Sürekli çocuklara baktırma isteği..

Açık açık diyin ,3. bile yapma dedik bize mi güvendin ?
Doğur biz bakarız mı dedik ,hastalık olur acil bişi olur bakarız ,uğraşamam senin çocuklarınla diyip versenize ağzının payını niye yüz veriyorsunuz

Doğum sonrası ilk 2 ay ablanizin paikolojisindeydim. Sanki ailem bana yardım etmek zorunda benim yükumu hafifletmek zorunda gibi davrandım tabiri caizse abandim. Bir gün farkettim ki ne yapıyorum ben? Kimse benim çocuğuma bakmak zorunda değil bir bardak su getirse 1 saat ilgilense bu bir lütuf. Hele ki milletin annesi neler yapıyor lafı. En kötüsü. Adı üstünde o milletin annesi diğeri de milletin kızı. Ben milletin kızı kadar hayırlı bir evlat oldum mu diye de sormak lazım kendine. 2 ay bu davranışım ile hala utanırım şuan kızım 2 yaşına girmek üzere. Rica etmek minnet etmek olanı kabullenmek mutluluktur

Herkes kendi çocuğuna bakmakla mükelleftir. Ailelerimiz tabiki destek olabilir ama bunu alışkanlık haline getirip sanki çocuklara bakmak onların sorumluluguymus gibi davranmak kesinlikle yanlış

Valla bir tanecik çocuğum var bir sürü de kardeşim var. Ama herkesin derdi var annem hasta. Kaynanamı çekemem dedim. Sezeyan doğurmama rağmen kendim baktım.yalnızdım lohusayken bile. En fazla kocamı darlıyorum o da ev işi için. Kimseye güvenip yapmadım bu çocuğu. Ama zor tabi onu da diyeyim. Bi tanesi ile baş edemiyorum. 3 taneyi düşünemiyorum. Yardım edebiliyorsanız edin yani. Analık başka psikoloji. Teyzelik her türlü daha az stresli :) Oturup sakin sakin bir tv izleyemiyorum. Şunu da emzirirken yazıyorum valla

Şu da çocuklara tek başına bakıyor kimseden yardım istemiyor diye örnek gösterin

Birebir olmasa da ablanızla benzer şeyleri yaşıyorum. Kadın kendine vakit ayıramadığı için film izlemek lüks olduğu için yatmak yerinw bunu tercih ediyor çünkü kafasını boşaltmaya ihtiyacı var. Siz de toplanmışsınız tahammülsüzler ailesi olarak kadına omuz vermekte isteksiz davranıyorsunuz. Bu çocuklar ilelebet çocuk kalmayacak. En yakın akrabaları olarak biraz gani gönüllü olursanız ablanız da 12 ayın 3 ayı deşarj olma fırsatı bulur. Milletin ailesi torunlara bakıp büyütüyor onları, siz 3 ay sabredemiyorsanız çok ayıp ediyorsunuz

Çocuklar uyudu eşim şehir dışında evde yalnızım. Yatıp uyumuyorum çünkü kafa dağıtmaya ihtiyacım var. Gün boyu büyüğü havuza hazırla, küçüğe bak, uyuyunca konşulara bırak çarşıda iş hallet, koştur koştur eve dön uyanmıştır diye. Gel eve yedir içir yıka emzir yemek hazırla... telefonu elime yeni aldım nerdeyse. Ha şunu da ekleyeyim geçwn sene ben hamileyken bekar olan kzkardeşim son ayımda yanımdaydı evimin her işini yaptı büyük kızıma baktı. O da bana ihtiyaç duyarsa koşar giderim Allah bin kere razı olsun. Bana mı güvendin de hamile kaldın demedi, sonuçta kardeşim. Benden karşılığını fazlasıyla görecek

yapmasaymış bakamayacağı çocukları. size güvenip tüm işi yıkmaya çalışması saçmalık bence kendi işinizle uğraşın kendi çouklarıyla kendi uğraşsın zaten yeterince derdiniz vardır düğün telaşı diyorsunuz

Ablaniz zor bi durumda ve siz ona yardim etmeye gocunuyorsunuz insanin bazen yapmam dedikleri basina gelebiliyor ins ilerde ablanizin durumuna dusmezsiniz insan en yakinlarindan da destek goremeyecekse napsin gercekten hele bunlar sizin oz yegeninizse daha yeni bizim burda hastane onunde 3 cocuklu bir kadin kendini arabalarin onune atip intihar etmis ve olmus neden derseniz hamileymis ve kurtaj zamani gecmis insan istemesede hamile kalabiliyor bunu onlemenin yuzdeyuz bir yolu yok kabul edelim artik bu cocuklar sadece o kadina gonderilmiyor siz teyze oluyorsunuz anane oluyorsunuz cocukluklarina sizde taniklik edin nolur sizinde biraz emeginiz olsun biz bu cekirdek aile olayini beceremedik butun yuk kadina bindi hem calisiyor hem ev isi cocuklar cogu erkek desen bu sorumlulugu alamiyor alsada cok az sonra evde huzursuzluklar basliyor al sana bosanma evlenen insanlara ve cocuklara artik cok uzulmeye basladim.

Cok cok zor bir cocugum var hatta adi da mila :)
Kimseden destek almiyorum, turkiyeye gittogimizde annemde kaliyorum ve kesinlikle bakar misin uyuyum demiyorum ki 30 aydir uyumuyorum mesela su anda da gecenin bu saatinde hala emziriyorum
Cocugu biz yapiyoruz , bu karar bize ait , bizim sorumlulugumuz , bizden baska kimsenin sorumlulugu yok
Kendi isteginizle destek olursunuz ama ablanizin talepleri ve tepkisi cok yanlis , bana ablam boyle soylenip dursa bana sorup da mi dogurdun bak cocuklarina derdim

Yaparken sana sormuyor ise bakarkende seni beklemeyecek.
Ayrıca bir kadının çocuklarını alıp 3 ay babasının evinde kalmasını da doğru bilmiyorum. Herkes evine yakışır. Eşini boşlaması ve çocukları babalarından uzaklaştırması aile ilişkileri açısından da doğru değil.
Söyleyin bakmak zorunda değiliz diye.

insan Annesini kardeşini kullanırken utanır biraz, her gün film izleyeceğine otursun çocuklarıyla ilgilensiN, aklı hala bi karış havada gezmede üstelik, bakmayacağı çocuğu yapmasınlar.
Ben burdan sinir oldum Allah sabır versin size, ben çeker konuşurum kusura bakmasın yani. Evin işinin de ucundan tutsun bi zahmet

Ben de 20 gundur annemdeyim. Bebegim sabah 8de uyaniyor. Emziriyorum annem aliyor 2 3 saat oynuyor onla. Kahvalti yaptiriyor falan. Zaten yazdan yaza goruyorum biraz vakit gecireyim. Sen de uyu biraz daha diyor. Bana resmen ilac gibi geldi bu 20 gun. Ama ben zorla baktirmam mesela. Kendisi istiyor sabahlari. Zaten kizim da bir sure sonra beni ariyor. Annem bezip beni kaldiriyor 3 saat gecmeden
Ablaniz da tuhafmis. Ablam da yapiyor bunu ama oyle her gun degil. Ilk geldigi zamanlar yapiyor mesela. Calistigi icin yoruluyor. Hem cocuk hem is. Biraz dinleneyim diyor ama kulagi hep cocuklarda uyuyor. Biri anne diye aramaya baslasa hemen gelir yattigi odadan mesela.
Daha ikimizde bebelerimizi zorla birine baktirmadik yani. Cok bencilce ablanizin yaptiigi. 3 ay bu cekilmez.

Benim yiğenlerim gelse seve seve bakarım ama ablan da sürekli uykusunu almayıp sizi mecburi bırakıyormuş başkasını da örnek gösteriyormuş öyle olunca da canı sıkılır insanın ayrıca ev işlerine de yardım etmiyorsa olmaz..

Çocuk yapmak tamamen ve sadece yapan iki kişiyi ilgilendirir. Insanlarin yapmak zorunda olmadigi bir seyi yaptiklari halde hoşlarına gitmiyor diye tahammulsuzler ailesi olarak nitelendirmissiniz .
Gerçekten anlamlandırmak mümkün değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…