Suriyeliseverler

Sevişiyorum ama korunuyorum da. 2 evladım var maddi durumumuz da iyi ama boyle bi dunyaya 3. bi çocuk getirmek istemem olana hakkıyla bakabilmek için.Ha o bebek suriyede bombalanmış, ha Türkiyeye gelmiş dilenci olmuş ne farkı var? Siz sığıntı yaşadığınız bi ülkede böyle kaç çocuk yapardınız?

Ben suriyelilerin çocuk yapmasında duygusal bir taraf göremiyorum. 2 sebepleri var. Birincisi; eski zamanlarda savaş olan ülkelerde ırkımızın sonu gelmesin düşüncesiyle sürekli çocuk yaparlarmış, bunlardaki mantık bu. İkincisi de; birçok ülkede olduğu gibi biz de türkler kürtler ermeniler lazlar vs. azınlıklardan oluşan bir ülkeyiz. Onlar da bu azınlıklar gibi ülkeye temelli yerleşmek için sürekli nüfuslarını arttırma peşindeler.

Hangi ülkelerden bahsediyorsunuz acaba? Avrupaya hiç gittinizde mi bu bilginin doğru olduğunu sanıyorsunuz.

Bende çok merak ettim. Bir biz kabul etmişiz gibi yazmış o üye ilginç :) Bizden daha az olsa da İngiltere, Fransa, Belçika ve Almanya da mültecileri ülkesine kabul etti. Bi haber yaşıyor bazıları..

Amannn nede önemliymiş agliyasim geldi hatta dir agliyacam.
Siz suriyelilere duyar kasın pis ruhlular :D 12 yaşında ülkeye adanmış bir ruh olarak asker olacak bir Türk’e duygulanacak değilsiniz sonuçta. Ne arapsever bir milletmişiz ya:D

Ulan senin ailendeki veletler o yaşta daha yeni yeni bir şeylerin farkına varmaya başlıyor. Ağlayacağım diye burada dalga geçiyorsun:D Hoş onu da yazamamışsın da

Yav kardeşim neyin kafası bu?

Ben Türkler uludur, yücedir mi yazmışım? Zaten bu ülke halkı ülkenin başına tebelleş daha ne alıyorsun sağı solu. Kendi insanını eğit dedim. Sanki Türk halkı üstün ırk. Mükemmeliz harikayız dedim. Daha biz kendi insanımızla uğraşamıyoruz bir de onlar var. Asıl enteresan sizsiniz. Ayırt etme algınız kayıp...

Bir dramı bir millete bağlayıp nefret kusmuşsunuz. Yazdıklarınızdan gördüğüm bu.
Daha da enteresanı, önceden nargile içen, gezen tozan suriyeliden rahatsızlık duyulurdu, iş nasıl bir noktaya geldiyse, inşaatta 30 liraya amelelik yapan, o paraya canı çıkan adam bile çalıştığı için suçlu olmuş...
Çalsın madem. Sizin hayallerinize daha çok uyar. Suriyeli hırsız diye daha bir ellerinizi ovuşturarak beklersiniz hevesle, haklı bir gerekçeniz yokken bile durum buysa...

Siz suriyelilere duyar kasın pis ruhlular :KK70: 12 yaşında ülkeye adanmış bir ruh olarak asker olacak bir Türk’e duygulanacak değilsiniz sonuçta. Ne arapsever bir milletmişiz ya:KK70:

Ulan senin ailendeki veletler o yaşta daha yeni yeni bir şeylerin farkına varmaya başlıyor. Ağlayacağım diye burada dalga geçiyorsun:KK70: Hoş onu da yazamamışsın da
ulan mı?

Bende çok merak ettim. Bir biz kabul etmişiz gibi yazmış o üye ilginç :) Bizden daha az olsa da İngiltere, Fransa, Belçika ve Almanya da mültecileri ülkesine kabul etti. Bi haber yaşıyor bazıları..
Alıyorlar evet ama kaliteli ulkesine yarari olacak insanlari

Ben suriyelilerin çocuk yapmasında duygusal bir taraf göremiyorum. 2 sebepleri var. Birincisi; eski zamanlarda savaş olan ülkelerde ırkımızın sonu gelmesin düşüncesiyle sürekli çocuk yaparlarmış, bunlardaki mantık bu. İkincisi de; birçok ülkede olduğu gibi biz de türkler kürtler ermeniler lazlar vs. azınlıklardan oluşan bir ülkeyiz. Onlar da bu azınlıklar gibi ülkeye temelli yerleşmek için sürekli nüfuslarını arttırma peşindeler.

Allah aşkına soyum devam edecek diye benim çocuklarım ortada rezil rüsva olacaksa yemişim öyle soyu ben.
Ya çocuklar dışarda dileniyor tecavüze uğrayıp öldürülüyorlar bile öyle devam edecek soy yerin dibine batsın

Kendim avrupada yaşamasam hadi neyse diyeceğim. Etrafımız Suriyeli ile doldu.. her yerdeler, ama burda belirli bir düzen var. Devletin belirli beklentileri var ve buna uymak zorundalar/ çaba göstermeleri bekleniyor en azından.

Siz suriyelilere duyar kasın pis ruhlular :KK70: 12 yaşında ülkeye adanmış bir ruh olarak asker olacak bir Türk’e duygulanacak değilsiniz sonuçta. Ne arapsever bir milletmişiz ya:KK70:

Ulan senin ailendeki veletler o yaşta daha yeni yeni bir şeylerin farkına varmaya başlıyor. Ağlayacağım diye burada dalga geçiyorsun:KK70: Hoş onu da yazamamışsın da

Ben sizi anladim. Kismen de katiliyorum. Baslarda ben de uzuluyordum ama artik hakikaten abarttilar. Arkadasim ve esiyle yuruyuse cikmistik. Adamin ayagina kapandi bir kadin. Beni 2. Olarak al evinin isini gorurum sana cocuk veririm bilmem ne.. dilenen cocuklar. Durmadan ureyen kadinlar adamlar. Hadi kadin ve cocugu aldik yaziktir gucsuzdur adamlari niye aliyoruz? Gidip savassin yani. Insan hayret ediyor. Iyice yerlestiler gercekten.

Mune Mune deyip senide kibliyorum öncelikle..haddini bilip konusursan iyi olur..sen arkadasin asker babasini tiye alirsan böyle bende seninle dalgami gecerim..ayrica sen beni ve ailemi bilmeden nede rahat yorum yapiyorsun..ben de bir polis eşiyim vatana millete senden çok cokkkk faydamız var emin ol..polemik için açılmış bir konu başlıktan bile belli..normalde iki kelimeyi bir araya getiremessinde burda ahkam kesiyorsun..neyseee mune ablacigima sozum var polemiklere girmeyecem..iyi geceler..

Böyle konularla karşılaştıkça iyi ki Türkiye'de yaşamıyorum diyorum... Edebiyle, insan gibi yaşayana saygım var. Amaa, ülkenin hayvanına, insanına, malına zarar veren dışarlıklıların ülkelerine gönderilmesini istiyorum. Avrupa seçip seçip en vasıflıları almış. Bize de iti kopuğu kaldı. Tabii ki hepsi böyle değil. Ama böyle olanları geldikleri yere gödermek lazım. Bazı Suriyelilerin vukuatlarını haberlerden görüyoruz. Bunlar defedilsin gitsin.

Yıllardır Burgaristan, Bosna vs göçmenleriyle yaşıyoruz ülkede. O insanlardan hiç duyduk mu böyle rezaletler? Hiç kimse çıkıp bunlara laf etmiyor, çünkü doğru düzgün yaşıyorlar. Edebiyle yaşayan yaşıyor yani. Irkçılık, merhametsizlik olsa, bunlara da nefret söylemi olur. O yüzden Suriyelilerden şikayet edip göndermek isteyenlere direkt ırkçı yaftası yapıştıramıyorum.

Allah aşkına soyum devam edecek diye benim çocuklarım ortada rezil rüsva olacaksa yemişim öyle soyu ben.
Ya çocuklar dışarda dileniyor tecavüze uğrayıp öldürülüyorlar bile öyle devam edecek soy yerin dibine batsın

İşte biz çocuklarımızı düşünerek hareket ediyoruz. Onlarda öyle bir duygu görmedim ben. Tamam tabiki iyileri de vardır da çok fazla suriyelinin olduğu bir şehirde görmedim.

bir bayanın kullanması hoş bir durum değil bence hemcinsine karsi
12 yaşında asker olmaya karar vermiş bir çocuğun ailesinden uzakta oluşunu ti’ye alarak ağlayacam gibi bir şey yazmış. Suriyeliye duyar kasarken ülke insanını neden hiçe sayıyor. Ahh böyleler işte.

Bu nasıl bir nefretir sizi duyan türkiyeye gelen suriyelerin parasını siz ödüyorsunuz sanıcak yok para veriliyormuş onun icinmi cöpten ekmek toplayıp yollarda yatıyorlar kimse kimsenin rızkını yiyemez calışıyolar işimizi alıyorlar demisiniz ne güzel calışıyorlar calışmasalar bu sefer yan gelip yatı olucak kimse vatanı bırakıp gelmek istemez ama mecburlar bukadar bencil olmayın yarın birgün bizim başımıza gelmice ne malum bizede böyle davranalarını istermiyiz hayır her insanın iyizi kötüsü var beş parmağın beşi bir degil uyandırmaya calışıyormusunuz yorumunuzu okudum bu millet sizin gibi düşünemiyormu akıları yokmuda uyandırmaya calışıyorsunuz bide dalgaya alıp hakaret ediyorsunuz insanlık sizde yükseliş yapmamış bence bu konu üzerinden geliştirin kendinizi cünki milleti uyandırmaktan cok ve kin sacmaktan sizin buna daha cok ihtiyacınız var

12 yaşında asker olmaya karar vermiş bir çocuğun ailesinden uzakta oluşunu ti’ye alarak ağlayacam gibi bir şey yazmış. Suriyeliye duyar kasarken ülke insanını neden hiçe sayıyor. Ahh böyleler işte.
ben tartışmanıza bir şey demiyorum sadece şaşırdım, hararetlendi konusmalar

Şu polis ve asker eşleri akrabaları falan elleri silah tutuyor diye niye kendilerini ülkeye faydası olan tek grup olarak görüyor acaba.. Bir mühendisin bir doktorun bir öğretmenin de faydası var bu ülkeye, hem de çok fazla.

Back
X