• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Suriyeli çaycı

Ben cocugun suriyeli olmasiyla konunun alakasini anlamadim. Cocuk suriyeli degil atiyorum trabzonlu olsaydi konuyu "trabzonlu cayci" olarak mi acacaktiniz?
Suriyeli çayci. Suriyeli cayci... Hmmm.. Kulaga fena geluyor demi? İnsan iğreti oluyor. Bizimde Suriyeli çalışan elemanlarımız var. Ne anasının gözleri.

Ben cocugun suriyeli olmasiyla konunun alakasini anlamadim. Cocuk suriyeli degil atiyorum trabzonlu olsaydi konuyu "trabzonlu cayci" olarak mi acacaktiniz?

Valla Trabzonlu 20 yaşındaki delikanlı 17-24 yaş aralığında gösterir ancak. Öyle 13 yaş gösterip 20 yaşında çıkması çok garip. Ancak Japon veya cinli birini öyle hayal edebilirim. Suriyeli olması o da ilginç. Aynı bölgenin insanı sayılırız ama işte fark varmış demekki.

bence hiç konuşma soru sorarsa bu iş dışında bir konu de gec zarar vermez deme ne insanlar şu samimiyeti de kes iyi akşamlar günaydın da deme

Ben ulkesini belirtmekte ne sakincasi var onu merak ettim ve sordum. Cok basitce sordum. Oncesini, sonrasini katmadan, dusunceye davet ettim.

Bende konu Suriye olunca verdiğiniz tepkiyi söylüyorum. Çok basit , öncesini ve sonrasını katarak cevap veriyorum. Düşünceye davet değil bu. Içinizde olan tepkinin yansıması.

Bu kadar cok eleman girip ciktigina gore bu cocuk da kisa sure sonra oradan ayrilacaktir. Mesafeni koru bundan sonra. Bir de yerinde olsam nisanlima ayrintili olmasa da sakayla karisik bu meseleyi anlatirdim sanirim...
Nisanlina anlatmak neden? Sonra erkekler neden katil oluyor? Herseyi anlatmamak lazim erkeklere, ne gerek varki buna. Tm rahatsiz edici bi boyut olur psikopata baglar oglan,nisanliyi devreye sokabilirsin.
Ama elbette konu sahibi kendisi halledebilir bazi seyleri. Sert bi dille uyarir/ patrona soyler.

Nisanlina anlatmak neden? Sonra erkekler neden katil oluyor? Herseyi anlatmamak lazim erkeklere, ne gerek varki buna. Tm rahatsiz edici bi boyut olur psikopata baglar oglan,nisanliyi devreye sokabilirsin.
Ama elbette konu sahibi kendisi halledebilir bazi seyleri. Sert bi dille uyarir/ patrona soyler.

Direkt rahatsiz oluyorum olarak gazlamam heralde canim :) ayrica sinirli erkek vardir sakin erkek vardir, basit seyleri buyuten biriyse zaten soylenmez. Hem zaten konu sahibi de nisanlisina anlatmis. Tersi durumda esim boyle birseyi benden gizlese ben ogrendigimde esimin gizlemesini olumlu yorumlamazdim o yuzden laf arasinda sakayla karisik mutlaka soylerim boyle birsey basima gelirse.

Suroyeli olmasıyla alakası yok, caddelerde boş boş dolaşan türk erkekleri de aynı bu profilde. Ülkedeki az bir azınlık "bana güldü ne kadar da nazik bir kız" diye düşünür. Geri kalan çoğunluğu "ben bunu tavlarım" diye bakar. Bu coğrafya koooomple böyle.
Zaten bizim ülkemizin çoğunluğu da hep bu cografya tarafını örnek alıyor, islerine geliyor.

Açıkçası çaycınız bana oldukça laubali biri olarak geldi. Mesafenizi koyun, muhattap olmayın.

Çocuk masumane sorular sormuş.
Hadsiz davranmış evet ama o da saflığından olsa gerek.
Sizi samimi görmüş demek ki.
Abartılacak bi konu göremedim ortada.
Hoşlanmıyorsanız da bu kadar detaylı soru sorma falan diyin.
İnsanca konuşmak önemli bence.
O da sormaz artık herhalde. Yine devam ederse konuyu değiştirin ya da yanınıza gelince çok işiniz varmış gibi başka mevzularla ilgilenin de gitsin.
Bu kadar.

Iste EXXWOMAN, bu uyeler benden daha iyi anlatmislar, simdi daha iyi anlayabilsinizdir umarim.
Bazi ulkelerden gelenler kisa kollu, diz alti etek boyu giymis kadina bile farkli gozle bakiyorlar, bunu size anlatamadik bir turlu. Ben konu sahibi icin endise ediyorum zira bu cocuk kendisinin ozeline girip bir seyler planliyor kafasinda.
Inanin sizin gorus acisindan gormeyi cok isterdim ama, bir turlu basarili olamadim. Kusura bakmayin!

Suriyeli olmasaydi o sekilde konusmasi sorun olmayacak miydi yani? Konu sahibi icin endiselenecek miydiniz yine?
Hangi milletten oldugunun bir önemi yok bir erkek nisanli bir kadinla bu sekilde asılır tarzda konuşmasi hoş degil. Nişanlı olmasa da rizasi yoksa konuşamaz.Ben tam olarak buradan bakıyorum.
Ayrica Ortadoğu toplumlarinda ve bizde evli nişanlı bir kadinla flört etmek hic hoş karşılanmaz tehlikelidir ölüm sebebi bile olabilir. Avrupa toplumlarinda boyle degil. Kültür açısından bakarsak boyle bir degisken de var.
Ben de sizin görüş acinizdan bakip meseleyi Suriyeli olmasina indirgeyemedim maaesef..

Suroyeli olmasıyla alakası yok, caddelerde boş boş dolaşan türk erkekleri de aynı bu profilde. Ülkedeki az bir azınlık "bana güldü ne kadar da nazik bir kız" diye düşünür. Geri kalan çoğunluğu "ben bunu tavlarım" diye bakar. Bu coğrafya koooomple böyle.
Zaten bizim ülkemizin çoğunluğu da hep bu cografya tarafını örnek alıyor, islerine geliyor.

Açıkçası çaycınız bana oldukça laubali biri olarak geldi. Mesafenizi koyun, muhattap olmayın.
Türk-Suriye farketmez demissiniz. Fakat butun bu cografya boyle deyip Avrupanin farkindaligini yansitarak tezatlik olusturdunuz. :KK48:

Ortada argüman getirilecek bir şey yok, mantık hatası var.
Suriyeliler haberlerde çıkanlardan ibaret değil.
Nasıl ki haberlerde bir sürü Türk çıkıyor kapkaççısı hırsızı katili pedofilisi tecavüzcüsü ne istersen ülkemizde bol bol ama bütün ülkeye bunu genelleyemeyiz. Suriyeden gelen göç sebebiyle haliyle onların da içinde suça eğilimli olanları vardır eşyanın tabiatı gereği. Bu mesele etnik köken milliyet vs değil göçmen sorunu bağlamında ele alınabilir belki.
Cevapları incelerseniz benim gibi düşünenler de fazla ama mesele bu değil ve bir önemi yok.
:KK68:

Suriyeli çayci. Suriyeli cayci... Hmmm.. Kulaga fena geluyor demi? İnsan iğreti oluyor. Bizimde Suriyeli çalışan elemanlarımız var. Ne anasının gözleri.
Şu yorumunuzla milliyet farketmeksizin her insanın yeri geldi miydi nasıl da alçalabildiğini göstermiş oldunuz. Teşekkürler.

Nolmuş Suriyeliyse? Bunu bizden biri de yapabilirdi gayet. Konuşmazsınız olur biter. Nişanlıya söylemek falan

Türk-Suriye farketmez demissiniz. Fakat butun bu cografya boyle deyip Avrupanin farkindaligini yansitarak tezatlik olusturdunuz. :KK48:

Türkiyede yaşadığımız için Çaycının türk ya da suriyeli olmasi farketmezdi dedim. Ayni kafa çünkü bizimkilerde de. Yani bu iranli da olsa irakli da olsa türkiyeli de olsa ayni sey. Elbette avrupali beyler gibi degil bunlarin hicbiri. Kültür farkli. Bizim gecmisimizden gelen kültürümüzü korumayıp iyice bu coğrafyadaki iğrenc erkek modelini kabullendi erkeklerimiz. Erkektir yapar, erkek bakar, kadin gülmez kısa giyemez, devlet işinde kadının isi ne, elinin hamuruyla karışma vs.. bu kafanın aynısı suriyelilerde de var ve civar ülkelerdekilerde de.. bunu anlatmaya çalıştım.

Bilmiyorum anlaşabildik mi? Ben pek anlayamadm çünkü mesajınızı, anladığım kadarıyla cevap vermeye çalıştım

Oturup çaycı ile nişanlının yakışıklılığı hakkında sohbet ediyorsan sonrasında gelecek özel hayatını didikleyen sorulara da şaşırma.

Günde 50 kişiyle muhatap oluyorum her biri evli misin evin burda mı nerelisin çocuk var mı vs sorular soruyor (bilhassa yaşlı amca ve teyzeler çıldırıyor meraktan) ama bu işin sonu yok , duymamazlıktan gelip işimizle ilgili sorular soruyorum. Bunları geçiştirmek bu kadar zor değil ya... ilişkilerimize sınır koyması gereken kişi kendimiz. Çaycının sınırı sizin sınırınız olmamalı, o size yakışıklı mı diye sordu diye cevap vermek zorunda değilsiniz. Lütfen sınırınızı çizin insan ilişkilerinde , yoksa zarar gören siz olursunuz

Suriyeli ise ne hakkı var birinden hoşlanmaya?
Veya sapık da olamaz de mi kusursuz hatasız olmalı, haddini bilmeli.
Türk erkekleri gibi saygılı, edepli olsalar ne iyi!

Siz ırk gözetmeksizin rahatsız olduğunuz her erkeğe mesafeli davranırsanız sorun yaşamazsınız.
Ha ısrarlı bir sapık çıkarsa o da Suriye ile ilgili bir durum değil zaten.

Gereksiz ayrıntılar her zaman böyle tepkiler çeker, hiç kızmayın.

Bu durumda sozlunuzle konuşup işten çıkabilirsiniz mesela. Çocukları katmiyorum tabi ama nefret ediyorum Suriyelilerden. Bi elalemin karısına kızına sarkmadiklari kaldı.

Ne gerek vardı bu kadar yüz göz olmanıza. Nişanlın yakışıklı mı, aranız nasıl diye sormalara başladığında mesafe koymalıydınız hatta terslemeliydiniz.

Back
X