Hümanizm kasmaya devam ededurun siz. Arapça bir müzik eşliğinde, sigara tüttüre tüttüre sokaklardan geçedursun onlar da. Hatta on çocukla birlikte. Sesleri yankılansın evin içinde. O leş kahkaları, ülkenin anahtarı yakında bizim durmadan yavruluyoruz zaten, dercesine atılan kahkaları, benim odamdaki tüm neşe ve huzuru söküp atsın. (Buradaki ‘ben’ bencillik olarak algılanmamalı. Ben ve benim gibi hissedenler için tek ağızdan konuştum denebilir) Ama siz ne olacak yeaa onlar müslüman, onlar da insan ne yapsınlar kiiiğ demeye devam edin.
Hani senin, benim, ötekinin, berikinin vergileriyle bayram ziyaretine gidiyorlar da gerisin geri, sanki bu yurt için bir halt yapmışlar gibi, dönüyorlar ya. Ama oradaki akrabalarına bir şey olmuyor hani, duruyorlar ya durdukları yerde... Bunu bile bile suriyeli kardeşlerimiz diyorsunuz ya...
Ülkenin başına zaten kendi insanı tebelleş olmuş. Üzerine bir de bunlar... Zaten çok parlak bir ülke değildik her anlamda iyice söndük. Nasıl vicdanınız el veriyor? Bu ülke kolay kazanılmadı ama üzerinde bedava yaşayan 4 milyon suriyeli var. Söyleyinsenize nasıl vicdanınız el veriyor? Benim vatandaşımın yavrusu açlıktan ölüyor, suriyeli sigara tüttürüyor, maaş bağlanıyor, dahası ülke selameti için söz hakkı veriliyor. Elimden hiçbir şey gelmiyor, delireyazıyorum.
Bakın size bir şey anlatayım; teyzemlerin binada 3+1 evde yaklaşık 20 kişi yaşayan inşaatla uğraşan bir topluluk var. Bu bahsettiğim insanlar Türk. Çocuk sevdiği kızla evlenebilmek için Hakkari’den Ankara’ya gelmiş. Para biriktirip, düğün yapacakmış. Kıza bir yıl sonra geleceğim demiş ama bir buçuk yıldır buradaymış. Kız gel haydi diyormuş, çocuk evlenince rahat edelim diye daha fazla para biriktirmeye uğraşıyormuş falan. Suriyeliler geldikten sonra iş bulamaz olmuşlar çünkü suriyeli 50 liralık işi 30-40 liraya yapıyor ve işveren de onu tercih ediyor, ne yazık ki... Kasaptan kemik alıp kaynatıyorlar ekmek atıp içine yiyorlarmış o derece durumlar kötü. İş bulamayınca biriktirdiği para da suyunu çekmiş, hazıra dağ dayanmaz bilirsiniz. Kızı da başka biriyle evlendireceklerini duyunca, tam olarak yaşını bilmiyorum ama 25’i geçmez, gencecik bir insan canına kıyıyor. Olayın bir de bu yüzü var ama bakmayı bilene tabii. Neyse çok uzattım. Sağlıcakla.