Sürekli düşük yapar mıyım korkusu

Bana da genetik gibi geliyor
Eğer istanbuldaysan medicalpark pendikte bir doktor buldum harika
Riski genelik ve tüp bebek uzmanı
Bu sanah gittim
Bana bütün testleri yazmış
Her değerine bakıcam dedi
Mutlaka öneririm

Doktorunun ismi nedir canım ben de gideyim anadolu yakasında oturuyorum

Doktor sonradan oluşmuş dedi ama 1 ayda nasıl 8 cm kist olabilir ki? Önceden de sol kasığım ağrıyordu hicbir doktor kist var dememişti
Kistte sonuçta hormonel bozukluk kaynaklı. Bence tedavini ol düzene girer bide 12. Haftadan önce olan düşükler sağlıksız diye oluyor genelde. Hem eşin hem sen araştırma hastanesine gitmelisiniz mutlaka.

Canim benimde 8 kaybim var dusuk kurtaj dis gebelik zor zamanlar gecirdim bir an bende hic anne olamayacagim dedim butun tahliller yapildi ne esimde ne bende biseye rastlanmadi dr saglikli bi gebelik olana kadar devam edeceksiniz dedi onlem olarak igne kullandim olmadi yattim olmadi kalktim olmadi simdi cok sukur 3.hamileyim onlem olarak jepsinde igne kullandim bisey olursa diye Rabbim yeterki ol desin zor gunlerdi Rabbim yardimcin olsun insallah en kisa zamanda bu guzel duyguyu tadarsin ama oncelikle tum tahlilleri yaptir oyle basla hamilelik icin

Ben 7 DEFA DÜŞÜK YAPTIM.sebebi bulunamadı.pihtilasma yok.kromozomlar normal.hsg normal.ama düşük oluyor. Çaresi tüp bebek miş (pgd). Elden bisey gelmiyor Allah kimseye yasatmasin.kotu düsünmeyin ben o kadar düşüğe rağmen umudumu kaybetmedim nasip der hayatıma devam ederim.

Normal yolla mi oldu? Bir de doktorunuz nerde ? Bende aynı durumu yaşıyorum 7 kaynım var .sorun yok diyorlar bu konuyla ilgili iyi bir doktor ariyorum

Çok geçmiş olsun Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin

Merhaba adet olmama 3 gun var gebelikten supheleniyorum ve cinsel iliski sonrası yorgunlugum oluyor sık idrara çıkma 10 gün önce kan testi yaptırdım çıkmadı dün idrar testi de yaptım çıkmadı acaba adet gecikmesinden sonra mı test yapmalıyım ve rahimde darlık var

Evet adet gecikmesinden sonra gebelik testleri daha sağlıklı sonuç veriyor

Benim de 2 kaybım var aynı korku bende de var
Sağlıklı gebeliklerinizde herhangi bir ilaç kullandınız mı?

38 yaşındayım, 3 ay önce evlendik. Eşim de ben de çocuk sahibi olmak istiyoruz ve korunmuyorduk. Aplikasyonla yumurtlama ve adet tarihlerimi takip ediyordum. SAT 9 Temmuz idi. BAT geçmesine rağmen ve aşırı derecede yorgun hissetmeme rağmen gebelik testi için beklemiştim (çünkü araya bayram tatili girmişti, şehirlerarası yolculuk yapmıştık, arabayı sürekli ben kullandım vs) yorgunluğumun sebebini buna yormuştum. Derken 10 Ağustos’ta eşimle test yaptık ve iki tane koyu çift çizgiyi gördük. Hemen kan vermeye gittim ve o günkü Bhcg değerim 778 çıktı. 5 gün sonra jinekologdan randevu aldım, 5+2 olduğunu söyledi ve Karından ultrasonda keseyi gördük. 8 gün sonra (yani geçtiğimiz Cumartesi günü 6+3) kalp atışlarını duymak için doktor yine çağırdı. Su içip gitmeme rağmen kesenin büyümediğini söyledi. Şu içip iyice sıkıştım, tekrar bakıldı, yine aynı. Daha sonra alttan muayene etti ve kesenin olması gerektiğinden küçük kaldığını söyledi. Yarın 7. hafta olacak, yeniden randevu verdi. Ama öncesinde bu haftalarda kaybetmenin ileriki haftalarda kaybetmekten iyi olduğunu ve o yüzden üzülmememi söyledi. Kromozomal bi anomali varmış söylediğine göre. Kendiliğinden düşmesinin daha iyi olacağını söyledi. Düşmediği takdirde kürtaj ile alınması gerekecek sanırım. Ama o ameliyat masasına yatmaktan da çok korkuyorum.

Buna benzer bi durumu yaşayan, deneyimleyen oldu mu? Operasyondan ne kadar sonra tekrar hamile kalabildiniz? Beta hcg‘nin sıfırlanmasını beklediniz mi?

Ben 2 kere yaşadım aynı şeyi. 1. kurtajdan sonra 2 ay korunma önerdi gebelik küçük olduğu için(benim de 6. haftada gelişim durmuştu), 3. ayda ilk denemede gebe kaldım ama maalesef aynı şey oldu. Artık nasıl olacak bilemiyorum umarım gebe kalma sorunu yaşamayız bir de

Tekrarlayan düşüklerde sebebin araştırılması gerekiyormuş. Genetik hastalıklar, kromozomal bozukluklar, kan pıhtılaşması vs gibi sebeplerden kaynaklanabilirmiş. Sebebin izlenmesi ve tedavi edilmesi lazım. Özellikle genetik durumlar için de tüp bebeği tavsiye ediyorlar. Ben yaşım itibariyle zaten tüp bebekle olur diye düşünüyordum ve onun için doktor/merkez araştırıyodum. Derken kendiliğinden hamile kalınca sevinmiştim. Nitekim merkezlerin yorumlarını okuyunca gerçekten dehşete düşmüştüm. Bazıları tamamen ticari kaygılarla insanların umutlarını, paralarını ve zamanlarını çalıyorlar
Gebelik ve doğum başlı başına bi mucize. İnşallaH bizimde mucizemiz bi gün gerçekleşir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…