Suriyeliseverler

Hay allah konu başlığı bile “suriyeliler” iken ben nerden kendi ülkemin yoksulunu unuttum da suriyelileri yazdım acaba? Acaba neden? Konumuz suriyeliler olduğu için olabilir mi? Hayır tekrar yazıyorum şunu demiştim “keşke bizde para olsa da dağıtsak” anlayabilceğiniz üzere biz derken ülkemin yoksulunu dışlamadım, hepimizi kapsadım. Onlar da dahil yani o “BİZ”e

Peki siz neden suriyelileri suçlamak yerine ülkenin gerçek zenginlerini, milyonerleri, şeyma subaşını falan suçlamıyorsunuz ?
Ne için suçlayacağım onları anlamadım?

Bu ülke bir darbe girişimi gördü, 80 milyon o gece korkudan titredik, ağladık, kriz geçirdik.
Vatansızlığın, savaşın ne demek olduğunu balkonumdan canlı canlı bombaların patlattıpı yerleri izlerken, evimdeki her şey gümbür gümbür sesi gelirken ben anladım.
Can korkusu konu sahibi, hiç bir şeyr benzemiyormuş.
Valla ülkenin insaları da sokaklara döküldü ama? Buna ne dersiniz?

İki tane kıçı kırık teröriste ülkelerini teslim edip kaçtılar Turkiye'ye

Valla ülkenin insaları da sokaklara döküldü ama? Buna ne dersiniz?
Ha evimde oturduğum için önce ben suçluyum, onlar da ülkelerindeki savaştan kaçtığı için suçlu.
5 günlük bebeğimi bırakıp sokağa dökülemem ama onun için savaştan kaçarım.
Hiç ölü birini gördünüz mü konı sahibi?
Daha doğrusı öldürülmüş, üstü başı perişan daha detay vermeyeyim anladınız siz.
Hadi onı geçeyim, bir bombanın 100 km öteden yerinizden hoplatırcasına olan titreşimini ve sağır eden çınlamasını duydunuz mu?

Eğer bayramda falan oynaya oynaya gitmeyip bir de kedi gibi üremeselerdi ben de üzülürdüm onlara. Savaşma seviş'i bu kadar yanlış anlamasalardı keşke..
Önümüzdeki bayram şu AB’nin verdiği yüz liraları alip gitseler, ne onlar dönmek istese ne de biz alsak.

İki tane mi? Orada savaş var ne iki tanesi. Adamların tepesine bomba yağıyor. Bır sürü çocuk hic mi görmediniz mahvolmus bedenlerini ? Ha oranın erkekleri gitmemeliydi kalmaliydi orası doğrudur

Kıçı kırık 2 terörist mi? Suriyede kalanlardan 26 bin çocuk öldü. Bunu kıçı kırık 2 terörist mi yaptı? Pes... Kalanlar zaten öldü. Diğerleri can havliyle çocukları için sığındılar. Ne yapsalardı? Küçücük bebeklerini ölüme mi terk etselerdi? Siz öyle mi yapardınız? Kalsalardı o bombalardan sağ çıkamazdı hiçbiri. Özellikle kadınlar ve bebekler. Bu zihniyet berbat gerçekten kusura bakmayın.

Kıçı kırık 2 terörist mi? Suriyede kalanlardan 26 bin çocuk öldü. Bunu kıçı kırık 2 terörist mi yaptı? Pes... Kalanlar zaten öldü. Diğerleri can havliyle çocukları için sığındılar. Ne yapsalardı? Küçücük bebeklerini ölüme mi terk etselerdi? Siz öyle mi yapardınız? Kalsalardı o bombalardan sağ çıkamazdı hiçbiri. Özellikle kadınlar ve bebekler. Bu zihniyet berbat gerçekten kusura bakmayın.
En azından kadın ve çocukları buraya gönderip kendileri mücadele etseydi.

Kimse sığıntı yaşadığı yerde deli gibi üremeyi düşünmez kusura bakmayın adamlar çoluk çocuk ordu halinde geziyor yazık değil mi o yavrulara her biri potansiyel dilenci hırsız arsız olmuş Ben bi tek o masumlara ve gerçekten bu durumdan hakkıyla utananlara acıyorum onların sayısı da belki %5 kadar etmez.

En azından kadın ve çocukları buraya gönderip kendileri mücadele etseydi.
Ya tam tersini düşünsenize, siz elinizde 3 aylık çocuğunuzla elin memleketinde dil bilmiyosunuz bişey bilmiyosunuz geliyorsunuz kocanıza da savaşa git diyebilir misiniz.. ben diyemem galiba ne yapacağım tek başıma oralarda yemek mi bulayım su mu bulayım bez mi bulayım nerde yatayım yani. Lanet olsun savaşına da ülkesine de derim. Herkese yer var da bi bizi mi sığdıramadılar şu dünyaya der insan

Allah göstermesin çok zor. Herkese zor.. büyük konuşmayalım bizim başımıza gelse gidecek ülke yok

Ha evimde oturduğum için önce ben suçluyum, onlar da ülkelerindeki savaştan kaçtığı için suçlu.
5 günlük bebeğimi bırakıp sokağa dökülemem ama onun için savaştan kaçarım.
Hiç ölü birini gördünüz mü konı sahibi?
Daha doğrusı öldürülmüş, üstü başı perişan daha detay vermeyeyim anladınız siz.
Hadi onı geçeyim, bir bombanın 100 km öteden yerinizden hoplatırcasına olan titreşimini ve sağır eden çınlamasını duydunuz mu?
Bakınız ben siz suçlusunuz demedim ki açık yüreklilikle söylüyorum ben çıkmadım bizimkilerin çıkmasına da izin vermedim.

Onlar için ölen bizim askerlerimiz ne olacak peki? Onlar ana kuzusu değil mi? Onlar bomba seslerini falan duymuyor mu? Kahraman Türk askeri ama değil mi? Suriyeli nargile time, Mehmetçik güneş altında dağda, bayırda. Yanlış yere duyar kasıyorsunuz. Umarım geç olmadan anlaşılır

Back
X