Suriyelilermiş

kaynak verebilir misiniz?
yine de ağır sövdüm ama.. defolmalarını istiyorum bir an önce, yeterince canavar var zaten içimizde

Şiddetin, vahşiliğin ırkı yoktur.

Özgecan'i katleden yaratık nereliydi? Münevver'i parçalayıp çöp kutusuna atan? Engellilere, kedilere köpeklere tecavüz eden? Irmak bebeğin katili nereliydi?

Geçiniz ırkçılığı efendim. Bu iş insanlık meselesidir, suçlu da her kim ve hangi ırktansa sonuna kadar cezasını ve bedelini çekmeden ölmez umarım.

Doktor konunuz 1
Bu konunuz 2
Gerçekten asla beklemeyeceğim bi üye tarafından açılan konular
Bu tür konular din,dil,ırk,mezhep gözetmiyor. Önemli olan vicdan,sadece vicdan.

Ban yiyeceğim, biliyorum ama söylemesem olmaz. Kucak açtığımız o mülteciler çıktı zavallı köpeğin kolunu bacağını kuyruğunu kesenler...
Bir haberin doğruluğunu teyit etmeden provoke etmeyin. Resmen mutlusun suriyeliler diye mide bulandırıcı. O görüntüler daha önce ürdünde çekildi. İltihaplı salyanızı ırkçılığınızı başka yöne akıtın. Hem suriyelilerse vahşet daha mı vahşet oluyor? Türk olsalar daha mı hafif olacaktı? Bıktık sapla samanı karıştıranlardan.

Üstünü örtmek için kepçe operatörünü tutuklamaları peki?
Oy zamanı geçene kadar suriyeli olanlara birşey olmaz.

Ban yiyeceğim, biliyorum ama söylemesem olmaz. Kucak açtığımız o mülteciler çıktı zavallı köpeğin kolunu bacağını kuyruğunu kesenler...

Yasaklanacağım diye konuya girmişsiniz. Ajitasyonla konuya girip bir halkı hedef gösteriyorsunuz hemde kaynak göstermeden. Bir vahşeti, vahşete çevirerek.

Kimin yaptığının ne önemi var ? Yapan Çerkez olsa ne olur ? Türk olsa ne olur ? Laz olsa ne olur ? Siz yapılan vahşete değil yapana takılmışsınız. Ne köpek umrunuzda ne de yapılan. Bu vahşeti bile malzeme yaptınız ya size söyleyecek söz bulamıyorum.

Yazık....

Üstünü örtmek için kepçe operatörünü tutuklamaları peki?
Oy zamanı geçene kadar suriyeli olanlara birşey olmaz.

Size de bir açıklama yapayım ; Suriyelilerin oy hakkı yoktur, vatandaşlık verilmemiştir, hepsi maaş almamaktadır. Yani oy için Suriyeli vatandaşlara kıyak geçilmesinin kimseye faydası yok.

3 hafta önceye kadar hiç bir Suriyeli ile yan yana(sohbet anlamında) dahi gelmedim. 3 haftadır gecemiz gündüzümüz beraber geçince bu soruları sordum ve yanıtlarımı aldım.

Oysa benim gözümde Suriyeli benim arazimden(Midilli'ye en yakın nokta da oturuyorum) Midilli'ye kaçan vatanını savunmayan serserilerdi.

Midilliye geçenlerin %30 Afgan, %20 İranlı, %40 gibi bir oranın Suriyeli olduğunu biliyor muydunuz ?

Yani bildiğimiz gibi ne oy hakları var, ne maaş alıyorlar, ne de vatandaşlıkları var. Verilen izin sadece oturum izni... 5 yıldır bizimleler ama işlerimden dolayı 3 hafta önce yan yana geldik. En son gün bir olay yaşadık ki anlatamam bütün ön yargılarımı yıktı. Kendimden utandım...

Beş parmağın asla beşi de bir değil !

Artık bu ırkçılığa bir son verin ...

Emin değildim siyaset başlığında sordum sinope_ sinope_ cevaplamış ;

Suriyeliler Seçimde Oy Kullanacak mı?

Seçim tarihi itibarıyla 18 yaşını dolduran her Türk vatandaşı seçme ve halk oylamasına katılma hakkına sahiptir. Seçimlere katılabilmenin ilk kuralı Türk vatandaşı olmaktır. Kanuna göre Türk vatandaşı olmayanlar seçimlerde veya halk oylamalarında oy kullanamazlar. Bu sebeple Türkiye’de bulunan Suriyelilerin oy kullanma hakkı bulunmamaktadır. 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde yabancılar oy kullanamazlar.

99 ile Başlayan Kimlik Numarası ile Oy Kullanılabilir mi?
Türkiye’de yaşayan yabancılara 99 ile başlayan Yabancı Kimlik Numarasıverilmektedir. 9 ile başlayan yabancı kimlik numarasına sahip olan bir kişi Türk Vatandaşı değildir. Bu kişilere, resmi işlemlerde takip kolaylığı açısından 9 ile başlayan bir numara verilmiştir. 99 ile başlayan kimlik numarasına sahip kişiler seçimlerde oy kullanamazlar. Yabancı kimlik numarasına sahip olmak o kişiye seçimlerde oy kullanma hakkı vermez. Türkiye’de yaşayan bir yabancının yapılacak herhangi bir seçim veya halk oylamasında oy kullanması söz konusu değildir. Suriyelilerin oy kullanabileceği yönündeki iddialar tamamen asılsızdır.

Seçimlerin Temel Hükümleri Ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun

Back
X