- Konu Sahibi Paretooptimal
-
Eğer hakim kadına da nafaka ödeme yükümlülüğü verirse odesin tabiki hiç kimse kimseyi evlilikte mağdur etmemeliKanunda sadece erkek nafaka öder diye bir hüküm yok ki. yarın işler tersine döner kadınlar da nafaka ödeme olayı yaygınlaşırsa ne olacak, kadın ömür boyu erkeğe nafaka mı ödesin.Bir suçun yada hatanın bedeli ömür boyu mu olmalıdır. Bakın dikkatinizi çekerim ben kadına ödenen nafakadan bahsetmiyorum, genel anlamıyla süresiz nafakadan bahsediyorum.
sanırım sizin gelin ağır kusurlu bulunmuş, ancak bu durumlarda nafaka bağlanmıyor, eşit kusurlu bulunsa bile her iki taraf yoksullaşacak tarafa nafaka bağlanıyor ve bu nafaka süresiz bildiğim kadarıyla. eşit kusurda da gene ömür boyu olması pek adaletli gibi görünmüyor. Dediğim gibi şimdilik yürürlükte pek yok kadın nafaka ödeyenler, ama olmayacağı anlamına gelmiyor.Erkek ya da kadın olarak değil de süresiz nafaka olgusunun adil olup olmadığı olarak bakarsak duruma sonuç daha farklı çıkıyor. Bir de merak ettim iştirak nafakası da mı bağlamadı hakim?Eğer hakim kadına da nafaka ödeme yükümlülüğü verirse odesin tabiki hiç kimse kimseyi evlilikte mağdur etmemeli
Erkeğin süresiz nafakaya tabi tutulduğunu gördüm de daha bir kadının başına bunun geldiğini duymadım
Yani her boşanma sonrası olan birşey değil bu
Evlilik süresince olanlara göre hakimin verdiği bir karar
Örn. Abim geçen sene boşandı hakim nafakaya baglamadi çocuk olmasına rağmen... Nafaka talep etmelerine rağmen hakim onaylamadı
Eğer bı hakim süresiz nafaka veriyorsa bunun sebepleri var
Hiç bı şekilde nafakaya hak görmedi hakimsanırım sizin gelin ağır kusurlu bulunmuş, ancak bu durumlarda nafaka bağlanmıyor, eşit kusurlu bulunsa bile her iki taraf yoksullaşacak tarafa nafaka bağlanıyor ve bu nafaka süresiz bildiğim kadarıyla. eşit kusurda da gene ömür boyu olması pek adaletli gibi görünmüyor. Dediğim gibi şimdilik yürürlükte pek yok kadın nafaka ödeyenler, ama olmayacağı anlamına gelmiyor.Erkek ya da kadın olarak değil de süresiz nafaka olgusunun adil olup olmadığı olarak bakarsak duruma sonuç daha farklı çıkıyor. Bir de merak ettim iştirak nafakası da mı bağlamadı hakim?
gerçekten çok enteresan, iştirak nafakası bağlamaması bana çok garip geldi. Çünkü bildiğim kadarıyla kişi ağır kusurlu bile olsa bunun çocukla bir ilgisi yok, iki kişiye ait olan çocuğua iki kişide bakmak zorunda. Samimiyetle söylüyorum çok şaşırdım.Hiç bı şekilde nafakaya hak görmedi hakim
Ama biz tabiki yeğenime maddi manevi tüm desteği yine de sağlıyoruz abimden daha çok biz sağlıyoruz . Çocuğun suçu yok diye.
Süresiz nafakayida ben eski eş evlenene kadar diye biliyorum
Malum ülkemizde boşandı diye işten çıkarılan ailesinin red ettiği insanlar var malesef... Mağdur olmasın diye
Nafakadan fazlası sağlandığı için belki de ...gerçekten çok enteresan, iştirak nafakası bağlamaması bana çok garip geldi. Çünkü bildiğim kadarıyla kişi ağır kusurlu bile olsa bunun çocukla bir ilgisi yok, iki kişiye ait olan çocuğua iki kişide bakmak zorunda. Samimiyetle söylüyorum çok şaşırdım.
Açıkçası yorumunuz saçma söyle ki ;Yediriyor icirmiyor demedim tabi ki yanlıs anlamışsınız. Ama 700-800 civarı para alıp kendi ihtiyaçlarını da ona dahil eden insanlar var fazla geliyorsa biriktirdi biriktirmeli çocuğun geleceği için
Çok saçmaymış. Elbette çocuğun suçu yok ve annesi ne yapmış olursa olsun babanın o çocuğa nafaka ödemesi gerekir. Doğruysa hakim hatalı bana göreHiç bı şekilde nafakaya hak görmedi hakim
Ama biz tabiki yeğenime maddi manevi tüm desteği yine de sağlıyoruz abimden daha çok biz sağlıyoruz . Çocuğun suçu yok diye.
Süresiz nafakayida ben eski eş evlenene kadar diye biliyorum
Malum ülkemizde boşandı diye işten çıkarılan ailesinin red ettiği insanlar var malesef... Mağdur olmasın diye
Herşeyi anlatamadigim için saçma gelebilirÇok saçmaymış. Elbette çocuğun suçu yok ve annesi ne yapmış olursa olsun babanın o çocuğa nafaka ödemesi gerekir. Doğruysa hakim hatalı bana göre
yazının sonunu okumadım
ama
kadın boşanmış olduğu için toplumda vebalı görülüyor sanki kendi güle oynaya ayrıldı
2 günde boşanıldıysa muhakkak erkek tarafında kusur vardır
2 günlük evliliği bir genç kız dayak yese bile başka şey anlaşılır diye yine boşanamaz maalesef
kadınların ezildiği batıdan doğuya aşikar iken bu denli yazmanız sizin erkek olduğunuzu düşündürdü bana
doğu da iç anadolu da kadınlar boşandığında eşi eve geldiyse arkadaşını gönderen hemcinsleri tarafından tehlikeli görülen ezilen kadınlar var, doğu da hele boşanmış kadın ile sohbet ettirmeyen insanlar var vebalı sanki kadın
batı da da durum çok farklı değil daha esnek olsa da sayıları az olsa da çok da farklı değil
eşinin ofisinde işbaşı yapan kadının dul olduğunu öğrenince kovan kadın duydum
Dul olduğunu öğrenince eşi duyarsa laf eder diye 1,50 yıldır birlikte çalıştığı yerdeki kadın ile arasına mesafe koyanı duydum geçen kafe de otururken yanındaki pislik herif de ne zararı yararı olur belki diye gülüyordu p.ç, eşim yanlış anlar önceden eve falan da bırakıyordum hiç de demedi boşandım diye ben evlenmemiş sanıyordum ik dan duydum dedi
yazınızı yazarken bunları düşünüp elinizi vicdanınıza koydunuz mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?