Amin insallah, çok teşekkür ederim :) inşallah bulabilirim.Hayırlı olsun. Çok güzel bir haber. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin ve insaallah anlasabileceğiniz bir yardımcı bulursunuz.
hayirlisi olsun Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin kuzuları.Amin insallah, çok teşekkür ederim :) inşallah bulabilirim.
Muhakkak ki iyi örnekleri vardır ama bence yabancılar ve şirketler bana güvenilir gelmiyor..Merhaba Hanımlar
3 yaşında ve 7 aylık olan iki evladım var ve bugün aramıza katılacak olan küçük bir misafirin daha kalp atışlarını duyduk... Daha önce kalp atışlarını duymadan bir düşük yaşadığından benim için hamilelik kalp atışıyla başlıyor.
Günlerdir bir güler bir ağlar vaziyetteyim, doğacak bebeğimi bir dert olarak görmüyorum ama oğlum henüz küçük olduğu için ,onu yeterince emzirmeyecek olmak en büyük üzüntü sebebim. Korunma konusuna ciddi hassasiyet göstermemize rağmen hamile kalınca, kadere inanan da bir insan olarak ,rıza gösterip şuan ki duruma adapte olmaya çalışıyorum. Aslında biz eşimle üçüncü çocuğu düşünüyorduk ama 3-4 yıl sonrası içindi bu düşüncemiz.
İki küçük çocuklu hayatı tecrübe etmis bir anne olarak 3 küçük çocukla yaşayacağım " eğlenceli" günleri düşündükce tansiyonum yükselir gibi olsa da :) şimdiden o günlerin derdini çekmeyeyim diyorum ama tabi bu o kadar kolay olmayacak biliyorum.
Benim için işin dert olan kısmı bakıcı olayı. Diğer hamileliğimden son 3 aya kadar evde bir bakıcımız vardı bazi sebeplerden anlaşamadığımız için işten ayrıldı. Ben hamileliğimi ve doğum sonrasını da düşünerek yatılı bakıcı düşünüyorum ama bu konuda daha önce tecrübem olmadığı ve etrafımda da fikir alacağım kimse olmadığı için ne yapacağımı hiç bilmiyorum. İnternetten biraz araştırdım ama firmalar aracılığıyla yatılı bakıcı çalıstırmak çok da güven vermiyor bana diğer türlü de nasıl olacak bilmiyorum.
Yatılı bakıcı konusunda tecrübeli arkadaşlar vardır aramızda diye düşünüyorum, bana biraz fikir verin :)
Merhaba Hanımlar
3 yaşında ve 7 aylık olan iki evladım var ve bugün aramıza katılacak olan küçük bir misafirin daha kalp atışlarını duyduk... Daha önce kalp atışlarını duymadan bir düşük yaşadığından benim için hamilelik kalp atışıyla başlıyor.
Günlerdir bir güler bir ağlar vaziyetteyim, doğacak bebeğimi bir dert olarak görmüyorum ama oğlum henüz küçük olduğu için ,onu yeterince emzirmeyecek olmak en büyük üzüntü sebebim. Korunma konusuna ciddi hassasiyet göstermemize rağmen hamile kalınca, kadere inanan da bir insan olarak ,rıza gösterip şuan ki duruma adapte olmaya çalışıyorum. Aslında biz eşimle üçüncü çocuğu düşünüyorduk ama 3-4 yıl sonrası içindi bu düşüncemiz.
İki küçük çocuklu hayatı tecrübe etmis bir anne olarak 3 küçük çocukla yaşayacağım " eğlenceli" günleri düşündükce tansiyonum yükselir gibi olsa da :) şimdiden o günlerin derdini çekmeyeyim diyorum ama tabi bu o kadar kolay olmayacak biliyorum.
Benim için işin dert olan kısmı bakıcı olayı. Diğer hamileliğimden son 3 aya kadar evde bir bakıcımız vardı bazi sebeplerden anlaşamadığımız için işten ayrıldı. Ben hamileliğimi ve doğum sonrasını da düşünerek yatılı bakıcı düşünüyorum ama bu konuda daha önce tecrübem olmadığı ve etrafımda da fikir alacağım kimse olmadığı için ne yapacağımı hiç bilmiyorum. İnternetten biraz araştırdım ama firmalar aracılığıyla yatılı bakıcı çalıstırmak çok da güven vermiyor bana diğer türlü de nasıl olacak bilmiyorum.
Yatılı bakıcı konusunda tecrübeli arkadaşlar vardır aramızda diye düşünüyorum, bana biraz fikir verin :)
Evde çocuğa bakmak bu kadar zor mu? Gerçekten anlamıyorum nasıl başkalarına güvenip emanet edebiliyorsunuz yorum bile yapamıyorum
aynı yoldan geçmişiz. çocukların yaşları da benzer :)
ben direndim epey. sonra doğuma 3 ay kala pes ettim ve yatılı bakıcı bakmaya başladım.
önce kesinlikle türk dedim.
yaklaşık 13-14 kişi ile görüştüm sanırım.
bir türlü denk getiremedim. çok fazla şart koştular, baktım olmayacak bu sefer yabancıya razı geldik. önce tanıdığım birinin yanında bir kadın vardı, o işten ev değişikliği sebebi ile çıkaracaktı o başladı. çalışma izni ve oturma izni vardı.
çok memnunduk, ancak kadının kocasının özel bir durumundan memleketine dönmesi gerekti.
ondan sonra 2 yabancı daha denedik, olmadı.
doğuma 2 hafta kala 3. su geldi. 2 ayı bitirdik.
memnunuz. başta benim için ölüm gibiydi evde 7/24 biri.
yalnızlık seviyorum diyeceğim de neyine 3 çocuk diyecekler diye demiyorum :)
şimdi alıştık birbirimize.
çocuklar seviyor.
onlarla anlaşması ilk kriterimiz oldu.
parka falan bile beraber iniyorlar artık.
çevi çekip çeviriyor. çocukların hepsi küçük ve hepsi birbirini kıskandığı için onlarla vakit geçirmiş oluyorum.
geçen haftaya kadar yemek yapmıyordu, artık başladı ufaktan.
genelde düzen şöyle,
sabah 8 de o uyanıyor, 2 günde bir 1 saat ütü, diğer gün salon temizliği.
sonra kahvaltı hazırlıyor.
oğlanlar 9-9.30 da uyanıyor, ben onların alt üst değiştirme, el yüz yıkamalarına yardım ediyorum.
kahvaltı yapıyoruz, masa toplanana kadar ben oğlanlarla oynuyorum.
sonra bebek uyanıyor :) ben bebeğin yanına, ablaları çocuklarla.
o arada yemek için hazırlık da oluyor. mutfak toplanırken ya soğanını doğrar, malzemesini yıkar vs..
kızın ihtiyacları bitince duruma göre 1-2 çeşit yemek pişiyorum. çocukların o sıra 45 dk tv hakkı var, o da banyo temizliği ve ev süpürme ile ilgileniyor.
sonra arkamdan mutfagı toplayıp oğlanları parka götürüyor.
1 saat sonra dönünce o kıza bakarken ben çocukları yediriyorum.
sonra öğlen uykusu.
ben çocukları uyuturken mutfak topluyor ,
uykudalarken 2 günde bir benim odamı ve banyomu temizliyor.
diğer gün evde duzeltilecek dolap, silinecek cam vs varsa ona ayrılıyor
sonra çocuklar uyanıyor, ben kızla oluyorum o ara, ablaları ikindi ara öğünü yediriyor çocuklara.
sonra ben ve yardımcı dönüşümlü yemek yapıyoruz.
sonra çocuklara 45 dk tv, yardımcı mutfak toparlayıp akşam yemeği için sofra kuruyor.
baba geldikten sonra yemek,
çocuklar bizimle,
akşam bulaşığını kaldırıp çöpleri çıkarıyor.
2 günde bir çocukları yıkıyoruz. genelde eşimle ben yıkarken o diğerleri ile ilgileniyor.
birimiz yıkayıp diğerimiz giydirip diğerini çocuk bakıyor :)
9.30 da çocuklar uykuya, biz odamıza.
gece uyanan çocuklara ben bakıyorum genelde. ayni anda uyanırlarsa bakıcı devreye giriyor.
destan yazmışım, son olarak, 3 çocuklu hayat çogzel gelsene
Evet böyle yazıcında ürkütücü oluyor gerçekten, yaşayıp göreceğiz bakalımKonunuzu okuyunca ister istemez ürktüm1 i daha yeni çocukluk dönemine geçmiş diğeri desen daha bebek derken 3. Bir bebek ödümü patlattı umarım sizin için çok kolay olur herşey Allah sağ Salim kucağınıza almayı nasip etsin nasıl korunuyordunuz çok merak ettim birde bakıcı işi çok zor ve sıkıntılı yatılı olması da ayrı sıkıntılı ama umarım gönlünüze göre bulursunuz
Yaklaşık yedi buçuk ay sonra oradayım inşallah :) yazdıklarınızı okuyunca ne kadar eğlenceli bir hayatın beni beklediğine bir kez daha kanaat getirdimbende ilk olarak Türk bakıcı istiyorum aslında hala, her ne kadar Türk bakıcılarla ilgili olumlu bir tecrübeye denk gelemesemde belki iyisi bize denk gelir diye şansımı deneyeceğim sanırım.
Teşekkür ederim ayrıntılı yorum için :)
Buradaki yorumlar bunun için çok iyi oldu benim açımdan çünkü yatılı bakıcıyı olayına tamamen yabancıyım. Ben daha çok cocuklarla ilgilenir ev işleriyle ilgilenmez gibi düşünüyordum mesela ama sizin yazdığınız şekilde evde iki kişi varmış gibi düşünerek başladığında, benim için de daha kolay olur herşey. Artık 3 çocuklu eve gelmeyi kabul edecek birini bulana kadar arayacağız :)bol şans :)
genel olarak benim sıkıntım şu oldu, bakıcı olunca adı sadece çocuk bakmayı talep ediyorlar. zaten 3 küçük çocuklu eve kimse gelmek istemiyor onu söyleyeyim :)
ben iş tanımını şu şekilde yaptım. daha çok ev işi yapacaksın, evde iki ev hanımıyız, evin her işi bizim.
şimdi de öyle, evet temizlik yapmıyorum, ama hepten de ona bakmıyor her iş.
açıkcası düzeni sevdiğim için geçtiğim odayı toparlıyorum. çocukları sabah ben hazırladığım için güne, odalarını toparlayıp, camını açıp çıkıyoruz odadan mesela. bugüne kadar yatak topladıysa sayılıdır.
ama 3 küçük çocuklu evde zaten döngü inanın bitmiyor. sabahtan başlayıp çocuklar uyuyana kadar 2 kadın evde hareket halindeyiz. inşallah uyum sağlayacağınız biri ile karşılaşırsınız.
Tüm bunlara rağmen olduysa mucize bebektir oEvet böyle yazıcında ürkütücü oluyor gerçekten, yaşayıp göreceğiz bakalımspiral ve kondoma rağmen hamile kaldım inşallah bulabiliriz istedigimiz gibi bir bakıcı sağolun .
Çocuk bakmak zor değil 3 çocuk bakmak, hiçbirini ihmal etmeden yetiştirmek, ilgi ve ihtiyaçlarını karşılamak aynı zamanda da yemek , temizlik, ütü gibi ev işlerine yetişmek zor.Evde çocuğa bakmak bu kadar zor mu? Gerçekten anlamıyorum nasıl başkalarına güvenip emanet edebiliyorsunuz yorum bile yapamıyorum
Aslında bu konudan uzak kalmam konusunda takım arkadaşlarımca uyarıldım. 3-5 gün önce yatılı yabancı bakıcılarla ilgili fikir beyan ettim (mâlum çok dertliyim) banlandım.Merhaba Hanımlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?