Surekli hasta olacam hissi

ailedostu1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2016
733
685
103
36
Günaydınlar,
Bana bir akıl fikir verin çünkü bu huyundan dolayı kafayı yemek üzereyim.surekli hasta olacam hissi yaşıyorum.mesela 2 gün sonra bir yere gidecez hemen aklıma hastalık geliyor hasta olacam gibi korkmaya başladım.surekli hasta olacam beni kimse doktora goturmicek kimse bakmicak korkusu yaşıyorum.nasil aşabilirim bu durumu? Pskiyatri ye mi gitmeliyim

Hayal et ki hasta oldun. Ama öyle böyle değil. Tatilde de kimse seni hastaneye götürmemiş, kaldın mı öylece? O anı dibine kadar yaşa. En kötü ne olabilirse onu düşün. Beynini buna inandır.

Bunun amacı insan bir şeyden ne kadar korkarsa korktuğu şey eninde sonunda gelir bulur onu. Ama başıma gelen şey ne kadar kötü olabilir ki veya istediğim kadar korkayım başıma gelecek varsa kim engelleyebilir ki? Diye düşünüp rahatlamayı sağlar. Diğer türlüsü hem bu korkuyla yaşayacaksın hem de engelleyemeyeceksin. Kabullen yani.

Çalışıyorum ama çok zorlaniyorum kendime de eşime de zarar veriyorum bu konuda bir yerden sonra elimde değil.

Hastaliktan kastiniz ne ki hafif grip nezle bogaz enfeksiyonu falan bunlar basit seyler zaten cogu zaman toparlanmaniz 3-4 gun kadar zaman aliyor. Birinin de size bakmasini gerektiricek kadar buyuk rahatsizliklar degil bunlar. Surekli kotuyu dusunup kendi hayatinizi zehir etmek sacmalik. Biraz akisina gore yasayin cevrenizdekileri de darlamayin. Elimde degil diyorsunuz ama elinizde. Hicbir sey dusunmeyip yalnizca yaptiginiz aktivitelerden keyif almaya odaklanirsaniz ortada bir problem kalmaz.

Evet hepsi böyle rahatsızlıklar.aman terlemeyim hasta olurum yanıma yedek kıyafet alayim gittigim gezilerde bile böyle.

Evet psikiyatriye gitmelisiniz.
Hastalık obsesyonlari yasiyorsunuz , bunlar muhtemelen konuşularak çözülecek şeyler değil .
Doktora gidin yardım alın

Lütfen araştırma yapıp öyle gidin . Sizi dinleyen, hastasına deger veren bir doktora denk gelmeniz için.
Dilerim kolaylıkla çözersiniz .
Teşekkür ederim inşallah.cunku bu şekilde eşime bile zarar veriyorum.2.5 senedir evliyim hep hasta olacam şunu giyim.hastayim beni acile götür o da bikti

Teşekkür ederim inşallah.cunku bu şekilde eşime bile zarar veriyorum.2.5 senedir evliyim hep hasta olacam şunu giyim.hastayim beni acile götür o da bikti
Kendinizi suçlamayın, elinizde degil .
Mantıksız olduğunu sizde biliyorsunuzdur ama aklınıza gelmesini onleyemiyorsunuzdur.
Bu yüzden burada konuşmak ya da herhangi biriyle konuşmak, mantıklı açıklamalar vs işlemez. Dilerim iyi bi psikiyatra denk gelip kolayca halledersiniz

Bunun adi evham..bununla ilgili bilimsel kitaplar var..google dan bulun

Inşallah teşekkür ederim

Kışları hep nezle ile geciren ben,gecen kış oyle ard arda gripler gecirdim ki ben de bir tirsmiyor değilim artik :)
Ne yasadiniz bunu tetikleyecek?
2 sene önce mide bulantısı yaşadım 15 gün kadar yerimden kalkamadm ondan sonra böyle oldum.atamiyorum üzerimden

gecmis olsun, bana daoluyor cogu zaman, hatta ben kotu hastalik olursam diye korkuyorum. Neden bilmiyorum ama panik atak oldum.

Benim bir de 4 aylik bebegim var, cocugumu doktora goturemiyorum, doktor sanki kotu bir sey soylicekmis gibi heyecan yapiyorum. Esim goturuyor. Cok zor anliyorum sizi, ama psikiyatristin yardim edebilecegini sanmiyorum

Benim bir de 4 aylik bebegim var, cocugumu doktora goturemiyorum, doktor sanki kotu bir sey soylicekmis gibi heyecan yapiyorum. Esim goturuyor. Cok zor anliyorum sizi, ama psikiyatristin yardim edebilecegini sanmiyorum
Ilaç tedavisi ise ne kadar yarar bilmiyorum.biraz biraz oluruna bırakmaya çalışıyorum birden olmasada.disaŕi çıkınca yedek kıyafet falan almıyorum mesela

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…