Çoğu kadın boşanma sürecinde o kadar yıpratılıyor ki emin olun alacağı nafakadan bile vazgeçiyor, bir arkadaşım 1 sene önce boşandı eşinden, kadın çalışıyor, kendi için nafaka istemedi ama 2 çocuğu için nafaka istedi, adamın durumu da gayet iyi, aylık 10-15 bin arası kazanıyor, arabası, bankada birikimi, evi var, arkadaşımı psikolojik olarak öyle bezdirdi ki, daha boşanma davası açılırken bankadaki ortak hesaptan ki meğer imza yetkisi adamdaymış, kadın ortak hesap sanıyormuş sadece, yılların bütün birikimini çekmiş almış adam, neyse konuyu uzatmayayım 2 çocuğa ayda 500 lira nafaka veriyor, çocukların ikisi de okuyor, baba sıfatındaki bu adamın verdiği aylık 500 lira nafaka çocukların servis parasını karşılamıyor, imkanları varken bu kadar az nafakaya baskı yaparak evet dedirtmesinin sebebi de yine arkadaşıma psikolojik şiddet uygulama çabası, arkadaşımın ayda aldığı 2.900 lira para yetmez de aman kocacım ben ettim sen etme sana muhtacım diye geri döner sanıyor ama arkadaşım kuru ekmek yerim yine de bir daha o adama dönmem diyor.
Genç ve çocuğu olmayan bir kadının bazı durumlar müstesna nafaka almasına ben de karşıyım ama bazen öyle adamlara denk geliyorsunuz ki tüm mal varlığını alsanız içiniz soğumuyor lakin maalesef zaten boşanma sürecinde ortak çocuk olmasına rağmen adamlar beş kuruş vermek istemiyor.