Sürpriz gebelik

Medusan

Were all mad here
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2009
1.832
819
648
Merhaba konuya direk giriyorum dün hamile olduğumu öğrendim. şu evde gebelik testlerinden 2 tane aldım adetim 5 gün gecikmisti bir turlu adet olamiyordum sonuc hamileyim.
Beklemedigim bir seydi sok oldum biraz. Hamilelikte ne yapmam konusunda hic bir sey bilmedigim icin simdi ilk olarak test yaptirip tamamen ogrenmem gerekiyor sanırım bunu normal sağlık ocaklarında yapabiliyormusuz bana yardimci olabilir misiniz ? Ne zaman kontrole gitmem lazım hic bir sey bilmiyorum :$

Merhaba oncelikle hayirli olsun. Ben de evde yapilan testle ogrenmistim ve sonra kan tahlili yaptirmistim. Ancak doktorum kan tahliline gerek yoktu o testler guvenilir dedi. Bence ilk kontrole git keseye bakiyor hem folik asit baslar.

Evet saglik ocaginda gebelik kaydi yaptiriyorsun ve kan aliyor betana bakiyor ve hamileysen asilarin oluyor

Öncelikle hayırlı olsun gebeliğiniz. Regl başlangıcından itibaren haftaları sayarak 6. haftada kese görünür, 8. haftada kalp sesini duyarsınız. Beta-HCG testini aile hekimliğinizde de yaptırabilirsiniz.

Önce sağlık ocağına git kan tahlili yaptır
Sonra iyi bir doktor bul kendine
Özele gitsen bile devlete bir kezde olsa git dosyan açık olsun
Ayrıntılı kan tahlili yaptır kullanman gereken vitaminlere başla
Sağlıklı beslen
Hamile pilatesi yap
Hayırlı olsun :)

Öncelikle hayırlı olsun gebeliğiniz. Regl başlangıcından itibaren haftaları sayarak 6. haftada kese görünür, 8. haftada kalp sesini duyarsınız. Beta-HCG testini aile hekimliğinizde de yaptırabilirsiniz.

Korunmasız ilişkimden itibaren mi gebeliğim sayılıyor yoksa adet dongumun baslangıcımdan itibaren mi 27 martta korunmasiz iliskim oldu o zaman da adetim biteli 4 5 gun olmustu suan ne kadarlık hamileyimdir ? Bir de sağlık ocaginda kaydim yok ben sehre tasinali 1 seneyi biraz gecti ikametimi aldim ama saglik ocagiyla alakali hic bir isim olmadi gitsem problem olur mu?

Son regl başlangıcınızdan itibaren haftaları saymaya başlayacaksınız. Söylediklerinize göre tahmini 7. haftanızdasınız.
Kayıt taşıma hakkında bilgim yok, fakat ikamet nüfus müdürlüğünden taşındıysa eğer, direk kaydı taşıyabilirsiniz aile hekimliğinize diye düşünüyorum.

7.

Sakin ol öncelikle, hayırlı olsun :)
Sağlık ocağında kan testlerini yaptırabilirsin
Bhcg ye bakıyorlar bir de tam kan sayımı, şeker, tiroidler hepsini yapıyorlar. Ama erken gitmen lazım, sabahtan kan alımı bitiyor.
Sonra bir kadın doğumcuya gidersin. O seni yönlendiriyor, daha çok yeni gibi zaten hamileliğin. 6. Hafta kese görünür 1 hafta içinde kalp atışı alınır, sonra zaten doktorun durumuna göre çağırır.

Folik asit almalısın bir de günde 400 microgramlık şekilde eczanede ilaçlar var

Tesekkurler :) gidicem insallah bugun ya da yarin yuruyus yapmak faydali midir ? Zarari olmaz degil mi duzenli yuruyuse baslamayi dusunuyorum.

Kusura bakmayin gebelik konusunda hic bilgim yok :) bugun ya saglik ocagi ya da acile gidicem ins net ogrenmek icin :)
Sağlık ocağı için geç kaldınız, sabah saatlerinden sonra kan alımı yapılmıyor. Acile gitmeniz daha mantıklı, en azından sonucunu da gün içinde alırsınız. :)

Kesinlikle alttan muayene ettirme. öyle muayene etmek isterse de kabul etme başka doktora git.

Oyle bir sey yaptirmam zaten gerek de yok sanırım alttan muayene de mi yapıyorlar ?
keseyi görmedikleri için bazı doktorlar yapıyor. ilk annelik heyecanı ve korkuyla kabul edebiliyor insan. o yüzden buna dikkat edin Allah korusun düşüğe bile neden olur

5. Hafta içerisindesiniz.Birkaç gün bekleyip hastaneye gidin ve ultrasonda keseye bakılsın.Daha sonra kalp atışları da duyulduktan sonra sağlık ocağına kayıt oluyorsunuz.Hastanede yapılan her türlü istenen ve yapılan gebelik tahlillerini sağlık ocağınıza bildirip.İleriki haftalarda aşı için sağlık ocağına çağrılıyorsunuz bu kadar.

keseyi görmedikleri için bazı doktorlar yapıyor. ilk annelik heyecanı ve korkuyla kabul edebiliyor insan. o yüzden buna dikkat edin Allah korusun düşüğe bile neden olur

Uyardığınız için teşekkür ederim. Bilmediğim için belki o durumda ben de kabul edebilirdim sagolun.

Hemen gitmeme gerek yok yani bir kac gun bekleyio gitmem daha iyi mi olur diyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…