hayat sartlarinin ne kadar zor oldugunu gosterir bir konu daha,uzulerek okudum,Allah yardimcimiz olsun hepimizin de calisan calismayan.Ben henuz bebegi tv ye alismayan sansli annelerdenim,dogdugundan beri evde tv acik (ama genelde muzik kanallari),bir cok muzigi duyunca taniyor,shakiranin waka wakasini duyunca yerinde duramiyor,hosuna giden muziklerde dans ediyor,kendi kendine miril miril sarkilar bile soyluyor
tv kumandasini kullanmayi biliyor ama tv ye nerdeyse hic bakmiyor.Henuz erken biliyorum ve alisir korkusu bende de var (henuz 15 aylik) ve elimden geldigi kadar bunun olmamasi icin caba harciyorum.Su an calismiyorum ve butun gunumu bebegime adamis durumdayim,en az 3 saat disarda geziyoruz(sohuk gunlerde 1 saat),en z 2 saatimizi evin ciinde surekli hareket halinde geciriyoruz(o deli gibi dolasiyor ben pesinden kosturuyorum),2 saatimizi yemek yapmak ve yemek ile geciiryoruz,kizim gunde 2 saat de uyuyor.Peki ben bu 2 saate ne yapiyorum o uyurken,yan gelip yatiyorum,camasir bulasik daginiklik vs vs hic ama hic gozum gormuyor,ne canim isterse onu yapiyorum,foruma giriyorum,nette geziyorum,izleyemedigim dizileri izliyorum vs vs.Aksam 6 da eger evimize gelseniz sanirsiniz ki evde harp olmus o derece daginik oluyor,gunlerce temizlik yapamadigim oluyor,utu desen zaten yil oldu elime utuyu almayali,anali kizli utusuz geziyoruz :).haftada bir defa kuzenim geliyor sag olsun,o kizimla ilgilenirken ben temizligimi ve hafta icinde ihmal ettigim ev isimi yapiyorum,eve teizlikci almak gibi oluyor aslinda sadece temizlikci ben oluyorum :)KOnuyu ordan oraya uzattim gerci ama demek istedigim aslinda suydu,calisan anneler vicdan hesabiyla fazla ugrasmasin,cunku cogu ev hanimi annenin cocugu daha da tv bagimlisi,bunun bazen sizin kariyerinizel alakasi olmyor,sadece oncelikleriniz onemli.Siz 7 de isten geldiginzde cocugunuzla vakit gecirmek icin aslinda sadece 2 saatiniz var,o cocuk 9 da uyuyor(ya da uyumali diyelim).o 2 saati de tv acmadan gecirmeniz mumkun,yeter ki 9'dan 11 e kadar da sizin ve sadece sizin olsun,oyle degil mi.Peki sorun nerde ve bu cocuk ne zaman tv ye alisacak? Gun icinde ve siizn iste oldugunzu saatte buyuk ihtimalle.Bakiciniz ya da anneniz kayinvalideniz evinizin duzeni,temizligi yemegi derken oturtacak yavrunuzu tv karsisina mecburen.Lutfen cocugunuza kim bakiyor olursa olsun o kimseden ev isi istemeyin,bos vaktin olursa da sunu yap talimati vermeyin,bos vaktinde yat dinlen diyin,dnlen ki bebegim uyaninca yine enrjik dinc mutlu onunla oyunar oyna tv karsina oturtma diyin.Eve geldiginzde de bakiciniz sizi mutlu bir bebek ve daginik bir evle karsliuyorsa da o bakiciya sadece tesekkur edip kendi payiniza dusen 2 saati nasil daha verimli gecirebilirim diye dusunun.Aksi halde sonuclari katlanilmaz olabiliyor,varsin eviniz daginik ve pis ama cocugunuz mutlu olsun.