Sürpriz gebelik


Canim sanirim. 15 mart son adet tarihin. Daha 5-6 haftaliksin. Ilk once ikametini aldiysan saglik ocagina git ve durumu anlat. Form gibi bisey dolduruyosun. Sabah 8 10 arasinda kan alimi yapiliyo. Bir kan ver sonucu internetten ogrenebiliyosun. Deger 1500 uzerinde ciktiysa doktira gidebilirsin alttan muayene ile keseyi gorebilir. Daha dusukse bekle. 2 gun sonra tekrar kan ver. Degerin 5000 civari ise kese de bebekte gorulebilir. Sigortan var mi bu arada? Bi kadin dogumcu belirle. Bulundugun sehirde internetten arastirma yapip iyi ni doktora gitmeni tavsiye ederim. Once kese gorunuyo sonrasinda sana su zaman gel kalbi duyalim der. Kalp atisini duyunca da tekrar herseyine baktirirsin
 

Bu aksam is cikisi ozel bir hastaneye de gitsem yapılır mı ? Bir de alttan muayeneyi onermiyorlar benim de pek hosuma gitmez acikcasi. Baska bir muayene yolu vardir sanirim
 
Bu aksam is cikisi ozel bir hastaneye de gitsem yapılır mı ? Bir de alttan muayeneyi onermiyorlar benim de pek hosuma gitmez acikcasi. Baska bir muayene yolu vardir sanirim

Ozelde kan verebilirsin. Ama kese icin erken gibi geliyo. Ben adet 10gun gecince keseyi gormustum. Oncelikle siz kan verin 2 saate cikiyor zaten. Deger yuksek cikarsa 5000 ustu. Karindan gozukur. Yoksa beklemeniz gerekiyo. Asagidan muayene kotu bisey degil. Ince bi alet. Spekulum takmiyo doktor. Yine de istemezseniz. Bekleyin biraz daha sonra idrara sikisik gidince karindan gozukuyo
 
Tesekkurler :) gidicem insallah bugun ya da yarin yuruyus yapmak faydali midir ? Zarari olmaz degil mi duzenli yuruyuse baslamayi dusunuyorum.
Dinlene dinlene yürü
Spor yapmanın rahat bir hamileliğe ve doğuma çok faydası var
 
Hemen gitmeme gerek yok yani bir kac gun bekleyio gitmem daha iyi mi olur diyorsunuz?
Ben adet gecikmesinin 9. Günü gittim.Direk keseyi gördüm.2 hafta sonra kalp atışını duymaya gidip,ultrason kağıdıyla birlikte bağlı olduğum sağlık ocağına gittim 9. Haftada.
Ayrıca yürüyüş bir sıkıntı yoksa gebeliğinde yapabilirsin.Ben Hergün 3 km yürüyorum evde egZersiz yapıyorum hafif.28. Haftaya giricem yarın inşallah 2 kilo aldım sadece.Doktora sorarak yapabilirsin yürüyüşlerini de.
 
Bu aksam is cikisi ozel bir hastaneye de gitsem yapılır mı ? Bir de alttan muayeneyi onermiyorlar benim de pek hosuma gitmez acikcasi. Baska bir muayene yolu vardir sanirim

Sabahı bekleyip doktora gitsen daha iyi bence. Benim 6 gün gecikmişti test pozitif çıkınca doktora gittim direk 5 haftalıktı gördü doktor ultrasonda. Tekrar kan vermeye gerek kalmaz. Sağlık ocağına 12 haftalığa kadar bildirebilirsin.
Doktor seni yapman gerekenler konusunda bilgilendirir korkma. Hayırlı olsun
 
Maşallah yaaa, be güzel azıcık kilo almışsınız. İnşallah hep böyle devam eder. Ben de 5-6 kiloyla tamamlarım diye düşünürken tam bir hezimet yaşadım. Bebeğim 13 aylık oldu, hem kilo,hem özgüven olarak ancak kendime gelebildim.
Aman siz koyvermeyin, böyle devam edin
 
Çok tatlı bir acemilik
Hepsini öğrenirsiniz bir bir
Hayırlı uğurlu olsun
 
Bir sorum daha olacak ben de aynı adet sancısına benzer gibi ağrı var kasıklarımda hatta biraz asagisinda sanki her an adet olacakmisim hissi normal mi ?
 
Teşekkür ederim inşallah Saglıkla bende kucagıma alırım.Siz de güle güle büyütün yavrunuzu kilo alınıyor da veriliyor da.Ben de psikolojik takıntı haline geldiği için dikkat ediyorum.Çünkü hamile kalabilmek için 5 ayda 18 kilo verdim.Tiroit ve insülinden dolayı hamilelikten sonra saglıklı beslenmemi de sürdürmek zorundayım hem kendim hem Bebek İçin.İnşallah şu son aylar da güzel bir şekilde geçer.
 
Bir sorum daha olacak ben de aynı adet sancısına benzer gibi ağrı var kasıklarımda hatta biraz asagisinda sanki her an adet olacakmisim hissi normal mi ?

Normal o ağrılar bende hep adet olacağım diye bekledim. Adetim 9 gün gecikince evde test yaptım 3 kere üst üste :) Hepsinde pozitif çıktı. İlk 2 ay falan sürdü o adet olacakmışım hissi. Bel ağrısı da olabilir bu dönemlerde, göğüslerde hassasiyet falan hepsi normal bunların. Ben evdeki pozitif testlerden sonra devlet hastanesine randevu aldım keseyi gördüler, bebek yoktu henüz. 2 hafta sonrasında bebek göründü. Sonrasında sağlık ocağında gebelik kaydı açılması için gittim. İnşallah bulantıların olmaz, ben çok rahat bir gebelik geçiriyorum inşallah sizinki de rahat geçer. Ben 36. haftadayım. :)
 


Amin insallah tek dileğim o bir de şehir dışında ailemden biraz uzaktayım bir nevi yalnızım o yüzden çok korkuyorum
 
Amin insallah tek dileğim o bir de şehir dışında ailemden biraz uzaktayım bir nevi yalnızım o yüzden çok korkuyorum
Sanki beni anlatıyorsun :)
Adet tarihlerimiz hemen hemen aynı.
Ailemden uzaktayım.
Bana da tatlı bi süpriz oldu ama korku endişe heyecan her duyguyu ortaya karışık yaşadım/yaşıyorum.
İlk muayenemi bu cuma olucam.
Sen de arkadaşların dediği gibi istersen yarın bi kan ver sonuçla birlikte doktora gidersin haftaiçi.
Her şey gönlünce olsun.
 

Bir de planım da yoktu o yuzden henuz idrak edemedim cok degisik bir psikolojideyim umarım hepsi geçer aileden uzakta olmak zor benim için hamile değilken bile zordu simdi nasıl olucak bilemiyorum :$ Allah herkese kolaylık versin. Ben calisiyorum is yerime de hemen soylemeyi dusunmuyorum o yuzden biraz belli etmeden aksam saatlerinde gitmem gerekicek ozel hastane olabilir
 
Oy oy. Maşallah
Tüm isteyenlere darısı
 
Merhabalar, ben de daha bu sabah yaptım test. Sonuç negatif çıktı ama sizden okuyunca bel ağrısını falan acaba dedim yeniden:/ 2 gün gecikti henüz adetim ama kaç gün beklesem acaba testi yenilemek için(adet olmazsam tabi) bir fikriniz var mı?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…