Sürekli evde kaldın iması...

Etrafımdaki evlilere bakıyorum %20 mutluysa %80 mutsuz, çocuklu olanlar artık kendini dönülmez akşamın ufkunda ve umutsuz hisseden, gençlikteki daha özgür zamanlarını özleyen tipler. Para, kv, görümce, kendine vakit ayıramamak, aldatan ya da ilgisiz koca gibi sıkıntıları var çoğunun. Neden evlenelim ki birine aşık da değilsek ? Ben evlenmek için neden bulamıyorum. Çocuklara ya da sekse ilgim de yok yani aramam. Kendime bakmayı, müzik dinlemeyi, arkadaşlarla sohbeti, gezmeyi, uykumun bölünmemesini seviyorum. Çocuk sevmek istersem de etrafta çocuktan bol ne var kendi içimden mi çıkarmam gerekiyor sevmek için. Şuan böyle düşünüyorum, ama büyük konuşmamalı aşık olursam ki bu yaştan sonra zor, belki bu düşüncelerim değişir.

Evlenip omrumu genc yasta yipratmadigim icin o kadar mutluyum ki diyin.Haaa uzatirlarsada sizde evliliklerinde kotu bisey gorursen buna mi bana evlen evlen diyordunuz.Haklisiniz dertsiz basima dert acayim der kahkami atar gecerdim.

O gördüğünüz mutsuz evlilerin büyük bir kısmı ''evlenmek için evlenenler'' o yüzden çok mutsuzlar.
Çok az kişi bilinçli karar verip evleniyor,diğerleri acele ile evlenmiş olmak için evleniyor.
Hep bu elalem korkusu bunlara sebep.. Halbuki elalem memnun olmaz ki.
Çocuk konusunda aynı fikirdeyiz.
Kuzenlerimin çocuklarıyla ilgilenmeyi bile bazen bir kaç saat kaldıramıyorum, hele işten sonra o yorgunlukla nasıl uğraşıyor anneler..

Gerçekten zor, çocuk sevmiyorsan bakması çok zor..

aynısı bende de var. çocuk seviyorum ama keyfi yerindeyken. sanırım kendi çocuğun olunca katlanılıyor.

benim hedefim mutlu bi çocuk yetiştirmek olur. böylece bir tık daha çekilesi olur diye düşünüyorum. sosyal medyada dikkatimi çeken bir şey var bazı yabancı kadınların bebekleri aşırı güleç mizaç olarak anneden geçtiğini düşünüyorum. elbette her çocuğun mızmız halleri vardır ama sürekli mızmız modda çocuk da biraz ailenin özeti gibi oluyor bence.

Enerjiniz varsa, sizde laf arasinda onlarin evlilkten kaynaklanan problemlerini vurgulasaniz, esi,kaynanasi, temizlik, bakim vs. Veyada bekar oldugunuz icin dinlenerek gecen haftasonu, seyehat, bakim vs balandira ballandira anlatilip siz onlara kendini kotu hissedirip kompleks yasatsaniz...

Evlenenlerin başı göğe mi ermiş başlıkları görüyorsun

Evet kendi çocuğun olunca sanırım farklı oluyordur, tam bilemiyorum çünkü çocuğum yok.
Fakat ben hiç çocuk sevmeyip de 2,3 çocuk sahibi olanları anlayamıyorum.
Evlilik konusunda kadınlara hak veriyorum, bende 31 yaşındayım insan bir yaştan sonra hayatında bir can yoldaşı arıyor, bir arkadaş, dost, sevgili arıyor. Ama diyelim hiç çocuk sevmiyor ama sırf kısır demesinler diye 2,3 tane çocuk sahibi oluyor. Bu bence çok fevri bir karar.En azından çok çocuk ile uğraşacak potansiyelin yok bari bir çocuğun olsun onu en iyi şekilde yetiştirmeye bak.Bu çocuk konusunda da elalem devreye giriyor, her konuda her yerdeler yahu..

Bu arada sizin hedefiniz güzelmiş. Mutlu bir çocuk yetiştirmek hem sizin için hem toplum için hem çocuk için çok güzel bir hedef..

Ben de boyle görüyorum evlenmeyen insanlar daha mutlu ve sakin mizacli insanlar oluyor sanki. Benim cevremde var biri 45,oteki 49,oteki 60 digeri de 35 yasinda ,hic evlenmemisler cok mutlular bence,spora gidiyorlar arkadaslariyla geziyorlar tatile çıkıyorlar kendi paralarini kazandiklari icin de rahatca harcıyorlar 35 yasinda olanda kedi bakıyor mesela keyfi yerinde gözüküyor

başı göğe eren varmıy mış sorsana.
ben olsam evlileri hadi şuraya şuraya gidelim aaaaaaaa sen evlisin gelemezsin di mi? kocan izin vermez,çoluk çocuk,ev iş zor olur şimdi de. biraz keyifli yönlerini anlat sende.

sen yinede %80 sene odaklanma =)

Kızlar ne güzel öneriler yazmışsınız...
Banada biseyler yazın nolur çok yıpratıyorlar beni...
Çocuğum olmuyor çok insafsız insanlar ben artık ne cevap vereceğimi şaşırıyorum...
Neler neler diyorlar bana...
  • Bi beceremedinmi..
  • al benim kızı mı sev cennet kokusu bu sen bilmezsin..
  • bu bitane doğurana kadar ben 3 doğururum (gerçekten de öyle oldu )
  • evlat başka bişey anne olamayan boşa yaşamış...
Daha neler neler o kadar acıyor ki canım...
Verecek hiç bir cevabim yok içim içimi yiyor...

insanlari mutlu edebilen var mi yahu?
bu insanlarla gorusmeseniz daha iyi ama madem gorusmek zorundasiniz, gulup gecmeye bakin.

ya da her seferinde sey diyebilirsiniz,
evet evde kaldim ama bu konu beni sizin kadar dertlendirmiyor, ne diye bu kadar takildiniz anlamadim.
Bay dogru ile tanissam ben de evlenirim elbette, maksat dogru kisiyi bulmakta, siz cok sanslisiniz
sonra dusunsun dursunlar, baskasina bu kadar takan insan emin olun kendi hayatindan memnun degildir.

bu tarz konularda kade kismet diye cevap verseniz aslinda konu hemen kapanir,
bunun ustune soylenecek pek bir sey bulamazlar cunku,

konuyu kapatmak istiyorsunuz diye soyluyorum

Oha, cidden böyle mi konuşuyorlar?
Nasıl bir çevreniz var sizin, böyle konuşanların hiçbiriyle görüşmeyin; çok aptallar ya, katlanılacak derece değil.

"He beceremedik bilmiyoz, kocanı al gel de gösterin nasıl yapıyorsunuz."
"Sen gibi zebani kılıklı tiplerden bile Allah cennet kokusu çıkarıyor ya, mucize işte.
(Bebeği severken) Maşallah, akıllı bilgili ol e mi yavrum, anan gibi olma inşallah, büyük adamlar ol. Bu sana benzemiyor hiç, baya güzel bi bebek maşallah, sen baba tarafına mı benzedin? Hanimiş. Kime benziyor bu? Sana hiç benzemiyor, kız iyi ki de benzemiyor Allah korumuş valla ahahaha"
"Tabi ki dördüncüyü de doğurursun sen, başka bir bka yaramayınca insan, rahminle övünmeyip napcan, beyninin eksikliğini bir yerden kapaman gerek."
"Evladın ele karışınca görürüz seni doluya mı yaşadın boşa mı yaşadın."

Canınız isterse böyle deyin ama hepsiyle iletişimi kesin. Ciddiyim böyle insanlar muhatap alınmamalı bile, ben döverim. Çocuğum olmasa ve biri bana "Bi beceremedin mi" dese, ağzını yüzünü kırar, "Al becerdim" derim mesela. Ne iğrenç şeyler ya. Seviyesiz beyinsiz yaratıklar.

Son düzenleme:

Bi beceremedinmi diyen kadın o anda meğer kendi 2 aylık hamileymiş kendi tuzu kuru olunca büyük konuşuyor..
Sonra sustum allahım sen bilirsin dedim içimden..
2 hafta sonra aradı kanamam var diye düşük yaptı.. hiç sanmıyorum ders aldığını çünkü hala büyük konuşuyor.. allah ıslah etsin ben çok yoruldum kimse ile görüşmüyorum artık.. bu kez de kendimi yapayalnız hissediyorum..
Hazıran da 2. Kez tüp bebek tedavisi düşünüyoruz inşallah sağlıkla nasip olur çok zor bir sınav çok...

bu tarz konularda kade kismet diye cevap verseniz aslinda konu hemen kapanir,
bunun ustune soylenecek pek bir sey bulamazlar cunku,

konuyu kapatmak istiyorsunuz diye soyluyorum

Öyle de dedim Yok susmuyorlar allahın nasibini kismetini bilmeyen insanlarla sınanıyorum allah sonumuzu hayır etsin inşallah...

Bende 30 yaşına yeni girdim :) fakat benim çevremdekiler tam tersi aman bekarlığın tadını çıkar diyor yılmışlar artık çoğu şeyden :) sizin çevrenizdekiler evliliği tek marifetleri olarak gören aslında gerçek dost olmayan fesat insanlar he he diyip geçin ve bekarken yapabildiğiniz tüm eğlenceli hobi eğlenme ve gezme anılarınız anlatın bol bol resim çekin çok içerliyorlar çok :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…