Suriyeliseverler

Bir seçim yapıldı, ve halkın çoğunluğu su anki düzenden mutlu olduğunu, hicbirseyden şikayetçi olmadiklarini , aynen böyle devam etmesini istediğini söyledi. Bu durumda bizden ne yapalım istiyorsunuz?
Hmm anlaşıldı

Yok tabi canım :)
Bizim toplum deyince laz, kürt, süryani, Ermeni, yörük, muhacır giriyor.
Biz naylet gidesicileriz
Aramıza 5 milyoncuk Suriyeli karıştı diye, yeni geleni günah keçisi mi yapalım :)

Bir eczanede hengame çıkıyor, kulak kesiliyor falan öyle bir olay. Kamuoyuna suriyeli yaptı diye duyuruyorlar sonrasında yok yok Türk’tü.

Arkadaşım etek giydiğinde uzun uzun süzüp omuz atıp gülüşen suriyeli kadınlar da var.

Bir sürü şey işte.

Gelecekten korkuyor olmanız normal. Ben de korkuyorum rasyonel düşünen herkes de korkar. Yaşama hakkımız gasp ediliyor çünkü.

Nasıl bir genelleme bu yahu. Bizim kiracımız Suriyeli. 6 çocuklu. Hayatımda bu kadar iyi insanlar tanımadım. Öyle sevecen öyle sıcakkanlılar ki anlatabilmem mümkün değil. Ablayla arada muhabbet ediyoruz da “Bazı Türkler bizi öyle dışlıyor ki çocuklarıma kötü kötü bakıyorlar en çok ona üzülüyorum” diyor gözleri dola dola. Lütfen herkesi aynı kefeye koyup “leş kahkahalar” gibi iğrenç bir tabir kullanmayın. Her milletin iyisi ve kötüsü vardır. Ayrıca maaş demişsiniz. Kendileri her ay 100 tl alıyor. Ki hepsi alamıyor da, belli kriterleri var. Sanki milyarlar alıyor gibi konuşmanızda çok ilginç. Tabi ki o kadar kötüleri de var ki maalesef.. En az Türklerde olduğu kadar. Irkçılığın lüzumu yok. Kimse vatanını bırakıp gelmek istemezdi.. Ki zaten Afrin yaşanılabilir hale geliyor, dönen epey çok.

Bu konuda tek dileğim öncelikle kendi topraklarında savaşın zulmün bitmesi. Ben malesef defolsunlar gözüyle bakamıyorum kendimi onların yerine koyunca yine de çok ama çok üzülüyorum ama tabiki siz de haklısınız bu durumu suistimal eden suriyeli de çok.
Umarım bi çözüm bulunr. Seçim vaadleri hep bu yöndeydi her partinin. Ki bi miktarı geri gönderilmişti geçtiğimiz aylarda. Şu saatten sonra inşallah devlet bi el atar da güvenli topraklara gönderir hepsini.

Yalnız şurda gitsinler ülkelerine diyenler, oraya kimyasal silahla onlarca insan bi gaz ile zehirlendiğinde ne hissetmişti? Bunu merak ediyorum...

Yo yani katıldığım en önemli nokta @pkzz nin de dediği gibi savaş dahi varken 3-5 çocuk yapmaları ve bunu başkasının ülkelerinde yapmaları. Yani ben sığınmacı olsam yersiz yurtsuz olsam çocuğuma gelecek sağlayabilir miyim diye kara kara düşünürüm daha da üremem yani.

@beedeevi ye ben de bir hak veriyorum sanki sadece bizim ülkede değil bütün Avrupa'da bir göç dalgası var. 1 ay önce İtalyaya gittim İtalyan erkeği görmedim mesela varsa yoksa zenci arap. Annemle espri yaptık hatta o ünlü italyan tipleri göremedik diye. Almanya aynı şekilde Arap ve Türkten oluşuyor. Suriyelisi, Mısırlısı, Filistinlisi, Kuzey Afrikalısı derken yerli halk yok. Gerçekten yok yani Almanya genç nüfusu olmayan bir ülke hal böyle olunca 20-40 yaş insanların çoğu Arap veya Türk. Bizde yine sayı azınlık, burda göçmenler yakında yerli halkın yerini de alır. Bu bana saçmalık geliyor. Merkel ve AB saçmalıyor bence ülkelerini Araplara verdiler.

Bakın ben Arapları sevmem ama bu kadar nefret de yanlış bence sonuçta insan. Yukarda kampta tutalım demişler eee kafese de koyalım? Kaldı ki tekrar ediyorum cinsel suçların çoğunu Türk erkekleri işliyor bence bizim erkeklerimiz toptan defedilsin.

Yazdıklarınıza kısmen katılıyorum. Ama fazla nefret dolusunuz gibi. Seslerini duymaya dahi tahammülünüz kalmamış. Arapça şarkı söylüyorlar demişsiniz. Dilleri arapça normal değil mi? Bir insan ülkesinde savaş var diye her gün yas tutamaz. İnsanız unuturuz alışırız şarkı da söyleriz kahkaha da atarız. Maaş meselesiyle ilgili de hak taninana değil hak taniyana tepki göstermek gerek.
Sinirlendiğim tek nokta varsa bizim askerimiz oralarda şehit olurken genç genç adamların burada aylak aylak gezmesidir

O 100 tl yi de kimse cebinden vermiyor dünya insan hakları bilmemnesi veriyor..

Yorumunuzu çok haklı buldum

Siz hangi haber bültenini takip ediyorsunuz? Nedense ben yeni göçler olduğu duyumunu alıyorum sıkça.

Çöpte yemek arayan kadın gördüm yahu
Para verdim istemedi kaçtı çocuğunu işaret ettim öyle aldı ancak
Suriyeliler fakir para maaş diye bir goygoy çıkmış gidiyor

Ya artık bıktık ya kamplardan cıkmasınlar yada ülkelerine gitsinler.1yaşında yegenim var suriyelilerin getirdigi bi virüs yüzünden ameliyat olucak ileride kör olma ihtimali var.Bizım gibi aşı olayları onlarda yok ve turkiyede görülmeyen hastalıklar görülmeye başlandı artk yeter gitsinler

O kadar yardım alıyorlar deniyor ama yardım alsalar o kadar düşük paraya neden çalışsınlar. Annemlerin evini taşıyan çocuk suriyeliydi, makine mühendisiymis, Türkiye'den denklik alamamış henüz, hamallık yapıyor, herkes o yardımları alamıyor demişti.

Yanlış anlamayın ama suriyeliler aşılanarak ülkeye alınıyor. Günlerce falan sıra bekliyorlar sınırdan girebilmek için. Geçenlerde burda bi konuda çok tartıştım,malesef aşılanmayanlar suriyelilerden çok ülkemizdeki kendi “aydın” annelerimizin çocukları. Facebook ta grupları var kaç bin takipçisi var. Hatta ve hatta bu platformda bile onlarcasını bulabilirsiniz. Benden söylemesi.

Hey Allahım benim kardeşim neden el ve ayak hastalığına yakalandı o zaman? Şu para mevzusu gibi bazılarına yapılıyor aşı da galiba...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…