Sürekli evde kaldın iması...

3. Madde harika

34 ünde evlenmiş biri olarak cevaplıyorum zerre umrum olmaz benim seçimim benim doğrularım. Muhtemelen şimdide cahil cesaretliler çocuk beklıyordur onu da istediğimde nasipte de varsa ben yaparım. Kimsenin zihnine göre kendimi şekillendiremem.
Ben daha kendime doyamadım de onunda sırası var benimle kendinizi bir tutmayın farklıyız işte siz buna takılın de

Bana da yapıyorlar bende 31 yaşındayım.
Önceden çok seviyeli yorumlar yapıyordum ama baktım uslanmıyorlar, haddi aşmaya devam ediyorlar. Bende çoğu kadının zayıf noktası olan ''ah almaktan'' söz etmeye başladım. Mesela aaa cikolataveturkkahvesi sende evde kaldın, artık zor evlenemezsin gibi dediklerinde; geleceği biz bilemeyiz ayrıca kimin ne olacağını da bilemeyiz, haddi aşıp büyük konuşmamak lazım, o yüzden ben haddi aşanlar için üzülüyorum ne olur ne olmaz, ah almamaya bakmak lazım diyorum.
Bunu eğer çok haddi aşan bir insansa diyorum herkese demiyorum tabi ki.
Diğer laf olsun diye seviyeli soranlara, nasip kısmet deyip geçiştiriyorum.
Bence siz arkadaşlarınıza ilk dediğimi söyleyebilirsiniz.
Yani haddi aşmamak lazım, kimin ne olacağı belli olmaz deyin alınan da alınsın onlar da haddi aşmasın.

Edep yahu edep..

Aman bosver,canini sikmana degmez, cunku 30undan once evlenmen gerek diye bir kural yok?
Dalgana bak.

sana evlen diyenlere "seni bekliyorum boşanda seninkini alıcam" de ... bu insanlar ne meraklı herşeye karışmaya ...

Aa bu şey değil mi ya? Evlilik hakkında konuşacak hiçbir şeyi olmayan insan modeli. Bence siz hiiç takmayın. Gezin, okuyun, öğrenin. Kendinizi çeşitli alanlarda geliştirin. Bu konulardan bahsedin. Onlar da susmak zorunda kalır çünkü konuşacak hiçbir şeyleri olmayacak. Ya da en azından evlenmeyip de kendinize zaman ayırdığınızı fark edince gıpta ederler.

bana böyle şeyler yapanlara ben de rahatsız olacakları noktadan giriş yapıyorum bir daha cesaret edemiyorlar.

Reactions: 000
Ben 27 yaşındayım bana da yapıyorlar bunu.
Bende sabır da kalmadı, iyi niyet de.
Ciddi bir ilişkiden çıktım şuan düşünmüyorum dedim anlamadılar.
Gezmek, kafamı dağıtmak özgürlüğün tadını çıkarmak istiyorum dedim yine anlamadılar.
Her hafta birini bulmaya başladılar bir ara.
En son sinirlerim epey bozulunca, çevremde evlenip mutlu olan kimse yok, her gün bana gelip eşlerinizden kayınvalidelerinizden dert yanıyorsunuz bu durumda benim de illa evlenmemi istemeniz kafamı kurcalıyor. Eğer benim hayatımı kıskanıyorsanız sizin yerinize de eğlenirim üzülmeyin dedim. Çok bozuldular ama umurumda değil inanın. İyi niyet değildi onların ki. Bir kere söylenir karşı taraf istemiyorum dendiğinde susulur. Her görüşmede gündem benim evlenmem oluyorsa art niyet ararım.

O tipte insanların çoğu aslında çok mutsuzlar . Tecrübe ile sabit . Kuş beyinleri bir türlü anlamıyor . Ben boşandım üçbuçuk yıl önce. Çok eski bir arkadaşımda geçenlerde bana kendi boşandığını haber verince mecburen aradım . Haber vermiş çünkü. Mecburen diyorum çünkü enerjimi emen insanlarla mümkün mertebe görüşmemeye çalışıyorum . Düşün ben destek olayım diye aramışım zoraki , kalkmış bana ne dese beğenirsin . Eee sende koca adayı yokmu. Ölümürsün öldürürmüsün. Böyle boş konuşan tiplerle alakamı kesebildiklerimi kestim , kesemediklerimide minimuma indirdim . Koca çok lazımsa sen niye boşandın dedim . Aslında o boşanmadı . Adam bunu zorla boşadı .

Bekarken evlilik.. evliyken cocuk, cocuk varsa 2. Cocuk.. bana 4. Cocugu soran var buarada

Sonra cocujlarin okulu evliligi cocugu.. bitnez tukenmez soruve sorunlar

üf b.k yesinler.

çocukları varsa sürekli ay çok güzel uyudum dinlendim de.

ay ev hiç dağılmıyor ben temiz tutarım ayda bir anca temizliyorum de.

canım sıkıldı gece 12de çıktım 12 seansı filmine girdim de.

evde çıplak geziyorum oh çok rahatım de.

wc kapısı açık mıçıyorum muhteşem de

aslında kıskanıyor onlar bak. valla. kimi kadınlar baya pişman evlendiğine bekarlık günlerini özlüyorlar. hele çocuk oldu mu ayvayı yediğinin resmi. bir daha asla kendin için yaşayamıyorsun.

sen de onları zırt pırt sinemaya salsa gecesine discoya falan çağır onlar kocişlerinden izin alıp gelemedikçe çocuklarını bırakamadıkça sana üzülmeyi bırakıp kendilerine üzülmeye başlayacaklar

valla bekarlık sultanlık yahu. ben de 30um pişman da değilim özenmiyorum da. bi gün evlenmek isterim ama it is not this day

Yakindiklari birşey bul sen de onları belalti vur.
Mesela kaynanasindan yakınmış biriyse 'benim annem bana yetiyor. Bir de kaynana mi çıksın başıma? Ya seninki gibi birşey olursa kaynanam? Amann istemem' de, şeytan kulağına kurşun der gibi üç kere masaya vur :)
Ya da zor bir anında kocasından yakindiysa o anı hatirlatip yalnız daha huzurlu olduğunu söyle.
Ya da yeni bebek sahibi olmus biriyse 'aslinda çocuğum olsun ben de isterdim,ama seni gördükten sonra bu istek uçtu gitti. Vallahi evlenmeyi bile düşünmüyorum. Şu haline bak, aylardır uyuyamiyorsun. Ne kadar hayat doluydun,gözündeki fer söndü resmen yorğunluktan' de.
Bunu her konu açtıklarında ve herkesin içinde yap. Bir süre sonra kimse sana bu konuda espri yapmaya cesaret edemeyecektir

türkiyede yaşıyoruz. türkiyede herkesin bir nomali var ve o normali senin üzerinde görene kadar rahata ermiyorlar. ben 31 yaşımdayım 2 yıllık evliyim. çocuğum yok. her mi gördüğünde sorarsın arkadaş yok mu birşey diye. geçen otobüse bindim. bir aylık bebeğiyle kadıncağızın biri de binmiş. yemin ediyorum sana en az sekiz dokuz kadın yüksek sesle direktif verdi. biri bağırdı arkadan yavrum içerisi sıcak biraz aç şu battaniyeyi. yandan biri camlardan birini hafif açalım isilik olmasın dedi. öndeki döndü baktı ama şimdi cereyan olacak kapı açıldıkça hasta olur üstünü ört dedi. bu böyle devam etti. beni aldı bir gülme. garibim yeni anne de cahil, her deneni yaptı. dön bi takla at bakim deseler şu çocuu tutsana deyip kalkıp takla atacak.
yumuşak karnını keşfeden insanlara karşı elin her zaman zayıftır. ya çirkef birşey olup bozacaksın her seferinde. ya da rol yapmaya devam edeceksin. başka türlü durmazlar, durduramazsın.

bilinçaltlarında yaptıkları şey, (evliliği bir başarı olarak gördüklerinden) senin başarızlığını vurgulayarak aslında kendi başarılarıyla kendi içlerinde bir ego geliştirmeleri.

Hayırlı kısmet falan deme. Açık açık ben evliliği düşünmüyorum. Herkes sizin gibi düşünmek zorunda değil diyin. Hatta üstü kapalı bazi evlilikleri görüp evlilikten sogudunuzu soyleyin. Bu sefer taaruza degil savunmaya gecerler.

Valla bana da yapiyyorlardi. Ben de desim ki gulerek hayirdir beenim bekar olusum niye bu kadar gerdi sizi dugundeki altinlara gozdiktiyseniz valla kimselere vermem ona gore dedim herkesin icinde bozdum attim. Alidigini gordukce daha cok ustune geliyorlar. Bizim milletimiz karsidakinin eksigi varsa onu bulup dalga gecmekte ustune yok. Ne diyeyim. Kimsenin de garantisi yok yani. Nelerine guveniyorlarsa. Bana da cok yapildigi icin anliyorum ama cevabimsan sonra bir daha yanasmadi kimse

O kişilere önce mutluluğun ne demek olduğunu sorun. Hayatlarında en mutlu oldukları anı sorun(cevap 'şu an' değilse eğer vay hallerine). Sonra evliliğin ne demek olduğunu sorun. Evliliklerinin mutluluklarındaki payını sorun. Eğer içinde bulunduğumuz 'şu an' ı en mutlu an yapamıyorsa evliliği neden bu kadar yücelttiklerini sorun. İnsanlara yaptıkları evlilik baskısının sebebini sorun. Neden insanların evlenmek zorunda olduklarına koşulsuz şartsız inanmak gibi bir yanılgıya düştüklerini sorun. Kısacası kendilerini sorgulamalarını sağlayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…