Süresiz yoksulluk nafakası

Abiciğim tekrar yazıyorum konunu tartışma konusu olarak dahi görmüyorum, çünkü istatistiksel olarak bir değeri yok. Umarım ne dediğimi anlatabilmişimdir. Sen evlenmekten korkan erkek falan mısın?
Murtaza abeyyyy doğru söyle bak sen misinnnn

Onu kanunlar bilir efendim,ben hakimin de kanun koyucunun da isine karisamiyorum malesef sade bir vatandas olarak. Demek ki toplumun genelinde bir sorun var ki bu kanun konmus,genele gore davranirlar herhalde ozee gore degil. Zaten kac hakim kac davada cocuksuz olan ve 3000lira kazanan adami ayda 800 lira odemeye mahkum etmistir arastirmak lazim. Emin olun sayisi fazla degildir. Bu gozler cok gordu 20-30bin maas alip da 3 cocuguna toplam 1000lira veren adam bozuntularinj

Ben cocuktan bahs etmedim ki. Elbette cocugu icin para harcayaktir. Ben cocuksuz ailelerden bahs ettim. Ben olayi "kanun var efenim" ile bitirmek istemiyorum. Kanunda iyi hal indirimide var. Adam tecavüz edip, sirf mahkemede kostüm takim giydi diye iyi hal indirimi aliyor. Buda kanun, bunada bir hakim karar veriyor ve elbette bunuda ben yalnis buluyorum.

Bana kalirsa bu nafaka olayi tek degildir. Keske toplumda kadinin "narin bir cicek" oldugu, illa bir kurtariciya ihtiyaci oldugu imaji kalksa. Burda bile o imaj savunuluyor. Keske devlet bu konularda birseyler yapsa. Kadin egitimine daha cok önem verse, daha uzun ücretli dogum izni ve denetimli ve daha ucuz kresler yani kadinlari ise dogru yöneltse.

Mesela bu konuda sirf kadin evleniyor diye isten cikip tazminat almasida onur kirici gibi görüyorum. Ah ah, genc kizlarimiz, kadinlarimiz bir akillansa..

Bunları gerçekten anlamıyorum. Öyle adamlara 500 lira nafaka verip çocuksuz kadına daha fazla nafaka bağlayan sistemi de. Çocuk varsa kira yiyecek okul harçlık vs hepsi ortak karşılanmalı.
Öyle ama gerçekten tüm erkekler için demiyorum ama bazıları var ki boşanma sürecinde çok çirkinleşiyorlar, arkadaşımın eski eşi istediğin kadar uğraş senden boşanmam yıllarca sürer boşanma davası sen uğraşırsın dedi, kadına iftira atmaya kalktı çocukların velayeti için, bir gün bana geri dön diye ararken ertesi gün küfür ve hakaret dolu mesajlar atıyordu adam, arkadaşım zaten yıllarca psikolojik şiddetten sinirleri harap olduğundan bıktı, inanın resmen lanet olsun dedi, adam ne nafaka veririm dediyse kabul etti, daha ayrıntılarını yazamayacağım şeyler yaptı, şunu diyebilirim ki adam resmen üstüne para alıp boşandı dersem abartmış olmam.

Bizim memlekette arkadaşça boşanmalara pek rastlanmıyor, hele de çocuk varsa o çocuk hep tehdit aracı olarak kullanılıyor.
Ama dediğim gibi küpür küpür sağlıklı, çoluk çocuğu olmayan kadınlar şiddet vb görmediyse, ortada gerçekten nafaka, maddi manevi tazminat alacak bir durum olmadıysa, nafaka almaları bana da garip geliyor ki, ben çalışan bir kadın da değilimdir, bazen düşünürüm bugün ayrılsam ne yaparım diye, sinirlenince ceketini alıp çıkanlar vardır ya ben onlardanım, sinirlenince o adamın hiçbirşeyini görmek istemem, bana bir kuruş faydası olsun istemem, neyi var neyi yoksa onun olsun, bana görünmesinde ne yaparsa yapsın.

Nerde bu mağdur erkekler pardon?

İstatistiksel olarak, maddi manevi mağdurların %99.9u kadın. Ee geriye kalan 0.001i yani statistical significance da değil artık sayı olarak parmakla gösterilecek grubu neden burda tartışıyoruz? Mağdur olan çoğunluk buraya yetiyor zaten sağ olun bir de hiç zavallı! erkeklerin dertlerini tartışmak abesle iştigal
+1000
Erkeklerin verdiği 300 liralık nafaka için burada kadinlar isyan ediyor erkek haklarını savunuyorlar
Örnek olarak da ancak bir futbolcunun fabrikatörun verebileceği nafakalari gösteriyorlar

İyice ekşi sözlüğe döndü burası
Yakında Türk kızı vs. Rus kızı başlıkları açılırsa sasirmayacagim

çocuksuz kadın da boşanma öncesin de boşanma aşamasın da boşanmadan sonra yüzde seksen doksan şu olaylara maruz kalıyor :psikolojik şiddet fiziksel şiddet ekonomik şiddet ailesel şiddet toplum baskısı akrabalarca acıma ve kınama saçma bir dul damgası depresyon vb uzarrrr giderrrr anlatabildim mi.nafaka devede kulak kalıyor bedeli bile değil bu acıların

kınamaya devam başınıza gelince buraya yazarsanız bütün k.k olarak gene de size yardımcı olmaktan onur duyarız

Ay evet kinadim simdi kesin harika olan esimden bosanip, odun gibi biri ile evlenirim.
Madem seviyeniz bu kadar bende sizin seviyenize inip "hayirdir, yaranizmi varda gocunuyorsunuz" diyebilirim fakat demiyorum, seviyeyi alcatmiyorum :)

Ha bu arada sagolasiniz fakat ne esime, kimseye maddi konuda muhtac degilim. Gayet kendi ayaklarin üzerine duran bir kadinim.

Kadinin nikahta mehir i vardir
Dini nikahta hoca aileye sorar
Mehir ne vereceksiniz diye
Ailede genelde dugunde takilanlar der
Yani altin gelinin hakkı olur
Olduda dini nikah olmadi
Inanclar geregi sadece resmi nikah yapildi
Damada bilezik takilacak degil ya oda gelinin hakki
Ayrica evlilikte kadin hep magdur oluyor
Yipraniyor dayak yiyor hakaret isitiyor
Kariyerinden oluyor ustune cocuklariyla yalniz kaliyor bir kisminida ailesinin sahip cikmadigini varsayarsak
Sonuna kadar kadinin hakkidir

Ben cocuktan bahs etmedim ki. Elbette cocugu icin para harcayaktir. Ben cocuksuz ailelerden bahs ettim. Ben olayi "kanun var efenim" ile bitirmek istemiyorum. Kanunda iyi hal indirimide var. Adam tecavüz edip, sirf mahkemede kostüm takim giydi diye iyi hal indirimi aliyor. Buda kanun, bunada bir hakim karar veriyor ve elbette bunuda ben yalnis buluyorum.

Bana kalirsa bu nafaka olayi tek degildir. Keske toplumda kadinin "narin bir cicek" oldugu, illa bir kurtariciya ihtiyaci oldugu imaji kalksa. Burda bile o imaj savunuluyor. Keske devlet bu konularda birseyler yapsa. Kadin egitimine daha cok önem verse, daha uzun ücretli dogum izni ve denetimli ve daha ucuz kresler yani kadinlari ise dogru yöneltse.

Mesela bu konuda sirf kadin evleniyor diye isten cikip tazminat almasida onur kirici gibi görüyorum. Ah ah, genc kizlarimiz, kadinlarimiz bir akillansa..
kadınlar kulübünde eğitimli ve para kazanan evli ya da boşanmış hemcinslerimizin konularını bir daha okumanı tavsiye ederim.eğitim ve para her zaman da kurtarmıyor kadınlarımızı

Ben de diyorum kadinlar akillansin,okusun,meslek sahibi olsun diye bu bdvde bas bas bagiriyorumdur bilenler taniyanlar gormustur mutlaka. Ama aile icini bilemeyiz. Ne yasandi ne oldu bilemeyiz. Cocuk yoktur ama adam cebinden delikli kurus cikmasin diye kirk takla atiyordur,bilemeyiz. Daha bir hafta oldu gencecik bir kadin geldi siginmaya,babasi toprak agasiymis doguda. Evlenmis bosanmis diye kizini geri kabul etmiyor. Meslek yok,okul yok. Merdiven temizlemeye,bulasik yikamaya gidiyor. Eski koca zengin. 3 ay evli kalmislar sadece. Simdi bu kadina yazik degil mi? Bir cahillik etmis okumamis, calisma nedir bilmiyor,calismam da demiyor. Ben hakim olsam once eski kocanin elinden malini mulkunu alirim yahu nafaka nedir ki? Boyle ornekler de var. Ve inanin geneli boyle. Kosa kosa evlenen erkekler bosanirken ceplerini tuta tuta kacisiyor terbiyesizler. Onlara mi aciyacagim gozumle gorduklerime mi?

Ay evet kinadim simdi kesin harika olan esimden bosanip, odun gibi biri ile evlenirim.
Madem seviyeniz bu kadar bende sizin seviyenize inip "hayirdir, yaranizmi varda gocunuyorsunuz" diyebilirim fakat demiyorum, seviyeyi alcatmiyorum :)

Ha bu arada sagolasiniz fakat ne esime, kimseye maddi konuda muhtac degilim. Gayet kendi ayaklarin üzerine duran bir kadinim.
çokkk yaralıyım sormayın.ben tüm kadınlar adına konuşuyorum kendi sorunum olmasına gerek yok hanfendi.her kadın hemcinsim eziliyorsa erkek tarafından sonuna dek arkasındayım ister okumuş olsun insan eğitimsiz ister çalışsın ister sizin deyiminizle koca parası yesin hepsinin sonunadek arkasındayım oldu mu

Mesela diyorsunuz ya şöyle olana lafım yok böyle olana lafım yok. Bu kurallar genel kuraldır. Mesela benim tanıdığım birisi köyden saf bir kızla evlendi. Kız şehir hayatına alışamayınca boşandı kızı köyüne gönderdi. O kızın o köyde bir daha evlenme şansı yok. Şimdi siz dersiniz ki yaşı genç çalışsın kendini kurtarsın. Ama bu durum benim dediğim kız için mümkün değil. Yani sizin dediğiniz geçerli olsa yine olan kadınlara olacak.
lafımı cok yanlış yerlere çekiyorsunuz. Ben de kadınım sadece her kadın aynı şartlara sahip değil o yüzden esitt tutulması mantiksiz. Mağdur olanla kendini magdur gibi gösteren arasında dağlar kadar fark var

Ben de diyorum kadinlar akillansin,okusun,meslek sahibi olsun diye bu bdvde bas bas bagiriyorumdur bilenler taniyanlar gormustur mutlaka. Ama aile icini bilemeyiz. Ne yasandi ne oldu bilemeyiz. Cocuk yoktur ama adam cebinden delikli kurus cikmasin diye kirk takla atiyordur,bilemeyiz. Daha bir hafta oldu gencecik bir kadin geldi siginmaya,babasi toprak agasiymis doguda. Evlenmis bosanmis diye kizini geri kabul etmiyor. Meslek yok,okul yok. Merdiven temizlemeye,bulasik yikamaya gidiyor. Eski koca zengin. 3 ay evli kalmislar sadece. Simdi bu kadina yazik degil mi? Bir cahillik etmis okumamis, calisma nedir bilmiyor,calismam da demiyor. Ben hakim olsam once eski kocanin elinden malini mulkunu alirim yahu nafaka nedir ki? Boyle ornekler de var. Ve inanin geneli boyle. Kosa kosa evlenen erkekler bosanirken ceplerini tuta tuta kacisiyor terbiyesizler. Onlara mi aciyacagim gozumle gorduklerime mi?
hay ağzına sağlık ataerkil toplumuz halaa biz erkeklere mi acıyacağım hele ki haksızlarsa

Hanımlar,
bu konuyu hakaret, argo sözler olmadan, polemiğe girmeden çok güzel tartışabiliriz aslında, biz kadınları, evliliklerimizin maalesef boşanmayla sonuçlandığı durumlarda yaşadığımız mağduriyetleri anlatabiliriz.
Her konu illa kavgayla sonuçlanır diye bir kural oluşturdunuz kendi kendinize, sonra ben giriyorum devreye, perde kapanıyor.

Meraktan soruyorum sadece .Günümüzde kadar kadin erkek eşitliği derken erkeklerin evlilik ve boşanma sonucu ağır maddi yük altına girmesi konusunda ne düşünüyorsunuz?

2 gün evli kalıyor ömür boyu nafaka ödüyor çocuk falan da yok. Böyle adalet mi olur ben kadın olarak bunu onursuzca buluyorum. Her kadın kendi çalışabilir iyi ya da kötü bir işte bazilari kolaya kaçıyor nasıl bunu kendilerine yedirebiliyorlar?

Sonra erkekler evlilikten soğuyor haklılar da. Adamı para kaynagi olarak görmek hak mı?

Ya da çocuğa diye alınan nafakayla keyif catıyor bazıları nasıl yiyorsunuz kendi cocugunuzun hakkını?

Nafakaya tazminata karşı değilim ancak şiddet baskı vb şeyler varsa talep edilmeli. Anlaşamadın ayrılıyorsun
para koparma çaban niye sen bosandın diye kendini mimli olarak görüyorsan erkekte aynı şekilde hiç evlenmemiş biri gibi kabul edilmiyor artık toplumda. Altın mevzulari keza aynı şekilde onların taktığı altın benim diye tutturyorlar.

Kadinlar kendini muhtaç bakılması gereken varlıklar olarak görürse erkek de ona o gözle bakmaz mı? Sonra küçük görmez mi?

Biz ne kadar sağlam durursak kendi başımıza o kadar saygı görürüz karşı taraftan.

Yanlış anlaşılmasın tüm kadınlara değil elbet lafım benim gibi düşünen binlerce kadın da var. Sadece bu aralar çok karşıma çıkıyor bu tarz konular paylaşmak istedim.

Evlilik içinde altin mal gibi mevzulari boşanma olmasa bile bir ömür eşler arasında çatışma yaratıyor mutsuzluk doğuruyor. Etrafımda çok görüyorum ev araba aliyor çiftler kadin da altınını veriyor. Adam mesai ek iş ne varsa yapıyor evini geçindirmek borcunu ödemek için. Kadın benim altınımı ne zaman ödeyeceksin derdinde. O adam seni neden sevsin saysın bir söylesenize?

Evliliği maddiyat olarak değil sevilip sayıldığını mutlu olduğumuz yuva olmalıdır.
Ben de meraktan soruyorum
Kadın erkek eşitliği derken kadın çalışmaya başlarken niye bu maaş kartları kocalarda duruyor?

kadınla adam aynı anda evin içine girerken bütün ev işleri neden kadını bekliyor?

Her yerde şöyle modernlik böyle modernlik denilirken kadinlar hala kaynanasinin alt dairesinde yada daha kötüsü bitişik odada yaşıyor

Bazı soruların cevabı yok gördüğünüz gibi

hay ağzına sağlık ataerkil toplumuz halaa biz erkeklere mi acıyacağım hele ki haksızlarsa
%90i haksiz
Kalan zavalli %10u da asiri kiskancliga maruz kalmis,sosyal medya kullanmasi yasak olan,kullanabilse de esiyle ortak hesap acabilen, tek basina disari cikamayan, bekar arkadaslariyla selamlasmasi dahi yasak olan, yolda isyerinde vs kadin arkadas edinemeyen,edinirse veya selamlasirsa kiyametler kopan kesim zaten:KK45:
Bak onlara aciyorum allah kurtarsin diyorum:KK70:

Back
X