Merhaba oncelikle hayirli olsun. Ben de evde yapilan testle ogrenmistim ve sonra kan tahlili yaptirmistim. Ancak doktorum kan tahliline gerek yoktu o testler guvenilir dedi. Bence ilk kontrole git keseye bakiyor hem folik asit baslar.Merhaba konuya direk giriyorum dün hamile olduğumu öğrendim. şu evde gebelik testlerinden 2 tane aldım adetim 5 gün gecikmisti bir turlu adet olamiyordum sonuc hamileyim.
Beklemedigim bir seydi sok oldum biraz. Hamilelikte ne yapmam konusunda hic bir sey bilmedigim icin simdi ilk olarak test yaptirip tamamen ogrenmem gerekiyor sanırım bunu normal sağlık ocaklarında yapabiliyormusuz bana yardimci olabilir misiniz ? Ne zaman kontrole gitmem lazım hic bir sey bilmiyorum :$
Öncelikle hayırlı olsun gebeliğiniz. Regl başlangıcından itibaren haftaları sayarak 6. haftada kese görünür, 8. haftada kalp sesini duyarsınız. Beta-HCG testini aile hekimliğinizde de yaptırabilirsiniz.
Son regl başlangıcınızdan itibaren haftaları saymaya başlayacaksınız. Söylediklerinize göre tahmini 7. haftanızdasınız.Korunmasız ilişkimden itibaren mi gebeliğim sayılıyor yoksa adet dongumun baslangıcımdan itibaren mi 27 martta korunmasiz iliskim oldu o zaman da adetim biteli 4 5 gun olmustu suan ne kadarlık hamileyimdir ? Bir de sağlık ocaginda kaydim yok ben sehre tasinali 1 seneyi biraz gecti ikametimi aldim ama saglik ocagiyla alakali hic bir isim olmadi gitsem problem olur mu?
Son regl başlangıcınızdan itibaren haftaları saymaya başlayacaksınız. Söylediklerinize göre tahmini 7. haftanızdasınız.
Kayıt taşıma hakkında bilgim yok, fakat ikamet nüfus müdürlüğünden taşındıysa eğer, direk kaydı taşıyabilirsiniz aile hekimliğinize diye düşünüyorum.[/QUOTE
7. Haftada olmam imkansiz iliskiye girdigim tarih 27 mart :/ daha 1 ay bile olmadi :/ en iyisi gidip saglik ocagindan yonlendirilmek.
Merhaba konuya direk giriyorum dün hamile olduğumu öğrendim. şu evde gebelik testlerinden 2 tane aldım adetim 5 gün gecikmisti bir turlu adet olamiyordum sonuc hamileyim.
Beklemedigim bir seydi sok oldum biraz. Hamilelikte ne yapmam konusunda hic bir sey bilmedigim icin simdi ilk olarak test yaptirip tamamen ogrenmem gerekiyor sanırım bunu normal sağlık ocaklarında yapabiliyormusuz bana yardimci olabilir misiniz ? Ne zaman kontrole gitmem lazım hic bir sey bilmiyorum :$
Gebelikte embriyo gelişimi değildir hafta hesaplaması. Her zaman son adetinizin ilk günü baz alınarak hesaplanır. :))
Gebelikte embriyo gelişimi değildir hafta hesaplaması. Her zaman son adetinizin ilk günü baz alınarak hesaplanır. :))
Önce sağlık ocağına git kan tahlili yaptır
Sonra iyi bir doktor bul kendine
Özele gitsen bile devlete bir kezde olsa git dosyan açık olsun
Ayrıntılı kan tahlili yaptır kullanman gereken vitaminlere başla
Sağlıklı beslen
Hamile pilatesi yap
Hayırlı olsun :)
Sağlık ocağı için geç kaldınız, sabah saatlerinden sonra kan alımı yapılmıyor. Acile gitmeniz daha mantıklı, en azından sonucunu da gün içinde alırsınız. :)Kusura bakmayin gebelik konusunda hic bilgim yok :) bugun ya saglik ocagi ya da acile gidicem ins net ogrenmek icin :)
Kesinlikle alttan muayene ettirme. öyle muayene etmek isterse de kabul etme başka doktora git.
keseyi görmedikleri için bazı doktorlar yapıyor. ilk annelik heyecanı ve korkuyla kabul edebiliyor insan. o yüzden buna dikkat edin Allah korusun düşüğe bile neden olurOyle bir sey yaptirmam zaten gerek de yok sanırım alttan muayene de mi yapıyorlar ?
keseyi görmedikleri için bazı doktorlar yapıyor. ilk annelik heyecanı ve korkuyla kabul edebiliyor insan. o yüzden buna dikkat edin Allah korusun düşüğe bile neden olur
5. Hafta içerisindesiniz.Birkaç gün bekleyip hastaneye gidin ve ultrasonda keseye bakılsın.Daha sonra kalp atışları da duyulduktan sonra sağlık ocağına kayıt oluyorsunuz.Hastanede yapılan her türlü istenen ve yapılan gebelik tahlillerini sağlık ocağınıza bildirip.İleriki haftalarda aşı için sağlık ocağına çağrılıyorsunuz bu kadar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?