Ben de bunu anlamıyorum. İnsanların sosyal medyayı kullanmasını kafaya takmak çok özel görünür oldu ne hikmetse.
Vaktini bilgisayarda öldürüyor diye kınıyorlar da ben merak ederim hep bu eleştiriyi yapan insanlar açıp da bir kitap okuyor mu mesela?
Ben mesela sosyal medyayı severim de kullanırım. Ama beni eleştiren pek çok insana göre daha çok kitap okurum. Okuduklarım da aşk romanları değildir.
Kime göre neye göre bu eleştiriyi yapıyoruz mesela?
Benim bir tanıdığım mesela facebook ve instagramda yaşıyor ve blogu da var. Ama pek çok kadına göre daha bilinçli, kariyerli bir kadın. Güzel evliliği de var çocukları da var, iyi bir mesleği de var. Tüm bunları bir arada yapabiliyor yani.
Yine bir başka kariyeri yerinde gayet bilinçli, insanın ufkunu geliştiren bir öğretim görevlisi tanıyorum onun da hobisi fotoğraf çekmek ve durmadan bunla ilgili paylaşımları var.
Yani kimin nereye ne kadar takıldığı o insan hakkında bilgi vermez.
Bana da insanların tavrını sürekli eleştiren çok bilmişler mesela çok komik geliyor.
kimi fotoğraf çekmeyi sever kimi de fotojeniktir kendini çeker, kime ne?
Bir şeyleri eleştirmeden önce dönüp kendimize bakacağız mesela.
O bunu yapmış neden çünkü şöyle böyle diye eleştirene kadar kendi hayatımıza dönüp kendi hayatımızı güzelleştirmeliyiz. Eleştirmek yerine daha güzel bir şeye hizmet eder. En azından eleştirmek için bile olsa milletin hayatına bakmak yerine kendi hayatınızı güzel hale getirirsiniz