Süresiz yoksulluk nafakası

Paretooptimal

Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2017
305
222
18
31
Meraktan soruyorum sadece .Günümüzde kadar kadin erkek eşitliği derken erkeklerin evlilik ve boşanma sonucu ağır maddi yük altına girmesi konusunda ne düşünüyorsunuz?

2 gün evli kalıyor ömür boyu nafaka ödüyor çocuk falan da yok. Böyle adalet mi olur ben kadın olarak bunu onursuzca buluyorum. Her kadın kendi çalışabilir iyi ya da kötü bir işte bazilari kolaya kaçıyor nasıl bunu kendilerine yedirebiliyorlar?

Sonra erkekler evlilikten soğuyor haklılar da. Adamı para kaynagi olarak görmek hak mı?

Ya da çocuğa diye alınan nafakayla keyif catıyor bazıları nasıl yiyorsunuz kendi cocugunuzun hakkını?

Nafakaya tazminata karşı değilim ancak şiddet baskı vb şeyler varsa talep edilmeli. Anlaşamadın ayrılıyorsun
para koparma çaban niye sen bosandın diye kendini mimli olarak görüyorsan erkekte aynı şekilde hiç evlenmemiş biri gibi kabul edilmiyor artık toplumda. Altın mevzulari keza aynı şekilde onların taktığı altın benim diye tutturyorlar.

Kadinlar kendini muhtaç bakılması gereken varlıklar olarak görürse erkek de ona o gözle bakmaz mı? Sonra küçük görmez mi?

Biz ne kadar sağlam durursak kendi başımıza o kadar saygı görürüz karşı taraftan.

Yanlış anlaşılmasın tüm kadınlara değil elbet lafım benim gibi düşünen binlerce kadın da var. Sadece bu aralar çok karşıma çıkıyor bu tarz konular paylaşmak istedim.

Evlilik içinde altin mal gibi mevzulari boşanma olmasa bile bir ömür eşler arasında çatışma yaratıyor mutsuzluk doğuruyor. Etrafımda çok görüyorum ev araba aliyor çiftler kadin da altınını veriyor. Adam mesai ek iş ne varsa yapıyor evini geçindirmek borcunu ödemek için. Kadın benim altınımı ne zaman ödeyeceksin derdinde. O adam seni neden sevsin saysın bir söylesenize?

Evliliği maddiyat olarak değil sevilip sayıldığını mutlu olduğumuz yuva olmalıdır.

Valla oyle erkekler var ki
Al parayi,sokak hayvanlarina harca,yetimhanelerdeki melekleri sevindir. Ama o parayi al derim. Cope at gene de al.
Zaten nafakanin miktarini hakim belirliyor. Asgari ucretlinin misal 1000 lira nafaka verdigini gormedim ben, siz gordunuz mu? İs adamlari veriyor oyle binlerce liralik nafakayi. Verdikleri miktar da onlara koymuyor.

Bu arada su cocugu icin nafaka alip da kendine harcayan kadina hic denk gelmedim. Cocuguna yedirmiyor,cocugunu giydirmiyor ama kendisi keyif mi catiyor? Ozur dilerim ama inandirici degil.

Yediriyor icirmiyor demedim tabi ki yanlıs anlamışsınız. Ama 700-800 civarı para alıp kendi ihtiyaçlarını da ona dahil eden insanlar var fazla geliyorsa biriktirdi biriktirmeli çocuğun geleceği için

İnternetten okuduğum 700-800 civari ortalama 3000 geliri olan bir adam için fazla geliyor çocuk yoksa tabi .

Yediriyor icirmiyor demedim tabi ki yanlıs anlamışsınız. Ama 700-800 civarı para alıp kendi ihtiyaçlarını da ona dahil eden insanlar var fazla geliyorsa biriktirdi biriktirmeli çocuğun geleceği için
Su hayat pahaliliginda inanin 700-800den geriye bir sey kalmiyordur. Nafaka almayi asla onursuzluk olarak gormuyorum. O cift arasinda ne yasandi bilemem. Adam karisina nasil davrandi bilemem, maddi olarak kisitladi mi bilemem. Belki adamin anladigi dil parasinin elinden alinmasidir bilemem. Bence siz de bilemezsiniz. Dolayisiyla kimseyi yargilamak ucuncu sahislara dusmez.

Nerde bu mağdur erkekler pardon?

İstatistiksel olarak, maddi manevi mağdurların %99.9u kadın. Ee geriye kalan 0.001i yani statistical significance da değil artık sayı olarak parmakla gösterilecek grubu neden burda tartışıyoruz? Mağdur olan çoğunluk buraya yetiyor zaten sağ olun bir de hiç zavallı! erkeklerin dertlerini tartışmak abesle iştigal

Son düzenleme:
Eğer çocuk yoksa süresiz nafaka saçma geliyor bana. Bir süre kendi düzenini kurana kadar, hayatını yoluna sokana kadar verilmeli. Tabi bu kastettiğim genç yaşta ve çocuksuz olan kadınlar için geçerli sadece.

İnsan onuruna aykırı muamele gören tabi ki tazminatını almalı benim ona lafım yok sonuna kadar hakkıdır. Ama evliliği yapamamış bir erkeği adam etme anladığı dilden konusma cabasi neden ki

Herkesin evliliği nasıl bitti bilemezsiniz. Belki 1 gün evli kaldı ama o gün hayatındaki en kötü travmayı yaşadı ve ömür boyu o adam ona nafaka ödese bile psikolojisi düzelmeyecek?

Yahut sizin demenize göre, çocukları var, nafaka çocuklara yetti hadi birde arttı diyelim, anne elbette kendine de harcayabilir. Mutlu anne mutlu çocuk yetiştirecek.

Ayrıca kimse adaletsizlik filan demesin. Boşanmalarda en çok kadın mudur oluyor. Bu net. Tok açın halinden anlamaz. Sizin kendinizi geçindirecek işiniz olabilir ama diğerlerinin olmayabilir . İlla nafaka alanlar, oh ömür boyu bu nafakayla geçinir giderim ekmek elden su gölden demiyordur . erkeklerde bir zahmet ödemek istemiyorlarsa evliliğe sahip çıksın.

Kadın dayak yesin kadın aldatılsın kadın senelerce kv derdi çeksin sonra nafaka almasın. Neden çünkü kadın gururlu
. Almayan almasın. Alana da gurursuz gibi davranılmasın.

aynen bende öyle düşünüyorum elli yaşına gelmiş hiç çalışmamış sosyal hayatı olmayan bir kadın o yastan sonra kendi ayaklari üzerinde durmakta zorlanır ama gençler için geçerli bulmuyorum bunu

İnternetten okuduğum 700-800 civari ortalama 3000 geliri olan bir adam için fazla geliyor çocuk yoksa tabi .
Eee fazla geliyorsa yeniden evlenmeyecek. Kalan 2200le gecindirecek kendisini. Evlilik cocuk oyuncagi degil,canim istedi evlendim,ay begenmedim bosandim, ay cebimden para cikmasin cocuk yoksa diye bir dunya yok maalesef. Herkes adimini bunlari da dusunerek atsin. Hic uzulemeyecegim onlar icin valla.

Bu söyledikleriniz tazminat gerektirir. Ben yoksulluk nafakasından bahsediyorum. Dediğimi anlamadan saldırmanıza gerek yok

İnsan onuruna aykırı muamele gören tabi ki tazminatını almalı benim ona lafım yok sonuna kadar hakkıdır. Ama evliliği yapamamış bir erkeği adam etme anladığı dilden konusma cabasi neden ki
Neden yapmasin? Dedigim gibi ne yasandi bilemeyiz ki. Kanunlar da uc kisiye bes kisiye gore degil toplumun geneline gore duzenlenmistir. Kolay kolay 800lira nafaka baglanmaz zaten. Hakim takdir ettiyse vardir bir sebebi. Adam da adam olsun napalim

Hiçbir kadın nafaka için boşanmaz. Hatta burada da devamlı okuyoruz. Kadınlar boşanmamak için elinden geleni yapıyor hatta çoğu nafaka bile almak istemediğini söylüyor. Boşanan bir kadın olmadan bu durumu anlamak çok zor. Hem kendisine harcaması demek çocuğa harcaması demek. Velhasılı kelam bu ülkede kadınlar zaten çok eziliyor. Dul damgası bile yeter.

Ben o istisnalardan birini tanıyorum.
Adamdan çocuğa Nike alacam diye para istiyordu. Bim'den 20 lira'lık bot alıyordu
Bilemiyorum anlattığına göre hak ediyormuş eski kocası :)
Çok değişik kadınlar da var yaw.

Bu söyledikleriniz tazminat gerektirir. Ben yoksulluk nafakasından bahsediyorum. Dediğimi anlamadan saldırmanıza gerek yok

Yoo saldırmadım. Bende kendi fikirlerimi yazdım. Geçen günde bir görümce konu açmıştı, ordada konu aynıydı. Sayfalarca konuşuldu. Nedense erkeklerin ödeyeceği nafaka kadınlara dert oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…