Suriyeliseverler

Araştırsalar aslında aldıkları öyle çok bi yardım falan yok her yerde yazıyor. Bizde nerde o para bide suriyelilere dağıtalım. Keşke olsa da dağıtsak

ben suç işliyorlar diye düşünmüyorum ama yani işleyenler iyisiyle kötüsüyle her toplumda olanlar. ama işte toplumda hatta akpnin bizzat teşkilatında çalışanlar bile rahatsız. herkes gidecekelrini düşündükleri için sabrediyor sadece. ben gideceklerini düşünmüyorum ve büyük sıkıntı çıkacak ilerde. üstelik suriyeliler güçlendiğinde onlar da daha fazla tepki gösterecek aşağılandıklarını düşündükleri için.

yani kimse demeyecek biz sığındık tr yardım etti bize. hatta arkadaşım araplara türkçe dersi veriyor. genel düşünce avrupanın onlara para verdiğini türkiyenin bu parayı yeterince kendilerine harcamadıklarını falan düşünüyorlar.

yavaş ve derin toplumsal bir kriz geliyor artık bir çaresine bakılmalı. umarım bakılır. iki çocuğum var. bazen koruyamamaktan o kadar korkuyorum ki hiç çocuk düşünmesemiydim diye bile düşünmeye başladım son zamanlarda.

Çöpte yemek arayan kadın gördüm yahu
Para verdim istemedi kaçtı çocuğunu işaret ettim öyle aldı ancak
Suriyeliler fakir para maaş diye bir goygoy çıkmış gidiyor

Keşke herkes sizin gibi duyarlı ve iyi kalpli olsa.. Bazıları suriyelilere öyle nefretle bakıyor ki.. Öyle gerçekten, sanırsın milyarlar alıyorlar. Kriterlere uyanlara veriliyor o 100lira da.

O zaman sizin bayramda gitme mesele ile bilginiz vardır
Bayramlaşacak bir yer varsa niye geliyorlar yoksa nasıl gidiyorlar gerçekten merak ediyorum

Hey Allahım benim kardeşim neden el ve ayak hastalığına yakalandı o zaman? Şu para mevzusu gibi bazılarına yapılıyor aşı da galiba...
El ayak ağız hastalığı coxaci virus tarafından geçirilen oldukça bulaşıcı bi hastalık ve aşısı yok. Aşı takvimimizde yok yani. Mevsim geçişlerinde sıklıkla Çocuklarda görüyoruz. Yani suriyelilerle hiç alakası yok. Her şeyi de şunlara bağlamayın Allah aşkına

Haklısınız.. Ortaya öyle bir saçmalık atmışlar. Çok bir maaş bağlanıyormuş gibi. Çok doğru söylemiş. Herkes alamıyor o aylık maaşı ve yardımları. Sosyal yardım ve destek vakfı bizzat inceliyor.

evet onlarda ayrı bir alem. hatta sayıları baya çoğalmış ve belli bir düzeye gelirse aşılı çocuklar bile risk altındaymış. rakamları doğru hatırlamasam da her aşılı 5 çocuktan yada 10 neyse biri hastalanabilirmiş. salgın hatalıklar da gelmek üzere.

az bişi duyunca iki görüşü dinlemeden hemen inanıyorlar. arkadaşımın kızı otizimli belki de aşıdan oldu diyor. halbuki tvden olma olasılığı daha fazla. yemeklerini sürekli video izletirken yediriyordu.

Geçen ay oğluma kreşte suriyeli sınıf arkadasindan el ayak ağız hastalığı bulaştı. Küçücük çocuğum neler çekti. Doktorumuz bile direk söyledi "Genellikle suriyeli çocuklardan bulaşıyor, o tarafta yaygın bir hastalık."dedi. Sırf bu yüzden o kreşten çocuğumu aldım.

Artık gerçekten gitsinler. Biz kendimize zor yetiyoruz zaten bir de onlara mi bakacağız ?

Araştırsalar aslında aldıkları öyle çok bi yardım falan yok her yerde yazıyor. Bizde nerde o para bide suriyelilere dağıtalım. Keşke olsa da dağıtsak
Aynen güzel kardeşim dağıt sen suriyeliye para. Senin ülkendeki insanın para neyine ki? Sefalet içinde yaşamaya alışmışız zaten. O yüzden sen parayı suriyeliye yama. Alışmadık bilmem neyde don durmaz derler, öyle gerçekten. İnsanlar ayda bir et yemeye alışkın ayda iki olursa protein zehirlenmesinden tahtalı köyü boylarız mazallah. Senin ülkendeki çocuk açlıktan ölürken sen sakın durma parayı suriyeliye sıva. Çünkü o kurtarır seni. Bak ülke zaten iç karışıklarla günü zor kapatıyor. Yarın öbür gün savaş peyda olduğunda seni suriyeli kurataracak zaten çünkü kendi ülkelerini satmadılar ya hani :))):):):

Keşke herkes sizin gibi duyarlı ve iyi kalpli olsa.. Bazıları suriyelilere öyle nefretle bakıyor ki.. Öyle gerçekten, sanırsın milyarlar alıyorlar. Kriterlere uyanlara veriliyor o 100lira da.
O 100 lirayı veren AB neden ülkesine Suriyeli göçmen almıyor diyorum
Bir biz miyiz dünyanın iyilik meleği
Devletlerin karşılıksız iyilik yaptığını mı sanıyorsunuz

Ne kadar aşılansalarda bizim gbi olmuyorlar.bizde dogar dogmaz başlıyor aşılar.Hangi biri sınırda vurulucak.Bi an once gtsinler tek temennim bu.Anne tarafından suriyede oturan akrabalarım var gitmek istemiyorlar malesef

Nasıl yok Cherry ya, 30 milyar dolar harcadık ülkemize sığınan Suriyelilere denmedi mi :/

Onların hepsi AB parası panpa Türkiye uzun süredir borç gırtlakta takılıyordu zaten. En son mayıs ayında Napier diye çok çok ünlü bir makro iktisatçı Türkiye'nin artık iflas sürecine yavaşça sürüklendiğini yazmış. Sabah Linkedin'e giriyorum TUSAŞ konferans yapmış takım elbiseli abilerin pozlarını koymuş, NETAŞ bir panele gitmiş orda sunum yapmış çarşı pazardaki enflasyonu bilmesem aman güllük gülistanlık derim. Bizim kasada maalesef kuruş yok. Merkez bankası Nisana kadar direndiyse de tutamıyor artık enflasyon aldı başı gidiyor. 30 milyar dolar ordan burdan satışla yaptığımız sıcak para ya da dış borçtansa gerçekten bu ülke rezil yönetiliyor demektir, o ayrı.

Nasıl yok Cherry ya, 30 milyar dolar harcadık ülkemize sığınan Suriyelilere denmedi mi :/

Okuduğunu anlasan keşke. Ne yazdım varımızı yoğumızu satalım suriyelilere mi dağıtalım yazdım? Keşke o kadar çok zengn olsak da onlara da elimiz kolumuz yetse ama YOK yazdım.

Ama tabi şu ülkede zenginlik içinde de yüzseniz dolarlar içinde olaanız da aman bi insana yardımınız dokunmasın. Hep bize hep bize. Böyle cimri olursanız dünya ahiret beliniz doğrulmaz.

Bizde zaten para yok da, bu 30 milyar doları 100 tl olarak bir de seçerek zar zor veriyorlarsa bu paranın diğer kısmı nerede diye soralım o zaman. Madem Suriyelilere gitmiyor..

O 100 lirayı veren AB neden ülkesine Suriyeli göçmen almıyor diyorum
Bir biz miyiz dünyanın iyilik meleği
Devletlerin karşılıksız iyilik yaptığını mı sanıyorsunuz

Parayı verip bize kakalıyorlar işte
Bir de şöyle bakmak gerek din, dil, ırk alakasızken AB yine milyonlarca Müslümanı aldı bir şekilde. Çok müslüman geçinen Kuveyt, Suudi Arabistan o sırada 1 tek mülteci almamakla meşguldü ABnin boynuna bir borç yok ki. Boynuna borç olanlar da arazi oluverdi nedense!

İlk zamanlar savunurdum mültecileri şimdi şimdi fikrim değişiyor açıkcası...
Çocuklar ve kadınlar güvenli bölgelere yerleştirilmeliydi..
Erkekleri ise savaşmaya gitmeliydi..
Düşünüyorum da bizim askerimiz onlar için şehit düşerken onların erkekleri buralarda aylak aylak geziyor....
Hepsini aynı kefeye koymuyorum ama bazıları bu ülkeye nankörlük ediyor...

Nefret dolu olduğum için kendimle gurur duyuyorum. Ya suriyeli kardeşlerim deseydim? Ya bu ülkeyi sömüren dört milyona kardeşim deseydim?

Her toplumun iyisi de kötüsü de var malesef. Aslında ilk alınmaya başladıklarında üzülüyordum. Savaş diyordum. Ama sonra ipin ucu kaçtı gibi.
Bayrama eşimin memleketine gittik. Karadenizde küçük bir il. Aman aman nüfusu yok. Çocuğu parka götürelim dedik. Parka bir girdik her yer Suriyeli. Türkçe konuşan yok. Kavga, gürültü birbirleriyle bogusuyorlar. Bizimki de daha bebek itip kakacaklar sanki tüm park onların.apar topar çıktık. O gün dedim burası Türkiye mı?

Öğretmenim sınıfıma bir Suriyeli geldi ara dönemde. Bilgilerini girmek için yanıma çağırdım. Soruyorum işte. Baba mesleği anne mesleği. Baban ne iş yapıyor dedim. Çalışmıyor dedi. Ee kızım ne yiyip iciyorsunuz. Epey de kardeslermis. Bize her akşam yemek geliyor. Para da geliyor. Çalışmasına gerek yok ki dedi. Gerçekten üzüldüm canım ülkeme.
Velhasıl bu konuda çok ikilemdeyim. Bir tarafım üzülüyor bir tarafım niye bu kadar alındılar ki diyor.

Biz de zaten para yok da, bu 30 milyar doları 100 tl olarak bir de seçerek zar zor veriyorlarsa bu paranın diğer kısmı nerede diye soralım o zaman. Madem Suriyelilere gitmiyor..

Valla reis Merkeli para istemek için çağırıp sarayında ağırlayıp! altın varaklı tahta oturtmuştu! da Merkel abla şoke olmuştu. Para isteyeceği kadını altın koltuğa oturtmayaydın iyiydi reyisimiz

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…