- 7 Ağustos 2016
- 5.789
- 18.830
- 198
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
En azından kadın ve çocukları buraya gönderip kendileri mücadele etseydi.
Suriyeli göçmenler bizim vatandaşlara kıyasla insan kalıyor
Cinsel suçların da kadın cinayetlerinin de %100ünü yapan bizim elemanlar olunca onlar da varsın bir köşede yuvarlansınlar diyorum
Savaştan kaçmış gariban insanlar bu kadar nefret etmeye gerek yok bence
Onlar olmasa da bizim ülkenin dış borcu yine gırtlakta olacaktı, yine işsizlik olacaktı eee bir üretim yok çünkü varsa yoksa ithalat-tüketim. Üreten çiftçinin de beli doğrulmuyor ki. Daha büyük bir problem yolsuzluk ve adam kayırma hakkı olan değil torpili olan işe giriyor. Suriyeliler toplanıp gitse bile bu kafayla bu ekonomi düzelmez kısacası.
Şu toplumda bunca ters giden şey varken azınlık bir gruba yüklenmenin manası yok bence
Adamların sevişmelerini değil, yavrulamalarını taktık. Bilinçsiz bir şekilde göç yaşanıyor ve durmadan ürüyorlar. Gider de gelirden kat kat fazla. Sizin de bu boşvermişliğiniz irrite edici. Neyse... Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yermiş. Daha yanmamış sizinki.Vallahi işiniz gücünüz yok, adamların sevişmelerini takmissiniz.
Sizde sevisin efendim...
İyice bunalttiniz daraltiniz...
Eeeyyy konu sahibi aç gözünü de vicdaninida gor.
Yeter yaa yeter.. artık mide bulandiriyosunuz..
Valla siz asıl yanlış kişiye ‘duyar kastınız’.Bakınız ben siz suçlusunuz demedim ki açık yüreklilikle söylüyorum ben çıkmadım bizimkilerin çıkmasına da izin vermedim.
Onlar için ölen bizim askerlerimiz ne olacak peki? Onlar ana kuzusu değil mi? Onlar bomba seslerini falan duymuyor mu? Kahraman Türk askeri ama değil mi? Suriyeli nargile time, Mehmetçik güneş altında dağda, bayırda. Yanlış yere duyar kasıyorsunuz. Umarım geç olmadan anlaşılır
Turkiyede misin cherry ?
Suriyeliler icin biz vardik.Zaten ÖSO var, Suriyelilerin ordusu. Onlar da savaştı. Her önüne geleni nasıl alsınlar, eli silah tutmamış insanları hele ki. Kalanlar kesin ölecekti, Allah korusun biz de öyle bir durum olsa burada ki Türklerin çoğu da başka ülkeye sığınır. Emin olun. Can bu.. üstelik evlat varsa...
Cok dogru biz birkac kere calistirdik insaatta bunlari az para alıyorlar dogru ama Turk kadar is yapmiyorlar ben bunu yapamam bu cok agir is aksam 5te cikmak istiyorlar memur gibiHümanizm kasmaya devam ededurun siz. Arapça bir müzik eşliğinde, sigara tüttüre tüttüre sokaklardan geçedursun onlar da. Hatta on çocukla birlikte. Sesleri yankılansın evin içinde. O leş kahkaları, ülkenin anahtarı yakında bizim durmadan yavruluyoruz zaten, dercesine atılan kahkaları, benim odamdaki tüm neşe ve huzuru söküp atsın. (Buradaki ‘ben’ bencillik olarak algılanmamalı. Ben ve benim gibi hissedenler için tek ağızdan konuştum denebilir) Ama siz ne olacak yeaa onlar müslüman, onlar da insan ne yapsınlar kiiiğ demeye devam edin.
Hani senin, benim, ötekinin, berikinin vergileriyle bayram ziyaretine gidiyorlar da gerisin geri, sanki bu yurt için bir halt yapmışlar gibi, dönüyorlar ya. Ama oradaki akrabalarına bir şey olmuyor hani, duruyorlar ya durdukları yerde... Bunu bile bile suriyeli kardeşlerimiz diyorsunuz ya...
Ülkenin başına zaten kendi insanı tebelleş olmuş. Üzerine bir de bunlar... Zaten çok parlak bir ülke değildik her anlamda iyice söndük. Nasıl vicdanınız el veriyor? Bu ülke kolay kazanılmadı ama üzerinde bedava yaşayan 4 milyon suriyeli var. Söyleyinsenize nasıl vicdanınız el veriyor? Benim vatandaşımın yavrusu açlıktan ölüyor, suriyeli sigara tüttürüyor, maaş bağlanıyor, dahası ülke selameti için söz hakkı veriliyor. Elimden hiçbir şey gelmiyor, delireyazıyorum.
Bakın size bir şey anlatayım; teyzemlerin binada 3+1 evde yaklaşık 20 kişi yaşayan inşaatla uğraşan bir topluluk var. Bu bahsettiğim insanlar Türk. Çocuk sevdiği kızla evlenebilmek için Hakkari’den Ankara’ya gelmiş. Para biriktirip, düğün yapacakmış. Kıza bir yıl sonra geleceğim demiş ama bir buçuk yıldır buradaymış. Kız gel haydi diyormuş, çocuk evlenince rahat edelim diye daha fazla para biriktirmeye uğraşıyormuş falan. Suriyeliler geldikten sonra iş bulamaz olmuşlar çünkü suriyeli 50 liralık işi 30-40 liraya yapıyor ve işveren de onu tercih ediyor, ne yazık ki... Kasaptan kemik alıp kaynatıyorlar ekmek atıp içine yiyorlarmış o derece durumlar kötü. İş bulamayınca biriktirdiği para da suyunu çekmiş, hazıra dağ dayanmaz bilirsiniz. Kızı da başka biriyle evlendireceklerini duyunca, tam olarak yaşını bilmiyorum ama 25’i geçmez, gencecik bir insan canına kıyıyor. Olayın bir de bu yüzü var ama bakmayı bilene tabii. Neyse çok uzattım. Sağlıcakla.
Sizinle çiş yarıştıramayacağım. Benim kardeşim de daha on ikisinde askeri liseye gitti. Küçük kardeşim doğduğunda yanımızda değildi, pikniğe gidince o arayacak diye aklımız çıkardı bir saat içinde gelir giderdik. Ne yani bunları mı anlatalım? Boş beleş şeyler.Valla siz asıl yanlış kişiye ‘duyar kastınız’.
Ben babası ömrünü dağlarda, görevlerde, mehmetçik dediğiniz ordunun başında komutan olarak geçirdiği için, ilk beraber ailece akşam yemeğini 20 yaşında yemiş, Türk askeri kızıyım.
Bilmem anlatabildim mi?
Emin olun sizden çok ama çok daha fazla şey yaptık, çol fedakarlık ettik bu ülke için.
Ayrıca oraya giren askerlerden birkaçı da çevremizdendir, hepsi isteyerek gitmiştir.
Çünkü bizlerdeki bilinç sizlerde olsaydı’ oh ne ala benim babam dağda gezerken bütün ülke geziyor, çıkın teröristlerle siz savaşın’ olurdu.
Ama savaş halka sıçramış ve masumlar avlanıyorsa bunun adı savaş değil, katliam hatta cehennemdir.
Canın sıkılmış gelmiş burda konu acmissin..Adamların sevişmelerini değil, yavrulamalarını taktık. Bilinçsiz bir şekilde göç yaşanıyor ve durmadan ürüyorlar. Gider de gelirden kat kat fazla. Sizin de bu boşvermişliğiniz irrite edici. Neyse... Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yermiş. Daha yanmamış sizinki.
Sık sık geliyorum panpa ailemi çok özler oldum. Nisanda geldim, Mayısta geldim Haziranda annem ziyarete geldi.
Vallahi işiniz gücünüz yok, adamların sevişmelerini takmissiniz.
Sizde sevisin efendim...
İyice bunalttiniz daraltiniz...
Eeeyyy konu sahibi aç gözünü de vicdaninida gor.
Yeter yaa yeter.. artık mide bulandiriyosunuz..
Yok kardeşim ben de müslümanım. Elhamdulillah. Ben sömürülmeye karşıyım. Valla bayılmıyorlarsa kapı orada zorla da tutmuyoruz ki. Yani ben gibiler zaten istemiyor da sizler de kalın diye ayaklarına sarılmazsınız herhalde?Canın sıkılmış gelmiş burda konu acmissin..
Vallahi gına geldi senin gibilerden..
Allah bizi o hale dusurmesin.
Emin ol onlarda bu kadar bencil ve ırkçı insanın içinde yaşamaya bayilmiyolardir..
Sırf musluman diye bu takikliginiz, Arapça konuşuyorlar diye, neyse daha çok şey yazardim da yasak işte .