Sürekli oyun oynayan eşle ilgili ne yapmalıyım

Evlenmeden önce cafeye sinemaya gitmeyi AVM gezmeyi etkinlik olarak görüp evlendikten sonra "bana hiç zaman ayırmiyor, arkadaşları ile vakit geçiriyor/PC başından kalkmıyor" diyen çok görüyorum burada. Konu sahibi olayın ne kadar farkındaydi bilmiyorum. Bizim gibi arasıra oynamak farklı konudaki adam gibi tüm boş vaktimi oyunda geçirmek farklı. Ortak ilgi alanları ya da hobiler evlenmeden önce belli olmuyor mu merak ediyorum bu insanlar ne konuşuyor da evlenmeye karar veriyor? Adamın oyun bağımlısı olduğu belliymiş bence ama düzelir diye mi düşünüyorlar bilmiyorum.

Hanımlar adam arkadaşlari ile oynuyorsa işiniz zor, bırakması çok zor olur burada asıl olay sohbet muhabbet ya da arkadaşlarla beraber vakit geçirmek aslında. Sizinle vakit geçirmeyi ona tercih ediyor. Sisko ama gururlu Sisko ama gururlu nun dediği gibi ortak bir şeyler bulmanız lazım. Söylenerek ederek de cozulmuyor maalesef. Beraber bir şeyler yapmak istemiyorsa belli bir yaşa gelince ya bikmasini bekleyeceksiniz ya rest çekeceksiniz ya da siz oyuna başlayacaksınız. O oynarken siz de işinize gücünüze bakın dışarı çıkın onemsemeyin belki işe yarayabilir. Her türlü konforu saglarsaniz adam devam eder, anlatabildim mi bilmiyorum...
Aynen ortak bir oyun oynanabilir yada kendine alan yaratılabilir veya ortak bir hobi vs edinilebilir
Yapılan en büyük hata bence evlenince değişir düzelir diye evlilik yapmak düzelmez değişmez maalesef bunu kabul edelim
Misal kendimden örnek vereyim eşim 45 yaşında tanıştığımız da 37 yaşında idi
Ben bu adamı değiştirebilir miyim ikinci evlilik olunca açık net şekilde kendimizi anlattık işte ben dedim ki ben kitap okurum yabancı dizi anime izlerim çizim örgü severim online oyun oynarım makyajı severim parfüm alerjim var çok kullanmam vs vs
Haftada hiç değilse bir dışarı çıkmak hava almak isterim dedim

Eşimin doğup büyüdüğü evde televizyon yokmuş o yüzden TV kültürü yok dizi izlemem ama maç boks basketbol jetli Jackie Chan filmleri izler haftada bir halı sahaya giderim giyimime ve parfüme harcarim (hali sahaya bu yıl çok az gidiyor girsede oynamıyor zaten)
Yeğenlerimle arkadaşlarimla gezmek görüşmek isterim dedi
Ayda 1 2 defa da anneme gitmek görmek isterim sana gel diye zorlamam dedi
6 senedir böyle devam ediyoruz
Mutluyum bana saygı duyuyor zorla bir yere götürmeye çalışmaz misafir geleceği zaman öncesinde bana haber eder gelmek istiyorlar diye
Eve şu lazım dediğim zaman hemen gider markete vs getirir haftada 1 dışarıya en azından bir çay bir tatlı yemeye çıkarır bununda yapamazsa yürüyüşe çıkarız hava alır gezer bir parkta otururuz
Hafta sonları evlatlarımız gelir o kendi oğluyla maç izlerken ben de oğlumla resim yapar yada dizi izler veya mobil legend brawl stars clash royale vs oynarım
Sonra çocuklarla avmye gideriz vs
Tabi ki tartışma vs oluyor ister istemez ama ben hemen mutfağa geçerim bir çay kahve yaparım çok sinirli isem balkona çıkarım veya elimi yüzümü yıkarım
Eşim çok aşırı sinirli ise evden çıkar sakinleyip gelir
Gençlik yıllarımda böyle değildim fevri çıkışlarım vs oluyordu ara ara
ama oldum olası tahammülü yüksek sabırlı soğuk kanlı biriydim

Son düzenleme:
Kocasını değiştirmeye çalışan çırpınan çoğu kadınin kendini yok ettiğine şahit oldum eski neşesi ışığı yok olup gidiyor
Yani kısacası ya olduğu haliyle kabul etmek yada yolları ayırmak gerekiyor

Merhaba arkadaşlar 1 yıllık evliyim, evlendigimiz günden beri bilgisayar başından kalkmıyor evet sevgiliyken oynuyordu ama bu denli degildi yada yanında degildim mesela sevgiliyken gece yatıp uyuyordum ama şimdi gecede oyun oynuyor ve görüyorum, mesela ilçedeyiz biz merkeze gidiyoruz alışverişe gezmeye böyle koşa koşa herşeyi halledip geliyorum bunu dile getirince benimle kavga ediyor, bugun öglen dedik mangala gidelim kargomuz var alalım neyse sonra dediki mangala gitmesek mi evdemi otursak bende gittim hazırladıgım herşeyi kaldırdım tutmuş diyorki hadi gidelim mesai bitimi yaklaştı nasıl olsa diyor (karakol komutanı)saat 4 te mangala gidecekmişiz hava 6 kararıyor eve girdigimiz an dişardan direk bilgisayar açılıyor misafiri yolcu ettik anında açılıyor gece cinsellik yaşanıyor azıcık sarılıyor dur bi sigara içeyim diyor ne yapmalıyım konuşuyorum eleştirdigimi düşünüp kavga ediyor bilgisayara oturmasam ne yapcam diyor ha birde başından kalkıncada telefondan oyun videosu izliyor
Kocası ve kardeşi oyun oynayan biri olarak yazıyorum 🤷🏻‍♀️ bırakmak gibi bir altarnatif olmuyor, bıraksalar bile sonra yine başlıyorlar. Eşim çocuklar uyuduktan sonra oynar yani gece, kardeşim ise senin eşinle aynı hayat planı ona göre şekil alır. Ben önceleri çok dert etsemde artık takmıyorum... Zaten yeterince meşguliyetim var, çocuk, ev birde onu dert etmiyorum, ignore ediyorum 🤣🤣
Kardeşimin eşi nişanlılkta da öyle olduğu için çok oralı olmuyor yani şöyle şikayetlendiğini, söylendiğini duymadım 🧿🧿 kızıyorsa bile bize hiç söylenmedi. Biz ondan daha çok söyleniyoruz kardeşimize 🤭🤭
Kendine hobiler edin veya kurslara yazıl canım...

oyun oynamasının altındaki yatan nedeni bulman lazım. mental olarak uyarıldığı için oyun oynuyor olabilir mi? diğer şeyler ona sıkıcı geliyordur belki? ya da orada sosyalleşme ihtiyacını karşılıyordur? ya da özgüven sorunları varsa oyun esnasında istediği kimliğe sahip olabiliyordur? ya da stresli çalışıyorsa, oyun oynarken hi bir şey düşünmüyordur ve ona iyi geliyordur?
insanları değiştirmek değil de, anlamak önemli.
bir de terapi al bence; sen mutsuz gibisin, sağlıklı bi ilişki kurmanız pek kolay olmaz.
bu adamda bu şekilde devam ederse senin feminen tarafını doyurmaz. eşten çok anne gibi olursun.

İnsan yeni evliyken bolca sevişir yahu ne o öyle ha bire oyun oynamak ben olsam postalardım :KK70:

Ben boşadım mesela :D

Merhaba arkadaşlar 1 yıllık evliyim, evlendigimiz günden beri bilgisayar başından kalkmıyor evet sevgiliyken oynuyordu ama bu denli degildi yada yanında degildim mesela sevgiliyken gece yatıp uyuyordum ama şimdi gecede oyun oynuyor ve görüyorum, mesela ilçedeyiz biz merkeze gidiyoruz alışverişe gezmeye böyle koşa koşa herşeyi halledip geliyorum bunu dile getirince benimle kavga ediyor, bugun öglen dedik mangala gidelim kargomuz var alalım neyse sonra dediki mangala gitmesek mi evdemi otursak bende gittim hazırladıgım herşeyi kaldırdım tutmuş diyorki hadi gidelim mesai bitimi yaklaştı nasıl olsa diyor (karakol komutanı)saat 4 te mangala gidecekmişiz hava 6 kararıyor eve girdigimiz an dişardan direk bilgisayar açılıyor misafiri yolcu ettik anında açılıyor gece cinsellik yaşanıyor azıcık sarılıyor dur bi sigara içeyim diyor ne yapmalıyım konuşuyorum eleştirdigimi düşünüp kavga ediyor bilgisayara oturmasam ne yapcam diyor ha birde başından kalkıncada telefondan oyun videosu izliyor
Sizin yerinizde olsam bir süre cinsellik vs durumunda da kendinizi isteksiz gösterin size nasıl davranıyorsa aynı şekilde ilerleyin sizde kendinize telefonda bir oyun bulup oynamaya başlayın o yatağa yattığında kalkıp da başka işler yapın muhtemelen size konuşmaya basliyavaktir eğer hak vermiyorsa durum sonunda adliyeyi öneririm bazen herşey sevgi olmuyor siz kendinize sorun bunu hak ediyor musunuz sen bir kadınsın değer görmek sevilmek simartilmak istersiniz size vakti olmayanın hayatınızda olmasına da gerek yok. Bir süre sonra dışardan biri size bir ilgi gösterse hoşunuza gider bu sefer de işte ortalığa düşerler vay beni aldattı diye evdekine sahip çıkıp Sevgi göstermezler sonra da vay halimize derler. Güzelim bu hayatta bu yaşantıyı yaşamak zorun da değilsin. Sen bir kadınsın bu hayatı birlikte paylaşıp yaşamayacaksınız gerçekten anlamı yok inşallah ki düzelir bazı şeylerin farkına varır

Benim eşim de böyleydi ilk evlendiğimizde. Sevgiliyken çok oynuyordu ama aynı evde olmadığımızdan ve uzak mesafe ilişkisi yaşadığımızdan sıkıntı yoktu. Yine de evlenmeden 9 ay önce başladım söylemeye. Kabul ettiremedim. İlk yıllarda böyle adaptasyon sorunları oluyor maalesef.
Eve geldiği gibi bilgisayara otururdu. Yemeğe çağırırdım yiyip geri giderdi ve 3-4e kadar oyun oynardı. Hafta sonu da evdeysek aynı. He bir de motor tutkusu vardı. Dışarı çıkacaksa da arkadaşlarıyla motora binerdi. Çok kavgalar ettik. Asla anlamadı başta beni. Ben mıç mıç sürekli yan yana olalım demiyordum ki. Sonra sonra evriliyor ilişki. Madem öyle dedim ben de o evdeyse ben geziyordum. Artık takmıyordum. Taa ki çocuk hatta çocuklar olana kadar🤭 sonra bilgisayarın yüzünü göremez oldu😅

Size tavsiyem rahatsız olduğunuz konuyu konuşun. Kesinlikle içinize atmayın. Ve çözümler bulun beraber. Erkekler geç olgunlaşıyor. Bireysel ve birlikte geçireceğiniz zamnı planlayın. Sizi sevmediğinden değil, evli olduğunu henüz idrak edemediğinden böyle davranıyor. Alınmayın, kırılmayın. Ama anlatın üzüldüğünüzü. Eğer sağduyuluysa zamanla adapte olacaktır.

Sizin yerinizde olsam bir süre cinsellik vs durumunda da kendinizi isteksiz gösterin size nasıl davranıyorsa aynı şekilde ilerleyin sizde kendinize telefonda bir oyun bulup oynamaya başlayın o yatağa yattığında kalkıp da başka işler yapın muhtemelen size konuşmaya basliyavaktir eğer hak vermiyorsa durum sonunda adliyeyi öneririm bazen herşey sevgi olmuyor siz kendinize sorun bunu hak ediyor musunuz sen bir kadınsın değer görmek sevilmek simartilmak istersiniz size vakti olmayanın hayatınızda olmasına da gerek yok. Bir süre sonra dışardan biri size bir ilgi gösterse hoşunuza gider bu sefer de işte ortalığa düşerler vay beni aldattı diye evdekine sahip çıkıp Sevgi göstermezler sonra da vay halimize derler. Güzelim bu hayatta bu yaşantıyı yaşamak zorun da değilsin. Sen bir kadınsın bu hayatı birlikte paylaşıp yaşamayacaksınız gerçekten anlamı yok inşallah ki düzelir bazı şeylerin farkına varır
bilmiyorum diger erkekleri ama eşimi cinsellik konusunda cezalandırdıgım zaman inanılmsz hırçın ve gaddar oluyor kendisi beni yokluguyla cezalandırıyor görmezden geliyor falan o yüzdende bu konuda birşey yapmak istemiyorum, yeri geldiginde ilgisi şefkati çok fazla mesela daima sarılarak uyuruz sabaha kadar öper sarılır ama o kadar çok vakit geçiriyor ki ben 4 bölüm dizi izliyorum düşünün o kalkana kadar başından mesela dün piknige gittik gezdik geldik 8 de bir oturdu gece 2 kadar tabiki kendine vakit ayırsın asla bencil degilim ama 11 fe kalksın mesela

bilmiyorum diger erkekleri ama eşimi cinsellik konusunda cezalandırdıgım zaman inanılmsz hırçın ve gaddar oluyor kendisi beni yokluguyla cezalandırıyor görmezden geliyor falan o yüzdende bu konuda birşey yapmak istemiyorum, yeri geldiginde ilgisi şefkati çok fazla mesela daima sarılarak uyuruz sabaha kadar öper sarılır ama o kadar çok vakit geçiriyor ki ben 4 bölüm dizi izliyorum düşünün o kalkana kadar başından mesela dün piknige gittik gezdik geldik 8 de bir oturdu gece 2 kadar tabiki kendine vakit ayırsın asla bencil degilim ama 11 fe kalksın mesela
Eşiniz ile ilgili asıl sorun oyun değil farkında iseniz sizi kendiyle cezalandırıyor
Dediği olmayınca kendini geri çekiyor
Asil mesele narsist olması bence
Her kavgada siz suçlu çıkıyor iseniz bunu bir sorgulayın
Oyuna odaklanmışsınız ama mesele daha büyük gibi

Benim eşim de böyleydi ilk evlendiğimizde. Sevgiliyken çok oynuyordu ama aynı evde olmadığımızdan ve uzak mesafe ilişkisi yaşadığımızdan sıkıntı yoktu. Yine de evlenmeden 9 ay önce başladım söylemeye. Kabul ettiremedim. İlk yıllarda böyle adaptasyon sorunları oluyor maalesef.
Eve geldiği gibi bilgisayara otururdu. Yemeğe çağırırdım yiyip geri giderdi ve 3-4e kadar oyun oynardı. Hafta sonu da evdeysek aynı. He bir de motor tutkusu vardı. Dışarı çıkacaksa da arkadaşlarıyla motora binerdi. Çok kavgalar ettik. Asla anlamadı başta beni. Ben mıç mıç sürekli yan yana olalım demiyordum ki. Sonra sonra evriliyor ilişki. Madem öyle dedim ben de o evdeyse ben geziyordum. Artık takmıyordum. Taa ki çocuk hatta çocuklar olana kadar🤭 sonra bilgisayarın yüzünü göremez oldu😅

Size tavsiyem rahatsız olduğunuz konuyu konuşun. Kesinlikle içinize atmayın. Ve çözümler bulun beraber. Erkekler geç olgunlaşıyor. Bireysel ve birlikte geçireceğiniz zamnı planlayın. Sizi sevmediğinden değil, evli olduğunu henüz idrak edemediğinden böyle davranıyor. Alınmayın, kırılmayın. Ama anlatın üzüldüğünüzü. Eğer sağduyuluysa zamanla adapte olacaktır.
Böyle ilgisiz eşe taktikler geliştirmeniz bu kadar tolere etmeniz üzdü
Nasıl katlanıyorsunuz böyle adamlara ya aynısını kadın yapsa 2 günde kapının önüne konur

Yeni dönem sorunları, oyundan kalkmayan adam sendromu ne gunlere kaldik kizlar🤔💩

Back
X