Suriyeliseverler

Vallahi işiniz gücünüz yok, adamların sevişmelerini takmissiniz.
Sizde sevisin efendim...
İyice bunalttiniz daraltiniz...

Eeeyyy konu sahibi aç gözünü de vicdaninida gor.
Yeter yaa yeter.. artık mide bulandiriyosunuz..
Kac tanesinin dogumuna girdim bilmiyorum ama cocuklari umurlarinda mi saniyorsunuz cocuklarinin isimlerini bile sayamiyor kadin neden doguruyorsun diyorum koca beni bosar baska kadin baska kadin diyor hey gidi heyyy

Suriyeliler icin biz vardik.
Ama bizim icin bir Turkiye yok.
Yarin birgun bizim basimiza ayni sey gelse hic bir ulke bizim kadar merhametli davranip acmaz kapilarini bize.
Zaten biz millet olarak baska bir ulkenin buyrugu altinda asla yasamayi kabul edemeyen aziz Türk milletiyiz.
Biz kacmaz son damla kanimiza kadar savasiriz.
Suriyelileri hakir gormuyorum, her milletin kendine gore bir karakteri var. Ben de kucak acilmasjndan yanayim amma velakin artik iyi veya kotu bir güvenli bolge olusturuldu yavas yavas kendi duzenlerjne geri donmeliler diye dusunuyorum.
Fakat kopek kovar gibi (ki bir insan kopege de oyle davranmamali ) davranan insanlarimiza da anlam veremiyorum. Devletleri belirleyen sinirlar, insanligimiza bari sinir cizmeyin...

Demissiniz ya biz kacmaz kanimizin son damlasina kadar savasiriz diye. Ona gozum takildi. Gecenlerde bir grup delikanli oley be bedelli cikti diye gobek atiyordu biliyor musunuz? O kadar uzuldum ki o an ulkem adina. Ben de hep derdim ne guzel ulkem insani guclu asla ulkesini bayragini vatanini terketmez diye ama artik ayni seyi dusunemiyorum malesef :(

Çok enteresansınız valla :)
Ülkenin göç politikalarını oluşturanlar Türk,
Ekonomisini bu hale getirenler Türk;
Ucuz ve sigortasız işçi çalıştıran Türk,
Suriyelilere evi pahalıya vereceğim diye kiracı çıkartan Türk,
3 kuruşun peşine düşüp her yere Arapça tabela asan Türk,
Bahsettiğiniz gence kızını vermeyen Türk,
Daha zengin diye kızı ‘alma’ hakkını kendinde gören Türk,
Dün, bugün, yarın çocuk istismarcıları kaynıyor ortalık, en azından faili bulunanlar Türk,
Ama her şey mükemmel her şey yolunda, bizim ırkımıza zeval gelmesin, Suriyelileri hedef gösterip nefret kusalım.
O çocuğun katili 30-40 liraya inşaatta amelelik yapmak zorunda kalan Suriyeli degil,

Sigortasız işçi çalıştıran, 10 lira ucuzunu bulunca insanı mal yerine koyan patron, o kızın babası, ve parası yolsa sevemeyecegini dayatan düzendir.
Hedef şaşırtmayın. suçlu ararken nefretinizin hali hazırda üzerinde olduğu Yere yönelmek daha kolay sanırım.

Suriyeliler icin biz vardik.
Ama bizim icin bir Turkiye yok.
Yarin birgun bizim basimiza ayni sey gelse hic bir ulke bizim kadar merhametli davranip acmaz kapilarini bize.
Zaten biz millet olarak baska bir ulkenin buyrugu altinda asla yasamayi kabul edemeyen aziz Türk milletiyiz.
Biz kacmaz son damla kanimiza kadar savasiriz.
Suriyelileri hakir gormuyorum, her milletin kendine gore bir karakteri var. Ben de kucak acilmasjndan yanayim amma velakin artik iyi veya kotu bir güvenli bolge olusturuldu yavas yavas kendi duzenlerjne geri donmeliler diye dusunuyorum.
Fakat kopek kovar gibi (ki bir insan kopege de oyle davranmamali ) davranan insanlarimiza da anlam veremiyorum. Devletleri belirleyen sinirlar, insanligimiza bari sinir cizmeyin...

Dediğim gibi Suriyeli kiracımız var. Ablanın eşi Afrine döndü. Orada bir iş bulup ev bulmaya çalışıyor. Halledince çocuklarını ve eşini de yanına alacak. İnanın ablayı ve çocukları görseniz o kadar mutlular ki gidecekler diye. Küçük olana sordum bir ara. “Suriye mi daha güzel Türkiye mi” diye. “Benim memleketim” dedi :) Düşüncelerinize de katılıyorum kesinlikle. İnşallah hepimiz için en hayırlısı olur her zaman

Demissiniz ya biz kacmaz kanimizin son damlasina kadar savasiriz diye. Ona gozum takildi. Gecenlerde bir grup delikanli oley be bedelli cikti diye gobek atiyordu biliyor musunuz? O kadar uzuldum ki o an ulkem adina. Ben de hep derdim ne guzel ulkem insani guclu asla ulkesini bayragini vatanini terketmez diye ama artik ayni seyi dusunemiyorum malesef :KK43:
Allah gostermesin o gunleri ama oyle bir durum yasamis olsak emin olun kadin erkek demez canakkale ruhuyla kosariz.
Bunun en buyuk kanitini 15 Temmuzda gorduk ki daha ne oldugunu tam olarak anlayamamiatik bile sokaklara dokuldugumuzde

Hangi bir insan ister dil bilmedigi yer bilmedigi is bilmedigi memelekete gitmek nasıl bir zihniyet szinkisi yazık o kucuk masum ölen yaralanan eli ayagı kopan anasız kalan cocukları gormedinzmi tbikide sıgınacak bir yer arayacaklar bzler müslümanız tbiki yardım eli uzatmalıyız suda bogulan o minik yavrular hala gözümün önünden gitmiyor nasıl vicdansızsnz anlamıyorm bizler o durumda olsak yavrularmz icin ne yapardk braz empati ya onlar insan tbiki gezeck tozack sigarada icecek baska memleketteym diye gunluk hayatna bakmıcakmı pus pus oturacakmı o is icin onları kullananlar serefszse onların sucu ne yapmayın ya isinizmi yok allah razı olsun cumhr baskanmzdan adam gbi adam yardım elini cevirmedi..

Bir yerde diyorsun ya leş kokan kahkahalari..bir insanin mutluluğunu bile böyle tabir etmen takdire şayan..ayricaaaa suriyeliler geldi kiralar uçtu yok efendim is veren kalmadi diye suriyeliye laf atmak yerine işgüzar yurdum insanimiza neden bakmiyorsun..suriyeli geldi kira yukseldide kim yuksetti türk ev sahipleri yukseltti fırsattan istifade ettiler..burda kirayi arttiran mi suçlu yoksa evi duzeni olmadigi halde o yuksek meblayi bile verip oturan suriyeli mi..is verende aynwn boyle kardesim o zaman calistirmayacak..suriyeli napsin buradakiler isten olmasin diye evde cocigunu acliktan oldursun mu..peki sen sigortasiz ve ederinden az calisan suriyelinin hakkini savunmayi dusundun mu hic.. bir insan olarak.

Allah gostermesin o gunleri ama oyle bir durum yasamis olsak emin olun kadin erkek demez canakkale ruhuyla kosariz.
Bunun en buyuk kanitini 15 Temmuzda gorduk ki daha ne oldugunu tam olarak anlayamamiatik bile sokaklara dokuldugumuzde

Canakkale de gorduk ama su an ne bir M.kemal pasa var ordu basinda ne de atalarimiz kadar cesur adamlar. Inanin sizin gibi dusunuyordum sevinclerini gorene kadar. Ne diyim bilemedim. Sadece uzuldum ve umitlerim kirildi tek tek :(

Valla siz asıl yanlış kişiye ‘duyar kastınız’.
Ben babası ömrünü dağlarda, görevlerde, mehmetçik dediğiniz ordunun başında komutan olarak geçirdiği için, ilk beraber ailece akşam yemeğini 20 yaşında yemiş, Türk askeri kızıyım.
Bilmem anlatabildim mi?
Emin olun sizden çok ama çok daha fazla şey yaptık, çol fedakarlık ettik bu ülke için.
Ayrıca oraya giren askerlerden birkaçı da çevremizdendir, hepsi isteyerek gitmiştir.
Çünkü sizlerdeki bilinç bizde olsaydı’ oh ne ala benim babam dağda gezerken bütün ülke geziyor, çıkın teröristlerle siz savaşın’ olurdu.
Ama savaş halka sıçramış ve masumlar avlanıyorsa bunun adı savaş değil, katliam hatta cehennemdir.

Şu mesaj bence her şeyi fazlasıyla net özetliyor. Evet bizim askerimiz dağlardayken biz burda ne halt geziyoruz o zaman?
Ve hatta konu sahibi ülke elden gider iken evinde saklandığını söyleyen kendinsin. Şimdi burda bu yiğitlik nedir erkekler savaşa gitselerdi bilmemneydi.
Savaş olsa ülkeyi ilk bırakıp gideceklerdensin işte. Yazmasam içimde kalacak en yumuşak haliyle yazdım artık gerçekten çok sinirlendim. Kendin darbe günü evinden çıkmaya korkup da kimseye git ülkende savaş deme yüzün yok olmamalı da.!

Bu arada oyun parkinda bazi cocuklar hircin olup vuruyor, tuhaf davraniyor ben de ayirt edemiyorum.Gidip yanina, yapma cocugum şiddet kötü birseydir diyorum bana verdigi cevap helevelekulliyallah birseyler.
Anlasamiyoruz

Bi defasında parka gittik iki salıncak var ikisinde de suriyeli çocuk... ana baba yok yanlarında yaşları da küçük. Adamın biri geldi, salıncak dolu diye ağlamış çocuğu, görseniz ayyaş tipli bi herif. Çocukların ikisine de karşılarına geçip sövdü saydı. Ama olayı anlamamak için dil anlamaya bile gerek yok ben bile korktum adamdan ama çocuklar kılını bile kıpırdatmadı sallanmaya devam ettiler. Orda dayak da yiyebilielerdi vallahi Allah var gerçekten çocuklara bşy olmasın diye adam parktan ayrılana kadar bekledim. Ben sadece o çocukların yanan geleceğine uzuluyorum yapmasınlar işte daha çocuk falan

Sizinle çiş yarıştıramayacağım. Benim kardeşim de daha on ikisinde askeri liseye gitti. Küçük kardeşim doğduğunda yanımızda değildi, pikniğe gidince o arayacak diye aklımız çıkardı bir saat içinde gelir giderdik. Ne yani bunları mı anlatalım? Boş beleş şeyler.
Valla çok istiyorsanız aynı hassasiyeti siz gösterin, buyrun sizi bir Silopi ye a alalım, Beytüşşebbap a alalım, evinizde oturmayın.
Halk olarak hainlerle savaşın.

Canakkale de gorduk ama su an ne bir M.kemal pasa var ordu basinda ne de atalarimiz kadar cesur adamlar. Inanin sizin gibi dusunuyordum sevinclerini gorene kadar. Ne diyim bilemedim. Sadece uzuldum ve umitlerim kirildi tek tek :KK43:
Umudunuzu kaybetmeyin. Ben cok umutluyum benim oglum buyuyunce asker olacakmis oyle söylüyor :anne:

Devletin politikası doğrudur yanlıştır bunu tartışmayacağım.
Ülkemize zarar veriyorlar evet o da kabul.
Ama sanki tüm suriyeliler böyleymiş gibi de konuşamazsınız.
Gayet düzgün, insani, aydın, zeki Suriyeliler de var.
Siz şu an ırkçılık yapıyorsunuz.
Umarım biz de bir gün ülkemizden kucağımızda çocuklarımızla yalın ayak ya da şişme botlarla kaçmak zorunda kalmayız ki bu mümkün.

Başımızdakileri biz seçiyoruz. Onarın politikalarına ayak uydurmak ve bu şekilde yaşamak zorundayız ve zorunda bırakılıyoruz.
Biz ortadoğu ülkesiyiz. Buna alışsanız iyi olur.
Bu süre içerisinde de biraz olsa ön yargıları yıkmaya çalışın.

Sizinle çiş yarıştıramayacağım. Benim kardeşim de daha on ikisinde askeri liseye gitti. Küçük kardeşim doğduğunda yanımızda değildi, pikniğe gidince o arayacak diye aklımız çıkardı bir saat içinde gelir giderdik. Ne yani bunları mı anlatalım? Boş beleş şeyler.
Amannn nede önemliymiş agliyasim geldi hatta dir agliyacam.

Çok enteresansınız valla :)
Ülkenin göç politikalarını oluşturanlar Türk,
Ekonomisini bu hale getirenler Türk;
Ucuz ve sigortasız işçi çalıştıran Türk,
Suriyelilere evi pahalıya vereceğim diye kiracı çıkartan Türk,
3 kuruşun peşine düşüp her yere Arapça tabela asan Türk,
Bahsettiğiniz gence kızını vermeyen Türk,
Daha zengin diye kızı ‘alma’ hakkını kendinde gören Türk,
Dün, bugün, yarın çocuk istismarcıları kaynıyor ortalık, en azından faili bulunanlar Türk,
Ama her şey mükemmel her şey yolunda, bizim ırkımıza zeval gelmesin, Suriyelileri hedef gösterip nefret kusalım.
O çocuğun katili 30-40 liraya inşaatta amelelik yapmak zorunda kalan Suriyeli degil,

Sigortasız işçi çalıştıran, 10 lira ucuzunu bulunca insanı mal yerine koyan patron, o kızın babası, ve parası yolsa sevemeyecegini dayatan düzendir.
Hedef şaşırtmayın. suçlu ararken nefretinizin hali hazırda üzerinde olduğu Yere yönelmek daha kolay sanırım.
Yav kardeşim neyin kafası bu?

Ben Türkler uludur, yücedir mi yazmışım? Zaten bu ülke halkı ülkenin başına tebelleş daha ne alıyorsun sağı solu. Kendi insanını eğit dedim. Sanki Türk halkı üstün ırk. Mükemmeliz harikayız dedim. Daha biz kendi insanımızla uğraşamıyoruz bir de onlar var. Asıl enteresan sizsiniz. Ayırt etme algınız kayıp...

Umudunuzu kaybetmeyin. Ben cok umutluyum benim oglum buyuyunce asker olacakmis oyle söylüyor :anne:

Olsun tabi ya :) Allah size bagislasin kuzunuzu :) Rabbim askerimize polisimize zeval vermesin. Polis esiyim. Her gunum stresle merakla geciyor. Cocugum da insallah babasi gibi mert cesur dimdik olur.

Haklısınız ... Burdaki amaann bakarız onlara,biz de insanız diyenlere aldırmayin yarın azınlık kalirsaniz şaşırmayın.

Bu ülke bir darbe girişimi gördü, 80 milyon o gece korkudan titredik, ağladık, kriz geçirdik.
Vatansızlığın, savaşın ne demek olduğunu balkonumdan canlı canlı bombaların patlattığı yerleri izlerken, evimdeki her şeyin gümbür gümbür sesi gelirken ben anladım.
Can korkusu konu sahibi, hiç bir şeye benzemiyormuş.
Ben birsey demek istemiyorum gerçekten... ☺

Back
X