- 30 Ocak 2013
- 29.425
- 43.922
- 798
- Konu Sahibi nazar_boncuguu
can sıkıntısı
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Çünkü çevremde çok var böyle. Yani sosyal medyada mutluluk paylaşımları yapıp gerçek hayatında türlü sıkıntılar sorunlar yaşayan. Sanırsınız ki ben yaşıyorum onlar değil öyle takılıyorlar ve bu da bana garip geliyor. Tabi herkes için genelleme yapmıyorum gerçek paylaşımlarda olabilir. Çok mutluda olabilirler. Dediğim gibi ben paylaşım yapılmasını değil dozun kaçırılmasını suyunun çıkarılmasını garipsiyorum. Yoksa adı üstünde sosyal medya. Bana gelince kolay kolay paylaşım yapmıyorum pek aktif değilim yani. Bu söylediklerim arada girip baktığım zaman dikkatimi çeken şeyler. Bilmiyorum eskiden insanlar böyle değildi mesela kokusu gitmesin insanların canı çekmesin. Alamayan vardır gezemeyen, yiyemeyen, içemeyen vardır diye düşünürdü insanlar. Şimdi bu hassasiyetler kalmadı. Bir gösteriş merakı almış başını gidiyor. Görgüsüzleşmeye başladı insanlar. Ve bunu en çok sosyal medyada görüyoruz. Yerdiğim şey bu aslında.
İşte sokakta yemek yemekle eş değer değil ki sosyal medyaya koymasi.
Sokakta o an parası olamayan biri canı çeker diyebiliriz elbette ama akıllı telefonu ve interneti olan biri de o ymek her neyse yiyebilir bnce.
Ben de pek yemek fotoğrafı koymam ama koyani da yermen. O onun keyfi yemek bana dusmez. Çok rahatsız olursam engellerim biter gider.
Benim çevremde de o mutluluk pozlarını paylaşanlar var ve mutlular.
Bazen elbette kocasina gıcık olabilir aynı evde kimse yasadan gözüne batar. Ama bu birbirlerini sevmelerine de mutlu olmalarına da engel değil.
surekli onlıne olmalı aktif oldukları yada basında oldugu anlamına gelmez bu birArkadaşlar bu insanların psikolojilerini merak ediyorum. Neredeyse 2007'den bu yana üyeyim. Bazı arkadaşlarım var bütün gün facebooktalar. Anasayfam bunların gönderileri, beğenileri vs ile doluyor her gün. Rahatsız değilim ama anlayamıyorum hiç mi sıkılmaz bir insan bütün gün paylaşım yapmaktan! Bu insanlar ilgi mi çekmeye çalışıyorlar, canları mı sıkılıyor? Hakikaten merak ediyorum. Varsa aranızda böyle biri lütfen ben şunun için bütün gün facebookta takılıyorum desin.
Çünkü çevremde çok var böyle. Yani sosyal medyada mutluluk paylaşımları yapıp gerçek hayatında türlü sıkıntılar sorunlar yaşayan. Sanırsınız ki ben yaşıyorum onlar değil öyle takılıyorlar ve bu da bana garip geliyor. Tabi herkes için genelleme yapmıyorum gerçek paylaşımlarda olabilir. Çok mutluda olabilirler. Dediğim gibi ben paylaşım yapılmasını değil dozun kaçırılmasını suyunun çıkarılmasını garipsiyorum. Yoksa adı üstünde sosyal medya. Bana gelince kolay kolay paylaşım yapmıyorum pek aktif değilim yani. Bu söylediklerim arada girip baktığım zaman dikkatimi çeken şeyler. Bilmiyorum eskiden insanlar böyle değildi mesela kokusu gitmesin insanların canı çekmesin. Alamayan vardır gezemeyen, yiyemeyen, içemeyen vardır diye düşünürdü insanlar. Şimdi bu hassasiyetler kalmadı. Bir gösteriş merakı almış başını gidiyor. Görgüsüzleşmeye başladı insanlar. Ve bunu en çok sosyal medyada görüyoruz. Yerdiğim şey bu aslında.
Öfff size ne diyenler, benim bunu merak etmemden size ne? Ben size benim ne düşündüğümü mü değerlendirin demişim, bunun arkasında yatan sebep ne olabilir diye bir soru var. Rica edeyim bu soruyu cevaplayanlar yazsın.
Bakın yine kişisel şeylerden bahsediyoruz. Kimin ne paylaşımı yaptığı kimseyi ilgilendirmez, mutlu etmese bile bir kadının kocasını sevmesi bunu sosyal bir platformda dile getirmesi kimseyi ilgilendirmez, hatta sahte paylasimlar yapması, öyleymiş gibi davranması da kimseyi ilgilendirmez. Görgüsüzlük yapması, yediğini içtiğini paylaşması da ilgilendirmez. Rahatsız olan takipten çıkar bu kadar basit.
Hiç bir sosyal medya platformunda aktif değilim. Hoşlanmıyorum bu tip şeylerden ama hoşlanan da beni ilgilendirmez. Kimseyi eleştirme ya da yerme hakkını kendimde görmüyorum.