- Konu Sahibi Fato_happy
-
Bu konularda hic bilgim yok. Yanlis seyler soyleyip sizi yaniltmak istemem.Üzerinden zaman gecti...gectiğimiz Eylül ayında oldu bu durum en az 5 kişi telefonla aradı boyle boyle ev sahibin bize ulastı diye...bi 10 kisiyede facebook kanalıyla ulaşmış...onlarda bana mesaj yoluyla bildirdiler durumu... herkese ayri ayrı dert anlatmak durumunda kaldım...tazminat davası acabilirmiyim acaba hala uzerinden 7 aylık bi zaman geçmisken
ben kanuna gore konusuyorum anlamıyorsun anlamıyorsun yetersız bılgınle yanlıs yonlendırıyorsun dıyen arkadasların ıkı kere okumasını tavsıye edıyorumbu aradaİşte kiracıyı ve ev sahibini koruyan haklar
Mülk sahibi ile kiracı arasında arzu edilmese de sorunlar yaşanabiliyor. Tahliye talebinin reddi, zamansız tahliye talebi, yasal tutarın üzerinde kira artışı, erken tahliye... İşte yaşanabilecek bu sorunların çözüm yolları...www.milliyet.com.tr
herkesın bunu okumasını tavsıye edıyorum
ozetı :
Kamuoyunda, ‘kontrat her yıl yenilenir, ev sahibi tahliye talep edemez, kiracı kendisi isteyene kadar evden çıkarılamaz’ gibi bir algı var. 8 yıl öncesine kadar durum böyleydi. Ancak bu, ev sahiplerini mağdur edince, 2012’de Borçlar Kanunu’nda değişiklik yapıldı
Ali Güvenç Kiraz, “Bu sürenin sonunda mal sahibinin haklı gerekçe ileri sürmesine gerek olmadan kiracısını tahliye etme hakkı getirildi. Bu hakkın kullanılabilmesi için 3 ay önceden ihtarname gönderilmesi gerekiyor” dedi.
Bu neymiş böyle ya?Şimdi arkadaşlar ben bu evde 6 senedir oturuyorum...ilk bu evi kiraladiğımda ev sahibim baska biriydi 2 sene once ev satıldı yeni ev sahibimle yeni bir kontrat yaptım ve kiramı düzenli olarak öduyorum.gecen yaz ev sahibi taşınmamı istedi ben ev aramaya basladım...yeni dogum yapmıştım ev bulamadım kontratta kendini yenilemişti.ev sahibi sacma bi yol izleyerek sosyal medyam uzerinden ne kadar ayni soy isme sahip olduğum kisi varsa hespine evi boşaltmam icin ricacı olmalarinı istemis köyden tanimadigim akrabalarima bile telefon numaramı vermiş.arayan arayanatabi ben bu duruma cok sinirlendim işi inada bindirdim ve kontrat hakkimı kullanıcam ve çıkmıycam dedim.nitekimde çıkmadım.gecen ay bana ihtarname çektim haberin olsun bugün yarın eline geçer dedi ama elime geçen resmi hiç bir belge yok...yem attı sanırsam.bugunde iste ilk mesajımda yazdığı gibi ek süre vermedi.kontratımda 2018 mayıs başlangıçlı
dıyemez :)Konu sahibinden ozur dileyerek (konusunu baltalamak istemem) bir soru sonraki istiyorum. Bu arada ben de ev sahibiyim. Ilk kiracim tayin cikip tasininca ikinci kiracimiz yerlesti. Ancak bu internette yazilanlari okudukca ben cekinir hatta korkar oldum aramizda simdiye kadar hic bir sorun olmamasina ragmen. Benim de iki sene icinde o eve tasinma gibi bir dusuncem var. Yani yasal surecimden once elbette bunu kiracimizla paylasacam ancak o eve yerlesmem tamamen kiracinin insiyatifine mi bagli? Isterse bana ne ben cikmiyorum diyebilir mi?
Aciklama icin cok tesekkur ederim.hatta en basıtı soyle dusunun
ev sahıbının boyle hakkı olmasa kanuna gore ıhtar cekemezıhtar cekebıldıgıne gore ev sahıbının cık dıyebılme hakkı var olmasa noterlıkte boyle bır ıslem yapılamazdı zaten
sadece haksız yere evden cıkartıldıgını dusunuyorsa kıracının ıtıraz etme hakkı ve sure ısteme hakkı var kabaca boyle anlatayım
Ulke bu durumayken ve salgın hatalık varken hangi haklla sizi, evden tasınmanızı istiyor. Tabiki hukuk sizden yana sakın cımmayon hatta korona gidene kadar hiçbiyere tasınmayın. Biz cekleri bile odemiyoruz bu durumda sizi, evden cıkarmaya hakları yok. Zaten kucuk cocugunuz var sakın biyere tasınmayın. Heryerde salgın var boyle bir riske girmeyinHerkese merhaba arkadaşlar
Evsahibim 6 aydır evden çıkmamı istiyodu ve bu ay kontratım doldu ben kontratım dolunca taşınacağım demiştim ve ev arıyordum ama corona durumu çıktı ülkemizde birden bire su an biliyorsunuz gündemde 11 aylik bir bebegim var bakkala bile çıkmıyorum ekmegi bile 3 günlük alıyoruz dışarıyla iletisimimiz olmasın diye bugun aradı bu ay daireyi boşaltın diyor ben 1 ay daha zaman verin dedim kabul etmedi bu durumda prosedür nasıl olur ülke bu haldeyken hukuki olanak genede haklımı kontratım dolduğu icin ve ben ek süre talep ediyormuyum lütfen akıl verin
ne demekAciklama icin cok tesekkur ederim.
Lütfen arkadaşı yanlış yönlendirmeyin. Ev sahibi sadece kiracı kirayı ödemiyorsa veya evde kendisi oturacaksa çıkarabilir. Diğer türlü kontrat kendiliğinden her seferinde uzar. İsterse 1 sene önceden çık desin, kanuni bir sebebi yoksa çıkartamaz. Ayrıca bu salgın döneminde zorunlu bir hal var. Her işimizi öteki tarafa havale edeceğimize biraz hakkımızı arasak bu durumlarda olmazdık.
Hanımefendi size artık son kez yazıyorum. Sizin dediğiniz gibi bir şey yazmıyor bu maddede. 2 hafta önce haber vermesi gereken kiracı. Lütfen iyice okuyun.
Hanımefendi son kez yazıyorum. Attığım maddede sizin dediğiniz gibi bir şey geçmiyor. Kanunu doğru okuyamıyorsunuz ne yazık ki. Orda 2 hafta önceden bildirmesi gereken kiracı, ev sahibi değil. Ayrıca 10 yıl mevzusunu da bilmiyordunuz. İlk yorumunuzda ‘o zaman ömür boyu oturur’ vb. laflar etmiştiniz. Ben kanuna dayanarak konuşuyorum. Sizin de elinizde belge varsa ortaya koyabilirsiniz.
Onca sayfa ne yazılmış acaba altı üstü kira sozlesmesiyle ilgili diye merak edip konuya girdim artik
Onca sayfada bir tek siz kanunu dogru okuyup dogru anlamissiniz, tebrik ederim
Diğer arkadaşlara da kanunu arkadaş yüklemiş zaten sizi uğraştırmamak için. cümle cümle okursanız anlayasilmayacak bir durum yok
Evi aldığında yeni sözleşme yapmayabilir, kiracıyı çıkartabilirdi. Bu hakkını kullanmamış, şimdi muhtemelen eski kiracı ve kira düşük kaldı diye uyanıklık yapıp çıkarmaya çalışıyor.Konunun ortasına dannnn diye mevzularda zır cahil girip '' peki evi alanın suçu ne '' diyeyim mi
hayır sure doldugu ıcın cıkarmak ısteyen ev sahıbı yokSeri beğenmedim. Sinirlendim hatta, birde ısrar edilmiş. Lütfen hukuk eğitimi almadan insanları yanlış yönlendirmeyin.
Kira sözleşmesinde kararlaştırılan sürenin dolması nedeniyle, yeni kira döneminde sözleşmenin devam etmeyeceği kiracıya verilen bir haktır, ev sahibine değil. Bunun aması maması yok. Bu genel olan. Bunun haricinde birsürü ayrık durum var. Şuanda konu süre doldu çık diyen ev sahibi. Kısaca böyle bir hakkı yok. 10 senelik kiracıyı çıkarma konusu bundan ayrı bir şey. Hesaplaması var hemen 10 sene dolunca çıkarılmıyor zaten. Yenileme süresi hesaplanacak, üzerine 10 sene eklenecek vs.
alakası bıle yok bunun ıcın kıracıyı zaten cıkaramaz kıra bedelı tespıt davası dıye bırsey varEvi aldığında yeni sözleşme yapmayabilir, kiracıyı çıkartabilirdi. Bu hakkını kullanmamış, şimdi muhtemelen eski kiracı ve kira düşük kaldı diye uyanıklık yapıp çıkarmaya çalışıyor.
evı alan aldıgı an ben bu kıracıyla devam etmeyecegım cıkaracagım deyıp cıkarabılır onda sorun yokKonunun ortasına dannnn diye mevzularda zır cahil girip '' peki evi alanın suçu ne '' diyeyim mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?