Ya cidden iyi değilim en başlarda idare ederim diyordum, karakteri öyledir görmezden gelirim diyordum ama yok böyle kafalarını duvara sürtesim geliyor içimdeki öfkeyi anlatabiliyorumdur umarım. Her konuda bir fikirleri var. Sormasan da söylüyorlar. Yumuşak yüzlü biri de değilim neyden cesaret alıyorlar anlamıyorum ki.Yani eve giren cikanlar akrabadir diye dusunuyorum, kanka bari burda gevse atacaksak atip tutalim
Ya cidden iyi değilim en başlarda idare ederim diyordum, karakteri öyledir görmezden gelirim diyordum ama yok böyle kafalarını duvara sürtesim geliyor içimdeki öfkeyi anlatabiliyorumdur umarım. Her konuda bir fikirleri var. Sormasan da söylüyorlar. Yumuşak yüzlü biri de değilim neyden cesaret alıyorlar anlamıyorum ki.
Dümdüz muhabbet ortasında mesela çocuk oradan düşecek istersen sandalyeyi al başka yere koy, bu mutfak kapısı açılmıyor şunu şuraya mı alsan. Sen çocuğuna böyle davranırsan ilerde çok çekersin. Hep böyle bir laf söyleme akıl verme fikir verme modundalar. Artık sinirlerim kaldırmıyor.Ne diyorlar mesela? Valla gereksiz konuşana lafını etmek lazım ben artık öyle yapıyorum. İçinde patlayıp huzurun kaçacağına onun çenesi kapanmış oluyor.
Arada bozulup küsen oluyor işime geliyor.
Gelsin dövsün birisi bunları artık çok ihtiyacım varYaneee ne diyeyim Selfridgecan cagir beni kvarim hepsiniOna buna dayak atan 1.70lik ve agresif uye @agresifpollyanna da davet ederiz
Görüşmeme şansın yok mu? Bir şey dedi mi anneligime mi karışıyorsun de ya direkt niye cekiniyosunDümdüz muhabbet ortasında mesela çocuk oradan düşecek istersen sandalyeyi al başka yere koy, bu mutfak kapısı açılmıyor şunu şuraya mı alsan. Sen çocuğuna böyle davranırsan ilerde çok çekersin. Hep böyle bir laf söyleme akıl verme fikir verme modundalar. Artık sinirlerim kaldırmıyor.
Aynen ben de bu moddayım. Ben de direkt 'sen bu konunun bilirkişisi misin? Fikrinin önemi ne senin?' diyorum. Bazen alay ediyorum masayla ilgili bişi mi dedi mesela 'tamam masa profosoru' falan diye. Herkes kendine baksın ya ben çekemiyorum kimseyi valla.Ne diyorlar mesela? Valla gereksiz konuşana lafını etmek lazım ben artık öyle yapıyorum. İçinde patlayıp huzurun kaçacağına onun çenesi kapanmış oluyor.
Arada bozulup küsen oluyor işime geliyor.
Bu öfkeyi kendimden biliyorum bazı insanlara karşı ben de böyleydim hatta yanımda olmasalar da kafamda dönüp duruyordu bazen söyledikleri, dandik fikirleri ve nasihatleri, artık ben kibarlığı falan bıraktım direkt sen öyle yap, fikrini sormadım sorarsam söylersin diyorum ya da dalga geçiyorum söyle her bkun profesörü falan diye, ben de yumuşak yüzlü biri değilim hatta sert biriyim de ama insanlar hadsiz genel olarak, daha çözemezsem şöyle orta halli bir cinnet hali çözer diye düşünüyorum, deneriz olmadı napalımYa cidden iyi değilim en başlarda idare ederim diyordum, karakteri öyledir görmezden gelirim diyordum ama yok böyle kafalarını duvara sürtesim geliyor içimdeki öfkeyi anlatabiliyorumdur umarım. Her konuda bir fikirleri var. Sormasan da söylüyorlar. Yumuşak yüzlü biri de değilim neyden cesaret alıyorlar anlamıyorum ki.
Görüşmeme şansım da yok yani. Annem de yapıyor bazen: Kv desen aynı kafa. Onlar yetmezmiş gibi bir de salak akrabaları. Komşu bile bu şekilde öyle düşün.Görüşmeme şansın yok mu? Bir şey dedi mi anneligime mi karışıyorsun de ya direkt niye cekiniyosun
Benim de kafamda dönüp duruyor işlerimi yapamıyorum artık. Lafımı söylesem çok sert biriyim dozajını ayarlayamıyorum bana böyle abuksubuk argumanlarla gelindiğinde. O zaman da tartışmaya dönüyor konu. Karşımdaki insanı ilk önce pohpohlayıp sonra lafımı söyleyecek biri de değilim içten içe o kadar sinir oluyorum ki o an ona bir tane iyi cünle kurasım gelmiyor ki böyle güzel bir girizgah yapabileyim de lafımı çakayım. Kafa göz dalasım var.Bu öfkeyi kendimden biliyorum bazı insanlara karşı ben de böyleydim hatta yanımda olmasalar da kafamda dönüp duruyordu bazen söyledikleri, dandik fikirleri ve nasihatleri, artık ben kibarlığı falan bıraktım direkt sen öyle yap, fikrini sormadım sorarsam söylersin diyorum ya da dalga geçiyorum söyle her bkun profesörü falan diye, ben de yumuşak yüzlü biri değilim hatta sert biriyim de ama insanlar hadsiz genel olarak, daha çözemezsem şöyle orta halli bir cinnet hali çözer diye düşünüyorum, deneriz olmadı napalım
Dümdüz muhabbet ortasında mesela çocuk oradan düşecek istersen sandalyeyi al başka yere koy, bu mutfak kapısı açılmıyor şunu şuraya mı alsan. Sen çocuğuna böyle davranırsan ilerde çok çekersin. Hep böyle bir laf söyleme akıl verme fikir verme modundalar. Artık sinirlerim kaldırmıyor.
İzleyeceğim teşekkür ederim. Bu tarz bir şeylere ihtiyacım var. Ben çok rahat büyütüldüm evlendikten sonra bu tarz insanların olduğunu öğrendim hayatta inanamıyorum hala bu kafalarla nasıl yaşıyorlar.Sınır ihlali deniyor bu maruz kaldığınız şeye. Sonuç olarak da gergin hissetmeniz normal. Sınırlarınızı korumayı öğrenene kadar da bu durum değişmez. Psikolog Tülay Kök'ün sınırlar konulu videolarını izlemenizi tavsiye ederim.
Yapmadım mı sanıyosun. Yok ben böyle iyiyim, benim fikrim bu şekilde, ben öyle sevmedim böyle iyi dedikçe dedikçe daha çok fikir beyan etme hakkını kendilerinde gördüler.Bizim toplumda genel olarak "muhabbet etme" şekli bu ama.
Kişisel sınırlar , saygı , mesafe hak getire.
Hemen herkes fikrini sormadan her konuya yorum yapar.
Ben kötü niyetli olmadıklarına inanarak katlanıyorum bu duruma.
Dün mesela muhabbet ediyoruz, bi öğretmen arkadaş sevgilimle neden evlenmediğimi sordu.
Yav sanane di mi.
Sabırla gerekçelerimi anlattım. Cevap olarak "E ama evlen."
Olur peki =) dedim geçtim.
bi başkası da saçlarını kestir diye tutturdu geçen gün.
Saçım böyle nasıl diye sormadım ha, durduk yere.
Yani illa fikir belirtecek insanlar, illa yorum yapacaklar.
Olur tamam hı hı ya da yoo böyle iyiyim, böyle güzel ben böyle seviyorum diyip konuyu kapatacaksın
Güzellikten anlamayanı ufak çaplı bir tartışma kendine getirebilir belki, size dert olacağına karşınıza olsun daha iyi değil mi?Benim de kafamda dönüp duruyor işlerimi yapamıyorum artık. Lafımı söylesem çok sert biriyim dozajını ayarlayamıyorum bana böyle abuksubuk argumanlarla gelindiğinde. O zaman da tartışmaya dönüyor konu. Karşımdaki insanı ilk önce pohpohlayıp sonra lafımı söyleyecek biri de değilim içten içe o kadar sinir oluyorum ki o an ona bir tane iyi cünle kurasım gelmiyor ki böyle güzel bir girizgah yapabileyim de lafımı çakayım. Kafa göz dalasım var.
Bu tavrım kabul görmüyor sonra ben çok keskin fikirli keskin tavırlı sinir hastası bir insan oluyorum inanabiliyor musun? Sanki sorun bendeymiş gibi sanki ben milletin her şeyine karışıyormuşum gibi bir muamele görüyorum resmen.Görüşmeme şansın yok mu? Bir şey dedi mi anneligime mi karışıyorsun de ya direkt niye cekiniyosun
Evet tartışma yaşadım tabiki daha önce. Biraz kendine getirdi diyebilirim. Ama kalıcı çözüm olmadı hiçbir zaman. İlla tamamen yüzgöz olup komple sohbeti mi kesmek lazım yani. Ben bir çözüm yolu bulamıyorum. Görmezden geldim duymamış gibi yaptım kibarca benim fikrim bu şekilde dedim her yolu tek tek denedim ama yok. Sonuç tekrar görüşüldüğünde tekrar aynı şekilde cümleler.Güzellikten anlamayanı ufak çaplı bir tartışma kendine getirebilir belki, size dert olacağına karşınıza olsun daha iyi değil mi?