- Konu Sahibi Birkadiningunlugu
-
Evet butun testleri yaptırdık biz, benim de yaşım var, tup bebek onermediler sonuçlarıma göre. Ama bir tup bebek merkezine gitsem eminim ki önerecekler.. Eşim de denemeye devam edelim diyor bir neden olmadığı için.. Doktorum da denemekten yana, doğal yolla olacak sağlıklı gebeliğin diyor ısrarla. Insallah olur mucizemizTekrarlayan düşüklerde sebebin araştırılması gerekiyormuş. Genetik hastalıklar, kromozomal bozukluklar, kan pıhtılaşması vs gibi sebeplerden kaynaklanabilirmiş. Sebebin izlenmesi ve tedavi edilmesi lazım. Özellikle genetik durumlar için de tüp bebeği tavsiye ediyorlar. Ben yaşım itibariyle zaten tüp bebekle olur diye düşünüyordum ve onun için doktor/merkez araştırıyodum. Derken kendiliğinden hamile kalınca sevinmiştim. Nitekim merkezlerin yorumlarını okuyunca gerçekten dehşete düşmüştüm. Bazıları tamamen ticari kaygılarla insanların umutlarını, paralarını ve zamanlarını çalıyorlar
Gebelik ve doğum başlı başına bi mucize. İnşallaH bizimde mucizemiz bi gün gerçekleşir
Ek ilac yada serum verdi mi Doktorunuz38 yaşındayım, 3 ay önce evlendik. Eşim de ben de çocuk sahibi olmak istiyoruz ve korunmuyorduk. Aplikasyonla yumurtlama ve adet tarihlerimi takip ediyordum. SAT 9 Temmuz idi. BAT geçmesine rağmen ve aşırı derecede yorgun hissetmeme rağmen gebelik testi için beklemiştim (çünkü araya bayram tatili girmişti, şehirlerarası yolculuk yapmıştık, arabayı sürekli ben kullandım vs) yorgunluğumun sebebini buna yormuştum. Derken 10 Ağustos’ta eşimle test yaptık ve iki tane koyu çift çizgiyi gördük. Hemen kan vermeye gittim ve o günkü Bhcg değerim 778 çıktı. 5 gün sonra jinekologdan randevu aldım, 5+2 olduğunu söyledi ve Karından ultrasonda keseyi gördük. 8 gün sonra (yani geçtiğimiz Cumartesi günü 6+3) kalp atışlarını duymak için doktor yine çağırdı. Su içip gitmeme rağmen kesenin büyümediğini söyledi. Şu içip iyice sıkıştım, tekrar bakıldı, yine aynı. Daha sonra alttan muayene etti ve kesenin olması gerektiğinden küçük kaldığını söyledi. Yarın 7. hafta olacak, yeniden randevu verdi. Ama öncesinde bu haftalarda kaybetmenin ileriki haftalarda kaybetmekten iyi olduğunu ve o yüzden üzülmememi söyledi. Kromozomal bi anomali varmış söylediğine göre. Kendiliğinden düşmesinin daha iyi olacağını söyledi. Düşmediği takdirde kürtaj ile alınması gerekecek sanırım. Ama o ameliyat masasına yatmaktan da çok korkuyorum.
Buna benzer bi durumu yaşayan, deneyimleyen oldu mu? Operasyondan ne kadar sonra tekrar hamile kalabildiniz? Beta hcg‘nin sıfırlanmasını beklediniz mi?
Ben evlenir evlenmez tüp bebek merkezine gittim. Hem zaman kaybetmemek hem de doğal yolla olacağına inanmadığım için çok araştırmadan Ankara’da bi doktora randevu aldım ve eşimle gittik. Rutin testleri yaptırmamı söyledi, prolaktin olması gerekenden biraz yüksek çıktı. Endokrin doktoruna gittik, dostinex verdi. Tüp bebek merkezindeki doktora sonuçları anlattım, ilaçtan bahsettim, ben olsam kullandırmazdım dedi. Ama ben kullandım ve prolakt düşünce hamile kaldım ve sonra da o doktora olan güvenim ve inancım sarsıldı. Beta hcg sonucumu kendisine gönderdim. Bana hiç sormadan sanki kendi çabasıyla hamile kalabilmişim gibi instagramında paylaştı. Çünkü bunlar para için her şeyi yaparlar. Prolaktin düşünce hamile kalabilecekken, ısrarla tüp bebek önerirlerEvet butun testleri yaptırdık biz, benim de yaşım var, tup bebek onermediler sonuçlarıma göre. Ama bir tup bebek merkezine gitsem eminim ki önerecekler.. Eşim de denemeye devam edelim diyor bir neden olmadığı için.. Doktorum da denemekten yana, doğal yolla olacak sağlıklı gebeliğin diyor ısrarla. Insallah olur mucizemiz
İlk gebeliğimdi, o yüzden böyle bi şey olacağını öngöremedik. Normal ilerliyordu, kesenin gelişmediği fark edildi en son kontrolde. Bütün olasılıkları soruca. Şu an hala devam eden idrar yolu enfeksiyonum var. Onu sorduğumda ilgisinin olmadığını söylemişti. Dostinex’i sorucam. Bu arada gebelikle birlikte tsh değerim yükseldi, onu da sorucam. Umarım bundan sonrası iyi olurEk ilac yada serum verdi mi Doktorunuz
Tabiki engel olunmaz olucaga ama burda iyi doktor ve ilk zamanlar sık kontrol önemli. Bence tekrar hamile kalirsan iyi bi doktor bul. Ayni şey benim başıma da geldi ilaclar ve serumlarla durumu düzelttik cok şükür.İlk gebeliğimdi, o yüzden böyle bi şey olacağını öngöremedik. Normal ilerliyordu, kesenin gelişmediği fark edildi en son kontrolde. Bütün olasılıkları soruca. Şu an hala devam eden idrar yolu enfeksiyonum var. Onu sorduğumda ilgisinin olmadığını söylemişti. Dostinex’i sorucam. Bu arada gebelikle birlikte tsh değerim yükseldi, onu da sorucam. Umarım bundan sonrası iyi olur
Tabiki engel olunmaz olucaga ama burda iyi doktor ve ilk zamanlar sık kontrol önemli. Bence tekrar hamile kalirsan iyi bi doktor bul. Ayni şey benim başıma da geldi ilaclar ve serumlarla durumu düzelttik cok şükür.
Hangi şehirdesinDoktor konusu en başından beri çok büyük sıkıntı zaten. Forumdaki yorumları okuyorum, arkadaşlarımın gittiği doktorları soruyorum. Birine iyi gelen başkasına iyi gelmiyoEn son endokrin doktorumun Tavsiyesi üzerine şimdiki doktorumuza gitmeye başladık. İki kez kontrol etti ve bu şekilde sonuçlandı. Sanırım önce problemin ne olduğunu öğrenmemiz lazım.
Sana da bebeğini sağlıcakla kucağına almanı dilerim
Bana da genetik gibi geliyor
Eğer istanbuldaysan medicalpark pendikte bir doktor buldum harika
Riski genelik ve tüp bebek uzmanı
Bu sanah gittim
Bana bütün testleri yazmış
Her değerine bakıcam dedi
Mutlaka öneririm
Çağçıl yetim canımPendikteki dr adı nedir
Evet benjm Dr um bagısıklık guclendirıcı bı ılac kullandırdı ayrıca gebelık oluşmadan kan sulandırıcı ıgne yaptım. Ayrıca d vitamini b vitamini takviyesi aldım hamile kalmadanBenim de 2 kaybım var aynı korku bende de var
Sağlıklı gebeliklerinizde herhangi bir ilaç kullandınız mı?
tamam canım teşekkür ederim.. Tuzladayım acil doktor bulmam lazım.. cok saolasın.Çağçıl yetim canım
Öneririm
Şuan hala tedavi sürecindeyim onunla
Merhaba...benim de yasim 31 ve kendi kendime 3 kere gebe kaldim ve 3 u de 6-7haftalikken kalp atisini duymadan kuretaj oldum gelisim saglanamadi diye...kromozomlarimiz rahim filmi ka piht. Tsh ve tum testler temiz...subatta amh 0.60 oldugunu ogrendim ve pandemi var diye haziranda ilk tup bebek icin kollari sivafik...esimden ilk defa sperm alindi ve morfoloji%1 ileri hareket %2oldugunu ogrendik...sim bu durumda ya esimin kalitesiz spermleri veya benim amh azaldigindan kalitesiz yum. Oldugundan dusuk yaptim diye dusunuyorum...8 yumurta toplando ve 5 tanesi dollendi...mikrocip yapmamiza ragmen 3. Gune 2 tane embriyomuz kaldi...simdi transfer icin rahim kaloslantirmaya basladik doktorla...ne olacak bilmiyorum ama yalniz degilsiniz...ben de hic anne olamayacak gbi hissediyorum ve cok olumsuz bakiyorum ki bu elimde degil 3 tane dusuk yasadim diye sanirim bu psikolojim...Rabbim saglikla bize de nasip etsin ...elimizden geleni yapacagoz gerisi Rabbimin isiPıhtılaşma olduğunu bildiğim için iki gebelikte de ilaç kullandım. Pıhtılaşmadan olmadığını söylediler. Doktora gittim her şey normal dediler
Sperm dna hasar testi yaptırdınız mi? Bende de az embriyo olusuyor. Tup bebek tutulması olmasina ragmen 7. Haftada kalp atisi alamiyoruz. Kurtaj oldum.Merhaba...benim de yasim 31 ve kendi kendime 3 kere gebe kaldim ve 3 u de 6-7haftalikken kalp atisini duymadan kuretaj oldum gelisim saglanamadi diye...kromozomlarimiz rahim filmi ka piht. Tsh ve tum testler temiz...subatta amh 0.60 oldugunu ogrendim ve pandemi var diye haziranda ilk tup bebek icin kollari sivafik...esimden ilk defa sperm alindi ve morfoloji%1 ileri hareket %2oldugunu ogrendik...sim bu durumda ya esimin kalitesiz spermleri veya benim amh azaldigindan kalitesiz yum. Oldugundan dusuk yaptim diye dusunuyorum...8 yumurta toplando ve 5 tanesi dollendi...mikrocip yapmamiza ragmen 3. Gune 2 tane embriyomuz kaldi...simdi transfer icin rahim kaloslantirmaya basladik doktorla...ne olacak bilmiyorum ama yalniz degilsiniz...ben de hic anne olamayacak gbi hissediyorum ve cok olumsuz bakiyorum ki bu elimde degil 3 tane dusuk yasadim diye sanirim bu psikolojim...Rabbim saglikla bize de nasip etsin ...elimizden geleni yapacagoz gerisi Rabbimin isi
Biz sperm dna hasari bakmadik varmis gbi kabul ettik ve mikrocip uyguladik ona ragmen 2 embriyimuz olustu.gerci saglikla kollarima almayi nasip etsin 1 taneye de raziymSperm dna hasar testi yaptırdınız mi? Bende de az embriyo olusuyor. Tup bebek tutulması olmasina ragmen 7. Haftada kalp atisi alamiyoruz. Kurtaj oldum.
Beta hcg kanimdan sifirlaninca ben de karyotip analizi yaptircam. Sorun ne bulamıyoruz. Artik ben ya esimde ya da bende genetikte sorun oldugunu dusunuyorum.
Biz sperm dna hasari bakmadik varmis gbi kabul ettik ve mikrocip uyguladik ona ragmen 2 embriyimuz olustu.gerci saglikla kollarima almayi nasip etsin 1 taneye de raziym
Sperm dna hasari varsa mikrocip cok bir ise yaramiyor. Oluşan embriyolara pgt yaptirmak lazim. Benim de 3 embriyom olmusyu. 2 transfer edildi. Onxd biri dusuk oldu. Sonra kalan embriyo nün 7. Haftada gelisimleri durdu.
Maaleswg bizde cok embriyo olusmuyor. Genetik bir sorunumuz oldugunu dusunuyorum ben artik.
Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Geçmiş olsun ama ben denemiş biri olarak söylüyorum tüp bebek çözüm değil. Paranız boşa gider. Zaten doktorlar önce tüp bebeklik bir durum yok diyorlar. Ellerinden başka bişiy gelmeyince tüp bebek diyorlar. 2 defa tüp bebek denedim yine düştü. Hiçbir sorununuz yoksa doğal yolla denemeye devam edin bence. Tabi araştırmak karar vermek sizin tercihiniz. Kaç düşük yaptığımı söyleyerek sizleri korkutmak istemiyorum. Allah yardımcımız olsun.Ben 7 DEFA DÜŞÜK YAPTIM.sebebi bulunamadı.pihtilasma yok.kromozomlar normal.hsg normal.ama düşük oluyor. Çaresi tüp bebek miş (pgd). Elden bisey gelmiyor Allah kimseye yasatmasin.kotu düsünmeyin ben o kadar düşüğe rağmen umudumu kaybetmedim nasip der hayatıma devam ederim.
Sorun olarak ne görülüyor peki?Geçmiş olsun ama ben denemiş biri olarak söylüyorum tüp bebek çözüm değil. Paranız boşa gider. Zaten doktorlar önce tüp bebeklik bir durum yok diyorlar. Ellerinden başka bişiy gelmeyince tüp bebek diyorlar. 2 defa tüp bebek denedim yine düştü. Hiçbir sorununuz yoksa doğal yolla denemeye devam edin bence. Tabi araştırmak karar vermek sizin tercihiniz. Kaç düşük yaptığımı söyleyerek sizleri korkutmak istemiyorum. Allah yardımcımız olsun.
Bir de siz de dusuk yaptığınız bebeklere kromozon testi yapildi mi? Yani bebeklerin genetigi mi bozuktu o yuzden mi düşüyordu?Geçmiş olsun ama ben denemiş biri olarak söylüyorum tüp bebek çözüm değil. Paranız boşa gider. Zaten doktorlar önce tüp bebeklik bir durum yok diyorlar. Ellerinden başka bişiy gelmeyince tüp bebek diyorlar. 2 defa tüp bebek denedim yine düştü. Hiçbir sorununuz yoksa doğal yolla denemeye devam edin bence. Tabi araştırmak karar vermek sizin tercihiniz. Kaç düşük yaptığımı söyleyerek sizleri korkutmak istemiyorum. Allah yardımcımız olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?