• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Suriyeliseverler

Parayı verip bize kakalıyorlar işte:110:
Bir de şöyle bakmak gerek din, dil, ırk alakasızken AB yine milyonlarca Müslümanı aldı bir şekilde. Çok müslüman geçinen Kuveyt, Suudi Arabistan o sırada 1 tek mülteci almamakla meşguldü ABnin boynuna bir borç yok ki. Boynuna borç olanlar da arazi oluverdi nedense!
AB alıyor da mültecinin de niteliklisini alıyor ülkesine. Zerre inanmam o devletlerin yaptığı iyiliğe. Arabistan zaten apayrı mesele. Onların yaptığına diyecek hiçbir söz yok. Gerçek yüzleri işte.

Benim komşum kocasi iflas edince apartman temizlemeye başladı üstelik ayda 120 TL ye toplam 4 kere küçük çocuğu olunca başka işlere hemen giremedi onada ayda 100 TL verselerdi en azından sütünü bezini alırdı.
Ayrıca madem alıyorlar Suriyelileri kadınları çocukları alsalardi eli silah tutan şerefsizleri burda selfie çekilip donla denize girerken benim askerim orda şehit oluyor. Bune saçmalık.
Evet ben irkciyim istemiyorum hiç birini o yüzden onların çocuklarına yazık evet ama babaları düşünsün çocukları kadınları alalım onlar gitsin savassin

Yo yani katıldığım en önemli nokta @pkzz nin de dediği gibi savaş dahi varken 3-5 çocuk yapmaları ve bunu başkasının ülkelerinde yapmaları. Yani ben sığınmacı olsam yersiz yurtsuz olsam çocuğuma gelecek sağlayabilir miyim diye kara kara düşünürüm daha da üremem yani.

Bunun evrimsel psikolojide açıklaması vardı, savaş sürecinden çıkan biri evrimsel olarak soyunu sürdürebilme içgüdüsüyle üreyebilirmiş. Ha tabi şu anki durum çok kontrolsüz, o konu apayrı.

İlk zamanlar savunurdum mültecileri şimdi şimdi fikrim değişiyor açıkcası...
Çocuklar ve kadınlar güvenli bölgelere yerleştirilmeliydi..
Erkekleri ise savaşmaya gitmeliydi..
Düşünüyorum da bizim askerimiz onlar için şehit düşerken onların erkekleri buralarda aylak aylak geziyor....
Hepsini aynı kefeye koymuyorum ama bazıları bu ülkeye nankörlük ediyor...
Daha dün bir haber okudum. Bir eczaneye giriyorlar nöbetçi eczaneye. Adam bu ilaç yok muadili şu var diyince sinirleniyorlar..sonra arkadaşlarını toplayıp geliyor ve eczanede çalışanı dövüp kulağını kesiyorlar. Adamın durumu ağırdı ne oldu bilmiyorum sonra. Haber bu şekildeydi yani...

Valla reis Merkeli para isremek için çağırıp sarayında ağırlayıp! altın varaklı tahta oturtmuştu! da Merkel abla şoke olmuştu. Para isteteceği kadını altın koltuğa oturtmayaydın iyiydi reyisimiz:deli::deli:
O altın varaklı tahta oturtmayacaktık :KK53:
Putin'in de bizim oturma takımlarına dibi düşmüş geçenlerde
Yükseliyoruz vesselam

Nefret dolu olduğum için kendimle gurur duyuyorum. Ya suriyeli kardeşlerim deseydim? Ya bu ülkeyi sömüren dört milyona kardeşim deseydim?

Ablacım adamlar geldi de bu b.k politikayı yürütüp işi bu noktaya getirenin hiç mi suçu yok? Göçmenlik politikamız baştan aşağı kaos yani geldiler de geldiler eee savaş da düzeldi ama geri giden olmadı. Hükümetimiz bir kısmını planlı şekilde geri döndürecekti bu kadar. İnsanlardan nefret edeceğine git meclisin önüne ülkeyi yönetenlere sor bu berbat ekonomiyle bu enflasyonla biz neden 5er çocuk yapan 4milyon insanı besliyoruz diye. Oy verdiğin partiye git sor. Buraya yazarak nasıl bir çözüm elde etmeyi umuyorsun? Bak ben şurdaki ennnn Arapsevmez insanım ben senin kadar nefret etmiyorum bünyene zarar vallahi:eek::eek:

Okuduğunu anlasan keşke. Ne yazdım varımızı yoğumızu satalım suriyelilere mi dağıtalım yazdım? Keşke o kadar çok zengn olsak da onlara da elimiz kolumuz yetse ama YOK yazdım.

Ama tabi şu ülkede zenginlik içinde de yüzseniz dolarlar içinde olaanız da aman bi insana yardımınız dokunmasın. Hep bize hep bize. Böyle cimri olursanız dünya ahiret beliniz doğrulmaz.
Yazdığınızdan haberiniz yok ki? Vatandaşından önce ahhh vahhh suriyeli kardeşlerime para versk diye düşünen sizsiniz? Haydi elini götür kalbine benim ülkemde milyonlarca yoksul varken neden önceliğim suriye de. Bir bebek açlıktan öldü diyorum öldü. Kocası hapiste olan bir kadın hurda bir arabada kalıyordu. Bunlardan haberiniz yok olmaz da tabii.

Ka
Nefret dolu olduğum için kendimle gurur duyuyorum. Ya suriyeli kardeşlerim deseydim? Ya bu ülkeyi sömüren dört milyona kardeşim deseydim?
Nefret etmiyorum kardeşim de demem ama. Uçlarda yaşamak zorunda değiliz.
İnsan olarak bakarım. 4 milyon insanı genelleyip hepiniz berbatsiniz igrencsiniz demek fazlasıyla kindar bir davranış. İyisine iyi kötüsune kötü bu kadar.

AB alıyor da mültecinin de niteliklisini alıyor ülkesine. Zerre inanmam o devletlerin yaptığı iyiliğe. Arabistan zaten apayrı mesele. Onların yaptığına diyecek hiçbir söz yok. Gerçek yüzleri işte.

Yok be burdakiler gayet boş beleş

Afrikalılar uyuşturucu satıyor sokaklarda isterseniz foto çekip atayım yarın

Suriyeliler dar düdük evlerde 5-6 kişi yaşıyor. Çoğu da it kopuk zaten

Burda öyle Suriyeli doktormuş avukatmış yok kesinlikle onlar mit. Almanlar Arap değil en beyazından göçmen doktora ölse gitmez. İsveç, Finlandiya da aynı

Suan Türkiyenin hali hal değil
Valla bgunlerde tek derdim ülke ne olacak diye ara ara düşünmek
Ciddi ciddi yurt disina geri gitmeyi düşünüyorum .
Yavas yavas batiyoruz.

Suriyelilerde geldiklerine bin pişman olurlar zaten yakinda ekonomi olarak bir farkımız kalmayacak.

Ama onlarin aliminda da yerlesmelerinde falan cok yanlis yapıldı bana göre.
Neyse daha fazla yazmiycam.

Birde suriyeliler nasil olsa savasta diye gap kapsaminda yine firata yuklendik bakalim savas bitince bu seferde aramizda su sorunu çıkmaz inşallah .

Burda öyle Suriyeli doktormuş avukatmış yok kesinlikle onlar mit. Almanlar Arap değil en beyazından göçmen doktora ölse gitmez. İsveç, Finlandiya da aynı
Bana Alman deme Cherry, 2 gün önce beni uçağa almadılar sinirliyim hepsine :kızgın::kızgın::kızgın:
Valla bilemiyorum da bizim kadar kendini öne atıp "fedakarlık" yapan yoktur herhalde
Durumumuz da iyi olsa bari

Ablacım adamlar geldi de bu b.k politikayı yürütüp işi bu noktaya getirenin hiç mi suçu yok? Göçmenlik politikamız baştan aşağı kaos yani geldiler de geldiler eee savaş da düzeldi ama geri giden olmadı. Hükümetimiz bir kısmını planlı şekilde geri döndürecekti bu kadar. İnsanlardan nefret edeceğine git meclisin önüne ülkeyi yönetenlere sor bu berbat ekonomiyle bu enflasyonla biz neden 4milyon insan besliykruz diye. Oy verdiğin partiye git sor. Buraya yazarak nasıl bir çözüm elde etmeyi umuyorsun? Bak ben şurdaki ennnn Arapsevmez insanım ben senin kadar nefret etmiyorum bünyene zarar vallahi:eek::eek:
Cherry benden büyüksün, yorumlarına da değer veriyorum yanlış bir şey söylemek istemem. Geçenlerde bir grup liseli eylem yaptı nasıl dayak yedi hatırlıyor musun? Ben meclise suriyeli için gidersem halim ne olur sence?

Burada tulumbachen tulumbachen vardı, sahi nerelerdeyse görmüyorum ne zamandır yorumlarını. Bana Almanya'ya gel psikolog ol burada diyordu ama gelsem aç kalırım herhalde ehehe. Az buçuk Slavlık da var ama göçmensen vurun kahpeye demek ki. Ben sadece teni biraz esmer olanlara öyle bir kalıp yargı var sanıyordum.

Bir de seçime Türkçe bilmeyen MV adayı bir elemanı sokmuşlar Muhammed Erdoğan mı nedir yaranmak için reyizin de soyadını koymuşlar:deli::deli:Bir o eksikti zaten o da geldi tam panayır oldu bu memleket:bicak:

Cherry benden büyüksün, yorumlarına da değer veriyorum yanlış bir şey söylemek istemem. Geçenlerde bir grup liseli eylem yaptı nasıl dayak yedi hatırlıyor musun? Ben meclise suriyeli için gidersem halim ne olur sence?

Valla ablacım demokrasi ve ifade özgürlüğü yok ki, Suriyeli panpalara gelinceye kadar dedim ya ülkemizde çok daha büyük sıkıntılar var. Bu kafayla gidersek Pakistan oluruz.

Önce dayak yer sonra hapse girer çürürsün net.

Daha dün bir haber okudum. Bir eczaneye giriyorlar nöbetçi eczaneye. Adam bu ilaç yok muadili şu var diyince sinirleniyorlar..sonra arkadaşlarını toplayıp geliyor ve eczanede çalışanı dövüp kulağını kesiyorlar. Adamın durumu ağırdı ne oldu bilmiyorum sonra. Haber bu şekildeydi yani...

İşte bahsettiğim tamda bunlar gibiler.. yediği kaba pisleyen cinsinden..

Hümanizm kasmaya devam ededurun siz. Arapça bir müzik eşliğinde, sigara tüttüre tüttüre sokaklardan geçedursun onlar da. Hatta on çocukla birlikte. Sesleri yankılansın evin içinde. O leş kahkaları, ülkenin anahtarı yakında bizim durmadan yavruluyoruz zaten, dercesine atılan kahkaları, benim odamdaki tüm neşe ve huzuru söküp atsın. (Buradaki ‘ben’ bencillik olarak algılanmamalı. Ben ve benim gibi hissedenler için tek ağızdan konuştum denebilir) Ama siz ne olacak yeaa onlar müslüman, onlar da insan ne yapsınlar kiiiğ demeye devam edin.

Hani senin, benim, ötekinin, berikinin vergileriyle bayram ziyaretine gidiyorlar da gerisin geri, sanki bu yurt için bir halt yapmışlar gibi, dönüyorlar ya. Ama oradaki akrabalarına bir şey olmuyor hani, duruyorlar ya durdukları yerde... Bunu bile bile suriyeli kardeşlerimiz diyorsunuz ya...

Ülkenin başına zaten kendi insanı tebelleş olmuş. Üzerine bir de bunlar... Zaten çok parlak bir ülke değildik her anlamda iyice söndük. Nasıl vicdanınız el veriyor? Bu ülke kolay kazanılmadı ama üzerinde bedava yaşayan 4 milyon suriyeli var. Söyleyinsenize nasıl vicdanınız el veriyor? Benim vatandaşımın yavrusu açlıktan ölüyor, suriyeli sigara tüttürüyor, maaş bağlanıyor, dahası ülke selameti için söz hakkı veriliyor. Elimden hiçbir şey gelmiyor, delireyazıyorum.

Bakın size bir şey anlatayım; teyzemlerin binada 3+1 evde yaklaşık 20 kişi yaşayan inşaatla uğraşan bir topluluk var. Bu bahsettiğim insanlar Türk. Çocuk sevdiği kızla evlenebilmek için Hakkari’den Ankara’ya gelmiş. Para biriktirip, düğün yapacakmış. Kıza bir yıl sonra geleceğim demiş ama bir buçuk yıldır buradaymış. Kız gel haydi diyormuş, çocuk evlenince rahat edelim diye daha fazla para biriktirmeye uğraşıyormuş falan. Suriyeliler geldikten sonra iş bulamaz olmuşlar çünkü suriyeli 50 liralık işi 30-40 liraya yapıyor ve işveren de onu tercih ediyor, ne yazık ki... Kasaptan kemik alıp kaynatıyorlar ekmek atıp içine yiyorlarmış o derece durumlar kötü. İş bulamayınca biriktirdiği para da suyunu çekmiş, hazıra dağ dayanmaz bilirsiniz. Kızı da başka biriyle evlendireceklerini duyunca, tam olarak yaşını bilmiyorum ama 25’i geçmez, gencecik bir insan canına kıyıyor. Olayın bir de bu yüzü var ama bakmayı bilene tabii. Neyse çok uzattım. Sağlıcakla.

Bayramda akın akın gidiyorlar ya işte, ben de en çok ona takılıyorum. Güle oynaya gidip güle oynaya dönüyorlar...

Yazdığınızdan haberiniz yok ki? Vatandaşından önce ahhh vahhh suriyeli kardeşlerime para versk diye düşünen sizsiniz? Haydi elini götür kalbine benim ülkemde milyonlarca yoksul varken neden önceliğim suriye de. Bir bebek açlıktan öldü diyorum öldü. Kocası hapiste olan bir kadın hurda bir arabada kalıyordu. Bunlardan haberiniz yok olmaz da tabii.
Hay allah konu başlığı bile “suriyeliler” iken ben nerden kendi ülkemin yoksulunu unuttum da suriyelileri yazdım acaba? Acaba neden? Konumuz suriyeliler olduğu için olabilir mi? Hayır tekrar yazıyorum şunu demiştim “keşke bizde para olsa da dağıtsak” anlayabilceğiniz üzere biz derken ülkemin yoksulunu dışlamadım, hepimizi kapsadım. Onlar da dahil yani o “BİZ”e

Peki siz neden suriyelileri suçlamak yerine ülkenin gerçek zenginlerini, milyonerleri, şeyma subaşını falan suçlamıyorsunuz ?

Bu ülke bir darbe girişimi gördü, 80 milyon o gece korkudan titredik, ağladık, kriz geçirdik.
Vatansızlığın, savaşın ne demek olduğunu balkonumdan canlı canlı bombaların patlattığı yerleri izlerken, evimdeki her şeyin gümbür gümbür sesi gelirken ben anladım.
Can korkusu konu sahibi, hiç bir şeye benzemiyormuş.

Back
X