Sürekli tekrarlıyan derdim :(

ironikturktelvesi

pastayersemzayıflarmıyım?
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2013
666
59
43
Çanakkale
Kızlar sürekli tekrarlayan bir sağlık problemim var, doktordan ve ilaçtan bıktım diyebilirim azıcık üşütsem grip olmuyorum ben hemen oraya vuruyor acısı. genital bölge ve idrar yolu iltihaplanması, hem vajinit hem sistit:14:
Bildiğiniz önerebileceğiniz evde yapabileceğim yöntemler var mı? karbonatlı su kaynatıp buharına kendini tutmak iyi geliyormuş diye duydum, bu konu hakkında bilginiz var mı?? Ya da yardımcı olabileceğiniz başka bir yöntem?? konu taşınmazsa sevinirim çünkü buradaki popilasyon ve yardım diğer bölümlerde yok :( şimdiden yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim...
not =temizliğime çok fazla dikkat eden biriyim zaten üşüttüyüm zaman ortaya çıkıyor bu problemim..

Son düzenleme:
Kızlar sürekli tekrarlayan bir sağlık problemim var, doktordan ve ilaçtan bıktım diyebilirim azıcık üşütsem grip olmuyorum ben hemen oraya vuruyor acısı. genital bölge ve idrar yolu iltihaplanması, hem vajinit hem sistit:14:
Bildiğiniz önerebileceğiniz evde yapabileceğim yöntemler var mı? karbonatlı su kaynatıp buharına kendini tutmak iyi geliyormuş diye duydum, bu konu hakkında bilginiz var mı?? Ya da yardımcı olabileceğiniz başka bir yöntem?? konu taşınmazsa sevinirim çünkü buradaki popilasyon ve yardım diğer bölümlerde yok :( şimdiden yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim...

Bol bol su içmemi önermişti benim doktorum idrar yolları iltihaplanması için bi'de soğuğa oturma üşümesin demişti. Onun dışında açıkcası karbonat vs bence kesin bilgiler olmadan daha ciddi sorunlara yol açabilir:26:
Bence daha kapsamlı bir şekilde doktora görün:44:

Çok geçmiş olsun...

Allah saglik versin
Gercekten su hayatta en zoru bu
Gecmis olsun

Bol bol su içmemi önermişti benim doktorum idrar yolları iltihaplanması için bi'de soğuğa oturma üşümesin demişti. Onun dışında açıkcası karbonat vs bence kesin bilgiler olmadan daha ciddi sorunlara yol açabilir:26:
Bence daha kapsamlı bir şekilde doktora görün:44:

Çok geçmiş olsun...

Allah saglik versin
Gercekten su hayatta en zoru bu
Gecmis olsun

teşekkürler kızlar, doktora gitsem antibiyotik vericek ve ben sevmiyorum bıktım da biraz ilaçtan :(
evet kadın olmak başlı başına zor zaten :(

Geçmiş olsun.
Kültür testi yaptırdınız mı hiç? Yaptırmasaydınız doktorunuzdan isteyin.

Bana uzun süreli bir tedavi yöntemi uygulanmıştı. İğneler ilaçlar antibiyotikler. ama kurtuldum çok şükür.
Ayaklarınızı sıcak tutun. Bol bol su için. Papatya çayı üriner sistem enfeksiyonlarına çok iyi geliyor...
Karbonatlı suyun iyi geldiğini söylüyorlar. Ama emin değilim.
Vajinal mantar enfeksiyonlarında "karbonatlı suya batırılmış tamponu" kullanan biri mantardan kurtulduğunu yazmış. (ph dengelediği için o bölgnin iyileşmesini sağlamıştır diye düşünüyorum. :44:

Acil şifalar dilerim.

Geçmiş olsun.
Kültür testi yaptırdınız mı hiç? Yaptırmasaydınız doktorunuzdan isteyin.

Bana uzun süreli bir tedavi yöntemi uygulanmıştı. İğneler ilaçlar antibiyotikler. ama kurtuldum çok şükür.
Ayaklarınızı sıcak tutun. Bol bol su için. Papatya çayı üriner sistem enfeksiyonlarına çok iyi geliyor...
Karbonatlı suyun iyi geldiğini söylüyorlar. Ama emin değilim.
Vajinal mantar enfeksiyonlarında "karbonatlı suya batırılmış tamponu" kullanan biri mantardan kurtulduğunu yazmış. (ph dengelediği için o bölgnin iyileşmesini sağlamıştır diye düşünüyorum. :44:

Acil şifalar dilerim.

ya açıkçası ben doktordan korkan biriyim, en son gittiğimde öyle yüzeysel tahliller yapıldı kültür testi yapılmadı ne olduğunu bile bilmiyorum sanırım ilaç ve doktor fobim yüzünden bilmek de istemiyorum :19: karbonatlı suyu buharına kendimi tutmak şeklinde uygulayabilirim ama tampon yapabileceğimi sanmıyorum, zaten mantar değil benim problemim kesinlikle üşütmeye bağlı enfeksiyon, üşütmemek için ne kadar çabalasam da oluyor işte :(çok teşekkür ederim umarım evde uygulayabileceğim yöntemler bulurum..

Son düzenleme:
İdrar kültürü mutlaka yaptırın ben yıllarca çektim o beladan.

En son Genta diye bir iğne ile kurtulmuştum ama artık o iğne kullanılmıyor sanırım, böbrekler üzerinde yan etkileri varmış

Bir de maydanoz suyundan çok fayda gördüm. Maydanoza elimi bile süremem o denli nefret ederim ama şifa niyetine içtim. Hatta sade içemediğimden kaynatıp içine limon ve şeker koyup çay gibi içiyordum. Söktüğü iltihabı gözle görebiliyorsun. Çok geçmiş olsun sinir bozucu bir kısır döngü yıllaca kullanmadığım ilaç kalmadı. Şimdi iyiyim çok şükür, ancak üşütmemeye özen gösteriyorum korkuyorum tekrarlar diye

İdrar kültürü mutlaka yaptırın ben yıllarca çektim o beladan.

En son Genta diye bir iğne ile kurtulmuştum ama artık o iğne kullanılmıyor sanırım, böbrekler üzerinde yan etkileri varmış

Bir de maydanoz suyundan çok fayda gördüm. Maydanoza elimi bile süremem o denli nefret ederim ama şifa niyetine içtim. Hatta sade içemediğimden kaynatıp içine limon ve şeker koyup çay gibi içiyordum. Söktüğü iltihabı gözle görebiliyorsun. Çok geçmiş olsun sinir bozucu bir kısır döngü yıllaca kullanmadığım ilaç kalmadı. Şimdi iyiyim çok şükür, ancak üşütmemeye özen gösteriyorum korkuyorum tekrarlar diye

gerçekten sinir bozucu bir rahatsızlık çok teşekkür ederim size de çok geçmiş olsun,
maydonoz suyu kaynatıp içine limon sıkıp içiyorum ben de ama belirli bir düzenim yok onu bir düzene sokayım sanırım 15 gün düzenli içip ara vermek gerekiyor, bu şekilde deniyeyim.. en kısa zamanda doktora gitmeye karar verdim evet bu şekilde çekeceğime doktor fobisine katlanmak daha iyi. ama şu bir ay içinde gitmeme imkan yok.. konunun başında bahsettiğim karbonatlı suyu denedim sıcak su buharı en azından iyi gelir umarım.. teşekkürler tekrar..

Son düzenleme:
geçmi$ olsun
bende olmuyor ama bi kiz annesiyim ve çocuklar temizlgii gerekidigi gibi yapamiyoal ve kizim SIK sistit olur ,gece uyanip aglar aciyor diye ve onu sadece bi$ey susturur, kopuklu ilik suya oturmak , sizdede i$e yarayaackdir
yada kuvete doldurun biraz $ampuan vs dokun kopursun ve 3-5 dk oturun her $ikayetde , sistitin ilaci bu diye biliyorum

idrar tahlili varmi elinizde nitrit degeri en yaziyor? pozitifi hiç gormediyseniz hiç iye olmadiniz dmeeldir ve buda antibiytoiklik bi durum yok demekdir zaten ,iye sistin ilerlemi$ hali oluyor ve beraberinde ate$ de varsa ant almak zorundayiz dr tavsiyesinde ..

gerçek bi iye ihmale gelmez, once te$hisden emin olmalisiniz ..

geçmi$ olsun
bende olmuyor ama bi kiz annesiyim ve çocuklar temizlgii gerekidigi gibi yapamiyoal ve kizim SIK sistit olur ,gece uyanip aglar aciyor diye ve onu sadece bi$ey susturur, kopuklu ilik suya oturmak , sizdede i$e yarayaackdir
yada kuvete doldurun biraz $ampuan vs dokun kopursun ve 3-5 dk oturun her $ikayetde , sistitin ilaci bu diye biliyorum

idrar tahlili varmi elinizde nitrit degeri en yaziyor? pozitifi hiç gormediyseniz hiç iye olmadiniz dmeeldir ve buda antibiytoiklik bi durum yok demekdir zaten ,iye sistin ilerlemi$ hali oluyor ve beraberinde ate$ de varsa ant almak zorundayiz dr tavsiyesinde ..

gerçek bi iye ihmale gelmez, once te$hisden emin olmalisiniz ..

evet haklısınız doktora gitmek çok önemli ama şu bir ay içinde gitmeme imkan yok, benim durumum temizlikle ilgili değil çünkü ben genital bölge temizliyecileri duş jelleri ve sabunla sık sık genital bölgeyi temizleyen biriyim, bu kadar çok temizliğin genital bölgedeki iyi mikropları da öldürdüğünü ve hastalıklara davetiye çıkardığını bilmeme rağmen sürekli yıkanmaktan vazgeçemiyorum.. ayaklarımı çok fazla üşütüyorum, üşüttüyüm zaman grip olmuyorum benim bedenimde soğuk algınlığı bu şekilde ortaya çıkıyor... sistit ve vajinit olduğumu da şurdan biliyorum benzer şikayetleri daha önce defalarca yaşadım ve doktora gittiğim zamanlar oldu, aynı rahatsızlık aynı şikayetler bir farkı yok, antibiyotik kullandım ve geçti. şimdi doktora gitmeden evde korunmanın yollarını arıyorum, sıcak su buharı kullanmaya başladım, maydonoz suyu içmeye başladım başka alternatifler arıyorum, teşekkür ederimmm...

not =temizliğime çok fazla dikkat eden biriyim zaten üşüttüyüm zaman ortaya çıkıyor bu problemim..

Canım öncelikle çok geçmiş olsun.Bahsettiğin durumun ilerlemiş derecede değilse sana tavsiyem 1 hafta boyunca 1 diş sarımsak (kesinlikle çin sarımsağı değil ama,ne kadar ufak ve keskin sarımsak kokusu alıyorsan en doğalı odur)yutman.Kokusundan rahatsız olurum midemi rahatsız eder deme,doğal antibiyotiktir ve müthiş iltihap söktürücüdür.Çiğnenmiş sarımsak mideye rahatsızlık verir reflü şekliden geri gelerek kokabilir ama yutulan 1 diş sarımsak hiçbir rahatsızlık vermediği gibi mide onu eritir.
Bunlar dışında ayağını ılık tut çok fazla soğuğa maruz kalma.Aşırı hijyen de bu rahatsızlıkları tetikler.Çünkü hassas bölgeler ne kadar hijyen bırakılmaya çalışılırsa o kadar tahriş olur.

Ve genital bölge jelleri,kremleri gibi şeylerden uzak durmanı tavsiye ederim.Bulabiliyorsan saf gül sabunu,defne ve zeytinyağlı sabun işini görür.Şampuan tarzı şeyler kimyasal barındırdığından tahrişi tetikler.
Üşütmek özellikle ayaktan alınan soğuk hastalığın en başlı nedenidir.Gece yatarken ayaklarının altına viks tarzı kremler sürersen bu tüm vücudunu sabaha kadar sıcak tutup seni rahatlatacaktır.
Yatarken rahatsızlık duymuyorsan iç çamaşırını çıkarıp sadece pijamanla uyu.Ve tercihin tamamen pamuklu iç çamaşırlarından yana olsun.Sentetik ve naylon karışımı çamaşırlar özel bölgenin nemli kalıp tahriş olmasına ve kaşınmasına sebep olur.
Sevgiler tekrar geçmiş olsun.:16:

Canım öncelikle çok geçmiş olsun.Bahsettiğin durumun ilerlemiş derecede değilse sana tavsiyem 1 hafta boyunca 1 diş sarımsak (kesinlikle çin sarımsağı değil ama,ne kadar ufak ve keskin sarımsak kokusu alıyorsan en doğalı odur)yutman.Kokusundan rahatsız olurum midemi rahatsız eder deme,doğal antibiyotiktir ve müthiş iltihap söktürücüdür.Çiğnenmiş sarımsak mideye rahatsızlık verir reflü şekliden geri gelerek kokabilir ama yutulan 1 diş sarımsak hiçbir rahatsızlık vermediği gibi mide onu eritir.
Bunlar dışında ayağını ılık tut çok fazla soğuğa maruz kalma.Aşırı hijyen de bu rahatsızlıkları tetikler.Çünkü hassas bölgeler ne kadar hijyen bırakılmaya çalışılırsa o kadar tahriş olur.

Ve genital bölge jelleri,kremleri gibi şeylerden uzak durmanı tavsiye ederim.Bulabiliyorsan saf gül sabunu,defne ve zeytinyağlı sabun işini görür.Şampuan tarzı şeyler kimyasal barındırdığından tahrişi tetikler.
Üşütmek özellikle ayaktan alınan soğuk hastalığın en başlı nedenidir.Gece yatarken ayaklarının altına viks tarzı kremler sürersen bu tüm vücudunu sabaha kadar sıcak tutup seni rahatlatacaktır.
Yatarken rahatsızlık duymuyorsan iç çamaşırını çıkarıp sadece pijamanla uyu.Ve tercihin tamamen pamuklu iç çamaşırlarından yana olsun.Sentetik ve naylon karışımı çamaşırlar özel bölgenin nemli kalıp tahriş olmasına ve kaşınmasına sebep olur.
Sevgiler tekrar geçmiş olsun.:16:

ayy seyren cim çok teşekkür ederim çok güzel bilgiler bunlar, fazla temizlik bu bölgeye iyi gelmiyormuş zaten iyi mikropları da öldürüp daha çabuk enfeksiyon kapmasına neden oluyormuş bundan sonra o konuya çok dikkat edicem zaten. Saf su ve sabun yeterli olur heraldde, soğan sarımsak olmadan bir hayat düşünemem çok severim bulunduğum yerde de gayet doğal o küçük sarımsaklardan yetişiyor dediğin gibi her gün bir diş yutayım, kendimi sıcak tutmaya çalışıyorum canımm patik sezonu açtım diyebilirim.. çok teşekkür ederim tekrar, bir de soğan suyu varmış iyi gelen onu da iyice öğrenip uygulamayı düşünüyorum...

Daha 19 yaşındayım idrar yolları iltihabımın bittiğini hiç bilmem..:105: Hep ilaç veriyorlar ama kesinlikle hiç çözüm olmadı. Birgün az su içiyim hemen sancı tutar. Bi doktor iğne vermişti bana düzenli olarak al demişti yoksa kronikleşir tarzında bi cümle kurmuştu. Hamile olduğumu öğrenince yaptırmayıda bıraktım ve şimdi daha büyük sıkıntılar açtı başıma... Benim kadar umutsuz vaka olmadan ne gerekiyorsa yap. Yoksa sonuç hiç hoş olmayabiliyorr :95:

Öncelikle geçmiş olsun..Maydanoz suyu ve soğan suyunun iltihap sökücü olduğunu duymuştum..Bünyen içinde vitamin tablet alabilirsin bağışıklık sistemini destekleyen..

çok geçmiş olsun bende bu hastalığı yaşadım bilirim ama geçer inşallah

çok su için
sabahlarını aç karna maydonoz suyu için isterseniz limon sıkabilirsiniz

ve ibrahim saraçoğlunun bi kürü var onu paylaşayım sizinle

karnıbaharı kaynatıyorsunuz kaynarken ilk 5 dakika dan sonra suyunu alıyorsunuz ılımasını bekleyip içiyorsunuz aç tok fark etmez günde bi kere içmeniz yeterli diye biliyorum bu kürü 7 gün uygulayıp 3 gün ara veriyorsunuz bu toplam 21 günlük bir kür..

internetten bu kürü araştırabilirsiniz tam emin değilim bende ama işe yaradığını okudum.
çok geçmiş olsun bide ayaklarınız üşütmeyin soğuk oradan alınıyor

Daha 19 yaşındayım idrar yolları iltihabımın bittiğini hiç bilmem..:105: Hep ilaç veriyorlar ama kesinlikle hiç çözüm olmadı. Birgün az su içiyim hemen sancı tutar. Bi doktor iğne vermişti bana düzenli olarak al demişti yoksa kronikleşir tarzında bi cümle kurmuştu. Hamile olduğumu öğrenince yaptırmayıda bıraktım ve şimdi daha büyük sıkıntılar açtı başıma... Benim kadar umutsuz vaka olmadan ne gerekiyorsa yap. Yoksa sonuç hiç hoş olmayabiliyorr :95:

çok geçmiş olsun, evet biliyorum çok rahatsız edici bir his , ben ilaç kullanmaktan hoşlanmıyorum sizinde dediğiniz gibi geçici olarak işe yarıyor zaten, sanırım hastalığa kapılmadan üşütmemeye çok dikkat etmek gerekiyor, sizde sıcak su torbası ile ayak kalça ve bacak aralarınızı ısıtırsanız iyi gelebilir...

Öncelikle geçmiş olsun..Maydanoz suyu ve soğan suyunun iltihap sökücü olduğunu duymuştum..Bünyen içinde vitamin tablet alabilirsin bağışıklık sistemini destekleyen..

çok geçmiş olsun bende bu hastalığı yaşadım bilirim ama geçer inşallah

çok su için
sabahlarını aç karna maydonoz suyu için isterseniz limon sıkabilirsiniz

ve ibrahim saraçoğlunun bi kürü var onu paylaşayım sizinle

karnıbaharı kaynatıyorsunuz kaynarken ilk 5 dakika dan sonra suyunu alıyorsunuz ılımasını bekleyip içiyorsunuz aç tok fark etmez günde bi kere içmeniz yeterli diye biliyorum bu kürü 7 gün uygulayıp 3 gün ara veriyorsunuz bu toplam 21 günlük bir kür..

internetten bu kürü araştırabilirsiniz tam emin değilim bende ama işe yaradığını okudum.
çok geçmiş olsun bide ayaklarınız üşütmeyin soğuk oradan alınıyor

teşekkür ederim kızlar, bol bol su içmeye çalışıyor günde en az iki buçuk litre içerim zaten, maydonoz suyunu düzensiz olara denedim idrar yollarını temizliyormuş düzene sokuyorum yeni yeni, rahim için de maydonoz suyunun faydası var mıdır ki ? karnıbaharı ilk kez duydum onu da bir araştırayım.. peki karnıbahar idrar yolu için mi vajinit için mi faydalı ??

çok geçmiş olsun canım..bende aynı derdi çekiyodum çok şükür hamile kaldığımdan beri bu sıkıntıyı yaşamadım..
benim doktorum 1.5 2 lt suya 1 çay bardağı kadar sirke ekleyip sirkeli su ile tahretlen demişti ama bende uzun süredir olmadığı için denemedim hiç..
ben senin yerinde olsam vajinal kremler şampuanlar temizleyiciler kullanmam..ve asla vajinaya direk duş uygulaması yapmayacaksın..bütün dengeyi bozarsın..
ben hep pamuklu çamaşır kullanırım..ve ne gariptir ki ben gnlük ped kullanmazsam hemen tetkliyo bu hastalığı..akıntı olduğundan çamaşırım ıslak kalıyo her dk çamaşır değiştirme fırsatı olmuyo bende çareyi günlük pedde buldum..
umarım denediğin yöntemlerle tamamen kurtulursun bu sıkıntıdan..şimdiden iyi bayramlar :34::34:

Son düzenleme:
çok geçmiş olsun canım..bende aynı derdi çekiyodum çok şükür hamile kaldığımdan beri bu sıkıntıyı yaşamadım..
benim doktorum 1.5 2 lt suya 1 çay bardağı kadar sirke ekleyip sirkeli su ile tahretlen demişti ama bende uzun süredir olmadığı için denemedim hiç..
ben senin yerinde olsam vajinal kremler şampuanlar temizleyiciler kullanmam..ve asla vajinaya direk duş uygulaması yapmayacaksın..bütün dengeyi bozarsın..
ben hep pamuklu çamaşır kullanırım..ve ne gariptir ki ben gnlük ped kullanmazsam hemen tetkliyo bu hastalığı..akıntı olduğundan çamaşırım ıslak kalıyo her dk çamaşır değiştirme fırsatı olmuyo bende çareyi günlük pedde buldum..
umarım denediğin yöntemlerle tamamen kurtulursun bu sıkıntıdan..şimdiden iyi bayramlar :34::34:

günlük ped kullanmadan duramıyorum ben de malesef :( sanırım çok fazla temizlenmemden kaynaklanıyor hassasiyetim, çok teşekkür ederim canım sana da iyi bayramlar ...

Canım buhar olayı bana hiç mantıklı gelmiyor. Sonuçta senin o bölgeyi kuru tutman gerekmez mi? Ama karbonatlı su içmeyi doktor anneme önermişti mesela onun da nedeni karbonatın sudaki asiti nötrelize etmesi. Yani suyun pH'ı dengelenirse idrar yolunda daha az tahriş olur ve wc'ye gitmek daha az acı verir. Bunun dışında asitli içeceklerden ve kafein'den uzak durmanı öneririm.
Ayrıca yukarıda sabun filan diye konuşmuşsunuz gözünü seveyim sabundan uzak dur. En mükemmel sabunun bile pH'ı 7 üstünde alkalidir. Asla sabunun yararı olmaz. Bol su tüket,Her zaman pamuklu iç çamaşırı giy, mümkünse bunları ütüle,Kafein ve asitli içeceklerden uzak dur, O bölge her zaman kuru olsun. Çok yoğurt ye çünkü yoğurt o bölgedeki yararlı bakteri popülasyonunu dengeleyecek prebiyotik bakterilerle dolu. Sarımsak yutmak iyi fikir bence. Bir de cranberry çayı içebilirsin. Aktardan cranberry diye al yaban mersini değil asla ikisi farklı şeyler.
Geçmiş olsun

Back
X