• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Suriyeli çaycı

Öncelikle niye böyle diskriminatif başlık açtınız anlamadım. Nereli olduğunun hiç bir önemi yok. Papua yeni gineli de olsa bu şekilde muhatap olup konuşturtmamalıydınız.
Çözüm olarak mesafe koyun artık pek muhatap olmayın. Nişanlınız gelsin görünsün arada.Tabi nişanlınıza söylemeyin başka bahanelerle davet edin yanınıza yoksa saçma sapan olaylar çıkabilir.
EXXWOMAN adam nedereden gelmis? Suriye'den. O zaman nereli? Suriyeli.
Kibris'tan gelseydi Kibrisli olacakti.
Irak'tan gelseydi Irakli.
Cecenistan'dan gelseydi Cecen olacakti.
Ingltere'den gelseydi Ingiliz.

Ne zamandan beri insanin geldigi ulkeyi belirtmek diskriminatif oluyor? Cok ciddiyim anlayamiyorum bu tuhaf hassasiyetinizi.

Bana burada, vatandasi olmama ragmen "Turkiye'den gelmis Turk" dediklerinde cildirmam lazim o zaman!

Sizin , bu konudaki fikirlerinizi ve bundan son derece rahatsız olduğumu hatırlıyorum.
Yine aynı tartışmalara girmek istemiyorum.

Hepi topu , Türk erkeğinin de sorabilecegi soruları sormuş. Sordukça cevap almış ve devam etmiş. Marslı gibi düşünmeye gerek yok

Ben ulkesini belirtmekte ne sakincasi var onu merak ettim ve sordum. Cok basitce sordum. Oncesini, sonrasini katmadan, dusunceye davet ettim.

Erkeklerin yoğunlukta olduğu bi handa bi ofiste çalışıyorum
3 4 bayan dışında bayan yok 4 aydır burdayım ama rahatsız olduğum hiç bi durum olmadı olsaydı çıkardım
Patronumda çok iyi çok şükür
Çaycıya bi çocuk başladı genelde girip girip çıkıyolardı bu 1 aydır falan var taş çatlasın 13 yaşında falan gösteriyor boyu falan kısa ve çocuk gibi asla yaşını göstermiyor.Ben güler yüzlüyüm daha öncede küçük yaşta çocuklar çalıştığı için onlarada hep gülümserdim bişey yiyiyorsam ikram ederim, günaydın iyi akşamlar derim genelde Suriyeliler çalışıyor bu çocukta Suriyeli
Geçenlerde bana yaşımı sordu 20 ablacım sen kaç yaşındasın dedim 20 dedi :oha: dedim. Sonrasında çocuk sanırım beni yanlış anladı. Parmağımda yüzüğüm var bi gün olsun çıkarmadım çıkarmıyorum. Evli misin dedi hayır nişanlıyım dedim (sözlüyüm) hergün soruyo nişanlınla aran nasıl diye az önce de sordu çok iyiyiz çok şükür bu gün geliyor dedim. Nasıl benden yakışıklı mı dedi evet çok yakışıklı dedim

Şimdi diyeceksiniz bununla niye bu kadar muhattap oldu ben günaydın iyi akşamlar kolay gelsin dışında hiç konuşmadım. Sürekli bişeyler sorup konuşmaya çalışıyor kırmakta istemiyorum ve sanırım beni yanlış anladı napmaya çalışıyor anlamadım

Ne yapabilirim bu durumda o_O
Poncik günaydın demeyi iyi akşamlar demeyi kes sonra hiç duyma soruları cevap verme uzaklaşır... allah bilir aklında ne var

EXXWOMAN adam nedereden gelmis? Suriye'den. O zaman nereli? Suriyeli.
Kibris'tan gelseydi Kibrisli olacakti.
Irak'tan gelseydi Irakli.
Cecenistan'dan gelseydi Cecen olacakti.
Ingltere'den gelseydi Ingiliz.

Ne zamandan beri insanin geldigi ulkeyi belirtmek diskriminatif oluyor? Cok ciddiyim anlayamiyorum bu tuhaf hassasiyetinizi.

Bana burada, vatandasi olmama ragmen "Turkiye'den gelmis Turk" dediklerinde cildirmam lazim o zaman!

Sevgili Pilav, burada konu olan çaycının rahatsız edici davranışı onun milliyeti ile ilgili bir durum değil.
Bir insanın yanlış davranışını onun milliyeti cinsiyeti etnik kökeni dünya görüşü vs vs ile ilişkilendirmek diskriminasyondur. Başlığı bu şekilde açtığı için öyle bir anlam çıkıyor.
Siyah giyen adamlar filminden meşhur bir replikte olduğu gibi;
"Sırf zenci birinin güzel bir araba kullanması onu çaldığı anlamına gelmez.Tamam, ben bunu çaldım ama zenci olduğum için değil."

Erkeklerin yoğunlukta olduğu bi handa bi ofiste çalışıyorum
3 4 bayan dışında bayan yok 4 aydır burdayım ama rahatsız olduğum hiç bi durum olmadı olsaydı çıkardım
Patronumda çok iyi çok şükür
Çaycıya bi çocuk başladı genelde girip girip çıkıyolardı bu 1 aydır falan var taş çatlasın 13 yaşında falan gösteriyor boyu falan kısa ve çocuk gibi asla yaşını göstermiyor.Ben güler yüzlüyüm daha öncede küçük yaşta çocuklar çalıştığı için onlarada hep gülümserdim bişey yiyiyorsam ikram ederim, günaydın iyi akşamlar derim genelde Suriyeliler çalışıyor bu çocukta Suriyeli
Geçenlerde bana yaşımı sordu 20 ablacım sen kaç yaşındasın dedim 20 dedi :oha: dedim. Sonrasında çocuk sanırım beni yanlış anladı. Parmağımda yüzüğüm var bi gün olsun çıkarmadım çıkarmıyorum. Evli misin dedi hayır nişanlıyım dedim (sözlüyüm) hergün soruyo nişanlınla aran nasıl diye az önce de sordu çok iyiyiz çok şükür bu gün geliyor dedim. Nasıl benden yakışıklı mı dedi evet çok yakışıklı dedim

Şimdi diyeceksiniz bununla niye bu kadar muhattap oldu ben günaydın iyi akşamlar kolay gelsin dışında hiç konuşmadım. Sürekli bişeyler sorup konuşmaya çalışıyor kırmakta istemiyorum ve sanırım beni yanlış anladı napmaya çalışıyor anlamadım

Ne yapabilirim bu durumda o_O

benden de mi yakışıklı ne demek yav.

ben olsam selamı da keserdim

Arkadaslar sizlerden rica edecegim, biraz daha gozunuz acik olsun.
Bazi ulkelerden gelen insanlar, AB ve Turkiye'deki modern yasami ANLAMIYORLAR.
Onlarin yetisme tarzi, kulturel degerleri, kadin erekek iliskilerine yaklasimlari COK COK FARKLI.
Benim yasadigim ulkede ve diger AB ulkelerinde disaridan gelmis insanlar kultur farkindan dolayi sizin verdiginiz , normal, gundelik, medeni davranislari, onlara KUR YAPIYORSUNUZ zannediyorlar!
O yuzden hangi ulkeden geldigi COK ONEMLI.
Cunku orada kadin, babasinin/kocasinin dizinin dibinden ayrilmaz ve kimseye yuz vermez. Elini bile sikmaz ve bizim gibi modern kadinlara mezhebi genis gozuyle bakarlar.
Bu tur yaklasimlar kesinlikle bu bireyleri suc islemeye tesvik ediyor.
Cesaretlendirmeyin, kesinlikle bu bireyle yalniz kalmayin.
Guvenliginiz her zaman onde olsun.

Bu kdr dialog icine girmeyin bence ne olcagi belli olmaz bide oyle sorduguna gore kafasinda sizi farkli goruyor birdahakine tepkinizi belli edin hadi sen isine bak falan deyin olmadi calisan erkeklerden biri uyarsin

Belirtmeden geçemeyeceğim, çalıştığınız ortamda kim olursa olsun "ablacım" vs diye hitap edip senli benli olmak gereksiz samimiyet oluşturup sizi sıkıntıya sokabilir, küçük ya da düşük konumda da olsa "x bey/ hanım , siz " şeklinde hitap etmeniz daha doğru olur.

Sevgili Pilav, burada konu olan çaycının rahatsız edici davranışı onun milliyeti ile ilgili bir durum değil.
Bir insanın yanlış davranışını onun milliyeti cinsiyeti etnik kökeni dünya görüşü vs vs ile ilişkilendirmek diskriminasyondur. Başlığı bu şekilde açtığı için öyle bir anlam çıkıyor.
Siyah giyen adamlar filminden meşhur bir replikte olduğu gibi;
"Sırf zenci birinin güzel bir araba kullanması onu çaldığı anlamına gelmez.Tamam, ben bunu çaldım ama zenci olduğum için değil."

Sevgili EXXWOMAN size hayatinizda hic kimse "Turkiyeden gelmis Turk " olarak hitap etmedi mi ki? Milliyetinizin belirtilmesi nasil diskriminasyon ya da utanc kaynagi vs oluyor kesinlikle anlayabilmis degilim. Zihninizde sapla saman karismis gibi, milliyetin deri rengi ile ne alakasi var acaba.

Bilmedigim birsey varsa lutfen ogretin, ogreneyim, cidden cok acigim onerilere...

benvede tersle sonra sen uzulursun genelleme yapmak dgru degıl belkı ama surıyelıler hep ana haberlerde hergun bır olayla manset oluyorlar

Sevgili EXXWOMAN size hayatinizda hic kimse "Turkiyeden gelmis Turk " olarak hitap etmedi mi ki? Milliyetinizin belirtilmesi nasil diskriminasyon ya da utanc kaynagi vs oluyor kesinlikle anlayabilmis degilim. Zihninizde sapla saman karismis gibi, milliyetin deri rengi ile ne alakasi var acaba.

Bilmedigim birsey varsa lutfen ogretin, ogreneyim, cidden cok acigim onerilere...

Çaycının konu sahibine asılır tarzdaki yakışıksız davranışının onun suriyeli olması ile ilgili olmadığına göre başlıkta direkt bunu belirtmek gereksiz. Türk caycı, Fransız çaycı, Burkina faso lu çaycı diye başlık açsa da durum aynı olurdu.
Zihnimde herhangi bir karışıklık yok bence siz çok farklı bir yerden bakıyorsunuz ve sizinle en ufak bir polemiğe girmeyeceğim.:KK39:

Çaycının konu sahibine asılır tarzdaki yakışıksız davranışının onun suriyeli olması ile ilgili olmadığına göre başlıkta direkt bunu belirtmek gereksiz. Türk caycı, Fransız çaycı, Burkina faso lu çaycı diye başlık açsa da durum aynı olurdu.

Hayir ayni fikirde degilim ve yukarida da nedeni acikladim.
ULKE FARKEDIYOR.
Dunya gorusunuzu gozden gecirin derim.
Haberlere bakarsaniz belki anlarsiniz.

Hayir ayni fikirde degilim ve yukarida da nedeni acikladim.
ULKE FARKEDIYOR.
Dunya gorusunuzu gozden gecirin derim.
Haberlere bakarsaniz belki anlarsiniz.

Bence sadece elmalar armutlar değil patatesler soğanlar da karışmış sizde.
Çok farklı bir yerden bakıyorsunuz ama bu konuda sizinle en ufak bir polemiğe girmeyeceğim.

Bence sadece elmalar armutlar değil patatesler soğanlar da karışmış sizde.
Çok farklı bir yerden bakıyorsunuz ama bu konuda sizinle en ufak bir polemiğe girmeyeceğim.

Hala yeterli bir arguman sunamadiniz.
Bu konuda sizden farkli dusunen tek ben degilim.
Ayrica benzeri bir cevabi yukarida veren safistd'ye de anlatabilirsiniz.

benvede tersle sonra sen uzulursun genelleme yapmak dgru degıl belkı ama surıyelıler hep ana haberlerde hergun bır olayla manset oluyorlar

Hala yeterli bir arguman sunamadiniz.
Bu konuda sizden farkli dusunen tek ben degilim.
Ayrica benzeri bir cevabi yukarida veren safistd'ye de anlatabilirsiniz.

Ortada argüman getirilecek bir şey yok, mantık hatası var.
Suriyeliler haberlerde çıkanlardan ibaret değil.
Nasıl ki haberlerde bir sürü Türk çıkıyor kapkaççısı hırsızı katili pedofilisi tecavüzcüsü ne istersen ülkemizde bol bol ama bütün ülkeye bunu genelleyemeyiz. Suriyeden gelen göç sebebiyle haliyle onların da içinde suça eğilimli olanları vardır eşyanın tabiatı gereği. Bu mesele etnik köken milliyet vs değil göçmen sorunu bağlamında ele alınabilir belki.
Cevapları incelerseniz benim gibi düşünenler de fazla ama mesele bu değil ve bir önemi yok.

Kırmak istemiyorum demişsiniz ya ...Başımıza ne geliyorsa insanları kırmak istememekten geliyor.Sonra siz kırılıyorsunuz

Konu sahibi bence iki nedenden Suriyeli deme gereği duymuş. Dilimizi anadili gibi bilmiyor oluşu ve dış görünüşe bakarak adamin yaşını kendi milletinin insanında olduğu gibi bir rahatlikla tahmin edememiş olması. Hatta bence çayciya Suriyeli olduğu için fazladan bir şefkatle davranmış. Türk biri olsaydı yaşını öğrendikten sonra daha sert davranirdi. O yuzden konu sahibine haksizlik etmeyin.
Bu arada ülke de pek çok nedenden dolayı farkeder, kadina bakış bile farklidir her yerde ama birey önemlidir. Bireyin o konuda ne düşündüğü önemlidir.
Burada benim vereceğim tavsiye iletişimi olabildiğince kesmek. Günaydın bile dememek çay getirdiginde tesekkur etmemek. Çünkü belli ki haddini bilmiyor, sizin sergilediginiz normal davranislari yanlış anliyor ve nişanlı birine resmen asılmaya çalışıyor. Mesafenizi koyun.

Bencede ulkeden ulkeye farkeder hatta yeri geliyor sehirden sehire bile farkediyor belki fransiz veya italyan biri olsa bir kadinin guleryuzunden farkli manalar cikartmaz yasadigi ortam sebebiyle ama ortadogudan gelen biri bunu farkli algilar cunku ortamlar farkli istisnalar vardir ama bir insanin geldigi yerdeki kadinlarin yasam tarzina bakarak az cok neyi nasil gorduklerini tahmin edebiliyoruz suriyeli mini etekli kadin gorunce avrupali biri gibi mi karsilar bu da bi ornek

Yani niye cvp veriyorsun ki ben olsam en kibarindan seni ne ilgilendirir derim ya da daha da agir konusurum galiba

Konu sahibi bence iki nedenden Suriyeli deme gereği duymuş. Dilimizi anadili gibi bilmiyor oluşu ve dış görünüşe bakarak adamin yaşını kendi milletinin insanında olduğu gibi bir rahatlikla tahmin edememiş olması. Hatta bence çayciya Suriyeli olduğu için fazladan bir şefkatle davranmış. Türk biri olsaydı yaşını öğrendikten sonra daha sert davranirdi. O yuzden konu sahibine haksizlik etmeyin.
Bu arada ülke de pek çok nedenden dolayı farkeder, kadina bakış bile farklidir her yerde ama birey önemlidir. Bireyin o konuda ne düşündüğü önemlidir.
Burada benim vereceğim tavsiye iletişimi olabildiğince kesmek. Günaydın bile dememek çay getirdiginde tesekkur etmemek. Çünkü belli ki haddini bilmiyor, sizin sergilediginiz normal davranislari yanlış anliyor ve nişanlı birine resmen asılmaya çalışıyor. Mesafenizi koyun.

Bencede ulkeden ulkeye farkeder hatta yeri geliyor sehirden sehire bile farkediyor belki fransiz veya italyan biri olsa bir kadinin guleryuzunden farkli manalar cikartmaz yasadigi ortam sebebiyle ama ortadogudan gelen biri bunu farkli algilar cunku ortamlar farkli istisnalar vardir ama bir insanin geldigi yerdeki kadinlarin yasam tarzina bakarak az cok neyi nasil gorduklerini tahmin edebiliyoruz suriyeli mini etekli kadin gorunce avrupali biri gibi mi karsilar bu da bi ornek

Iste EXXWOMAN, bu uyeler benden daha iyi anlatmislar, simdi daha iyi anlayabilsinizdir umarim.
Bazi ulkelerden gelenler kisa kollu, diz alti etek boyu giymis kadina bile farkli gozle bakiyorlar, bunu size anlatamadik bir turlu. Ben konu sahibi icin endise ediyorum zira bu cocuk kendisinin ozeline girip bir seyler planliyor kafasinda.
Inanin sizin gorus acisindan gormeyi cok isterdim ama, bir turlu basarili olamadim. Kusura bakmayin!

Back
X