda cok buyuk ameliyatlar ve hastalıklar atlattı, yeni bitmişti radyoterapisi. Biz eve dönünce de bir sürü yemek gönderdi bize.

Babaannem de Bugun aksam gönderdi onun da hakkını yemeyeyim. Herhalde Bugun gündüz gördü annemin halini akşamında eve donunce yemek gönderdi. Ne olursa olsun gercekten nedense anne tarafı daha iyi oluyor herkesin. Hasta ziyareti mı misafirlik mı belli değil. Babam bile ameliyat olsa yine gelirler bizden pasta börek beklerler. Huyları bu. hasta ziyareti baklava eşliğinde dedikodu yaparak olmaz yani...:45:

Anlamadığım nokta madem annen hasta, kardeşin geldiğinde ne diye anneni oturtup kardeşinle iş peşinde koşturacağına sen evden çıkıyorsun ki?

Kardeşin odaya geçtiyse evden çıkmak yerine onu odadan çıkarman lazımdı.

Anneni bir köşeye oturtup her işe sen koşsan bu kadar oturmazlardı. Laf sokacak olurlarsa da cevaplarını verirdin. Hasta o, benden de hizmet bu kadar diye.

Ayrıca hasta ziyaretine haber verilip gidilmez zaten, bu bir şeyler hazırlayın geliyoruz demek oluyor.

Benim annem ameliyat olduğunda gelenler (bir oda dolusu insan) annemi unutup bağıra çağıra dedikodu yapmaya başlayınca dayanamayıp kibarca yan odaya geçmelerini söyledim. "E biz kalkıyorduk zaten" deyip ziyaretlerini (!) nihayetlendirdiler. Kadının kafası ses istemiyor, ağrıları var sürekli birde gelenlerin çocuklarının, annemin yattığı çekyata vurarak oyun oynamalarına ne kadar gerilmiştim. Ben tam çatıcam, annem kaş göz yapıp beni susturdu sürekli. İnsanlarda görgü kalmamış, hizmeti başkası bile yapsa hiç yerinden kalkmasa bile insan sessizlik istiyor, dinlenmek istiyor hastayken. Seni çok iyi anlıyorum, peki babanla konuşsan olmaz mı?

Benim annem ameliyat olduğunda gelenler (bir oda dolusu insan) annemi unutup bağıra çağıra dedikodu yapmaya başlayınca dayanamayıp kibarca yan odaya geçmelerini söyledim. "E biz kalkıyorduk zaten" deyip ziyaretlerini (!) nihayetlendirdiler. Kadının kafası ses istemiyor, ağrıları var sürekli birde gelenlerin çocuklarının, annemin yattığı çekyata vurarak oyun oynamalarına ne kadar gerilmiştim. Ben tam çatıcam, annem kaş göz yapıp beni susturdu sürekli. İnsanlarda görgü kalmamış, hizmeti başkası bile yapsa hiç yerinden kalkmasa bile insan sessizlik istiyor, dinlenmek istiyor hastayken. Seni çok iyi anlıyorum, peki babanla konuşsan olmaz mı?

Kendi ailesi soz konusu olunca babam icin sular duruluyor. Hatta dün ben içerideyken babam yardım etmek istemiş cay icin anneme. babaannem de babama otur, o yapar tabii dolduracak cay icmeyecek miyiz falan demis. Tövbe tövbe ya

Back
X