• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sürekli yorgun görünmek

Eğer gözleriniz rahatsız sa bilgisayar ve telefonda kötü yapıyor gözleri.
Gece yatmadan telefona çok bakmayın münkünse.
Sabahları buz kompleksi yapıp kapatıcı da sürebilirsiniz.
Bir de sabah işe gitmeden alınan duş da iyi geliyor.

Merhaba hanımlar.
30 yaşına girmek üzereyim (acaba yaştan mi diye bu bilgiyi verdim) ve okuk başladığından beri öğretmen arkadaşlar hep ay canım çok yorgun görünüyorsun diyip duruyorlar. Evet biraz yogunlugum ve yorgunlugum oluyor. Geç yatıp erken kalkmak zorunda oluyorum. Ama yorgun görünmek istemiyorum :KK43: bu durum artık sinirlerimi bozmaya basladi. Yine yorgun mu gorunecegim tedirginliği yaşıyorum. :KK43:
Yok mu bunun bir çözümü :KK43:
(Makyaj yapmıyorum hiç, kendime yakistirmiyorum pek de beceremiyorum zaten, cildimle ilgili bir sıkıntım da olmadigi için en fazla hafif dudak rengi ruj ve hafif rimel bazen.)
Çözümü makyaj azcık da aydınlatıcı ve allık sürün elmacıklarınızın üstüne uuu parlıyorsunuz derler. :)

Makyaj yapmamakla alakalı ya bende yapmam herkes yorgunmusun der
Malum bu devirde herkes badana boya olunca gozleri garipsiyor demekki

Aynı benim gibisiniz. Ama ben bronz tenliyim.
Sadece cc cream bile sürsem Bi canlılık katıyor. Bence cc yada bb krem kullanabilirsiniz. Onun dışında göz altı iz geç yatmaktan çökmüş gibi görünebilir. Genelde gözler aynası oluyor yorgunluğun. Onun için kapatıcı nemlendirici kullanırsanız belki daha iyi olur

Kan değerlerinize baktırın muhakkak. Birde sağlıklı beslenme ve bol su içmekte, cildin görünümüne olumlu etki ediyor. Az uyumakta yorgun görünmenize sebep olabilir.

Bugün sordum neden yorgun olduğumu dusundun diye. Gözlerin sis dedi. Gözlerin sis bence de.

Evet biraz yogunlugum ve yorgunlugum oluyor. Geç yatıp erken kalkmak zorunda oluyorum.

yani cevap burada

yorgunsanız yorgun görünmeniz olağan

çözümü ya boya badana ile görüntüyü kurtarmak ya da yorgunluğa nedne olan etmenleri azaltmak

örneğin yaz boyu geç yatıp geç kalktı iseniz şimdi bocalamanız vücudun sorun yaşaması olağan

bir süre dinlenmeye çalışın yoğun ve yorgunum diyorsunuz işlerden vs zaman ayırılamıyorsa da günde kendinize uykuyu 1 saat öne almak için fırsat yaratmaya çalışın

hafta sonuna organizasyon yapmamaya evde uyumaya çalışın

mevsim geçişinde vücut zaten sıkıntı yaşıyor ama uyku d azalınca yorgunluk tavan yapıyor

Merhaba hanımlar.
30 yaşına girmek üzereyim (acaba yaştan mi diye bu bilgiyi verdim) ve okuk başladığından beri öğretmen arkadaşlar hep ay canım çok yorgun görünüyorsun diyip duruyorlar. Evet biraz yogunlugum ve yorgunlugum oluyor. Geç yatıp erken kalkmak zorunda oluyorum. Ama yorgun görünmek istemiyorum :( bu durum artık sinirlerimi bozmaya basladi. Yine yorgun mu gorunecegim tedirginliği yaşıyorum. :(
Yok mu bunun bir çözümü :(
(Makyaj yapmıyorum hiç, kendime yakistirmiyorum pek de beceremiyorum zaten, cildimle ilgili bir sıkıntım da olmadigi için en fazla hafif dudak rengi ruj ve hafif rimel bazen.)
Kendimi okudum sanki...ben de öyleyim...36 yasindayim gerci ama hic oyle gorunmezdim ben yorulsam bile canlı görünürdum...deniz kenarı bi yerde mi oturuyorsunuz havası ağırsa o da yapıyor

Göz altlarınız morsa o da insanı yorgun gösteriyor. Hafif yapılı makyajsız da kullanabileceğiz, cilt renginizle örtüşen bir kapatıcı kullanabilirsiniz.

Bana da hep derler. Asiri beyaz tenliyim makyaj da yapmam. He evet benim gorunusum oyle. Ruh gibiyim deyince uzatmiyorlar.
Sinir ederler insanı

Siz onu da söyleyin ya. Sonra sizi bulamam filan :)

Sevgili Monoceto geldim geldim :)

Hatta biraz önce ozon tedavisi ile ilgili bir soru sormuştum bir üyeye, onunla yazışıp geldim :)

Şimdi bende de demir çok düşük, evvela onu diyeyim,
ama maalesef ben de demirin düşük olmasının sebebi demir rezervinin tükenmiş olması.
Dolayısı ile öneriyi vereceğim ama neden sizinki bununla yükselmiyor demeyin :)
zira benim konu biraz daha uzun. :(

Şimdi birincisi çay - kahve bırakıyoruz ve çok çok azaltıyoruz.

Sabahları bol yumurtalı (artık kaç tane yiyebiliyorsanız) omlet ve yanında muhakkak ya domates suyu ya da portakal suyu. (Demiri emmesi için :))

Kahvaltıda size -eğer kadın hastalıkları ile ilgili spesifik bir durumunuz ya da hamilelik yok ise - iki şey eşlik ediyor :)

Maydanoz ve renkli pazı. Renki pazı Swiss Chard diye de geçiyor ve online haftalık siparişi edebileceğiniz yerler var.

Öğlen yemekte muhakkak dönüşümlü olarak eğer et yiyebiliorsanız ciğer, karabuğday salatası (bol yeşillikli mümkünse), balık ve dana dil tavsiye ederim. Eğer et yemiyorsanız o zaman yine karabuğday, nohut, barbunya içeren bol yeşillikli salatalar döndürebilirsiniz menünüzde. Ve öğlen yemeğinde muhakkak bir avuç goji berry yiyin. Kısa sürede etkisini görürsünüz. Goji berry'i sakın akşam yemeyin. Enerjisinden uykunuz kaçar :)

Öğleden sonra arasında ise baş tacımız spirulina geliyor :)

Bir tür yosun türevi. Toz ya da tablet olarak bulabilirsiniz.
İnanılmaz bir demir yükseltici (eğer benim gibi başka konular sebebi ile rezervleriniz boşalmadı ise tabii) ve inanılmaz enerji verici bir antioksidan.

Bir çok tipi var ben hepsini denedim ama en en en iyisi Hawaiian Spirulina Pacifica olanı. Bir çok tedarikçi var, istediğiniz birini seçebilirsiniz, ben yazarsam reklama girer. Zaten hepsi aynı yerden getirtiyor. Sertifikası olması yeterli.

Bu arada tüm bunları yaparken demir içeren gıdalarla yoğurdu aynı anda tüketmiyoruz :)

Bir de hayvansal ve bitkisel gıdalardan alınan demirlerin emilimi farklıdır. Dolayısı ile yapabiliyorsanız hayvansal gıda da tüketmeye çalışın.

Unutmadan bol bol su içiyoruz. Suyun alkali olmasına dikkat ediyoruz. Yani 7,5 PH ve üstü. Eğer bulamıyorsanız 2 litre suya yarım çay kaşığı karbonat atıp PH'ı dengeliyoruz.

Akşam yemeklerinde yukarıdakilerden öğlen yemediğiniz alternatifleri değerlendirebilirsiniz.

Bu arada demir emilimini artırmak için C vitamini alın. Mesela çay yerine kuşburnu çayı içmek çok iyi olacaktır.

Son bir şey daha, çok uzattım biliyorum ama muhakkak kemik suyu için. Bağırsaklar tedavi eder. Emilim ya da kaçırım varsa tedavi ettiği için zamanla besinlerden aldığınız mineral ve vitaminleri de daha iyi işlemeye başlarsınız. Ben demir rezervi eksikliği ile bu kadar enerjik bir yaşam yaşayabiliyorsam bu program sayesinde oluyor.

Şimdiden şifa olsun, size ve tüm okuyanlara.

Soracağınız başka şeyler olsa ben yine buradayım :)

Back
X