tekrar edebilir demir eksikliği kan değerlerine baktırİyi akşamlar kızlar,basliktan da anlaşılacağı üzere derdim sürekli uyumak istemem.
Üniversite ogrencisiyim ikinci ogretimim dersler 5te başlıyor.Gece 2de yatiyorum gündüz 11-1 arası kalkiyorum.
O kadar uyumama rağmen 2 haftadır sürekli uykum var.Saat 4 gibi uyku halim tekrar başlıyor cildircam.Onceden hiç böyle değildim.
Eskiden demir eksikliği vardi bende ilaç kullanmıştım geçmişti tekrar edebilir mi?
Artı antidepresan kullanıyorum 15 mg hafif bi ilaç 5 aydır o yapıyor desem önceden de kullanıyordum yapardı.
Geceyi gündüzü ayirt edemez oldum sürekli uyuma isteginden derslere gidesim yok beni bu durum olumsuz etkiliyor var mı bir öneriniz,fikriniz hanımlar...
Demir eksikliği tekrar edebilir. Doktora git.
Ama havalardan da olabilir. Kapalı falan ya bu ara.
SRI antidepresanlar beyninizin kimyasiyla oynar elbette uykusuzluk yasayacaksiniz.İyi akşamlar kızlar,basliktan da anlaşılacağı üzere derdim sürekli uyumak istemem.
Üniversite ogrencisiyim ikinci ogretimim dersler 5te başlıyor.Gece 2de yatiyorum gündüz 11-1 arası kalkiyorum.
O kadar uyumama rağmen 2 haftadır sürekli uykum var.Saat 4 gibi uyku halim tekrar başlıyor cildircam.Onceden hiç böyle değildim.
Eskiden demir eksikliği vardi bende ilaç kullanmıştım geçmişti tekrar edebilir mi?
Artı antidepresan kullanıyorum 15 mg hafif bi ilaç 5 aydır o yapıyor desem önceden de kullanıyordum yapardı.
Geceyi gündüzü ayirt edemez oldum sürekli uyuma isteginden derslere gidesim yok beni bu durum olumsuz etkiliyor var mı bir öneriniz,fikriniz hanımlar...
Merak ettim bu kadar net konustunuz diye. Doktor veya eczaci misiniz ? Bu soylediginizi nasil kanitlayabilirsiniz? Gercekten merak ettigim icin soruyorum.SRI antidepresanlar beyninizin kimyasiyla oynar elbette uykusuzluk yasayacaksiniz.
Antidepresanin verdigi zarari inanin narko madde ve alkol bile veremez neden kullaniyorsunuz.
Merak ettim bu kadar net konustunuz diye. Doktor veya eczaci misiniz ? Bu soylediginizi nasil kanitlayabilirsiniz? Gercekten merak ettigim icin soruyorum.
Cevabin icin tesekkurler. Ilk kez duydugum bir sey degil zaten ki google da bununla ilgili okumadigim yaI kalmadi. Ben sadece bu kadar kesin konusmayi neye dayanarak yaptigini sordum. Cunku bu ilaclarin zarari oldugu gib faydasi oldugu da dogru. Bu konuda soz hakki bence isin uzmanlarina dusuyor. Kime ne teshis kondugunu vs bilmeden kullanma demek bana garip geldi o sebeptem sordum.Soru bana değil ama yine de yanıtlama gereği duydum.
Antidepresanların hafiften ağıra giden onlarca yan etkisi olduğu kanıtlanmış bir gerçek maalesef, bu yüzden Google'da yapacağınız ufak bir gezinti ileYinemipilav arkadaşımızın neden bu kadar kesin konuştuğunu anlayabilirsiniz. Maalesef ki antidepresanların yarattığı cinsel işlev bozukluğundan karaciğer ve böbrek problemlerine, kan serum sodyum oranının düşüklüğünden intihara meyili arttırma,tremor gibi onlarca hafiften ağıra çeşitli tablolar ile karşılaşabilirsiniz. Bazı ilaçların ise piyasadan toplatıldığı, zaman zaman içerikte değişiklikler yapıldığı da yine biliniyor. Aşağıya bazı uyarı bilgileri ekliyorum, bunlar birbirinden farklı etken maddeli antidepresanlara ait.
Depresyon veya anksiyete hastalığınız varsa dönem dönem kendinize zarar verme veya
intihar düşünceniz olabilir. Antidepresan ilaçlar tedavinin 2. haftasından itibaren etkisini
gösterdiği için bu belirtiler tedavinin başında bazen daha kötü olabilir.
Aşağıdaki durumlarda bu tür belirtileri yaşama olasılığı daha fazladır:
- geçmişinizde intihar eğilimi veya kendinize zarar verme düşünceniz olmuşsa,
- genç bir yetişkinseniz. Klinik çalışmalarda psikiyatrik rahatsızlık nedeniyle
antidepresan ilaç kullanan 25 yaşın altındaki hastalarda intihar davranışlarının
arttığı gözlemlenmiştir.
Eğer intihar veya kendinize zarar verme gibi düşünceleriniz olursa derhal doktorunuzu
arayınız veya size en yakın hastaneye gidiniz.
Depresyon veya anksiyete hastalığınızın olduğunu ailenize veya arkadaşlarınıza söyleyip,
bu kullanma talimatını gösterip onlardan yardım isteyebilirsiniz. Bu kişilerden
depresyonunuz veya anksiyetenizin kötüye gidip gitmediğini veya davranışlarınızda
anormal değişiklik olup olmadığını takip etmelerini isteyebilirsiniz.
Antidepresan ilaçların çocuklar ve 24 yaşına kadar olan gençlerdeki kullanımlarının,
intihar düşünce ya da davranışlarını artırma olasılığı bulunmaktadır. Bu nedenle
özellikle tedavinin başlangıcı ve ilk aylarında, ilaç dozunun artırılma/azaltılma ya da
kesilme dönemlerinde hastanın gösterebileceği huzursuzluk, aşırı hareketlilik gibi
beklenmedik davranış değişiklikleri ya da intihar olasılığı gibi nedenlerle hastanın
gerek ailesi gerekse tedavi edicileri tarafından yakından izlenmesi gereklidir.
15 yaşın altındaki çocuklarda kullanılmaz.
x etken maddesine ait yan etkiler
Düşük konsantrasyonlarda
► anoreksi, bulantı, kusma
► polidipsi, poliüri
► akne
► tremor
Kronik kullanımda
► Nefrojenik diabetes insipidus
► Guatr, hipotiroidi
► Teratojen (Ebstein anomalisi)
1.5 mmol/L ↑
► kaslarda fasikülasyon, kasılma
► derin tendon reflekslerinde
hiperaktivite
► ataksi, dizartri, nistagmus
► konfüzyon
► böbrek işlev bozukluğu
► intihar eğilimi
► konvülsiyon
► dehidratasyon
Örnekler çoğaltılabilir.Görüldüğü gibi ciddi bir problem olmadığı sürece yeni nesil olanlarda dahil antidepresanları kullanmak ne derece doğru bilemiyorum. Bu açıdan ben Yinemipilav ile tamamen hemfikirim.Farmasotik / Medisinal kimya doktorası yaptığımıda not düşeyim.
Faydası var evet bu bir gerçek ama fayda zarar karşılaştırması yaparsak bir şizofreni hastası ile diyelim ki aslında karakter özelliğinden dolayı dikkat dağınıklığı yaşayan veya aslında hiç bir psikolojik problemi yokken sadece gönül ağrısı çeken ama kendi başına zaten 2 ayda bunu atlatabilecekken ilaç kullanmayı tercih eden bir kişinin antidepresan kullandığını göz önüne alırsak hangisinin kullanmasında fayda vardır? Bakın kastettiğimiz ciddi mental problemler değil, günümüzde canı sıkkın herkesin antidepresan kullanmaya yönelmesi veya yöneltilmesi büyük bir sorun. Tıpkı ufacık bi sivilce için ağır bir antibiyotik kullanılmasına benziyor durum. İşte burada bir seçim yapmak gerekiyor, esasında arkadaşımızın kastettiği bu.Neden kullanıyorsunuz derken, kullanma ya bırak demek istememiş, hangi sebepten kullandığını sormuş veya ben bu şekilde anladım.Cevabin icin tesekkurler. Ilk kez duydugum bir sey degil zaten ki google da bununla ilgili okumadigim yaI kalmadi. Ben sadece bu kadar kesin konusmayi neye dayanarak yaptigini sordum. Cunku bu ilaclarin zarari oldugu gib faydasi oldugu da dogru. Bu konuda soz hakki bence isin uzmanlarina dusuyor. Kime ne teshis kondugunu vs bilmeden kullanma demek bana garip geldi o sebeptem sordum.
Soylediklerinizi anliyorum bircoguna da katiliyorum. Konu sahibinin neden kullandigini da bilmemiz gerek aslinda. Bazi sorunlar psikoterapi ile cozulebilecekken ilacla hasta hasta kontrol altina alinmaya calisiliyor bu da uzun vadede daha buyuk zarar veriyor hastaya.Faydası var evet bu bir gerçek ama fayda zarar karşılaştırması yaparsak bir şizofreni hastası ile diyelim ki aslında karakter özelliğinden dolayı dikkat dağınıklığı yaşayan veya aslında hiç bir psikolojik problemi yokken sadece gönül ağrısı çeken ama kendi başına zaten 2 ayda bunu atlatabilecekken ilaç kullanmayı tercih eden bir kişinin antidepresan kullandığını göz önüne alırsak hangisinin kullanmasında fayda vardır? Bakın kastettiğimiz ciddi mental problemler değil, günümüzde canı sıkkın herkesin antidepresan kullanmaya yönelmesi veya yöneltilmesi büyük bir sorun. Tıpkı ufacık bi sivilce için ağır bir antibiyotik kullanılmasına benziyor durum. İşte burada bir seçim yapmak gerekiyor, esasında arkadaşımızın kastettiği bu.Neden kullanıyorsunuz derken, kullanma ya bırak demek istememiş, hangi sebepten kullandığını sormuş veya ben bu şekilde anladım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?