- 25 Ocak 2018
- 395
- 651
- 53
- Konu Sahibi Miliemilie
-
Etrafımdaki evlilere bakıyorum %20 mutluysa %80 mutsuz, çocuklu olanlar artık kendini dönülmez akşamın ufkunda ve umutsuz hisseden, gençlikteki daha özgür zamanlarını özleyen tipler. Para, kv, görümce, kendine vakit ayıramamak, aldatan ya da ilgisiz koca gibi sıkıntıları var çoğunun. Neden evlenelim ki birine aşık da değilsek ? Ben evlenmek için neden bulamıyorum. Çocuklara ya da sekse ilgim de yok yani aramam. Kendime bakmayı, müzik dinlemeyi, arkadaşlarla sohbeti, gezmeyi, uykumun bölünmemesini seviyorum. Çocuk sevmek istersem de etrafta çocuktan bol ne var kendi içimden mi çıkarmam gerekiyor sevmek için. Şuan böyle düşünüyorum, ama büyük konuşmamalı aşık olursam ki bu yaştan sonra zor, belki bu düşüncelerim değişir.
O gördüğünüz mutsuz evlilerin büyük bir kısmı ''evlenmek için evlenenler'' o yüzden çok mutsuzlar.
Çok az kişi bilinçli karar verip evleniyor,diğerleri acele ile evlenmiş olmak için evleniyor.
Hep bu elalem korkusu bunlara sebep.. Halbuki elalem memnun olmaz ki.
Çocuk konusunda aynı fikirdeyiz.
Kuzenlerimin çocuklarıyla ilgilenmeyi bile bazen bir kaç saat kaldıramıyorum, hele işten sonra o yorgunlukla nasıl uğraşıyor anneler..
Gerçekten zor, çocuk sevmiyorsan bakması çok zor..
Enerjiniz varsa, sizde laf arasinda onlarin evlilkten kaynaklanan problemlerini vurgulasaniz, esi,kaynanasi, temizlik, bakim vs. Veyada bekar oldugunuz icin dinlenerek gecen haftasonu, seyehat, bakim vs balandira ballandira anlatilip siz onlara kendini kotu hissedirip kompleks yasatsaniz...30 yaşındayım ve bekarım. Bu durum beni çok da rahatsız etmiyor şimdilik ama insanların aptalca esprilerine maruz kalmaktan çok yoruldum. İş arkadaşlarımla oturuyoruz ve konu dönüp dolaşıp evliliğe geliyor bi şekilde. Sürekli bir ima, sürekli bir espri yapma. Bunu samimiyet mi zannediyorlar yoksa canımı sıkmaya mı çalışıyorlar emin olamıyorum. Rahatsızlık duymadığım bir konuda kompleks sahibi oluyorum nerdeyse. Şaka yollu geçiştirdim olmadı, sustum sesimi çıkarmadım yine olmadı. Sertçe uyarsam bu konuda zaafım olduğunu düşünüp daha çok üzerime gelecekler. Ne yapmalı sizce?
Evlenenlerin başı göğe mi ermiş başlıkları görüyorsun30 yaşındayım ve bekarım. Bu durum beni çok da rahatsız etmiyor şimdilik ama insanların aptalca esprilerine maruz kalmaktan çok yoruldum. İş arkadaşlarımla oturuyoruz ve konu dönüp dolaşıp evliliğe geliyor bi şekilde. Sürekli bir ima, sürekli bir espri yapma. Bunu samimiyet mi zannediyorlar yoksa canımı sıkmaya mı çalışıyorlar emin olamıyorum. Rahatsızlık duymadığım bir konuda kompleks sahibi oluyorum nerdeyse. Şaka yollu geçiştirdim olmadı, sustum sesimi çıkarmadım yine olmadı. Sertçe uyarsam bu konuda zaafım olduğunu düşünüp daha çok üzerime gelecekler. Ne yapmalı sizce?
aynısı bende de var. çocuk seviyorum ama keyfi yerindeyken. sanırım kendi çocuğun olunca katlanılıyor.
benim hedefim mutlu bi çocuk yetiştirmek olur. böylece bir tık daha çekilesi olur diye düşünüyorum. sosyal medyada dikkatimi çeken bir şey var bazı yabancı kadınların bebekleri aşırı güleç mizaç olarak anneden geçtiğini düşünüyorum. elbette her çocuğun mızmız halleri vardır ama sürekli mızmız modda çocuk da biraz ailenin özeti gibi oluyor bence.
Etrafımdaki evlilere bakıyorum %20 mutluysa %80 mutsuz, çocuklu olanlar artık kendini dönülmez akşamın ufkunda ve umutsuz hisseden, gençlikteki daha özgür zamanlarını özleyen tipler. Para, kv, görümce, kendine vakit ayıramamak, aldatan ya da ilgisiz koca gibi sıkıntıları var çoğunun. Neden evlenelim ki birine aşık da değilsek ? Ben evlenmek için neden bulamıyorum. Çocuklara ya da sekse ilgim de yok yani aramam. Kendime bakmayı, müzik dinlemeyi, arkadaşlarla sohbeti, gezmeyi, uykumun bölünmemesini seviyorum. Çocuk sevmek istersem de etrafta çocuktan bol ne var kendi içimden mi çıkarmam gerekiyor sevmek için. Şuan böyle düşünüyorum, ama büyük konuşmamalı aşık olursam ki bu yaştan sonra zor, belki bu düşüncelerim değişir.
sen yinede %80 sene odaklanma =)Etrafımdaki evlilere bakıyorum %20 mutluysa %80 mutsuz, çocuklu olanlar artık kendini dönülmez akşamın ufkunda ve umutsuz hisseden, gençlikteki daha özgür zamanlarını özleyen tipler. Para, kv, görümce, kendine vakit ayıramamak, aldatan ya da ilgisiz koca gibi sıkıntıları var çoğunun. Neden evlenelim ki birine aşık da değilsek ? Ben evlenmek için neden bulamıyorum. Çocuklara ya da sekse ilgim de yok yani aramam. Kendime bakmayı, müzik dinlemeyi, arkadaşlarla sohbeti, gezmeyi, uykumun bölünmemesini seviyorum. Çocuk sevmek istersem de etrafta çocuktan bol ne var kendi içimden mi çıkarmam gerekiyor sevmek için. Şuan böyle düşünüyorum, ama büyük konuşmamalı aşık olursam ki bu yaştan sonra zor, belki bu düşüncelerim değişir.
Kızlar ne güzel öneriler yazmışsınız...
Banada biseyler yazın nolur çok yıpratıyorlar beni...
Çocuğum olmuyor çok insafsız insanlar ben artık ne cevap vereceğimi şaşırıyorum...
Neler neler diyorlar bana...
Daha neler neler o kadar acıyor ki canım...
- Bi beceremedinmi..
- al benim kızı mı sev cennet kokusu bu sen bilmezsin..
- bu bitane doğurana kadar ben 3 doğururum (gerçekten de öyle oldu
) - evlat başka bişey anne olamayan boşa yaşamış...
Verecek hiç bir cevabim yok içim içimi yiyor...
Kızlar ne güzel öneriler yazmışsınız...
Banada biseyler yazın nolur çok yıpratıyorlar beni...
Çocuğum olmuyor çok insafsız insanlar ben artık ne cevap vereceğimi şaşırıyorum...
Neler neler diyorlar bana...
Daha neler neler o kadar acıyor ki canım...
- Bi beceremedinmi..
- al benim kızı mı sev cennet kokusu bu sen bilmezsin..
- bu bitane doğurana kadar ben 3 doğururum (gerçekten de öyle oldu
) - evlat başka bişey anne olamayan boşa yaşamış...
Verecek hiç bir cevabim yok içim içimi yiyor...
Oha, cidden böyle mi konuşuyorlar?
Nasıl bir çevreniz var sizin, böyle konuşanların hiçbiriyle görüşmeyin; çok aptallar ya, katlanılacak derece değil.
"He beceremedik bilmiyoz, kocanı al gel de gösterin nasıl yapıyorsunuz."
"Sen gibi zebani kılıklı tiplerden bile Allah cennet kokusu çıkarıyor ya, mucize işte.
(Bebeği severken) Maşallah, akıllı bilgili ol e mi yavrum, anan gibi olma inşallah, büyük adamlar ol. Bu sana benzemiyor hiç, baya güzel bi bebek maşallah, sen baba tarafına mı benzedin? Hanimiş. Kime benziyor bu? Sana hiç benzemiyor, kız iyi ki de benzemiyor Allah korumuş valla ahahaha"
"Tabi ki dördüncüyü de doğurursun sen, başka bir bka yaramayınca insan, rahminle övünmeyip napcan, beyninin eksikliğini bir yerden kapaman gerek."
"Evladın ele karışınca görürüz seni doluya mı yaşadın boşa mı yaşadın."
Canınız isterse böyle deyin ama hepsiyle iletişimi kesin. Ciddiyim böyle insanlar muhatap alınmamalı bile, ben döverim. Çocuğum olmasa ve biri bana "Bi beceremedin mi" dese, ağzını yüzünü kırar, "Al becerdim" derim mesela. Ne iğrenç şeyler ya. Seviyesiz beyinsiz yaratıklar.
bu tarz konularda kade kismet diye cevap verseniz aslinda konu hemen kapanir,
bunun ustune soylenecek pek bir sey bulamazlar cunku,
konuyu kapatmak istiyorsunuz diye soyluyorum
Bende 30 yaşına yeni girdim :) fakat benim çevremdekiler tam tersi aman bekarlığın tadını çıkar diyor yılmışlar artık çoğu şeyden :) sizin çevrenizdekiler evliliği tek marifetleri olarak gören aslında gerçek dost olmayan fesat insanlar he he diyip geçin ve bekarken yapabildiğiniz tüm eğlenceli hobi eğlenme ve gezme anılarınız anlatın bol bol resim çekin çok içerliyorlar çok :)30 yaşındayım ve bekarım. Bu durum beni çok da rahatsız etmiyor şimdilik ama insanların aptalca esprilerine maruz kalmaktan çok yoruldum. İş arkadaşlarımla oturuyoruz ve konu dönüp dolaşıp evliliğe geliyor bi şekilde. Sürekli bir ima, sürekli bir espri yapma. Bunu samimiyet mi zannediyorlar yoksa canımı sıkmaya mı çalışıyorlar emin olamıyorum. Rahatsızlık duymadığım bir konuda kompleks sahibi oluyorum nerdeyse. Şaka yollu geçiştirdim olmadı, sustum sesimi çıkarmadım yine olmadı. Sertçe uyarsam bu konuda zaafım olduğunu düşünüp daha çok üzerime gelecekler. Ne yapmalı sizce?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?