• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sürekli şikayette bulunan alt komşu

demsun

Guru
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2012
2.126
3.707
358
Merhaba, bulunduğumuz evde annem, babam ve kardeşimle yaşıyorum. Evin en küçüğü 30 yaşında. Annem rahatsız sürekli istirahat halinde olan bir kadın. Babamın da yaşı var emekli. Evde çocuk yok, evcil hayvanımız yok. Kardeşim ve ben çalıştığımız için sabah çıkıp akşam eve geliyoruz. Buraya geleli 2 sene oldu. Taşındığımız günden 10 gün sonra başlayan ve bugüne kadar aralıklı devam eden bir alt komşu sorunumuz var. Adam bizim kendisini uykudan uyandıracak kadar gürültü yaptığımızı iddia ediyor. Güm güm diye bir yerlere vuruyormuşuz. Evde halter çalışan, zıplayıp spor yapan biri mi varmış? Şaşırdık. Babam önce bizim böyle bir ses yapmadığımızı, kendisi ve eşinin evde olduğunu, çocuklarının yetişkin olup çalıştığını vs. her şeyi söyledi adam ikna olmadı gitti babam da eğer ses duyarsanız beni o an arayın bakalım dedi. Pencere açık falan mı kalıyor o mu çarptı acaba diye iyi niyet gösterdi. Ve bir gün adam babamı aradı işte şu an o ses geliyor diye. Biz o esnada salonda oturuyorduk. Herkes koltukta çay içip TV izliyorduk. Aynı şekilde başka bir gün aradığında ailece dışardaydık. Kıştı. Camlar da kapalıydı. Ben de babama artık bir set çekmesini, adamla yumuşak konuşmamasını, sesi bizim yapmadığımızı söyleyip muhatap olmamasını istedim.
Çünkü iddia ettiği kadar şiddetli bir gürültü olsa bunu biz de duyarız neden inkar edelim? Biz de rahatsız oluruz. Bu adamın ya psikolojik sıkıntıları var ya da başka yerden ses duyuyor bizim daireden geldiğini iddia ediyor. Başka açıklama bulamıyorum.

Ve bu adam artık en ufak ses de elinde oklava ile bekliyor galiba alttan yukarı vuruyor. Elimden telefonu düşürdüm anında vurdu. Yoldan gelmiştik valizi koyarken tekerlek yamulmuş birden valiz düştü anında vurdu. Böyle bir insan.

Yöneticiye bizi şikayet etmişti. Adam geldi babamla konuştu. Konuyu anlamak için biz de olan neyse anlattık. Şimdi bize dava açacakmış ve apartmandakilerden de şahit olmasını istemiş. Apartmanda kendisinden başka bu sesleri duyduğunu söyleyen yok. Daha önce de yöneticiye şikayette bulundum siz şahitsiniz diye onların şahitliğini isteyecekmiş. Komşulardan biri babamı aradı bunu söyledi. Bir araya gelip konuşalım dedi tekrar.

Ben bu adamın normal olduğunu düşünmüyorum ama durduk yerde de evde insanın huzurunu kaçırıyor. Yapmadığımız şey üzerinden iftiraya uğruyoruz resmen. Annem ve babam üzüldü. Onlar üzüldüğü için ben delirdim. Sinirle adama çıkışmamak için zor tuttum kendimi.

Çok uzattım ama durumu iyice izah edeyim istedim. Bu şekilde sorun yaşayıp çözen var mı? Eğer dava yoluna giderse bizimle uğraşırsa ben de onunla uğraşacağım. Biz aleni iftiraya uğruyoruz şu an. Benim ne yapmam gerekir? Böyle durumlarda süreç nasıl işler bilgisi olan, yaşayan var mı?

Evinize kamera koyun sizin evde ses olmadığı ve alttan uyarı geldiği anları kaydeder özellikle hangi odanızdayken uyarı yapıyorsa o odaya koyun kamerayı.
Bunu ben de düşündüm ama adam salondan da vuruyor, yatak odasında da vuruyor. Mutfaktan da :D Yine de aklımdaydı bu teşekkür ederim.

Bilmiyorum da bizim binada olsa kafayı yiyecek demek ki 😂
Apartmandaki en sessiz daire biz olabiliriz. Çocuklu aileler de var. Ki olabilir çocuklar koşar eder. Kocaman insanlarız ne yapıyor olabiliriz obsesif olduğunu düşünüyorum ama dava falan başlarsa uğraştıracak ben de aynı şekilde uğraşsın istiyorum.

Çakacaksınız ağzına iki tane, bak bir daha yapıyor mu. Dava açacaksa da bundan açsın.

Şaka bir yana ama başımıza geldiği. Kv bina yöneticisiydi. Kadın Mart ayında gelmiş kaloriferleri yakmayın demiş, kv de binada küçük çocuklar var, havalar ısınana kadar yanacak demiş, tartışmışlar. Kocası elinde demir sopayla akşam kapıya geldi. O gün biz de oradaydık. Tasvip etmiyorum ama eşim annesini iteklediğini görünce adamı çekti içeri. Burnunu kırmış.

Ya biz orada olmasaydık kim bilir kadına ne yapacaktı. Hasta ruhlu manyak. Adam sonra dava açtı ama haneye tecavüz, olunca eşim meşru savunma diye büyük ceza almadı. Sonra da taşınıp gitti zaten.

Apartmandaki en sessiz daire biz olabiliriz. Çocuklu aileler de var. Ki olabilir çocuklar koşar eder. Kocaman insanlarız ne yapıyor olabiliriz obsesif olduğunu düşünüyorum ama dava falan başlarsa uğraştıracak ben de aynı şekilde uğraşsın istiyorum.
Bizde de çocuk var, üst kat öyle çocuklu ve evi yıkarlae yani misafiri de çok gelir, üst katın yan tarafında bı adam sürekli sevgilisiyle geliyor, herkes alıştı birbirinin sesine, duymuyoruz bile artık 😂😂

Merhabalar,

O dava açmadan bence siz kendisinden şikayetçi olup dava açın. Gelen sesleri de kanıtlamak zorunda kalır böyle bir durumda. Kaldı ki bu şekilde kendi evinizde yaşama huzurunuza gasp etmiş oluyor. Siz de onu bu kadar rahatsız edecek kadar bir ses yapmıyorsanız ve adam diretiyorsa ses olduğuna dair sizin dava açmanız sizi bir adım öne taşır bence. Ailesinden birileri yok mu ulaşabileceğiniz? Onlarla konuşsanız ve bu durumu anlatsanız?

ailemin alt katinda da bir yakin akrabamiz var. evde coluk yok cocuk yok o da "bu ne gürültü be" diye gelirdi. bizim evde cocuk yok, tv izlenmez, kimse yüksek sesle birsey dinlemez annem bile videolarinj kulaklıkla dinler, uzun yillardir odalardan birbirimize seslenmek yerine telefonla ariyoruz:)
boyle bir eviz yani kimseyi gürültümüzle rahatsiz ettigimize inanmiyorum.
ama alt katta iki aile yasiyorlar, 3 odada da tv var birinde cocuklar birinde buyukler birinde bu adam birseyler izliyor. yasi gecti diye mi ne sesi son ses aciyor. ben duyuyorum hep odamdan. cocuklar zaten inanilmaz yaramaz erkek cocugu koşturup duruyor. cocuklara bagiranlar, aglamalar, futbol izleyip gol sevincleri vs.
aslinda onlar bizi rahatsiz ediyor ama sikayet etmek aklimiza gelmiyor çünkü apartman yani. elbet birinin sesi birine gelebilir.
gerçekten sevmiyorum boyle huzur kaciran insanlari.
ben evlendim kurtuldum o komsudan - akraba olarak da gorusmedigim biri zaten. insallah bir ömür daha da yüzünü gormem.
sizin alt komsu da tasinir insallah

Bunu ben de düşündüm ama adam salondan da vuruyor, yatak odasında da vuruyor. Mutfaktan da :D Yine de aklımdaydı bu teşekkür ederim.
Daha güzel işte ille bir kanıt yakalarsınız muhtemelen adam hasta ya takıntılı ya şizofren ama en azından mahkemede deliliniz olur😃 bizim altımız boş çok korkuyorum dolcak diye çünkü bizim evde cocuklarla ses bitmiyor böyle komşum olursa yanarız🤣

Adam bizim kendisini uykudan uyandıracak kadar gürültü yaptığımızı iddia ediyor. Güm güm diye bir yerlere vuruyormuşuz
Ben de üst kat komşumdan tam da aynı bu şekilde şikayetçiyim. Sabahın 5inde uyandırıyor maşallah ve evet güm, tak diye sesler duyuyoruz sürekli.alt komşunuzu çok iyi anlıyorum.
Aynı şekilde başka bir gün aradığında ailece dışardaydık
Ama işte sorun şu ki siz evde değilken de bu sesler geldiğine göre gürültünün kaynağı siz değilsiniz. Adam niye takıntılı, sorunlu olsun ki canım şizofren falan yazanlar olmuş. Ya kim kendini böyle strese sokar duyuyordur işte demek ki var bir gürültü. Ama gürültüyü yapanı bulmak önemli burda.

Bir gece saat 12 buçuktan 3 bucuga kadar telefonla konuşan ( konuşan dediğime bakmayın bağıran daha doğru olur) komsunun sesini kaydedecek kadar duyuyorduk. Ama haberim yok başka kimler duydu. Şikayet olmadığına göre kimse duymadı. Yani muhtemelen sadece kendisi duyuyor demek ki sorunlu bu demeyin biz sesini çok net kaydedebildik. Bazen insanlar farkında olmuyor ses yaptıklarının. Hele ki gece yada sabah erken saatlerde tüm bina sessizken her hareket çok fazla ses kaynağı olarak yansıyor komşulara.

Neyse siz bence komşunuza gürültüyü başkasının yaptığını onu bulup onunla muhattap olması gerektiğini söyleyin. Gürültüyü duyduğu anlarda çıksın yan daireye baksın bir de yada bazen üstün de üstünden gelebilir bina yalıtımı berbatsa. Kamera da iyi fikir.

Bizim eski ev sahibi böyleydi. Su borudan sesler geliyor diye bizi sorumlu tutuyordu. Su kullansan bile hata yani. Biz tasindik adam.anormal cünkü..bence siz adamdan sikayetci olun sizi rahatsiz ettigi icin

Çok sinir bozucu, yapmadığını bir şey üzerinden şikayet ediliyorsunuz resmen. Siz kendinizden eminseniz, başka da şikayetçi yoksa hiç muhatap olmayın bence. Benim oturduğum sitede daireler yan yana. Gece bazen yan komşunun bebeğinin çığlıklarıyla uyanıyorum. Bazen gün içinde şarkı söylüyorlar sesli çocuk şarkıları, onları net duyuyorum. Hatta telefonunu şarja takarken ses çıkar ya onu bile duyuyorum. Gidip ne diyeyim şimdi? Yaşamasın mı insanlar. Eminim onlar da beni duyuyordur. Arada bir duvar var bizim. Müstakil eve çıksın çok rahatsız olan.

Bizim mahallede böyle ilerlemiş psikolojik sorunları olan takıntılı biri de gürültü yapıyorlar diye komşusunun kapısına, taktığı kişiyi silahla vurmaya gitmiş. Bazı insanlarla takışmayacaksın arkadaş, oradan taşının bence.

Daha önce olsa nasıl bir sorun yaşadığınızı anlamazdım. Biz de yeni evimize taşınırken ev sahibi ses takıntılı demişler, ailem ben de zaten sesten rahatsız oluyorum diye sorun olmaz diye düşünmüş. Her şeye aşağıya vuruyor veya babamı arıyor. Kapıyı sert açıyorum diye aileme şikayet etmiş, gece bir anda uyanıyormuş. Annem gece kalktı, fark etmeden hafif sert açtı koridor kapıssını, tak tak odamın üstüne vuruyor. Haftada bir gün dizi izliyorum sadece( başka günler tv açmıyorum sorun çıkarıyor diye) ve aşağıya vuruyor tv'yi kapat diye. Önceden vurma sesi duyuyor gibiydim birkaç kez ama yatağımda düz oturuyordum ve kaç yaşında insan bana yapmıyordur diyordum. Kızınız çok ses çıkarıyor diye şikayete gelmiş :) Geçen gün temizlik yaparken fark etmeden uzamış .Vileda kullanıyordum, süpürge değil elbette ve kovaya su doldurma sesinden rahatsız olup babamı aradı. Üst kattalar bu arada. Gece telefon düşürürsem ödüm kopuyor yine tak tak vuracak diye. Dediğim gibi tv izlemeyi bırakın gece odadan çıkmaya korkuyorum. Bu arada torunları gelince 1'e kadar tepemde zıplıyor :) Ev sahibi ile aynı ev tutmayın hanımlar, hele ses takıntılı ise hiç tutmayın. Ben yurtta nelere katlandım, sabah yedide okula gidiyordum. Emekli adam çocuk gibi en ufak şeyde rahatsız ediyor. Ses takıntısını iyi bilirim ama bazı insanlar bu malın sahibiyim diye her şeyi abartıyor.

Şikayet etse bile önce gelıyor evınıze ses için desibel ölçer bi alet koyup gidiyorlarmış . eğer haklı bulunursanız da

haksız yere sürekli taciz etmek ve psikolojik baskı yapıp komşuları ayaklandırmak falan die birsürü tazminat davası açın karşı tarafa .

Merhaba, bulunduğumuz evde annem, babam ve kardeşimle yaşıyorum. Evin en küçüğü 30 yaşında. Annem rahatsız sürekli istirahat halinde olan bir kadın. Babamın da yaşı var emekli. Evde çocuk yok, evcil hayvanımız yok. Kardeşim ve ben çalıştığımız için sabah çıkıp akşam eve geliyoruz. Buraya geleli 2 sene oldu. Taşındığımız günden 10 gün sonra başlayan ve bugüne kadar aralıklı devam eden bir alt komşu sorunumuz var. Adam bizim kendisini uykudan uyandıracak kadar gürültü yaptığımızı iddia ediyor. Güm güm diye bir yerlere vuruyormuşuz. Evde halter çalışan, zıplayıp spor yapan biri mi varmış? Şaşırdık. Babam önce bizim böyle bir ses yapmadığımızı, kendisi ve eşinin evde olduğunu, çocuklarının yetişkin olup çalıştığını vs. her şeyi söyledi adam ikna olmadı gitti babam da eğer ses duyarsanız beni o an arayın bakalım dedi. Pencere açık falan mı kalıyor o mu çarptı acaba diye iyi niyet gösterdi. Ve bir gün adam babamı aradı işte şu an o ses geliyor diye. Biz o esnada salonda oturuyorduk. Herkes koltukta çay içip TV izliyorduk. Aynı şekilde başka bir gün aradığında ailece dışardaydık. Kıştı. Camlar da kapalıydı. Ben de babama artık bir set çekmesini, adamla yumuşak konuşmamasını, sesi bizim yapmadığımızı söyleyip muhatap olmamasını istedim.
Çünkü iddia ettiği kadar şiddetli bir gürültü olsa bunu biz de duyarız neden inkar edelim? Biz de rahatsız oluruz. Bu adamın ya psikolojik sıkıntıları var ya da başka yerden ses duyuyor bizim daireden geldiğini iddia ediyor. Başka açıklama bulamıyorum.

Ve bu adam artık en ufak ses de elinde oklava ile bekliyor galiba alttan yukarı vuruyor. Elimden telefonu düşürdüm anında vurdu. Yoldan gelmiştik valizi koyarken tekerlek yamulmuş birden valiz düştü anında vurdu. Böyle bir insan.

Yöneticiye bizi şikayet etmişti. Adam geldi babamla konuştu. Konuyu anlamak için biz de olan neyse anlattık. Şimdi bize dava açacakmış ve apartmandakilerden de şahit olmasını istemiş. Apartmanda kendisinden başka bu sesleri duyduğunu söyleyen yok. Daha önce de yöneticiye şikayette bulundum siz şahitsiniz diye onların şahitliğini isteyecekmiş. Komşulardan biri babamı aradı bunu söyledi. Bir araya gelip konuşalım dedi tekrar.

Ben bu adamın normal olduğunu düşünmüyorum ama durduk yerde de evde insanın huzurunu kaçırıyor. Yapmadığımız şey üzerinden iftiraya uğruyoruz resmen. Annem ve babam üzüldü. Onlar üzüldüğü için ben delirdim. Sinirle adama çıkışmamak için zor tuttum kendimi.

Çok uzattım ama durumu iyice izah edeyim istedim. Bu şekilde sorun yaşayıp çözen var mı? Eğer dava yoluna giderse bizimle uğraşırsa ben de onunla uğraşacağım. Biz aleni iftiraya uğruyoruz şu an. Benim ne yapmam gerekir? Böyle durumlarda süreç nasıl işler bilgisi olan, yaşayan var mı?
Sorun babanızın çok yumuşak yüzlü olması, benimki de öyle. Kışın evden atmasın diye çok çıkışmıyor gerçi benimki.

Dava acmak öyle kolay olmuyor, diğer komsuların şahitliğinin de pek işe yarayacağını düşünmüyorum şahsen. Örneğin adamın yan komşusu şahit olsa ne olmasa ne? Sizden gelen bir ses varsa (müzik harici tabi) ya alt kat duyar ya da üst kat. Zabıtaya şikayet edebilir en fazla, zabita da gelip sizi uyarır. Kendisine yalancı sahit bulmazsa tabi. Bulsa bile sanıyorum önce gelip tavana ses ölçme aygıtı gibi bir şey takılıyor, o alet rahatsız edici boyuttaki seslerin çıkarılma sıklığını ve çıkarıldığı saatleri kayıt ediyor.

Ben de üst kat komşumdan tam da aynı bu şekilde şikayetçiyim. Sabahın 5inde uyandırıyor maşallah ve evet güm, tak diye sesler duyuyoruz sürekli.alt komşunuzu çok iyi anlıyorum.

Ama işte sorun şu ki siz evde değilken de bu sesler geldiğine göre gürültünün kaynağı siz değilsiniz. Adam niye takıntılı, sorunlu olsun ki canım şizofren falan yazanlar olmuş. Ya kim kendini böyle strese sokar duyuyordur işte demek ki var bir gürültü. Ama gürültüyü yapanı bulmak önemli burda.

Bir gece saat 12 buçuktan 3 bucuga kadar telefonla konuşan ( konuşan dediğime bakmayın bağıran daha doğru olur) komsunun sesini kaydedecek kadar duyuyorduk. Ama haberim yok başka kimler duydu. Şikayet olmadığına göre kimse duymadı. Yani muhtemelen sadece kendisi duyuyor demek ki sorunlu bu demeyin biz sesini çok net kaydedebildik. Bazen insanlar farkında olmuyor ses yaptıklarının. Hele ki gece yada sabah erken saatlerde tüm bina sessizken her hareket çok fazla ses kaynağı olarak yansıyor komşulara.

Neyse siz bence komşunuza gürültüyü başkasının yaptığını onu bulup onunla muhattap olması gerektiğini söyleyin. Gürültüyü duyduğu anlarda çıksın yan daireye baksın bir de yada bazen üstün de üstünden gelebilir bina yalıtımı berbatsa. Kamera da iyi fikir.

Öyle manyaklar var ki, biz öğrenciyken bir arkadaşın alt katındaki kadın da böyleydi. Kızlar artık bunalıp ev değiştirdiler. Sürekli gürültü yapıyorsunuz diyip evi basıyormış ki kızlar zaten akşama kadar okulda. Korkudan evde ev terliii bile giyemiyorlardı.

Geçen senelerde de yaşlı manyağın teki koca aileyi katletri sözde gürültü yapıyorlar diye. Gariban bie aileydi demişti diğer komşular

Back
X