Hmm anlaşıldıBir seçim yapıldı, ve halkın çoğunluğu su anki düzenden mutlu olduğunu, hicbirseyden şikayetçi olmadiklarini , aynen böyle devam etmesini istediğini söyledi. Bu durumda bizden ne yapalım istiyorsunuz?
Yok tabi canım :)Suriyeli göçmenler bizim vatandaşlara kıyasla insan kalıyor
Cinsel suçların da kadın cinayetlerinin de %100ünü yapan bizim elemanlar olunca onlar da varsın bir köşede yuvarlansın diyorum
Savaştan kaçmış gariban insanlar bu kadar nefret etmeye gerek yok bence
Onlar olmasa da bizim ülkenin dış borcu yine gırtlakta olacaktı, yine işsizlik olacaktı eee bir üretim yok çünkü varsa yoksa ithalat-tüketim. Üreten çiftçinin de beli doğrulmuyor ki. Daha büyük bir problem yolsuzluk ve adam kayırma hakkı olan değil torpili olan işe giriyor. Suriyeliler toplanıp gitse bile bu kafayla bu ekonomi düzelmez kısacası.
Şu toplumda bunca ters giden şey varken azınlık bir gruba yüklenmenin manası yok bence
Bir eczanede hengame çıkıyor, kulak kesiliyor falan öyle bir olay. Kamuoyuna suriyeli yaptı diye duyuruyorlar sonrasında yok yok Türk’tü.ama her an ciddi toplumsal çatışmalar olabilir gibi. geçen trafikte bişi oldu. bir otobüs dolusu suriyeli eski püskü bir arabaya binmişler. bir hata yapmışlar sanırım. tük olan arabanın sürücü aşırı tepki gösterdi kavga olacaktı. bir araba dolusu insan indi aşağı korktum geri çekildim hemen. neyseki bişi olmadı.
acil serviste de bir doktor çok da sey yapmaya gerek yok suriyeliler için dyordu sekretere. yani her tahlili istemeye gerek yok gibisinden.
bu tepkilere sadece ırkçılık gözüyle bakmamak gerek bence. ortada biriken bir enerji ve rahatsızlık varsa bunun çözümü mutlaka olmalı. korkuyorum ben gelecekten.
Cherry söylediklerin mantıklı ama her gün yeni bir göç dalgası her gün yeni bir rezalet. Ülke batakta diye iyice batırmanın bir manası yok ki?
Suriyelilerden de işe girenler var ayrıca. Arapça öğretmeni olarak çalışanını duydum. Kadro verildi mi sözleşmeli mi bilmiyorum orasını yalan olmasın.
Nasıl bir genelleme bu yahu. Bizim kiracımız Suriyeli. 6 çocuklu. Hayatımda bu kadar iyi insanlar tanımadım. Öyle sevecen öyle sıcakkanlılar ki anlatabilmem mümkün değil. Ablayla arada muhabbet ediyoruz da “Bazı Türkler bizi öyle dışlıyor ki çocuklarıma kötü kötü bakıyorlar en çok üzülüyorum” diyor gözleri dola dola. Lütfen herkesi aynı kefeye koyup “leş kahkahalar” gibi iğrenç bir tabir kullanmayın. Her milletin iyisi ve kötüsü vardır. Ayrıca maaş demişsiniz. Kendileri her ay 100 tl alıyor. Ki hepsi alamıyor da, belli kriterleri var. Sanki milyarlar alıyor gibi konuşmanızda çok ilginç. Tabi ki o kadar kötüleri de var ki maalesef.. En az Türklerde olduğu kadar. Irkçılığın lüzumu yok. Kimse vatanını bırakıp gelmek istemezdi.. Ki zaten Afrin yaşanılabilir hale geliyor, dönen epey çok.
Siz hangi haber bültenini takip ediyorsunuz? Nedense ben yeni göçler olduğu duyumunu alıyorum sıkça.Nasıl bir genelleme bu yahu. Bizim kiracımız Suriyeli. 6 çocuklu. Hayatımda bu kadar iyi insanlar tanımadım. Öyle sevecen öyle sıcakkanlılar ki anlatabilmem mümkün değil. Ablayla arada muhabbet ediyoruz da “Bazı Türkler bizi öyle dışlıyor ki çocuklarıma kötü kötü bakıyorlar en çok üzülüyorum” diyor gözleri dola dola. Lütfen herkesi aynı kefeye koyup “leş kahkahalar” gibi iğrenç bir tabir kullanmayın. Her milletin iyisi ve kötüsü vardır. Ayrıca maaş demişsiniz. Kendileri her ay 100 tl alıyor. Ki hepsi alamıyor da, belli kriterleri var. Sanki milyarlar alıyor gibi konuşmanızda çok ilginç. Tabi ki o kadar kötüleri de var ki maalesef.. En az Türklerde olduğu kadar. Irkçılığın lüzumu yok. Kimse vatanını bırakıp gelmek istemezdi.. Ki zaten Afrin yaşanılabilir hale geliyor, dönen epey çok.
Nasıl bir genelleme bu yahu. Bizim kiracımız Suriyeli. 6 çocuklu. Hayatımda bu kadar iyi insanlar tanımadım. Öyle sevecen öyle sıcakkanlılar ki anlatabilmem mümkün değil. Ablayla arada muhabbet ediyoruz da “Bazı Türkler bizi öyle dışlıyor ki çocuklarıma kötü kötü bakıyorlar en çok üzülüyorum” diyor gözleri dola dola. Lütfen herkesi aynı kefeye koyup “leş kahkahalar” gibi iğrenç bir tabir kullanmayın. Her milletin iyisi ve kötüsü vardır. Ayrıca maaş demişsiniz. Kendileri her ay 100 tl alıyor. Ki hepsi alamıyor da, belli kriterleri var. Sanki milyarlar alıyor gibi konuşmanızda çok ilginç. Tabi ki o kadar kötüleri de var ki maalesef.. En az Türklerde olduğu kadar. Irkçılığın lüzumu yok. Kimse vatanını bırakıp gelmek istemezdi.. Ki zaten Afrin yaşanılabilir hale geliyor, dönen epey çok.
Ya artık bıktık ya kamplardan cıkmasınlar yada ülkelerine gitsinler.1yaşında yegenim var suriyelilerin getirdigi bi virüs yüzünden ameliyat olucak ileride kör olma ihtimali var.Bizım gibi aşı olayları onlarda yok ve turkiyede görülmeyen hastalıklar görülmeye başlandı artk yeter gitsinlerHümanizm kasmaya devam ededurun siz. Arapça bir müzik eşliğinde, sigara tüttüre tüttüre sokaklardan geçedursun onlar da. Hatta on çocukla birlikte. Sesleri yankılansın evin içinde. O leş kahkaları, ülkenin anahtarı yakında bizim durmadan yavruluyoruz zaten, dercesine atılan kahkaları, benim odamdaki tüm neşe ve huzuru söküp atsın. (Buradaki ‘ben’ bencillik olarak algılanmamalı. Ben ve benim gibi hissedenler için tek ağızdan konuştum denebilir) Ama siz ne olacak yeaa onlar müslüman, onlar da insan ne yapsınlar kiiiğ demeye devam edin.
Hani senin, benim, ötekinin, berikinin vergileriyle bayram ziyaretine gidiyorlar da gerisin geri, sanki bu yurt için bir halt yapmışlar gibi, dönüyorlar ya. Ama oradaki akrabalarına bir şey olmuyor hani, duruyorlar ya durdukları yerde... Bunu bile bile suriyeli kardeşlerimiz diyorsunuz ya...
Ülkenin başına zaten kendi insanı tebelleş olmuş. Üzerine bir de bunlar... Zaten çok parlak bir ülke değildik her anlamda iyice söndük. Nasıl vicdanınız el veriyor? Bu ülke kolay kazanılmadı ama üzerinde bedava yaşayan 4 milyon suriyeli var. Söyleyinsenize nasıl vicdanınız el veriyor? Benim vatandaşımın yavrusu açlıktan ölüyor, suriyeli sigara tüttürüyor, maaş bağlanıyor, dahası ülke selameti için söz hakkı veriliyor. Elimden hiçbir şey gelmiyor, delireyazıyorum.
Bakın size bir şey anlatayım; teyzemlerin binada 3+1 evde yaklaşık 20 kişi yaşayan inşaatla uğraşan bir topluluk var. Bu bahsettiğim insanlar Türk. Çocuk sevdiği kızla evlenebilmek için Hakkari’den Ankara’ya gelmiş. Para biriktirip, düğün yapacakmış. Kıza bir yıl sonra geleceğim demiş ama bir buçuk yıldır buradaymış. Kız gel haydi diyormuş, çocuk evlenince rahat edelim diye daha fazla para biriktirmeye uğraşıyormuş falan. Suriyeliler geldikten sonra iş bulamaz olmuşlar çünkü suriyeli 50 liralık işi 30-40 liraya yapıyor ve işveren de onu tercih ediyor, ne yazık ki... Kasaptan kemik alıp kaynatıyorlar ekmek atıp içine yiyorlarmış o derece durumlar kötü. İş bulamayınca biriktirdiği para da suyunu çekmiş, hazıra dağ dayanmaz bilirsiniz. Kızı da başka biriyle evlendireceklerini duyunca, tam olarak yaşını bilmiyorum ama 25’i geçmez, gencecik bir insan canına kıyıyor. Olayın bir de bu yüzü var ama bakmayı bilene tabii. Neyse çok uzattım. Sağlıcakla.
O 100 tl yi de kimse cebinden vermiyor dünya insan hakları bilmemnesi veriyor..
Yorumunuzu çok haklı buldum
O kadar yardım alıyorlar deniyor ama yardım alsalar o kadar düşük paraya neden çalışsınlar. Annemlerin evini taşıyan çocuk suriyeliydi, makine mühendisiymis, Türkiye'den denklik alamamış henüz, hamallık yapıyor, herkes o yardımları alamıyor demişti.Nasıl bir genelleme bu yahu. Bizim kiracımız Suriyeli. 6 çocuklu. Hayatımda bu kadar iyi insanlar tanımadım. Öyle sevecen öyle sıcakkanlılar ki anlatabilmem mümkün değil. Ablayla arada muhabbet ediyoruz da “Bazı Türkler bizi öyle dışlıyor ki çocuklarıma kötü kötü bakıyorlar en çok ona üzülüyorum” diyor gözleri dola dola. Lütfen herkesi aynı kefeye koyup “leş kahkahalar” gibi iğrenç bir tabir kullanmayın. Her milletin iyisi ve kötüsü vardır. Ayrıca maaş demişsiniz. Kendileri her ay 100 tl alıyor. Ki hepsi alamıyor da, belli kriterleri var. Sanki milyarlar alıyor gibi konuşmanızda çok ilginç. Tabi ki o kadar kötüleri de var ki maalesef.. En az Türklerde olduğu kadar. Irkçılığın lüzumu yok. Kimse vatanını bırakıp gelmek istemezdi.. Ki zaten Afrin yaşanılabilir hale geliyor, dönen epey çok.
Yanlış anlamayın ama suriyeliler aşılanarak ülkeye alınıyor. Günlerce falan sıra bekliyorlar sınırdan girebilmek için. Geçenlerde burda bi konuda çok tartıştım,malesef aşılanmayanlar suriyelilerden çok ülkemizdeki kendi “aydın” annelerimizin çocukları. Facebook ta grupları var kaç bin takipçisi var. Hatta ve hatta bu platformda bile onlarcasını bulabilirsiniz. Benden söylemesi.Ya artık bıktık ya kamplardan cıkmasınlar yada ülkelerine gitsinler.1yaşında yegenim var suriyelilerin getirdigi bi virüs yüzünden ameliyat olucak ileride kör olma ihtimali var.Bizım gibi aşı olayları onlarda yok ve turkiyede görülmeyen hastalıklar görülmeye başlandı artk yeter gitsinler
Nasıl yok Cherry ya, 30 milyar dolar harcadık ülkemize sığınan Suriyelilere denmedi mi :/ABnin verdiği paradır o. Bizim devlette tek kuruş para yok ki.
O 100 tl yi de kimse cebinden vermiyor dünya insan hakları bilmemnesi veriyor..
Yorumunuzu çok haklı buldum
Hey Allahım benim kardeşim neden el ve ayak hastalığına yakalandı o zaman? Şu para mevzusu gibi bazılarına yapılıyor aşı da galiba...Yanlış anlamayın ama suriyeliler aşılanarak ülkeye alınıyor. Günlerce falan sıra bekliyorlar sınırdan girebilmek için. Geçenlerde burda bi konuda çok tartıştım,malesef aşılanmayanlar suriyelilerden çok ülkemizdeki kendi “aydın” annelerimizin çocukları. Facebook ta grupları var kaç bin takipçisi var. Hatta ve hatta bu platformda bile onlarcasını bulabilirsiniz. Benden söylemesi.
Maaşı AB veriyor ama Suriyelileri ülkelerine katiyen almıyorlar, o nasıl olacakÇok haklısınız. Maaşı AB veriyor. Bu zaten kesin bilgi.. Öyle önyargılar ve yalanlar dönüyor ki. Çok üzülüyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?