Sürekli İşsizlik

siz ne iş yapıyorsunuz

çalıştığınız yerde eşinize uygun pozisyon yok mu belki siz de işsiz kalırsınız diye korkup daha ılımlı davranır
Ben ona iş bulablirim fakat bugüne kdr çok iş değiştirdiği için kimseye mahçup olmak istemem kendim 11 yıldır mesleğimi yapyorum ve benm mesleğim var malesef eşimn mesleğide yok

en son şubeleri olan bir yerde çalışıyordu 8 ay sonunda şube müdürü bunu daha uzak ufak ve kotu bir semte gönderdi sonuç işten çıkmak oldu 2 gün zor gitti oraya
Tembellik değil de karşısındakinin otoritesine karşı gelmek ve kurallarına uymamakta ilgili bir sıkıntısı varmış gibi. Aile ilişkilerine bakarsanız durumu daha net anlayabilirsiniz

Ben ona iş bulablirim fakat bugüne kdr çok iş değiştirdiği için kimseye mahçup olmak istemem kendim 11 yıldır mesleğimi yapyorum ve benm mesleğim var malesef eşimn mesleğide yok

işte tanıdığınız nazınızın geçtiği bir yerde bulabilirseniz, biraz da bastırsınlar

bırakıp gitmemesi için de siz de evde bastırın benim işim de bozulur vs diye

aslında o ilk rahatsız olduğu şeye birkaç gün dayansa alışacak

mesela neden onu başka şubeye gönderdiler herkesin mi yeri değişti sadece onun mu

uyum sorunu mu var

bir şoförümüz vardı işten çıkarıldı, neden mi sigara içilmesi yasak olan bir yerde ısrarla sigara içtiği için

adamın tavrı kötüydü, sana ne içerim derdi herkese, hali ile işten çıkarıldı

işte tanıdığınız nazınızın geçtiği bir yerde bulabilirseniz, biraz da bastırsınlar

mesela neden onu başka şubeye gönderdiler herkesin mi yeri değişti sadece onun mu

uyum sorunu mu var

bir şoförümüz vardı işten çıkarıldı, neden mi sigara içilmesi yasak olan bir yerde ısrarla sigara içtiği için

Kesnlkle o ilk öfkesini yönetebilse bir haftada tekrar enerjisi değişecek ne yapırsa o öfke anında yapıyor sonrası pişmanlık yani nazımın geçtiği biryer bulup sokmam gerek ancak evet bir çok şube yeri değiştirilmiş ama eşime sorsanız şube müdürü buna takmış ondan yollamış tabi bu hikaye yani sanırım onu doktora bile götürmeyi düşüneceğim artık

Kesnlkle o ilk öfkesini yönetebilse bir haftada tekrar enerjisi değişecek ne yapırsa o öfke anında yapıyor sonrası pişmanlık yani nazımın geçtiği biryer bulup sokmam gerek ancak evet bir çok şube yeri değiştirilmiş ama eşime sorsanız şube müdürü buna takmış ondan yollamış tabi bu hikaye yani sanırım onu doktora bile götürmeyi düşüneceğim artık
İkna edebilirseniz mutlaka götürün. Edemezseniz çevresindeki insanların onun ailesi olmadığını ve her davranışını kabul etmeyeceklerini anlatmaya çalışın

uyum sorunu mu var

Ve eşim kaliteyi parayı seven bir adam şuan cebnde yeteri parasıolmaması bile onu delirtiyor çalşması gerektğinin farkında fakat şuan işte bulamıyor heryonden sıkıntıda yani doğal olarak bende skntı çekiyorm

Benim babam yillarca özel sektorde calisti, en son girdigi yerde 15 senedir çalışıyor emekli olmak uzere. Gecenlerde babama ne şanslısın ozel sektor ama 15 senedir ayni yerdesin sorun yaşamadın dedim. O da bana sen öyle zannet herseye eyvallah ettigim icin sorun yasamadim sorun etsem neler neler var dedi.

Demem o ki hata esinizde. Siz çalışmıyor da olabilirdiniz. Gurur yaparak mi doyuracak cocuklarini? Eyvallah etmeyi biraz sorunlarla basa cikmayi her tartismada isi birakmamayi öğrenmeli.

şube müdürü ona takmış olabilir de

ama şimdiye kadar çalışmış belki gittiği şube daha iyi olacaktı

yani mücadele etmeden hemen bırakıyor gibi geliyor bana

o nedenle ya tamamen parasız bırakacaksınız ya da tanıdık bir yer ile bilerek ezdireceksiniz

kocaman adama şu dediklerimi buraya yazmak dahi yakışmıyor bunu ergenken ailesi yapmalıydı ama bir yerden başlamalı

her bir şeye kızınca istifa edilseydi herkes ilk haftadan işsiz kalırdı

Ben çekiyorum elimi kendi ailesi el atıyor bu sefer yani yağmasada verdklerini farkediyorum tabi bunu bana söylemiyor.. inanın pskolojk boyutu çok çok kötü çabasını görebiliyorum fakat yetmiyor girdiği yerde tutunabilmesi gerek şuan 6 ay oldu işsiz mutsuz pskolojk olark bitmş durumda bende kendi mesleğimle mi uğraşaym onla mı uğraşayım ciddi sıkıntı
Tabiki psikolojik boyutlari kötüdür ancak issizligin ne demek oldugunu bilen bir insaninda bu kadar is degistirmesi normal degil. Eşinizin uyum saglayamama problemi var midir? Yani ayrildigi her işte surekli esinizin hakli sebepleri yoktur. Bence bir psikologa gidin. Hem süreç yönetmeyle insan iliskileriyle esinizin sorunlariyla profesyonel anlamda daha iyi fayda saglar.

Tabiki psikolojik boyutlari kötüdür ancak issizligin ne demek oldugunu bilen bir insaninda bu kadar is degistirmesi normal degil. Eşinizin uyum saglayamama problemi var midir? Yani ayrildigi her işte surekli esinizin hakli sebepleri yoktur. Bence bir psikologa gidin. Hem süreç yönetmeyle insan iliskileriyle esinizin sorunlariyla profesyonel anlamda daha iyi fayda saglar.
Tabiki kendisinin hatalı olduğu çok nokta var h.sonu ben evdeyken eşime evden gider misin seni özlemek istiyorum artık dedim kırılıp üzülsede o an ne demek istediğimi anladığını düşünüyorum pskolojk destek bir umut fayda saglar diye düşünüyorum çnkü öfke yönetme stres yönetme skntıları çok ciddi var

Tabiki kendisinin hatalı olduğu çok nokta var h.sonu ben evdeyken eşime evden gider misin seni özlemek istiyorum artık dedim kırılıp üzülsede o an ne demek istediğimi anladığını düşünüyorum pskolojk destek bir umut fayda saglar diye düşünüyorum çnkü öfke yönetme stres yönetme skntıları çok ciddi var
Esinizi seviyorsunuz zor bir donemden geciyorsunuz ama evden gondermek degilde birlikte doktora gitmek durum degerlendirmesi yapmak daha mantikli.

yanlış anlamayın ama daha liseyi bile bitirmemiş torpille çevreyle bir yere girse ne kadar muvaffak olabilir sizce? bilmiyorum en azından daha düzgün iş bulabilecek eğitim seviyesine gelene kadar biraz bir şeylere katlanmayı öğrenmesi lazım. evli bi insanın biraz daha sorumlu davranması gerekiyo.

ne biçim adamlar varya, zoru görünce kaçıyor böyle sorumsuz birinden çoçuk düşünmeyin

dğzenli olarak bir yerde 3 sene çalışsın ondan sonra çoçuk yapın

yoksa bütğn yük size kalır psikolojiniz bozulur ayrılıraınız.

Esiniz ,gostermelik calisiyor ,kimsenin isinde dortbasi mamur degil ,biz sorun yasamiyor muyuz ?
Size guveniyor ,salliyor

Kim ciddi anlamda gulluk gulistanlik bir iste calisiyor ki? Tabiki isini cok cok severek yapanlarda var ama herkesin is yerinde mutlaka anlasamadigi sevmedigi, ufak tartismalar yasadigi is arkadaslari vardir. Oyle her tartismada is birakacak olsaydik omur boyu kocaniz gibi issiz dolasirdik. Ki kocaniz bu sekil gider yani. Belli ki omru boyunca bu sekilde rahata alismis, calismaya alisik degil. Az sıkısınca hemen birakir isini. Size guveniyor siz calisiyorsunuz, ailesine guveniyor. Simariklik basbaya. Siz bile bile lades demissiniz boyle bir adamla evlenerek. Isinde dikis tutturamayan, duzeni olmayan adamin iyi bir aile babasi olmasi da imkansiz. Benim babam hayati boyunca hic bir iste dikis tutturamadi. Tr de yasarken rahat rahat kafasina gore soforluk yapmis. Yurtdisinda yemedi calismaya. Hayatinda hic sabah 8 aksam 5 calismadi. Berbat bir babaydi, anneme hayati zehir etti.

Ben olsam ultimatom verirdim, kesinlikle evliligimi gozden gecirirdim.

Back
X