- 4 Mayıs 2016
- 3.002
- 8.168
- 158
- 28
Araştırsalar aslında aldıkları öyle çok bi yardım falan yok her yerde yazıyor. Bizde nerde o para bide suriyelilere dağıtalım. Keşke olsa da dağıtsakO kadar yardım alıyorlar deniyor ama yardım alsalar o kadar düşük paraya neden çalışsınlar. Annemlerin evini taşıyan çocuk suriyeliydi, makine mühendisiymis, Türkiye'den denklik alamamış henüz, hamallık yapıyor, herkes o yardımları alamıyor demişti.
Yo yani katıldığım en önemli noktaTavuk_suyu_ nin de dediği gibi savaş dahi varken 3-5 çocuk yapmaları ve bunu başkasının ülkelerinde yapmaları. Yani ben sığınmacı olsam yersiz yurtsuz olsam çocuğuma gelecek sağlayabilir miyim diye kara kara düşünürüm daha da üremem yani.
J Jalopi ye ben de bir hak veriyorum sanki sadece bizim ülkede değil bütün Avrupa'da bir göç dalgası var. 1 ay önce İtalyaya gittim İtalyan erkeği görmedim mesela varsa yoksa zenci arap. Annemle espri yaptık hatta o ünlü italyan tipleri göremedik diye. Almanya aynı şekilde Arap ve Türkten oluşuyor. Suriyelisi, Mısırlısı, Filistinlisi, Kuzey Afrikalısı derken yerli halk yok. Gerçekten yok yani Almanya genç nüfusu olmayan bir ülke hal böyle olunca 20-40 yaş insanların çoğu Arap veya Türk. Bizde yine sayı azınlık, burda göçmenler yakında yerli halkın yerini de alır. Bu bana saçmalık geliyor. Merkel ve AB saçmalıyor bence ülkelerini Araplara verdiler.
Bakın ben Arapları sevmem ama bu kadar nefret de yanlış bence sonuçta insan. Yukarda kampta tutalım demişler eee kafese de koyalım? Kaldı ki tekrar ediyorum cinsel suçların çoğunu Türk erkekleri işliyor bence bizim erkeklerimiz toptan defedilsin.
Çöpte yemek arayan kadın gördüm yahu
Para verdim istemedi kaçtı çocuğunu işaret ettim öyle aldı ancak
Suriyeliler fakir para maaş diye bir goygoy çıkmış gidiyor
O zaman sizin bayramda gitme mesele ile bilginiz vardırNasıl bir genelleme bu yahu. Bizim kiracımız Suriyeli. 6 çocuklu. Hayatımda bu kadar iyi insanlar tanımadım. Öyle sevecen öyle sıcakkanlılar ki anlatabilmem mümkün değil. Ablayla arada muhabbet ediyoruz da “Bazı Türkler bizi öyle dışlıyor ki çocuklarıma kötü kötü bakıyorlar en çok ona üzülüyorum” diyor gözleri dola dola. Lütfen herkesi aynı kefeye koyup “leş kahkahalar” gibi iğrenç bir tabir kullanmayın. Her milletin iyisi ve kötüsü vardır. Ayrıca maaş demişsiniz. Kendileri her ay 100 tl alıyor. Ki hepsi alamıyor da, belli kriterleri var. Sanki milyarlar alıyor gibi konuşmanızda çok ilginç. Tabi ki o kadar kötüleri de var ki maalesef.. En az Türklerde olduğu kadar. Irkçılığın lüzumu yok. Kimse vatanını bırakıp gelmek istemezdi.. Ki zaten Afrin yaşanılabilir hale geliyor, dönen epey çok.
El ayak ağız hastalığı coxaci virus tarafından geçirilen oldukça bulaşıcı bi hastalık ve aşısı yok. Aşı takvimimizde yok yani. Mevsim geçişlerinde sıklıkla Çocuklarda görüyoruz. Yani suriyelilerle hiç alakası yok. Her şeyi de şunlara bağlamayın Allah aşkınaHey Allahım benim kardeşim neden el ve ayak hastalığına yakalandı o zaman? Şu para mevzusu gibi bazılarına yapılıyor aşı da galiba...
O kadar yardım alıyorlar deniyor ama yardım alsalar o kadar düşük paraya neden çalışsınlar. Annemlerin evini taşıyan çocuk suriyeliydi, makine mühendisiymis, Türkiye'den denklik alamamış henüz, hamallık yapıyor, herkes o yardımları alamıyor demişti.
Yanlış anlamayın ama suriyeliler aşılanarak ülkeye alınıyor. Günlerce falan sıra bekliyorlar sınırdan girebilmek için. Geçenlerde burda bi konuda çok tartıştım,malesef aşılanmayanlar suriyelilerden çok ülkemizdeki kendi “aydın” annelerimizin çocukları. Facebook ta grupları var kaç bin takipçisi var. Hatta ve hatta bu platformda bile onlarcasını bulabilirsiniz. Benden söylemesi.
Aynen güzel kardeşim dağıt sen suriyeliye para. Senin ülkendeki insanın para neyine ki? Sefalet içinde yaşamaya alışmışız zaten. O yüzden sen parayı suriyeliye yama. Alışmadık bilmem neyde don durmaz derler, öyle gerçekten. İnsanlar ayda bir et yemeye alışkın ayda iki olursa protein zehirlenmesinden tahtalı köyü boylarız mazallah. Senin ülkendeki çocuk açlıktan ölürken sen sakın durma parayı suriyeliye sıva. Çünkü o kurtarır seni. Bak ülke zaten iç karışıklarla günü zor kapatıyor. Yarın öbür gün savaş peyda olduğunda seni suriyeli kurataracak zaten çünkü kendi ülkelerini satmadılar ya hani :))):):):Araştırsalar aslında aldıkları öyle çok bi yardım falan yok her yerde yazıyor. Bizde nerde o para bide suriyelilere dağıtalım. Keşke olsa da dağıtsak
O 100 lirayı veren AB neden ülkesine Suriyeli göçmen almıyor diyorumKeşke herkes sizin gibi duyarlı ve iyi kalpli olsa.. Bazıları suriyelilere öyle nefretle bakıyor ki.. Öyle gerçekten, sanırsın milyarlar alıyorlar. Kriterlere uyanlara veriliyor o 100lira da.
Ne kadar aşılansalarda bizim gbi olmuyorlar.bizde dogar dogmaz başlıyor aşılar.Hangi biri sınırda vurulucak.Bi an once gtsinler tek temennim bu.Anne tarafından suriyede oturan akrabalarım var gitmek istemiyorlar malesefYanlış anlamayın ama suriyeliler aşılanarak ülkeye alınıyor. Günlerce falan sıra bekliyorlar sınırdan girebilmek için. Geçenlerde burda bi konuda çok tartıştım,malesef aşılanmayanlar suriyelilerden çok ülkemizdeki kendi “aydın” annelerimizin çocukları. Facebook ta grupları var kaç bin takipçisi var. Hatta ve hatta bu platformda bile onlarcasını bulabilirsiniz. Benden söylemesi.
Nasıl yok Cherry ya, 30 milyar dolar harcadık ülkemize sığınan Suriyelilere denmedi mi :/
Nasıl yok Cherry ya, 30 milyar dolar harcadık ülkemize sığınan Suriyelilere denmedi mi :/
Okuduğunu anlasan keşke. Ne yazdım varımızı yoğumızu satalım suriyelilere mi dağıtalım yazdım? Keşke o kadar çok zengn olsak da onlara da elimiz kolumuz yetse ama YOK yazdım.Aynen güzel kardeşim dağıt sen suriyeliye para. Senin ülkendeki insanın para neyine ki? Sefalet içinde yaşamaya alışmışız zaten. O yüzden sen parayı suriyeliye yama. Alışmadık bilmem neyde don durmaz derler, öyle gerçekten. İnsanlar ayda bir et yemeye alışkın ayda iki olursa protein zehirlenmesinden tahtalı köyü boylarız mazallah. Senin ülkendeki çocuk açlıktan ölürken sen sakın durma parayı suriyeliye sıva. Çünkü o kurtarır seni. Bak ülke zaten iç karışıklarla günü zor kapatıyor. Yarın öbür gün savaş peyda olduğunda seni suriyeli kurataracak zaten çünkü kendi ülkelerini satmadılar ya hani :))):):):
Bizde zaten para yok da, bu 30 milyar doları 100 tl olarak bir de seçerek zar zor veriyorlarsa bu paranın diğer kısmı nerede diye soralım o zaman. Madem Suriyelilere gitmiyor..Onların hepsi AB parası panpa Türkiye uzun süredir borç gırtlakta takılıyordu zaten. En son mayıs ayında Napier diye çok çok ünlü bir makro iktisatçı Türkiye'nin artık iflas sürecine yavaşça sürüklendiğini yazmış. Sabah Linkedin'e giriyorum TUSAŞ konferans yapmış takım elbiseli abilerin pozlarını koymuş, NETAŞ bir panele gitmiş orda sunum yapmış çarşı pazardaki enflasyonu bilmesem aman güllük gülistanlık derim. Bizim kasada maalesef kuruş yok. Merkez bankası Nisana kadar direndiyse de tutamıyor artık enflasyon aldı başı gidiyor. 30 milyar dolar ordan burdan satışla yaptığımız sıcak para ya da dış borçtansa gerçekten bu ülke rezil yönetiliyor demektir, o ayrı.
O 100 lirayı veren AB neden ülkesine Suriyeli göçmen almıyor diyorum
Bir biz miyiz dünyanın iyilik meleği
Devletlerin karşılıksız iyilik yaptığını mı sanıyorsunuz
Nefret dolu olduğum için kendimle gurur duyuyorum. Ya suriyeli kardeşlerim deseydim? Ya bu ülkeyi sömüren dört milyona kardeşim deseydim?Yazdıklarınıza kısmen katılıyorum. Ama fazla nefret dolusunuz gibi. Seslerini duymaya dahi tahammülünüz kalmamış. Arapça şarkı söylüyorlar demişsiniz. Dilleri arapça normal değil mi? Bir insan ülkesinde savaş var diye her gün yas tutamaz. İnsanız unuturuz alışırız şarkı da söyleriz kahkaha da atarız. Maaş meselesiyle ilgili de hak taninana değil hak taniyana tepki göstermek gerek.
Sinirlendiğim tek nokta varsa bizim askerimiz oralarda şehit olurken genç genç adamların burada aylak aylak gezmesidir
Her toplumun iyisi de kötüsü de var malesef. Aslında ilk alınmaya başladıklarında üzülüyordum. Savaş diyordum. Ama sonra ipin ucu kaçtı gibi.Hümanizm kasmaya devam ededurun siz. Arapça bir müzik eşliğinde, sigara tüttüre tüttüre sokaklardan geçedursun onlar da. Hatta on çocukla birlikte. Sesleri yankılansın evin içinde. O leş kahkaları, ülkenin anahtarı yakında bizim durmadan yavruluyoruz zaten, dercesine atılan kahkaları, benim odamdaki tüm neşe ve huzuru söküp atsın. (Buradaki ‘ben’ bencillik olarak algılanmamalı. Ben ve benim gibi hissedenler için tek ağızdan konuştum denebilir) Ama siz ne olacak yeaa onlar müslüman, onlar da insan ne yapsınlar kiiiğ demeye devam edin.
Hani senin, benim, ötekinin, berikinin vergileriyle bayram ziyaretine gidiyorlar da gerisin geri, sanki bu yurt için bir halt yapmışlar gibi, dönüyorlar ya. Ama oradaki akrabalarına bir şey olmuyor hani, duruyorlar ya durdukları yerde... Bunu bile bile suriyeli kardeşlerimiz diyorsunuz ya...
Ülkenin başına zaten kendi insanı tebelleş olmuş. Üzerine bir de bunlar... Zaten çok parlak bir ülke değildik her anlamda iyice söndük. Nasıl vicdanınız el veriyor? Bu ülke kolay kazanılmadı ama üzerinde bedava yaşayan 4 milyon suriyeli var. Söyleyinsenize nasıl vicdanınız el veriyor? Benim vatandaşımın yavrusu açlıktan ölüyor, suriyeli sigara tüttürüyor, maaş bağlanıyor, dahası ülke selameti için söz hakkı veriliyor. Elimden hiçbir şey gelmiyor, delireyazıyorum.
Bakın size bir şey anlatayım; teyzemlerin binada 3+1 evde yaklaşık 20 kişi yaşayan inşaatla uğraşan bir topluluk var. Bu bahsettiğim insanlar Türk. Çocuk sevdiği kızla evlenebilmek için Hakkari’den Ankara’ya gelmiş. Para biriktirip, düğün yapacakmış. Kıza bir yıl sonra geleceğim demiş ama bir buçuk yıldır buradaymış. Kız gel haydi diyormuş, çocuk evlenince rahat edelim diye daha fazla para biriktirmeye uğraşıyormuş falan. Suriyeliler geldikten sonra iş bulamaz olmuşlar çünkü suriyeli 50 liralık işi 30-40 liraya yapıyor ve işveren de onu tercih ediyor, ne yazık ki... Kasaptan kemik alıp kaynatıyorlar ekmek atıp içine yiyorlarmış o derece durumlar kötü. İş bulamayınca biriktirdiği para da suyunu çekmiş, hazıra dağ dayanmaz bilirsiniz. Kızı da başka biriyle evlendireceklerini duyunca, tam olarak yaşını bilmiyorum ama 25’i geçmez, gencecik bir insan canına kıyıyor. Olayın bir de bu yüzü var ama bakmayı bilene tabii. Neyse çok uzattım. Sağlıcakla.
Biz de zaten para yok da, bu 30 milyar doları 100 tl olarak bir de seçerek zar zor veriyorlarsa bu paranın diğer kısmı nerede diye soralım o zaman. Madem Suriyelilere gitmiyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?