• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sürekli Facebook'ta olan insanlar

Çünkü çevremde çok var böyle. Yani sosyal medyada mutluluk paylaşımları yapıp gerçek hayatında türlü sıkıntılar sorunlar yaşayan. Sanırsınız ki ben yaşıyorum onlar değil öyle takılıyorlar ve bu da bana garip geliyor. Tabi herkes için genelleme yapmıyorum gerçek paylaşımlarda olabilir. Çok mutluda olabilirler. Dediğim gibi ben paylaşım yapılmasını değil dozun kaçırılmasını suyunun çıkarılmasını garipsiyorum. Yoksa adı üstünde sosyal medya. Bana gelince kolay kolay paylaşım yapmıyorum pek aktif değilim yani. Bu söylediklerim arada girip baktığım zaman dikkatimi çeken şeyler. Bilmiyorum eskiden insanlar böyle değildi mesela kokusu gitmesin insanların canı çekmesin. Alamayan vardır gezemeyen, yiyemeyen, içemeyen vardır diye düşünürdü insanlar. Şimdi bu hassasiyetler kalmadı. Bir gösteriş merakı almış başını gidiyor. Görgüsüzleşmeye başladı insanlar. Ve bunu en çok sosyal medyada görüyoruz. Yerdiğim şey bu aslında.

İşte sokakta yemek yemekle eş değer değil ki sosyal medyaya koymasi.
Sokakta o an parası olamayan biri canı çeker diyebiliriz elbette ama akıllı telefonu ve interneti olan biri de o ymek her neyse yiyebilir bnce.
Ben de pek yemek fotoğrafı koymam ama koyani da yermen. O onun keyfi yemek bana dusmez. Çok rahatsız olursam engellerim biter gider.
Benim çevremde de o mutluluk pozlarını paylaşanlar var ve mutlular.
Bazen elbette kocasina gıcık olabilir aynı evde kimse yasadan gözüne batar. Ama bu birbirlerini sevmelerine de mutlu olmalarına da engel değil.

facebook değil de ben de instagramdan birilerini stalklamayı çok severim :D

ama bu etrafımdaki insanlardan çok tanımadığım, benden uzakta olan ama hayat tarzı paylaşımları hoşuma giden insanlar olur.

çok sık girmem tüm günümü orda geçirmem ama geçirenler de var.

bağımlılık gibi bi şey. ya da sosyal hesabını günlük gibi kullanmak, bi şeyler paylaşıp kimler beğenmiş kimler yorum yapmış diye bakmak, bunun merakını yaşamak hoşuna gidiyor bazı insanların. karakter yapısı.

günümüzde sosyal medya, sigara, alkol gibi bi bağımlılık bana göre. orda sıkılsan bile giriyorsun.

İşte sokakta yemek yemekle eş değer değil ki sosyal medyaya koymasi.
Sokakta o an parası olamayan biri canı çeker diyebiliriz elbette ama akıllı telefonu ve interneti olan biri de o ymek her neyse yiyebilir bnce.
Ben de pek yemek fotoğrafı koymam ama koyani da yermen. O onun keyfi yemek bana dusmez. Çok rahatsız olursam engellerim biter gider.
Benim çevremde de o mutluluk pozlarını paylaşanlar var ve mutlular.
Bazen elbette kocasina gıcık olabilir aynı evde kimse yasadan gözüne batar. Ama bu birbirlerini sevmelerine de mutlu olmalarına da engel değil.

Evet belki gören herkes paylaşılan yemeği yiyebilir ama benim demek istediğim karşımızda ki insanlar nasıl olursa olsun biz kendi hassasiyetimizi ince düşüncemizi kaybediyoruz. Takıldığım nokta bu. Etrafındakiler mutlu sansın diye mutluymuş gibi görünen paylaşımlar yaptığını söyleyen tanıdığım insanlar var mesela. Yada birilerini gıcık etmek için. Bu bana tuhaf geliyor. Genelleme yapmıyorum ama şu bir gerçek ki pek çok kişi sosyal medyayı ego tatmini gösteriş için kullanıyor. Bu bana garip geliyor. Bu benim fikrim. Ve fikrimi paylaşıyorum Hoppa

Arkadaşlar bu insanların psikolojilerini merak ediyorum. Neredeyse 2007'den bu yana üyeyim. Bazı arkadaşlarım var bütün gün facebooktalar. Anasayfam bunların gönderileri, beğenileri vs ile doluyor her gün. Rahatsız değilim ama anlayamıyorum hiç mi sıkılmaz bir insan bütün gün paylaşım yapmaktan! Bu insanlar ilgi mi çekmeye çalışıyorlar, canları mı sıkılıyor? Hakikaten merak ediyorum. Varsa aranızda böyle biri lütfen ben şunun için bütün gün facebookta takılıyorum desin.
surekli onlıne olmalı aktif oldukları yada basında oldugu anlamına gelmez bu bir

ikincisi o seviyo demekki bence cok severim sürekli hosuma giden seyi paylasırım zaten benim paylasımlarımı beyenmeyen yada gıcık olan engellesin derim

bence kıskanclık yapmayın görmek istemiyosanız engelleyin sayfanız sessiz olur

Çünkü çevremde çok var böyle. Yani sosyal medyada mutluluk paylaşımları yapıp gerçek hayatında türlü sıkıntılar sorunlar yaşayan. Sanırsınız ki ben yaşıyorum onlar değil öyle takılıyorlar ve bu da bana garip geliyor. Tabi herkes için genelleme yapmıyorum gerçek paylaşımlarda olabilir. Çok mutluda olabilirler. Dediğim gibi ben paylaşım yapılmasını değil dozun kaçırılmasını suyunun çıkarılmasını garipsiyorum. Yoksa adı üstünde sosyal medya. Bana gelince kolay kolay paylaşım yapmıyorum pek aktif değilim yani. Bu söylediklerim arada girip baktığım zaman dikkatimi çeken şeyler. Bilmiyorum eskiden insanlar böyle değildi mesela kokusu gitmesin insanların canı çekmesin. Alamayan vardır gezemeyen, yiyemeyen, içemeyen vardır diye düşünürdü insanlar. Şimdi bu hassasiyetler kalmadı. Bir gösteriş merakı almış başını gidiyor. Görgüsüzleşmeye başladı insanlar. Ve bunu en çok sosyal medyada görüyoruz. Yerdiğim şey bu aslında.

Bakın yine kişisel şeylerden bahsediyoruz. Kimin ne paylaşımı yaptığı kimseyi ilgilendirmez, mutlu etmese bile bir kadının kocasını sevmesi bunu sosyal bir platformda dile getirmesi kimseyi ilgilendirmez, hatta sahte paylasimlar yapması, öyleymiş gibi davranması da kimseyi ilgilendirmez. Görgüsüzlük yapması, yediğini içtiğini paylaşması da ilgilendirmez. Rahatsız olan takipten çıkar bu kadar basit.

Hiç bir sosyal medya platformunda aktif değilim. Hoşlanmıyorum bu tip şeylerden ama hoşlanan da beni ilgilendirmez. Kimseyi eleştirme ya da yerme hakkını kendimde görmüyorum.

evet o benim :KK3:sürekli face ve kk açık. tamamen sıkıntıdan, çok boş vakit olmasından. öyle sürekli paylaşımda yapmam, yediğimi içtiğimi hiç paylaşmam, selfi çekmeyi beceremem. her anımın fotosunuda koymam 40 yılda bi foto koyarım oda hoşuma giderse. bende böyle ayrı bi vakayım işte :deli:
burdada öyle zırt pırt konu açmam. sürekli bdvdeyim kendi derdim yokmuş gibi milletin dertlerini okuyupduruyorum. fazla yorumda yapmam. sürekli burda olduğum halde arkadaşımda yok.
bu durumdan hiç memnun değilim, yapacak daha bişey yok. böyle takılıyorum işte:kahve:

Öfff size ne diyenler, benim bunu merak etmemden size ne? Ben size benim ne düşündüğümü mü değerlendirin demişim, bunun arkasında yatan sebep ne olabilir diye bir soru var. Rica edeyim bu soruyu cevaplayanlar yazsın.

Ben hep facedeyim sürekli de online takılıyorum. Bunun arkasında yatan sebep işi gücü olmayan insanları sinir edip psikolojilerini bozmak.

Ama bir daha yapmam. Sonra duyuyorum hep sağda solda yanlış kategoride konu açıyorlar.

Bakın yine kişisel şeylerden bahsediyoruz. Kimin ne paylaşımı yaptığı kimseyi ilgilendirmez, mutlu etmese bile bir kadının kocasını sevmesi bunu sosyal bir platformda dile getirmesi kimseyi ilgilendirmez, hatta sahte paylasimlar yapması, öyleymiş gibi davranması da kimseyi ilgilendirmez. Görgüsüzlük yapması, yediğini içtiğini paylaşması da ilgilendirmez. Rahatsız olan takipten çıkar bu kadar basit.

Hiç bir sosyal medya platformunda aktif değilim. Hoşlanmıyorum bu tip şeylerden ama hoşlanan da beni ilgilendirmez. Kimseyi eleştirme ya da yerme hakkını kendimde görmüyorum.

Evet kimsenin hayatı kimseyi ilgilendirmez. Ama biz toplum içinde yaşıyoruz soyut yaşayan varlıklar değiliz. Gördüğümüz, duyduğumuz, yaşadığımız şeylerle ilgili yorumlar yapıyoruz. Toplumun bu şekilde değişmesi garip geliyor bana. Ve burada fikrimi belirtiyorum. Kimseye paylaşım yapmayın diye bişey söylemedim. Müdahale etmedim. İsteyen istediğini yapabilir paylaşabilir. Sadece bazı şeyleri tuhaf bulduğumu söyledim. Buda benim fikrim.

Bu konunun sonu iyi bitmez.
Facebook kullanmam ama kullananları da yadırgamamak lazım, orası sosyal paylaşım sitesi değil mi? Adı sosyal paylaşım olan bir yerde sürekli birşeyler paylaşılması normal, burada da hergün bir sürü konu paylaşıyorsunuz değil mi?

Back
X