- 19 Ağustos 2016
- 733
- 685
- 103
- 36
- Konu Sahibi ailedostu1
-
Allah yardımcınız olsun gerçekten çok zor.dusunmemeye calsiyorm aklıma getirmemeye.Benim bir de 4 aylik bebegim var, cocugumu doktora goturemiyorum, doktor sanki kotu bir sey soylicekmis gibi heyecan yapiyorum. Esim goturuyor. Cok zor anliyorum sizi, ama psikiyatristin yardim edebilecegini sanmiyorum
6-7 ay kullandım evet zaten sıkıntılı bir donemdeydım. ama işte sonrasında ilaçtan dolayı kilo alınca bıraktım ve kendi kendime çözdüm açıkcası tabi dr kontrolunde bıraktım. yani aslında kişinin kendisinde bitiyor iş. ilacı 1 2 yıl kullanırsın sonra yine kendinlesin. odak noktanızı değiştirmeniz ile ilgili. ben artık hayatı onemsemiyorum galiba. nasıl gelirse oyle yasıyorum hepimiz yazgıda varsa ölcez naparsak yapalım kaçış yok yani bunu kabul ettim sanırım sonra da herşey geçti.Ilaç tedavisi mi gordunuz
Hasta olacaksak zaten önüne bazen geçilmiyor.ama işte aman terledim üzerimi degistirmeliyim. Tatilde bile böyle. Yedek kıyafet taşımalar.olmayacak yerlerde uzerimi değiştirecek yerler aramalar.sacma sapan takıntılar oluştu bende6-7 ay kullandım evet zaten sıkıntılı bir donemdeydım. ama işte sonrasında ilaçtan dolayı kilo alınca bıraktım ve kendi kendime çözdüm açıkcası tabi dr kontrolunde bıraktım. yani aslında kişinin kendisinde bitiyor iş. ilacı 1 2 yıl kullanırsın sonra yine kendinlesin. odak noktanızı değiştirmeniz ile ilgili. ben artık hayatı onemsemiyorum galiba. nasıl gelirse oyle yasıyorum hepimiz yazgıda varsa ölcez naparsak yapalım kaçış yok yani bunu kabul ettim sanırım sonra da herşey geçti.
Hasta olsanız nolcak ki Allah korusun kimseye vermesin tedavisi olmayan hastalıkları ama onun dışında büyütmeye gerek yok eğer çok aşırı bir durumsa psikolojik olarak destek alabilirsinizGünaydınlar,
Bana bir akıl fikir verin çünkü bu huyundan dolayı kafayı yemek üzereyim.surekli hasta olacam hissi yaşıyorum.mesela 2 gün sonra bir yere gidecez hemen aklıma hastalık geliyor hasta olacam gibi korkmaya başladım.surekli hasta olacam beni kimse doktora goturmicek kimse bakmicak korkusu yaşıyorum.nasil aşabilirim bu durumu? Pskiyatri ye mi gitmeliyim
aynen o kadar iyi anlıyorum ki geçirdim bu dönemleri. ama işte bunlar aklınıza geldiğinde farklı işlere yönelin yani kitap okuyun müzik dinleyin tatildeyseniz gidin yüzün ne bileyim algınızı değiştirin. drlarda ilacı verip yolluyorlar. hele benim kki hiç konuşmazdıHasta olacaksak zaten önüne bazen geçilmiyor.ama işte aman terledim üzerimi degistirmeliyim. Tatilde bile böyle. Yedek kıyafet taşımalar.olmayacak yerlerde uzerimi değiştirecek yerler aramalar.sacma sapan takıntılar oluştu bende
Inanır mısın ben de çok ciddi rahatsızlıklar geçirdim ben de hasta olacağım diye ödüm kopuyordu ufak bir grip hemen zatürreye çeviriyordu o derece ama baktım ben stres yapsam da yapmasam da hasta olmayı engelleyemem, o yüzden kabullendim. Insanim sonuçta hasta da olmam lazım. Fakat o zamandan beri fazla hasta olmadım.Çalışıyorum ama çok zorlaniyorum kendime de eşime de zarar veriyorum bu konuda bir yerden sonra elimde değil.
Canım bu bağlanma bozukluğu ile bağdaşan bir olay gibi geldi.Günaydınlar,
Bana bir akıl fikir verin çünkü bu huyundan dolayı kafayı yemek üzereyim.surekli hasta olacam hissi yaşıyorum.mesela 2 gün sonra bir yere gidecez hemen aklıma hastalık geliyor hasta olacam gibi korkmaya başladım.surekli hasta olacam beni kimse doktora goturmicek kimse bakmicak korkusu yaşıyorum.nasil aşabilirim bu durumu? Pskiyatri ye mi gitmeliyim
Işte sanki doktora bile gidemeyecek tek kalacakmışım gibi geliyorHasta olsanız nolcak ki Allah korusun kimseye vermesin tedavisi olmayan hastalıkları ama onun dışında büyütmeye gerek yok eğer çok aşırı bir durumsa psikolojik olarak destek alabilirsiniz
Ne güzel anlattınız tam bunları yaşıyorum.sanki ufak tefek hasta olacaksam bile yalnız kalacam.ki söylersem eşimde götürür. Ama onuda biktirdim. Düşünme artık diyor o da.asmaya calisacam.inaninaynen o kadar iyi anlıyorum ki geçirdim bu dönemleri. ama işte bunlar aklınıza geldiğinde farklı işlere yönelin yani kitap okuyun müzik dinleyin tatildeyseniz gidin yüzün ne bileyim algınızı değiştirin. drlarda ilacı verip yolluyorlar. hele benim kki hiç konuşmazdıbile anlat derdi sadece. ama tabi başlangıçta uzmandan yardım almada fayda var. ilacın ne etkisi oldu dersenız "boşver gitsin" modu oluyor insanda yani takılmıyorsunuz hiçbir şeye. zaten bu yuzden kilo alınıyor aman kilo yaparsa yapsın deyip güzelcene yiyorsunuz homili . o yuzden hasta olursam oluyum giderim hastaneye napıyım deyin sürekli kendinize ve düşünmemeye çalışın inanın zaman içinde kaybolup gidiyor. beyni neye odaklarsanız onu düşünürsünüz devamlı.
Ben bunları tanımadığım dönemlerde daha az hasta oluyordum ne zaman düşünmeye başlıyorum hastayım.Inanır mısın ben de çok ciddi rahatsızlıklar geçirdim ben de hasta olacağım diye ödüm kopuyordu ufak bir grip hemen zatürreye çeviriyordu o derece ama baktım ben stres yapsam da yapmasam da hasta olmayı engelleyemem, o yüzden kabullendim. Insanim sonuçta hasta da olmam lazım. Fakat o zamandan beri fazla hasta olmadım.
Ilaç tedavisi hiç görmedim henüz.kendi kendime yenebilir miyim onuda bilmiyorumNeurofeedback terapisi öneriyorum bulundgnz şehirde intrttn arastrn ilaç tedavisi olumlu gelmedyse
Evet onunda etkisi var.cunku evlendin ailem yoktu aynı şehirde.esimde bir kere izne ayrıldığı gün çok hastalanmistim burun kırın etmişti.sonra götürdü gerçi doktora.o günden itibaren başladı ben de .Canım bu bağlanma bozukluğu ile bağdaşan bir olay gibi geldi.
15 gün hasta oldktn sonra deglde o atak donemi olms zannımca öncesi de mutlaka vardir bu sekildeyse canım. Terapi aldnz mi hicIlaç tedavisi hiç görmedim henüz.kendi kendime yenebilir miyim onuda bilmiyorum
Anlatmak istediğim tam da buydu?Ben bunları tanımadığım dönemlerde daha az hasta oluyordum ne zaman düşünmeye başlıyorum hastayım.
Düşünmemeye çalışmalıyım. Bu yüzden tüm tatillerim gezilerim zehir oluyor çok zor bir durun gercektenAnlatmak istediğim tam da buydu?
Hiç almadım. Doktora gitmistim bir kere öncesinde bir ilaç verdi alt üst etti beni.cok sarsmıştı.kirdim attım başka bir durumdan gitmistim ama.sonrasibda hiç gitmedm15 gün hasta oldktn sonra deglde o atak donemi olms zannımca öncesi de mutlaka vardir bu sekildeyse canım. Terapi aldnz mi hic
Tek kalınca da bişey olmuyo bizzat yaşadım . İnanılmaz sancilarla ağrılarla kanamayla hastane gittim , yattım ; kimildayamiyordum bile öyle ki idrar torbamin tam anlamıyla dolmasını bekliyodum tuvalete gitmek için çünkü ayağa kalkmak yürümek işkence gibiydi ama geçti. Her şeyi tek başıma yaşadım tek başıma atlattım . Şuan hamileyim çoğu zaman yine yalnızım ama üstesinden gelemeyecegim hiç bişey yok diyorum Allah yaşatmasınIşte sanki doktora bile gidemeyecek tek kalacakmışım gibi geliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?