• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Süresiz yoksulluk nafakası

Kanunda sadece erkek nafaka öder diye bir hüküm yok ki. yarın işler tersine döner kadınlar da nafaka ödeme olayı yaygınlaşırsa ne olacak, kadın ömür boyu erkeğe nafaka mı ödesin.Bir suçun yada hatanın bedeli ömür boyu mu olmalıdır. Bakın dikkatinizi çekerim ben kadına ödenen nafakadan bahsetmiyorum, genel anlamıyla süresiz nafakadan bahsediyorum.
Eğer hakim kadına da nafaka ödeme yükümlülüğü verirse odesin tabiki hiç kimse kimseyi evlilikte mağdur etmemeli
Erkeğin süresiz nafakaya tabi tutulduğunu gördüm de daha bir kadının başına bunun geldiğini duymadım
Yani her boşanma sonrası olan birşey değil bu
Evlilik süresince olanlara göre hakimin verdiği bir karar

Örn. Abim geçen sene boşandı hakim nafakaya baglamadi çocuk olmasına rağmen... Nafaka talep etmelerine rağmen hakim onaylamadı

Eğer bı hakim süresiz nafaka veriyorsa bunun sebepleri var

Eğer hakim kadına da nafaka ödeme yükümlülüğü verirse odesin tabiki hiç kimse kimseyi evlilikte mağdur etmemeli
Erkeğin süresiz nafakaya tabi tutulduğunu gördüm de daha bir kadının başına bunun geldiğini duymadım
Yani her boşanma sonrası olan birşey değil bu
Evlilik süresince olanlara göre hakimin verdiği bir karar

Örn. Abim geçen sene boşandı hakim nafakaya baglamadi çocuk olmasına rağmen... Nafaka talep etmelerine rağmen hakim onaylamadı

Eğer bı hakim süresiz nafaka veriyorsa bunun sebepleri var
sanırım sizin gelin ağır kusurlu bulunmuş, ancak bu durumlarda nafaka bağlanmıyor, eşit kusurlu bulunsa bile her iki taraf yoksullaşacak tarafa nafaka bağlanıyor ve bu nafaka süresiz bildiğim kadarıyla. eşit kusurda da gene ömür boyu olması pek adaletli gibi görünmüyor. Dediğim gibi şimdilik yürürlükte pek yok kadın nafaka ödeyenler, ama olmayacağı anlamına gelmiyor.Erkek ya da kadın olarak değil de süresiz nafaka olgusunun adil olup olmadığı olarak bakarsak duruma sonuç daha farklı çıkıyor. Bir de merak ettim iştirak nafakası da mı bağlamadı hakim?

sanırım sizin gelin ağır kusurlu bulunmuş, ancak bu durumlarda nafaka bağlanmıyor, eşit kusurlu bulunsa bile her iki taraf yoksullaşacak tarafa nafaka bağlanıyor ve bu nafaka süresiz bildiğim kadarıyla. eşit kusurda da gene ömür boyu olması pek adaletli gibi görünmüyor. Dediğim gibi şimdilik yürürlükte pek yok kadın nafaka ödeyenler, ama olmayacağı anlamına gelmiyor.Erkek ya da kadın olarak değil de süresiz nafaka olgusunun adil olup olmadığı olarak bakarsak duruma sonuç daha farklı çıkıyor. Bir de merak ettim iştirak nafakası da mı bağlamadı hakim?
Hiç bı şekilde nafakaya hak görmedi hakim
Ama biz tabiki yeğenime maddi manevi tüm desteği yine de sağlıyoruz abimden daha çok biz sağlıyoruz . Çocuğun suçu yok diye.
Süresiz nafakayida ben eski eş evlenene kadar diye biliyorum
Malum ülkemizde boşandı diye işten çıkarılan ailesinin red ettiği insanlar var malesef... Mağdur olmasın diye

Ama biz tabiki yeğenime maddi manevi tüm desteği yine de sağlıyoruz abimden daha çok biz sağlıyoruz . Çocuğun suçu yok diye.
Malum ülkemizde boşandı diye işten çıkarılan ailesinin red ettiği insanlar var malesef... Mağdur olmasın diye
gerçekten çok enteresan, iştirak nafakası bağlamaması bana çok garip geldi. Çünkü bildiğim kadarıyla kişi ağır kusurlu bile olsa bunun çocukla bir ilgisi yok, iki kişiye ait olan çocuğua iki kişide bakmak zorunda. Samimiyetle söylüyorum çok şaşırdım.

O nafakalar kolay kolay verilmiyor kadınlara.yani kadının mağduriyeti ispatlamıştır veya erkeğin evlilikte kusurlu olduğu görülmüştür o sebeple kadın nafakayı hak etmiştir.cocuklar konusundaki iştirak nafakası AP ayrı konu.adamlar yaptığı çocuklarla ilgilenmiyor bari nafakasını odesin

gerçekten çok enteresan, iştirak nafakası bağlamaması bana çok garip geldi. Çünkü bildiğim kadarıyla kişi ağır kusurlu bile olsa bunun çocukla bir ilgisi yok, iki kişiye ait olan çocuğua iki kişide bakmak zorunda. Samimiyetle söylüyorum çok şaşırdım.
Nafakadan fazlası sağlandığı için belki de ...

Yediriyor icirmiyor demedim tabi ki yanlıs anlamışsınız. Ama 700-800 civarı para alıp kendi ihtiyaçlarını da ona dahil eden insanlar var fazla geliyorsa biriktirdi biriktirmeli çocuğun geleceği için
Açıkçası yorumunuz saçma söyle ki ;
Bir kadın boşandı küçük bir bebeği ya da çocuğu var çalışamıyor bırakacak bakacak kimsesi de yok mecbur kendine verilen nafaka ile geçinecek ne demek sadece çocuğa harcasın kendi yemesin ya da çocuğu ile gidecek sinemaya yemeye çocuğuna bir meyve suyu aldığı Kendine de bir su alır Gerçekten bu gözünüze mi batıyor ve artı olarak O adam başka başka kadınlarla Parayı erken çocuğuna verdiği 500-600 lira için mi batacak ölecek başlı başına saçma

Çok saçmaymış. Elbette çocuğun suçu yok ve annesi ne yapmış olursa olsun babanın o çocuğa nafaka ödemesi gerekir. Doğruysa hakim hatalı bana göre

Çok saçmaymış. Elbette çocuğun suçu yok ve annesi ne yapmış olursa olsun babanın o çocuğa nafaka ödemesi gerekir. Doğruysa hakim hatalı bana göre
Herşeyi anlatamadigim için saçma gelebilir
Zaten tüm eğitim giyim sağlık beslenme aylık kiraları doğalgazi annesinin cep Harçlığı parka gittiğinde istediğini alsın diye harçlığı falan hepsi sağlanıyor
Çocuğu sende biraktiklarina şükret dedi hakim okadar diyebilirim anlayın

yazının sonunu okumadım

ama
kadın boşanmış olduğu için toplumda vebalı görülüyor sanki kendi güle oynaya ayrıldı
2 günde boşanıldıysa muhakkak erkek tarafında kusur vardır
2 günlük evliliği bir genç kız dayak yese bile başka şey anlaşılır diye yine boşanamaz maalesef
kadınların ezildiği batıdan doğuya aşikar iken bu denli yazmanız sizin erkek olduğunuzu düşündürdü bana

doğu da iç anadolu da kadınlar boşandığında eşi eve geldiyse arkadaşını gönderen hemcinsleri tarafından tehlikeli görülen ezilen kadınlar var, doğu da hele boşanmış kadın ile sohbet ettirmeyen insanlar var vebalı sanki kadın
batı da da durum çok farklı değil daha esnek olsa da sayıları az olsa da çok da farklı değil

eşinin ofisinde işbaşı yapan kadının dul olduğunu öğrenince kovan kadın duydum
Dul olduğunu öğrenince eşi duyarsa laf eder diye 1,50 yıldır birlikte çalıştığı yerdeki kadın ile arasına mesafe koyanı duydum geçen kafe de otururken yanındaki pislik herif de ne zararı yararı olur belki diye gülüyordu p.ç, eşim yanlış anlar önceden eve falan da bırakıyordum hiç de demedi boşandım diye ben evlenmemiş sanıyordum ik dan duydum dedi

yazınızı yazarken bunları düşünüp elinizi vicdanınıza koydunuz mu?

Bu forumda konuya yazan kadınların hepsi onurlu , gururlu , dimdik ayakta duran , çocukları varsa onlar için yaşayan , kocalarından da nafaka almayan ya da alamayan kadınlar... Buradaki hiç kimse 2 gün evli kalıp yüklü para almamış eşlerinden... Hangi cam fanusun içinde yetiştin bilemiyorum ama bu ülke de de haksız yere nafaka ödeyen adam bir elin parmaklarını geçmez... Yarın ne yaşayacağını , hayatın sana neler getirebileceğini biliyor musun ? Aldığın eğitimin işe yaramayacağını işsiz güçsüz kaldığın dönemlerin olabileceğini , bir kadın olarak sokakta yaşayamayacağını peki ? Geçenlerde bu forumda bir konu açılmıştı , eski eşten ev diye.... Kadının akrabası kadının yaptıklarını anlatmıştı , burada ki herkes kadını haksız buldu. Çünkü haksızdı... Kimse evlenip 2 gün evli kalıp bir ömür nafaka yesin diye savunan da yok... Bu durumda ki kadın da denizin içinde birkaç damla... O bir kaç damla için de kusura bakmasın kimse mazlumların hakkına kimse dil uzatmamalı....

konu sarpa sarmış iyice dünden beri.benim annem boşandı işi olduğu için hakim sadece 10 yaşında olan bana bağladı.0 parayı da asla almadık.ihtıyacımız yoktu çünkü ve beni evlat yerine bile koymayan adamın parasını iyiki almamışım 39 yaşındayım baba müsveddesi sırtımda yuk değil gebe değilim ona paramı yedi diyemez okuttum üniversite diyemez.Amaaaaa ihtiyacı olan kadın da çocuğu da sonuna kadar nafakasını alsın çatır çatır da yesin diyorum ben.helali hoş olsun

konu sahibi sevgilisinin anne babasının mallarını hesaplarken ve burda millete saldırırken ben dün akşam dip boyamı manikür pedıkurumu kendim yaptım.Arttırdığım kuaför paramla yarın avm den kız yetiştırme yurdundaki 4 meleğimden en küçüğüne doğum günü hediyesi alacağım.Ruhum daki kirler arınıyor oraya gidince her hafta daha insan olunuyor daha gençleşiliyor inan.hatta kendi evladımdan dolayı eskisi kadar sık gidemiyorum diye arada vizdan azabı bile duyuyorum.ordakilerin çoğu niye orda biliyormusun kötü babalar kötü eşler yüzünden.nafaka gereksiz miş ha pehhhh

Ben hiç böyle birşeyi merak etmedim. Kendime dert hiç hiç etmedim.
Siz neden üstüne bu kadar düşünüp oturup uzun uzun yazdınız acaba? Şuan bunu çok merak ediyorum

konu tesadüfen karşıma çıktı
Yazmadan geçemeyeceğim
Konu sahibi sanırım bol bol ekşi sözlük okumuş 1-2 sene evli kalıp nafaka alan kadınları dert etmiş

Geçen senelerde Dayım ve yengem ayrıldı. Dayım gayet tanınmış 25 senelik esnaf geliri de gayet iyi eşi de çalışıyor 1 senelik evli çocukları da yoktu. Kadın çalışıyorsa ve çocuk yoksa genelde bağlanmıyor. Bağlansa bile zaten alacağı rakam 400-500 tl sigara parasına bile denk gelmiyor.

Nafaka genelde çocuk varsa çocuk için bağlanıyor o da zaten çocuklar genelde annede kalıyor diye ve erkeğin geliri öyle 10-20 bin değilse geçinmeye yetecek bir miktar olmuyor genelde, çocuk varsa ve kadında çalışıyorsa kadına da her zaman bağlanmıyor.

Ailemde pek çok ayrılmış kadın erkek var.

kimse de nafaka ile bir eli yağda bir eli balda yaşamıyor merak etmeyin.

O sizin bahsettiğiniz yüklü miktarda nafakalar Kemal gülman , acun ılıcalı, Mehmet Ali Erbil gibi Kişiler için onlara da koymuyor zaten.

Reel hayatta 1-2 gün evli kalıp ömür boyu yüklü nafaka diye bir şey yok zaten , çoğu kadın çocuğu olduğunda haklı olduğunda bile alamıyor. O 1-2 sene evli kalıp nafaka alan çok ağır kusurludur vs vs.

Back
X