Sürekli çocuklara baktırma isteği..

Başınız darda olsa kimseye koşmaz mısınız... çekirdek aile zor zamanda yanımda olmayacaksa ne zaman olacak? Bu mantığa göre kimseden yardım istemeyin, herkes yaşamını tek başına idame ettirmek zorunda. Size göre insanlık nedir, aile bağları neden var?

3 çocuk bası darda olmak değil tercihtir . Burada ayrılıyoruz . Çocuklar gökten bizim tercihimiz dışında gelen şeyler değil .
Kendi tercihimle 3 adet yapıyorsam da kimse onları tahammül etmek zorunda diye düşünmem . Annesi babasi bile tahammül edemiyorken disardan biri nasil etsin?

Kredi çekip ödeyemezseniz borç istemez misiniz, duş alıp dışarı çıkıp hasta oldunuz doktora gitmiyor musunuz evde eşinizden bir çorba beklemez misiniz, arabanız bozulsa yoldan geçenlere otostop çekmeyecek misiniz???? O zaman hiçbir sabah duş almayın, araba kullanmayın, kredi çekmeyin... ya da bunları yapıp muzdarip olursanız boğulun bataklıkta kimseye güvenmeyin. Böyle yaşayabiliyor musunuz??? Yaşayamıyorsanız üstten üstten konuşmayın. Belki istemeden gerçekleşti hamilelikler... öyle olmasa bile siz hiç yardım beklemez misiniz? Öğrenciyken otogarda çok sefer el verdi insanlar valizlerime... gelmeseydin madem bunca bavulla demediler. Elin yabancısı bile böyle insanken kendi kardeşim bana nasıl koşmaz... benim bunu anlayabilmem mümkün değil

Bunlarla çocuk yapmayı bir tutuyorsanız zaten tartışacak bir şeyimiz olamaz .
Iyi forumlar

Kaç yaşında o 3 çocuk canım?

Bunlarla çocuk yapmayı bir tutuyorsanız zaten tartışacak bir şeyimiz olamaz .
Iyi forumlar
Çocuk yaomak da bütün bunlar gibi hayatın akışı içerisinde son derece insani bir durumdur. İnsan doğasına karşı çıkamazsınız. Ayrıca çocuk büyütmek asla ve kat’a tek başına yapılabilecek tarzda bir eylem değil zaten. Bunu ben söylemiyorum, pedagoglar ve psikologlar söylüyor. Yardımlaşmak şart

Hangi psikolog pedagog söylüyor ise ona pek güvenmeyin derim .

Her gun benim kadar küçük çocuk gormediklerine eminim. çocukların fizyolojisini de benim yarim kadar bilmiyorlardir.
Ben olsam bana guvenirim
Görmeyi ve bakıp büyütmeyi bir tutuyorsanız sizinle tartışamayacağım. Kreşte falan mı çalışıyorsunuz? Zaten çocuk fizyolojisiyle yapmasaymış üç çocuk demek arasında en ufak bir bağlantı yok

Yok kreşte çalışmıyorum . Çünkü çocuklarla o kadar içli dişli bir iş seçemem .
Bakin bunun sonucunda anne olmayı da seçmedim . Bir cinsel hayatım var ama anne olmuyorum/ olmayacağım .
Çünkü kendimi tanıyorum sınırlarımı biliyorum .
Sinirim kaldırmadığı halde çocuk yapıp o bu baksin diye başlarına atmıyorum .
Istenmeden olan gebelik dünya üzerinde yüzde 0.001 i bile geçmez .
Çok sağlam korunma yöntemleri var ( ertesi gün hapı , aylık iğne, prezervatif gibi ) istenmeyen gebelik kavramı arrik yok , umursanmadığı için olan gebelik vardır.
Herkes kendi sınırını bilip ona göre davranırsa dünya çocuklar için daha kaliteli biryer olur .

Yaş kaç? 20 falan mı? Ne iş yapıyorsunuz?

ama burada özellikle düğün arefesinde bir genç için gani gönüllü olması gereken abladir artık. üç çocukla destek olamıyorsa köstek de olmayacak. nalıncı keseri gibi hep kendine yontmayacak. aile olmak üzerinde çok durmuşsunuz ya sıra ablada şimdi. taşin altına elini koyacak bu sene.

ve abla memnun olmasa üç ay kalmaz zaten. bence yeterince memnun da daha fazlasını istiyor. ben oldukça sorumsuz gördüm ablayı. üç çocukla yorulduysa çocuklara kardeş baksın ama abla da yemeği ve ev işlerini yapsın bir zahmet. her iş bir kişiye yüklenmez. onun da cani var azcık merhamet etsin de mi?

ayrıca konu sahibinin çocuğu olduğunda kim el atacak? o zaman çekirdek ailedeki abla yardım edecek mi? hiç sanmıyorum. değil üç ay üç hafta evinde ağırlamaz emin olun.

cok değişik geldi bana düşünce yapınız üç ay diye kucumsediginiz zaman aralığı bir yaz yahu. senede bir kez gelen, çoğumuzun hasretle beklediği bir yaz. anneyim de zamanında yeğen de baktım. severek de baktım ama böyle bir ablam olsaydı sürekli söylenen düğün hazırlıklarını mahveden soğurdum doğrusu.

Düğün hazırlıkları dediğiniz nedir? Sanırsın hatun elinde gergef işliyor konu sahibinin ablası yüzünden yapamadığı hazırlık tam olarak nedir bilmiyoruz. Abartıyor da olabilir. Ablanın ileride hiçbir şekilde yardıma koşmayacağı sizin kendi yorumunuz, bununla ilgili kesinlik mevcut değil, evinde ağırlamayacağı falan sizin yorumunuz. Belki konu sahibi çocuklarını yatıya gönderecek ileride kuzenlerinin yanına nerden biliyorsunuz... Ayrıca çocuklar ömür boyu çocuk kalmayacaklar yükleri azalacak. Ben zaten kayıtsız şartsız ablayı tutmuş değilim, senenin dörtte birinde çocuk oyalamak bu kadar yakınmayı hak etmiyor dedim.

düğün hazırlığını gergef işlemeye indirgediyseniz bir şey diyemeyeceğim. o zaman size sizin uslubunuzla cevap vereyim:

çocuk büyütmekte ne var bez mi yıkıyor ne yapıyor yani. çamaşırı desen makina yıkıyor bulaşiğı desen makina yıkıyor 9 ayda ne yoruluyor bu abla da üç ay kendi dogurdugunu başkasının üzerine yıkmaya çalışıyor
.

ablanın yardım edemeyeceği konusunda öngörüm de tamamen tecrubeyle ilgili. değil bakmak sevmeye bile zor imkan buluyor çocuklu ablalar abiler. en küçük çocuk olarak yaşadım da etrafımda da gozlemledim. benim yeğenlerimle ilgilendigim kadar ilgilnemeleri nasıl mümkün olabilir zaten ben bekardım sorumluluğum yoktu onlarınsa ikinci üçüncü çocukları oldu ben büyütürken.

ayrıca sizi çok pollyanna gördüm. çocuklar büyüünce sıkıntıları bitecek sanıyorsunuz ama hiç de oyle olmuyor. ben çocukları büyüttüm sıra sana geldi kardeşim olmuyor yani. çocukların üniversiteye girişleri. atanmaları vs hep bir meşgale oluyor ve sira hiç küçük yeğenlere gelmiyor.

çocuğu teyzeye yollama konusunda da şaka yaptığınızi varsayıyorum. hele ki bu devirde kendi olmadan çocuğu ikincil akrabaya gönderen varsa cesaret hapı falan yutmuş olmalı.

Çocuk büyürmek yıllar sürüyor düğün hazırlığı birkaç ay. Nasıl bir kıyaslama bu arada dağlar kadar fark var. Çocuğunuzu kardeşinizin evine bile göndermiyorsanız bunca güven problemi fazla bana kalırsa. Çocukların derdi bitmez elbette ama 3 yaşındaki halindense 8 yaşındaki hali anneye zaman veriyor en azından gün içinde

Çocuk büyürmek yıllar sürüyor düğün hazırlığı birkaç ay.
ne alaka yazdığım mesajla. bir şeyin kısa sürmesi onu kolay mi yapar ya da kısa süren şeylere yardım etmek gerekmez mi? siz başkasının işini küçümserseniz başkası da sizin işinizi küçümser bunu anlatmaya çalıştım ama nafile uğraşmışım demek ki.

bu üç çocuklu abla da en azından bu sene film izlemeyiverseydi azıcık kardeşinin heyecanına ortak olsaydı çocuklarıma bakmıyorsunuz diye vıdı vidi yapacağına bir işin ucundan tutsaydı en azından bu sene diyorum bakın ölmezdi yorgunluktan. ve iyi niyetini görmüş olurduk. ama maalesef bu iyi niyeti göremiyoruz şimdi.

Şu da çocuklara tek başına bakıyor kimseden yardım istemiyor diye örnek gösterin

Mesela beni örnek gösterebilirsiniz

Onlar bi de birbirine giriyordur ya cok zor gerçekten bakması.
O bakmadığınızı düşünüyor siz baktığınızı. Şu çizgiyi bi netleştirin. Mesela saat belirleyin şu saate kadar bende olsunlar git istediğini yap şu saatte gel deyin. Çocukları da enerjilerini atabilecekleri yerlere götürün, evde zaptetmeye çalışmayın çok zor olur.

Üç ay kalması da cok uzun zaten misafirlik üç gündür. Üç günden sonrası misafirlikten çıkar ve ev işlerini de yapmak mecburiyetindedir yani kusura bakmasın :)

Ama yine de gönlünü kırmadan halledin derim ben. Biraz sabır... Kendi yeğenlerin hakkında "doğurmasaydın" " doğururken bana mı sordun" gibi sözler çok ağır kaçar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…