Sürekli yüzümle uğraşıyorum?

Fotoğraf çekinmekten hep kaçınıyorum kendi görüntümü kabul edemiyorum dışarıda yürürken bile rahat rahat yürüyemiyorum.

Çok güzel olmak istiyorum bu düşüncenin altındaki nedenleri de az çok tahmin edebiliyorum ama engelleyemiyorum kendimi.
26 yaşındayım.

Zaten güzel olsam erkekler peşimde sıra olurdu.
Siz görüntünüzü kabul edebiliyor musunuz kendinizle nasıl barıştınız?

Bu soruyu açtığım için utanıyorum çok saçma fakat engel olamıyorum
Ne zaman ki önce sen inanirsin en güzel olduguna, kendine olan güvenini oturtursun işte o zaman erkeklerde peşinde sıra sıra dolanir.Ama kendine güveni olmayan bi insan istedigi kadar esretik yaptirskn inan bana olmaz olamaz.önce kendini bul

Begenmedigim heryerimi para kazanmaya başlayınca yaptırdım😂😂😂şuan kendimi çok güzel hissediorum.Biri bana estetik yaptırımı diye sorduğunda da begenmiosan yaptır,nasıl mutlu olacaksan öyle yap diyorum.İnsanin aynaya baktığında kendini iyi hissetmesi muhteşem bişey😍

Begenmedigim heryerimi para kazanmaya başlayınca yaptırdım😂😂😂şuan kendimi çok güzel hissediorum.Biri bana estetik yaptırımı diye sorduğunda da begenmiosan yaptır,nasıl mutlu olacaksan öyle yap diyorum.İnsanin aynaya baktığında kendini iyi hissetmesi muhteşem bişey😍
Ayy yüzünüzü görmek isterdim, bayılıyorum böyle kendimi çok güzel buluyorum diyen insanlara 🥰🥰

Otrera Otrera Otreracim wala güzel buluyorum.39 yaşıma girdim bı kaç gün önce😍😍😍kimse inanmio.28 gibisin dio wala.Estetik sağolsun😂😂.Sacimda beyaz yok daha o yuzden saçlarımi da boyamiyorum tek doğal şey saçlarım😂😂😂💃💃💃💃bi de zayıfım minyonum onun da ekmeğini yiyorum😂😂

İşte medyanın ve daha çok da sosyal medyanın pompaladığı güzellik algısının sonuçları... Kızlarımıza, kadınlarımıza ne kadar zarar verdiklerinin farkında değiller. Çok çok güzel olduğu konusunda uzlaşılan kadın bile mutlaka bir yerlerini beğenmiyor, kendisini çirkin hissediyor. Size bunu yapmalarına izin vermeyin ne olur! Daha fazla kazanç peşindeler. Pompaladıkları güzellik algısından kaç tane sektör kazanıyor... Estetik cerrahi, kozmetik, diyet endüstrisi... Tamamen kapitalist düzenin bir yansıması. Diyeceksin şimdi "sen sanki çok mu aştın bu meseleleri?". Elbette ben de zaman zaman görüntümle ilgili kuruntulara kapılabiliyorum. Fakat farkındalık kazandığımdan beri bu durumu çok daha az dert edinmeye başladım. Seni cildinin kötü olduğuna inandıracaklar ki reklamdaki ürünü alasın, kirpiklerinin güzel görünmediğine inandıracaklar ki bahsi geçen maskarayı kullanasın. Her tarafı estetikle yapılmış internet fenomeni kadınlar ise işin tuzu biberi. O ördek dudaklar, aynı tip burun, aynı saç, aynı konuşma. Hepsi birbirinin kopyası. Ve bence bu çok korkunç. Tüm genç kızların onlara benzemeye çalışması ise daha da korkunç. Çünkü güzel olanı bırakıp esasında çirkin olanın peşinde koşuyorlar. Dudaklarına muntazaman dolgu yaptırıp şişik dudaklarla gezen sosyal medya fenomenleri tüm kadınlarda "güzel dudak dolgun dudaktır" algısı oluşturuyorlar mesela. Halbuki incecik dudaklarınızla o kadar güzelsiniz ki... Ve halbuki onlar o dudaklarla o kadar çirkin ki... Onlardan da özür dilerim bu cümlelerim için fakat onlar da yaptıkları şeyin farkında olsun ve genç kızlarımızı zehirlemeye bir son versinler artık. Evet o yapma şişik dudaklarınızla, birbirinin aynı burnunuzla gerçekten güzel değil korkunç görünüyorsunuz. Bu yüzden konu sahibi lütfen bu konuda farkındalık kazan ve o güzel bedeninle gurur duy.

Ben kendimi güzel görsem ne olacak ? Benden daha güzelleri de vardır illaki. Önemli olan kendini olduğu gibi kabullenmek ve kendini geliştirmek.

Back
X