Sürekli evlenmeden önceki günlerimi düşünüyorum

Ailem önce mesleğimi elime almam gerektiği için karşı çıktı. Ben öğretmenim ancak atanamadim ailem de atandıktan sonra evlenmemi istiyordu . Ne yazık ki onları dinlemedim. Eşimle de sorunum çok baskıcı bir insan. Dışarı çıkarken izin almam gerekiyormuş ona her daim saygılı davranip her istediğini yapmam gerekiyormuş ve artık bunlara katlanamiyorum sanki kendi hayatımı değil de onun hayatını yaşıyor musun gibi. Hep bir mucize olsa da hiç evlenmesem hiç onu tanimasam diye dusunuyorum
Gebesiniz üzmek istemem sizi ama neden gebesiniz? Daha 24 yaşına gelmeden evlenmişsiniz. Evlenmeden önce eşinizi hiç mi tanıyamadınız? O zamanlar hiçbir şeye karışmadı da dün mü baskıcı oldu?
Eskiden kız çocuklarını aileleri okutmaz, çalıştırmazdı. Şimdi de aileler evlenme diye yalvarıyor. Çok üzülüyorum, çok kızıyorum böyle konulara. Öğretmensiniz bir de.
Neyse olan olmuş artık. Sizin yerinizde olsam sınava çalışır atanırdım öncelikle. Sınav da olmazsa özel bir yere girer çalışırdım.
Sakın ikinciyi çocuğu yapmayın. Eşiniz insan gibi davranmayı kabul ederse ne ala. Etmezse herkes yoluna.

evlenmeden önceden eşinin baskıcı ataerkil bi erkek olduğunu bilmiyor muydun? ki bilmiyordun diyelim hamile kalmışsın aileni dinlemeyip rızasını almamışsın sana önce bi mesleğini eline al demişler koca kaçıyormuş gibi hemen evlenmişsin çok enteresan cidden bile bile lades demişsin herseye

Çok mutluydum ancak evlendikten sonra kendimi kafese kapatılmış gibi hissettim. Eşime sevgim günden güne bitti. Bana iyi davransa değer verse bile sanki hayatımı çalmış gibi ondan nefret ediyorum.
Dışarı çıkarken izin almam gerekiyormuş ona her daim saygılı davranip her istediğini yapmam gerekiyormuş ve artık bunlara katlanamiyorum
Beni çok korkutuyorsunuz, yaa evlendikten sonra n'oluyor? Kafes ne arkadaş, bir şeyler yazmışsınız da... Nişanlı veya sevgiliyken bu erkekler bu kadar mı anlaşılmıyor ne mal oldukları?
Halbuki evlilik hiç de kötü değil. Yeter ki insan özgür olabilsin, nefes alabilsin, karşılıklı güvenin ve eşitliğin olduğu bir ortam olsun. Böyle olsa ne diye arayasınız eski günleri zaten.
Ay sağ olun, içimi soğuttunuz. Evliliğin bekarlıktan daha güzel olduğuna inanıyorum.
Evlenmeden önce bu tavırları yok muydu peki ? Plansız gebelik olmuş diyorsunuz mutsuz bi aileyi helede mutsuz bi anneyi hiç bi çocuk haketmiyor mesleğinizde varmış hiçbir şey için geç değil.
Olan olmuş işte, arkadaş hamile.

Evlenmeden önce eşinizin böyle bir insan olduğunu bilmiyor muydunuz?

Back
X