Suriyeliseverler

Vallahi işiniz gücünüz yok, adamların sevişmelerini takmissiniz.
Sizde sevisin efendim...
İyice bunalttiniz daraltiniz...

Eeeyyy konu sahibi aç gözünü de vicdaninida gor.
Yeter yaa yeter.. artık mide bulandiriyosunuz..

En azından kadın ve çocukları buraya gönderip kendileri mücadele etseydi.

Zaten ÖSO var, Suriyelilerin ordusu. Onlar da savaştı. Her önüne geleni nasıl alsınlar, eli silah tutmamış insanları hele ki. Kalanlar kesin ölecekti, Allah korusun biz de öyle bir durum olsa burada ki Türklerin çoğu da başka ülkeye sığınır. Emin olun. Can bu.. üstelik evlat varsa...

Şahsen bende başlarda kesinlikle ülke olarak cok iyi karar verdigimizi düsündüm. Sonucta bu bizim de basimiza gelebilir diye düşündüm. Suriyelilere asla ırkçıliķ yapmadim. Istemeyenlere karşi Suriyelileri savundum.

Ama.!

Hastaneye gidiyorum önüm arkam sagım solum heryer Suriyeli.. Wcye giriyorum 10 Suriyeli wcden cıkan sifonu bile cekmemiş...!!! Neyse diyorum.. Sıradayım sıra bana geliyor bir suriyeli atlayip sırama giriyor neyse diyorum çünku ırkçı degilim zaten arapça bilmiyorum lafta anlatamam.
Gördugum hemen hemen tum suriyeliler hamile kocası suriyede olup hamile olan kadinlar var nerden geliyo bu çocuklar bilmiyorum. Hadi bunlari ülkeye aldiniz bu kadar çok ürememeleri icin bakacaklari kadar cocuk icin devlet olarak dogum kontrol yöntemleri uygulanmalıydı.

Şimdi yanlis düsündugumu soyleyenler olacaktir elbet ama Suriyeli bir kadinin 3 cocugu varsa 3 cocugunu da dilenmeye yolluyorsa ve hamileyse ben bu duruma kizarim.!

Biz her anlamda yetebilecekmiyiz derken onlar sokaklara atiyorlar cocuklarini.

Kuzenimin ve bircok arkadasimin çocugu rota virusu geçirdi. Doktor Suriyelilerden geldigini söylemiş...

Şu bayram işini hiç anlamış degilim zaten o konuya girmiyorum. Suriyede işler iyi ki akrabalarını ziyarete gidip kalabiliyorlar o zaman ülkellerinde kalsınlar.

Daha yaşadıgım bir cok tecrubeden anladigim kadariyla çok iyimser düşünmüşüm.

Suriyelileri istemiyorum demek yerine ülkemde 2.sınıf insan muamelesi görmek istemiyorum demek daha mantıklı geliyor.

Umarim devletimiz bunna bir çözüm bulur..!

Suriyeli göçmenler bizim vatandaşlara kıyasla insan kalıyor

Cinsel suçların da kadın cinayetlerinin de %100ünü yapan bizim elemanlar olunca onlar da varsın bir köşede yuvarlansınlar diyorum

Savaştan kaçmış gariban insanlar bu kadar nefret etmeye gerek yok bence

Onlar olmasa da bizim ülkenin dış borcu yine gırtlakta olacaktı, yine işsizlik olacaktı eee bir üretim yok çünkü varsa yoksa ithalat-tüketim. Üreten çiftçinin de beli doğrulmuyor ki. Daha büyük bir problem yolsuzluk ve adam kayırma hakkı olan değil torpili olan işe giriyor. Suriyeliler toplanıp gitse bile bu kafayla bu ekonomi düzelmez kısacası.

Şu toplumda bunca ters giden şey varken azınlık bir gruba yüklenmenin manası yok bence

Turkiyede misin cherry ?

Kasmiyorum tamamen hatalisiniz ne yapacaktik?acliktan ölsünler mi?15 temmuz atlatmis insanlar toplulugu bu sozleri begeniyormu?ben onlara yapilan yardimlar hurmetine atlattigimizi dusundum hep ,bizim atalarimiz yardimlariyla unludur cesaretleriyle merhametleriyle dolayisiyla baska cikar yolu yok,sokakta ayy kalabaliklar az paraya calisiyorlar diye burun kiviran insanlardan hic haz etmiyorum bu ne saygisizlik,herkes rizkini yer bunu utmayin,milli bir felaket olunca anlamaktansa empatiyi tercih ederim,ha iclerinde iyisi vardir kotusu vardir,bizdeki tecavuzculer gibi

Ablam ramazanda iftara yakin bir cift gormus sokakta ev yemegi istemisler biz cesit cesit yemek yerken insanlar corbaya muhtac bunlari unutmayin.

Zarif ve merhametli insanlara hayranim fakat kaba ve acimasizlardan da ayni derecede uzagim.

Actigin konunda sonuna kadar haklisin ama uslubun haksiz duruma dusurmus ve sanirim ciddi kinlenmissin...Savastan kacan bir millete yardimda bulunulmali ama bu isin abartisi ,ilk tercih cocuk kadin ve yasliyla sinirli kalmaliydi,ama kadin cocuktan cok adamlar var,bunlarin savasi bitmedi mi?ya tatil yapip donenlere ne demeli?tatil yapicak kadar ulkelerinin durumu duzeldiyse pek ala yasamaya gidebilirler...onceden acirdim hatta bu sekilde dusunenelere tepki gosterirdim ama simdi goruyorum somurme konusunda cok iyi bir millet,hic acimaya gerek yokmus...

Sizde sevisin efendim...

Adamların sevişmelerini değil, yavrulamalarını taktık. Bilinçsiz bir şekilde göç yaşanıyor ve durmadan ürüyorlar. Gider de gelirden kat kat fazla. Sizin de bu boşvermişliğiniz irrite edici. Neyse... Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yermiş. Daha yanmamış sizinki.

Bakınız ben siz suçlusunuz demedim ki açık yüreklilikle söylüyorum ben çıkmadım bizimkilerin çıkmasına da izin vermedim.

Onlar için ölen bizim askerlerimiz ne olacak peki? Onlar ana kuzusu değil mi? Onlar bomba seslerini falan duymuyor mu? Kahraman Türk askeri ama değil mi? Suriyeli nargile time, Mehmetçik güneş altında dağda, bayırda. Yanlış yere duyar kasıyorsunuz. Umarım geç olmadan anlaşılır
Valla siz asıl yanlış kişiye ‘duyar kastınız’.
Ben babası ömrünü dağlarda, görevlerde, mehmetçik dediğiniz ordunun başında komutan olarak geçirdiği için, ilk beraber ailece akşam yemeğini 20 yaşında yemiş, Türk askeri kızıyım.
Bilmem anlatabildim mi?
Emin olun sizden çok ama çok daha fazla şey yaptık, çol fedakarlık ettik bu ülke için.
Ayrıca oraya giren askerlerden birkaçı da çevremizdendir, hepsi isteyerek gitmiştir.
Çünkü sizlerdeki bilinç bizde olsaydı’ oh ne ala benim babam dağda gezerken bütün ülke geziyor, çıkın teröristlerle siz savaşın’ olurdu.
Ama savaş halka sıçramış ve masumlar avlanıyorsa bunun adı savaş değil, katliam hatta cehennemdir.

yav simdi bisi dicem olmicak arkadas bunlar savastan ölümden felaketten kacıp bize sığındilar mi? evet tamam olmasi gerekende buydu burasi da dogru
yav bir tek bana mi anormal geliyor istanbulun neredeyse tum plajlarina gittim bunlardan yer bulamadim 2 sene hic deniz yuzu gormedim bu bayram didime gittim de ayagimi suya soktum.
belgrad ormanina gidiyorum mangal yakcak yer bulamiyoruz.
cocugumu parka gotureyim diyorum bi bakiyorum kumalar salincak basinda siraya girmis degil cocuklar kendileri keyf yapiyor geri donuyoruz.
avm ye gidiyorum asansor sirasindayim birden heryer karanlik oluo bi bakiyorum carsafli hatunlar ustumuzden gecio kimseye yer yok
ne edep ne gorgu ne insanlik yok ki bunlarin cogunda bunlar hem tatil yapiyor hemde her b*ktan faydalaniyor bnm ulkemde.
kendimi yatiya gitmis misafir gibi rahatsiz hissediyorum artik.
simdi devlet buyukleri bunlarin icinde yasamadigi icinden olup bitenlere bizler kadar sahitler mi bilemiyorum ama yeter yani gina geldi

valla kimse kusura bakmasin bizim askerimiz onlar ulkesi icin savasip sehit dusecek bunlarin erkekleri de parmak arasi terligi giyip plajlarda guneslenecek WHERE İS THE ADALET?

Zaten ÖSO var, Suriyelilerin ordusu. Onlar da savaştı. Her önüne geleni nasıl alsınlar, eli silah tutmamış insanları hele ki. Kalanlar kesin ölecekti, Allah korusun biz de öyle bir durum olsa burada ki Türklerin çoğu da başka ülkeye sığınır. Emin olun. Can bu.. üstelik evlat varsa...
Suriyeliler icin biz vardik.
Ama bizim icin bir Turkiye yok.
Yarin birgun bizim basimiza ayni sey gelse hic bir ulke bizim kadar merhametli davranip acmaz kapilarini bize.
Zaten biz millet olarak baska bir ulkenin buyrugu altinda asla yasamayi kabul edemeyen aziz Türk milletiyiz.
Biz kacmaz son damla kanimiza kadar savasiriz.
Suriyelileri hakir gormuyorum, her milletin kendine gore bir karakteri var. Ben de kucak acilmasjndan yanayim amma velakin artik iyi veya kotu bir güvenli bolge olusturuldu yavas yavas kendi duzenlerjne geri donmeliler diye dusunuyorum.
Fakat kopek kovar gibi (ki bir insan kopege de oyle davranmamali ) davranan insanlarimiza da anlam veremiyorum. Devletleri belirleyen sinirlar, insanligimiza bari sinir cizmeyin...

Ülkenin yaptığı yanlışların faturasını bütün Suriyelilere kesemeyiz. Baştan beri bir düzenin oluşturulması lazımdı. İpleri elden vermemek gerekirdi. Göze batan sizin anlattığınız Suriyeliler, eminim ki Türkiyeye uyum sağlayıp yaşama ‘hakkına’ sahip olan Suriyeliler de vardir. Tümünün sizi anlattığınız gruba dahil olmadığını sanıyorum. Malesef savaş nedeniyle (bahanesiyle) kaçmasına gerek olmayan Suriyeliler de bu durumdan faydalanarak Türkiyede barınıyor.

Bu arada oyun parkinda bazi cocuklar hircin olup vuruyor, tuhaf davraniyor ben de ayirt edemiyorum.Gidip yanina, yapma cocugum şiddet kötü birseydir diyorum bana verdigi cevap helevelekulliyallah birseyler.
Anlasamiyoruz

Ben 7 yıldır suriye sınırına yakın bir şehirdeyim. Burda her 3 kişiden biri Suriyeli biri Türk biri de asimile olmak üzere olan Türk. Yani bunlar çoğaldıkça özümüzü kaybettiğimizi o kadar net görebiliyorum ki. Üstelik bir çoğu da öyle savaştan kaçıp gelmiş gibi görünmüyor inanın. Öyle bir adapte olmuşlar ki gerçek anlamda ötekileşen bizler oluyoruz.

Hümanizm kasmaya devam ededurun siz. Arapça bir müzik eşliğinde, sigara tüttüre tüttüre sokaklardan geçedursun onlar da. Hatta on çocukla birlikte. Sesleri yankılansın evin içinde. O leş kahkaları, ülkenin anahtarı yakında bizim durmadan yavruluyoruz zaten, dercesine atılan kahkaları, benim odamdaki tüm neşe ve huzuru söküp atsın. (Buradaki ‘ben’ bencillik olarak algılanmamalı. Ben ve benim gibi hissedenler için tek ağızdan konuştum denebilir) Ama siz ne olacak yeaa onlar müslüman, onlar da insan ne yapsınlar kiiiğ demeye devam edin.

Hani senin, benim, ötekinin, berikinin vergileriyle bayram ziyaretine gidiyorlar da gerisin geri, sanki bu yurt için bir halt yapmışlar gibi, dönüyorlar ya. Ama oradaki akrabalarına bir şey olmuyor hani, duruyorlar ya durdukları yerde... Bunu bile bile suriyeli kardeşlerimiz diyorsunuz ya...

Ülkenin başına zaten kendi insanı tebelleş olmuş. Üzerine bir de bunlar... Zaten çok parlak bir ülke değildik her anlamda iyice söndük. Nasıl vicdanınız el veriyor? Bu ülke kolay kazanılmadı ama üzerinde bedava yaşayan 4 milyon suriyeli var. Söyleyinsenize nasıl vicdanınız el veriyor? Benim vatandaşımın yavrusu açlıktan ölüyor, suriyeli sigara tüttürüyor, maaş bağlanıyor, dahası ülke selameti için söz hakkı veriliyor. Elimden hiçbir şey gelmiyor, delireyazıyorum.

Bakın size bir şey anlatayım; teyzemlerin binada 3+1 evde yaklaşık 20 kişi yaşayan inşaatla uğraşan bir topluluk var. Bu bahsettiğim insanlar Türk. Çocuk sevdiği kızla evlenebilmek için Hakkari’den Ankara’ya gelmiş. Para biriktirip, düğün yapacakmış. Kıza bir yıl sonra geleceğim demiş ama bir buçuk yıldır buradaymış. Kız gel haydi diyormuş, çocuk evlenince rahat edelim diye daha fazla para biriktirmeye uğraşıyormuş falan. Suriyeliler geldikten sonra iş bulamaz olmuşlar çünkü suriyeli 50 liralık işi 30-40 liraya yapıyor ve işveren de onu tercih ediyor, ne yazık ki... Kasaptan kemik alıp kaynatıyorlar ekmek atıp içine yiyorlarmış o derece durumlar kötü. İş bulamayınca biriktirdiği para da suyunu çekmiş, hazıra dağ dayanmaz bilirsiniz. Kızı da başka biriyle evlendireceklerini duyunca, tam olarak yaşını bilmiyorum ama 25’i geçmez, gencecik bir insan canına kıyıyor. Olayın bir de bu yüzü var ama bakmayı bilene tabii. Neyse çok uzattım. Sağlıcakla.
Cok dogru biz birkac kere calistirdik insaatta bunlari az para alıyorlar dogru ama Turk kadar is yapmiyorlar ben bunu yapamam bu cok agir is aksam 5te cikmak istiyorlar memur gibi

Valla siz asıl yanlış kişiye ‘duyar kastınız’.
Ben babası ömrünü dağlarda, görevlerde, mehmetçik dediğiniz ordunun başında komutan olarak geçirdiği için, ilk beraber ailece akşam yemeğini 20 yaşında yemiş, Türk askeri kızıyım.
Bilmem anlatabildim mi?
Emin olun sizden çok ama çok daha fazla şey yaptık, çol fedakarlık ettik bu ülke için.
Ayrıca oraya giren askerlerden birkaçı da çevremizdendir, hepsi isteyerek gitmiştir.
Çünkü bizlerdeki bilinç sizlerde olsaydı’ oh ne ala benim babam dağda gezerken bütün ülke geziyor, çıkın teröristlerle siz savaşın’ olurdu.
Ama savaş halka sıçramış ve masumlar avlanıyorsa bunun adı savaş değil, katliam hatta cehennemdir.
Sizinle çiş yarıştıramayacağım. Benim kardeşim de daha on ikisinde askeri liseye gitti. Küçük kardeşim doğduğunda yanımızda değildi, pikniğe gidince o arayacak diye aklımız çıkardı bir saat içinde gelir giderdik. Ne yani bunları mı anlatalım? Boş beleş şeyler.

Adamların sevişmelerini değil, yavrulamalarını taktık. Bilinçsiz bir şekilde göç yaşanıyor ve durmadan ürüyorlar. Gider de gelirden kat kat fazla. Sizin de bu boşvermişliğiniz irrite edici. Neyse... Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yermiş. Daha yanmamış sizinki.
Canın sıkılmış gelmiş burda konu acmissin..

Vallahi gına geldi senin gibilerden..
Allah bizi o hale dusurmesin.
Emin ol onlarda bu kadar bencil ve ırkçı insanın içinde yaşamaya bayilmiyolardir..

Sırf musluman diye bu takikliginiz, Arapça konuşuyorlar diye, neyse daha çok şey yazardim da yasak işte .

Sık sık geliyorum panpa ailemi çok özler oldum. Nisanda geldim, Mayısta geldim Haziranda annem ziyarete geldi.

Anladim ..
Buralar cok degisti biliyor musun ?
Kisa ziyaretlerinde farketmemis olabilirsin ..
Ama italya sokaklarinda italyan erkegi bulmaya calismak kadar eglenceli degil maalesef ..
7000 tanesi bayram icin gitmis geri gelmis mesela .
Demek ki gidip gelebiliyorlar degil mi senin aileni ziyarete geldigin gibi .
Stabil yani durumlar .
Plajlara ,parklara ,avm lere ugra mesela geldiginde .
Eskiden gormedigin 7 farki bul bence .
Bi de kiralara falan bak .
Kim ac kim tok ben anlamadim .
Savasmayin sevisin dusturunu epey benimsemis bu irkin sesi uzaktan iyi geliyor olabilir .
Humanizmi benimsemis yanaklarindan operim ;)

Sizde sevisin efendim...

Sevişiyorum ama korunuyorum da. 2 evladım var maddi durumumuz da iyi ama boyle bi dunyaya 3. bi çocuk getirmek istemem olana hakkıyla bakabilmek için.Ha o bebek suriyede bombalanmış, ha Türkiyeye gelmiş dilenci olmuş ne farkı var? Siz sığıntı yaşadığınız bi ülkede böyle kaç çocuk yapardınız?

Canın sıkılmış gelmiş burda konu acmissin..

Vallahi gına geldi senin gibilerden..
Allah bizi o hale dusurmesin.
Emin ol onlarda bu kadar bencil ve ırkçı insanın içinde yaşamaya bayilmiyolardir..

Sırf musluman diye bu takikliginiz, Arapça konuşuyorlar diye, neyse daha çok şey yazardim da yasak işte .
Yok kardeşim ben de müslümanım. Elhamdulillah. Ben sömürülmeye karşıyım. Valla bayılmıyorlarsa kapı orada zorla da tutmuyoruz ki. Yani ben gibiler zaten istemiyor da sizler de kalın diye ayaklarına sarılmazsınız herhalde?

Back
X