• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Süresiz yoksulluk nafakası

Çoğu kadın boşanma sürecinde o kadar yıpratılıyor ki emin olun alacağı nafakadan bile vazgeçiyor, bir arkadaşım 1 sene önce boşandı eşinden, kadın çalışıyor, kendi için nafaka istemedi ama 2 çocuğu için nafaka istedi, adamın durumu da gayet iyi, aylık 10-15 bin arası kazanıyor, arabası, bankada birikimi, evi var, arkadaşımı psikolojik olarak öyle bezdirdi ki, daha boşanma davası açılırken bankadaki ortak hesaptan ki meğer imza yetkisi adamdaymış, kadın ortak hesap sanıyormuş sadece, yılların bütün birikimini çekmiş almış adam, neyse konuyu uzatmayayım 2 çocuğa ayda 500 lira nafaka veriyor, çocukların ikisi de okuyor, baba sıfatındaki bu adamın verdiği aylık 500 lira nafaka çocukların servis parasını karşılamıyor, imkanları varken bu kadar az nafakaya baskı yaparak evet dedirtmesinin sebebi de yine arkadaşıma psikolojik şiddet uygulama çabası, arkadaşımın ayda aldığı 2.900 lira para yetmez de aman kocacım ben ettim sen etme sana muhtacım diye geri döner sanıyor ama arkadaşım kuru ekmek yerim yine de bir daha o adama dönmem diyor.

Genç ve çocuğu olmayan bir kadının bazı durumlar müstesna nafaka almasına ben de karşıyım ama bazen öyle adamlara denk geliyorsunuz ki tüm mal varlığını alsanız içiniz soğumuyor lakin maalesef zaten boşanma sürecinde ortak çocuk olmasına rağmen adamlar beş kuruş vermek istemiyor.

Bunları gerçekten anlamıyorum. Öyle adamlara 500 lira nafaka verip çocuksuz kadına daha fazla nafaka bağlayan sistemi de. Çocuk varsa kira yiyecek okul harçlık vs hepsi ortak karşılanmalı.

Benim derdim de acımak değil aslında dediğiniz gibi onun parasına minnet etmektense işçi olurum. Bu durumlar yüzümden evlilik birliğine güven azalıyor. Toplumun yapısı hepten bozulacak.

Yani toplumun çok az kesimini oluşturan mağdur erkekler!e gelinceye kadar, evliliğe güveni azaltan sayıca daha büyük olan bir topluluk var:

Ş.refsiz erkekler

1. Boşandığı çocuğuna nafaka vermemek için 40 takla atanı
2. Boşandığı çocuğuyla ilgilenmeyeni
3. Karısına psikolojik şiddet uygulayanı
4. Fizyolojik şiddet uygulayanı
5. Aldatanı
6. Elinde telefon başka kadınlarla mesajlaşıp soytarı olanı
.
.
.
Bunlara sebep kadınlar evlilikten soğumadıysa, merak etmeyin insanlık evlilikten daha da soğumaz

Yahu aynen
Hic isim yok da oturup erkeklerin haline aglayacagim
Pehh

Bu arada eklemek istiyorum, kadin evlilik hayati boyunca kocam bana bakmak zorunda diyorken bunu dert etmeyen koca ,bir zahmet o kadini bosayinca da bakacak. Ulkede kocasindan bosandiktan sonra calisma hayatina atilan kadinlarin orani istatistiksel olarak yerlerde.
İstatiklere keyfinden çalışmayan kadin da dahil mi yoksa boşanip iş arayıp bulamayanlar mı?

Birde herkesin ortamı aynı olmayabiliyor. Hayat herkese aynı şartı sunmuyor. Okumak isteyip okutulacan yada okurken evde psikolojik şiddet görüp başarısız olan birsürü kız var. Boşanmış kadınlar elbette ayakları üzerinde dursunlar, ama evliyken çalışmayan birisi boşanınca hemen en düşük asgari ücretle iş bulup ev açıp çocuğuna çocuğuna nasıl baksın? O yaşına kadar çalışmamış ki... Burda çocuğumu kendim büyütmek istiyorum diyenlere saygı duyuyorsak evliyken çalışmamış kişilere boşanınca hemen "çalış kazan geçin" demek gaddarca geliyor. Zatwn kimse de ömür boyu gelecek plan 700 tl ile güllük gülistanlık yaşayamaz. Kira mı ödesin fatura mı mutfak masrafımı...

Meraktan soruyorum sadece .Günümüzde kadar kadin erkek eşitliği derken erkeklerin evlilik ve boşanma sonucu ağır maddi yük altına girmesi konusunda ne düşünüyorsunuz?

2 gün evli kalıyor ömür boyu nafaka ödüyor çocuk falan da yok. Böyle adalet mi olur ben kadın olarak bunu onursuzca buluyorum. Her kadın kendi çalışabilir iyi ya da kötü bir işte bazilari kolaya kaçıyor nasıl bunu kendilerine yedirebiliyorlar?

Sonra erkekler evlilikten soğuyor haklılar da. Adamı para kaynagi olarak görmek hak mı?

Ya da çocuğa diye alınan nafakayla keyif catıyor bazıları nasıl yiyorsunuz kendi cocugunuzun hakkını?

Nafakaya tazminata karşı değilim ancak şiddet baskı vb şeyler varsa talep edilmeli. Anlaşamadın ayrılıyorsun
para koparma çaban niye sen bosandın diye kendini mimli olarak görüyorsan erkekte aynı şekilde hiç evlenmemiş biri gibi kabul edilmiyor artık toplumda. Altın mevzulari keza aynı şekilde onların taktığı altın benim diye tutturyorlar.

Kadinlar kendini muhtaç bakılması gereken varlıklar olarak görürse erkek de ona o gözle bakmaz mı? Sonra küçük görmez mi?

Biz ne kadar sağlam durursak kendi başımıza o kadar saygı görürüz karşı taraftan.

Yanlış anlaşılmasın tüm kadınlara değil elbet lafım benim gibi düşünen binlerce kadın da var. Sadece bu aralar çok karşıma çıkıyor bu tarz konular paylaşmak istedim.

Evlilik içinde altin mal gibi mevzulari boşanma olmasa bile bir ömür eşler arasında çatışma yaratıyor mutsuzluk doğuruyor. Etrafımda çok görüyorum ev araba aliyor çiftler kadin da altınını veriyor. Adam mesai ek iş ne varsa yapıyor evini geçindirmek borcunu ödemek için. Kadın benim altınımı ne zaman ödeyeceksin derdinde. O adam seni neden sevsin saysın bir söylesenize?

Evliliği maddiyat olarak değil sevilip sayıldığını mutlu olduğumuz yuva olmalıdır.
Hiçbir kadın evliliğini yuvasını yıkamaz
Bende sizin o bahsettiğiniz birkaç ay evli kalıp şuan boşanma aşamasındayım
Önceleri etrafımda pervane olan adam ben yalan konuşmam onu bunu yapmam diyen adam,evlenince nerdeyse annesigille beraber yaşayacaktık
Üstüne evden kovmalar ailesiyle birlikte daha neler neler anlatamadığın
Boşanmaya karar verdiğimizde hiçbirşey istemiyorum dedim yeterki bitsin dedim
Ama ben böyle davrandıkça ne oldu biliyormusuun
Adam bir hafta önceden beni konuşturup konuşturup gizli videoyaya almış
Öğretmenim atanamadım
Ama çalıştığımı iddia ediyor
İlk iş bankada bulunan düğün parasıno çekmek oldu
Dahada anlatırımda neyse
Hiçkimse dört duvar arasında neler yaşandığını bilemez
Kimin ne çektiğini kimin nelere katlandığını
Umarım yeterli olmuştur

Niye suc sadece erkeklerin olsun? Burdada konular okuyoruz, ne fesat kadinlar var, gelinler var.
Ayrica kadinlar körmü de odun erkekler ile evleniyor? Bile bile lades deyip ondan sonra "esim niye böyle uhuhuhuuuu" demenin ne mantigi var? Evlenip, evlenmez hemen bir kadinin isinden ayrilmasinin ne anlami var?

Evet kim bilir ilk bir yada iki yil bir nafaka verilir, kadin isini buluncaya kadar. Sirf atiyorum bir iki yil evli kalindigi icin ömür boyu nafaka vermek cidden adaletli degildir.
Onu kanunlar bilir efendim,ben hakimin de kanun koyucunun da isine karisamiyorum malesef sade bir vatandas olarak. Demek ki toplumun genelinde bir sorun var ki bu kanun konmus,genele gore davranirlar herhalde ozee gore degil. Zaten kac hakim kac davada cocuksuz olan ve 3000lira kazanan adami ayda 800 lira odemeye mahkum etmistir arastirmak lazim. Emin olun sayisi fazla degildir. Bu gozler cok gordu 20-30bin maas alip da 3 cocuguna toplam 1000lira veren adam bozuntularinj

Ortadogu toplumlarinda kadinlara pozitif ayrimcilik uygulanmasi bana göre pek de sorun degil. Her gun bunca baskıya, tacize, dışlanmaya maruz kaliyorken anayasal olarak bazi kazanimlarimiz olmali.
Ama sosyokulturel duzeyi yuksek, kadinlarin toplumda esit muameleye maruz kaldigi bir ulke olsaydik, evet cok sacma herkes kendi ayaklarinin ustunde dursun derdim.

Siz de haklısınız ne diyeyim. Çocuğu kullanarak intikam almaya çalışan karı kocalar da var.
Yani toplumun çok az kesimini oluşturan mağdur erkekler!e gelinceye kadar, evliliğe güveni azaltan daha büyük bir topluluk var:

Ş.refsiz erkekler

1. Boşandığı çocuğuna nafaka vermemek için 40 takla atanı
2. Boşandığı çocuğuyla ilgilenmeyeni
3. Karısına psikolojik şiddet uygulayanı
4. Fizyolojik şiddet uygulayanı
5. Aldatanı
6. Elinde telefon başka kadınlarla mesajlaşıp soytarı olanı
.
.
.
Bunlara sebep kadınlar evlilikten soğumadıysa, merak etmeyin insanlık evlilikten daha da soğumaz

İstatiklere keyfinden çalışmayan kadin da dahil mi yoksa boşanip iş arayıp bulamayanlar mı?
Her turlusu de vardir. Ben siginma evlerindeki kadinlara yakinim onlar arasindaki istatistiklere ulasabiliyorum sadece. Genele gore konusabiliyorum,ozele gore bilemeyecegim durumu.

Hiçbir kadın evliliğini yuvasını yıkamaz
Bende sizin o bahsettiğiniz birkaç ay evli kalıp şuan boşanma aşamasındayım
Önceleri etrafımda pervane olan adam ben yalan konuşmam onu bunu yapmam diyen adam,evlenince nerdeyse annesigille beraber yaşayacaktık
Üstüne evden kovmalar ailesiyle birlikte daha neler neler anlatamadığın
Boşanmaya karar verdiğimizde hiçbirşey istemiyorum dedim yeterki bitsin dedim
Ama ben böyle davrandıkça ne oldu biliyormusuun
Adam bir hafta önceden beni konuşturup konuşturup gizli videoyaya almış
Öğretmenim atanamadım
Ama çalıştığımı iddia ediyor
İlk iş bankada bulunan düğün parasıno çekmek oldu
Dahada anlatırımda neyse
Hiçkimse dört duvar arasında neler yaşandığını bilemez
Kimin ne çektiğini kimin nelere katlandığını
Umarım yeterli olmuştur

Hiç şaşırmadık
Kadınlar genelde mağdur taraf
O adam da arkanızdan türlü türlü iftiralar atıp kendini acındırıyordur

Niye suc sadece erkeklerin olsun? Burdada konular okuyoruz, ne fesat kadinlar var, gelinler var.
Ayrica kadinlar körmü de odun erkekler ile evleniyor? Bile bile lades deyip ondan sonra "esim niye böyle uhuhuhuuuu" demenin ne mantigi var? Evlenip, evlenmez hemen bir kadinin isinden ayrilmasinin ne anlami var?

Evet kim bilir ilk bir yada iki yil bir nafaka verilir, kadin isini buluncaya kadar. Sirf atiyorum bir iki yil evli kalindigi icin ömür boyu nafaka vermek cidden adaletli degildir.
kınamaya devam başınıza gelince buraya yazarsanız bütün k.k olarak gene de size yardımcı olmaktan onur duyarız

DFB03ECD-9AE4-4043-A2DA-0E3BEF72EE33.webp

Buyurun tazminat talebi görün :)))
Bu toplumun 300 binde 1 i falan.
Kendinize Beşiktaşlı futbolcu Caner Erkin i dert edebilirsiniz :)

Siz de haklısınız ne diyeyim. Çocuğu kullanarak intikam almaya çalışan karı kocalar da var.

Abiciğim tekrar yazıyorum konunu tartışma konusu olarak dahi görmüyorum, çünkü istatistiksel olarak bir değeri yok. Umarım ne dediğimi anlatabilmişimdir. Sen evlenmekten korkan erkek falan mısın?

Back
X