Sürpriz küçük misafir ve yatılı bakıcı

Aynen ben de bundan bahsediyorum zaten yatılı olması bana göre gereksiz kalıyor . Tabiki de o da insan çalışma saati belli olmalı ama bu durumda yatılı olması bana cazip gelmiyor.
Gece hayatı , vardiya , seyahati çok olanlar için diycem ama o durumda bile yine bakıcının mesaisi uzun olur yine haksızlık olur.

Amin insallah, çok teşekkür ederim :) inşallah bulabilirim.
hayirlisi olsun Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin kuzuları.
soran oldu mu bilmiyorum nerede oturuyorsunuz?
ben bakicim yatili değil ama cok memnunum. turkmen bir kadin. kendi çocuğu gibi seviyor ve bakıyor. burada bircok akrabasi var sorabilirim uygun gelirse görüşürsünüz

Çok sevindim hamilelik haberinize.(gebeleride, bebekleride çok severim zaten.)Kimin olursa olsun hep mutlu olurum,hamile haberi duyunca.Hayırlı,uğurlu olsun.Sağlıkla sıhhatle kucağınıza alın inşallah.Çevremde yatılı bakıcı çalıştıran arkadaşlarım var.Gece çalışması ya da seyahat zorunluluğu olan kişiler bunlar.Yabancı uyruklu ve orta yaşta olan bakıcıları var ve memnunlar.Yalnız,bakıcı yatılı olsa bile,zorunlu oldukları gece dışında,akşam eve geldikten sonra ve geceleri hep kendileri ilgileniyor çocuklarıyla.Siz de umarım içinize sinen birini bulursunuz.

Oncelikle emzirme konusunda uzulmeyin, tandem emzirmeyi bir arastirin.
Sirketler konusunda da ben cok olumsuz bir tecrube yasadim, esden dosttan referansli bulmak cok daha mantikli.

Muhakkak ki iyi örnekleri vardır ama bence yabancılar ve şirketler bana güvenilir gelmiyor..

Varsa çevrenizde düzgün, deneyimli biri öyle birine çocuklarınızı emanet edin.
Çevrenize bir haber salın belki istediğiniz gibi biri çıkar.
Çocuklar konusunda çok hassasım .Allah tüm çocukları korusun.

Konunuzu okuyunca ister istemez ürktüm 1 i daha yeni çocukluk dönemine geçmiş diğeri desen daha bebek derken 3. Bir bebek ödümü patlattı umarım sizin için çok kolay olur herşey Allah sağ Salim kucağınıza almayı nasip etsin nasıl korunuyordunuz çok merak ettim birde bakıcı işi çok zor ve sıkıntılı yatılı olması da ayrı sıkıntılı ama umarım gönlünüze göre bulursunuz

aynı yoldan geçmişiz. çocukların yaşları da benzer :)
ben direndim epey. sonra doğuma 3 ay kala pes ettim ve yatılı bakıcı bakmaya başladım.
önce kesinlikle türk dedim.
yaklaşık 13-14 kişi ile görüştüm sanırım.
bir türlü denk getiremedim. çok fazla şart koştular, baktım olmayacak bu sefer yabancıya razı geldik. önce tanıdığım birinin yanında bir kadın vardı, o işten ev değişikliği sebebi ile çıkaracaktı o başladı. çalışma izni ve oturma izni vardı.
çok memnunduk, ancak kadının kocasının özel bir durumundan memleketine dönmesi gerekti.
ondan sonra 2 yabancı daha denedik, olmadı.
doğuma 2 hafta kala 3. su geldi. 2 ayı bitirdik.
memnunuz. başta benim için ölüm gibiydi evde 7/24 biri.
yalnızlık seviyorum diyeceğim de neyine 3 çocuk diyecekler diye demiyorum :)
şimdi alıştık birbirimize.
çocuklar seviyor.
onlarla anlaşması ilk kriterimiz oldu.
parka falan bile beraber iniyorlar artık.

çevi çekip çeviriyor. çocukların hepsi küçük ve hepsi birbirini kıskandığı için onlarla vakit geçirmiş oluyorum.
geçen haftaya kadar yemek yapmıyordu, artık başladı ufaktan.

genelde düzen şöyle,
sabah 8 de o uyanıyor, 2 günde bir 1 saat ütü, diğer gün salon temizliği.
sonra kahvaltı hazırlıyor.
oğlanlar 9-9.30 da uyanıyor, ben onların alt üst değiştirme, el yüz yıkamalarına yardım ediyorum.
kahvaltı yapıyoruz, masa toplanana kadar ben oğlanlarla oynuyorum.
sonra bebek uyanıyor :) ben bebeğin yanına, ablaları çocuklarla.
o arada yemek için hazırlık da oluyor. mutfak toplanırken ya soğanını doğrar, malzemesini yıkar vs..
kızın ihtiyacları bitince duruma göre 1-2 çeşit yemek pişiyorum. çocukların o sıra 45 dk tv hakkı var, o da banyo temizliği ve ev süpürme ile ilgileniyor.
sonra arkamdan mutfagı toplayıp oğlanları parka götürüyor.
1 saat sonra dönünce o kıza bakarken ben çocukları yediriyorum.
sonra öğlen uykusu.
ben çocukları uyuturken mutfak topluyor ,
uykudalarken 2 günde bir benim odamı ve banyomu temizliyor.
diğer gün evde duzeltilecek dolap, silinecek cam vs varsa ona ayrılıyor
sonra çocuklar uyanıyor, ben kızla oluyorum o ara, ablaları ikindi ara öğünü yediriyor çocuklara.
sonra ben ve yardımcı dönüşümlü yemek yapıyoruz.
sonra çocuklara 45 dk tv, yardımcı mutfak toparlayıp akşam yemeği için sofra kuruyor.
baba geldikten sonra yemek,
çocuklar bizimle,
akşam bulaşığını kaldırıp çöpleri çıkarıyor.
2 günde bir çocukları yıkıyoruz. genelde eşimle ben yıkarken o diğerleri ile ilgileniyor.
birimiz yıkayıp diğerimiz giydirip diğerini çocuk bakıyor :)
9.30 da çocuklar uykuya, biz odamıza.
gece uyanan çocuklara ben bakıyorum genelde. ayni anda uyanırlarsa bakıcı devreye giriyor.

destan yazmışım, son olarak, 3 çocuklu hayat çogzel gelsene

Yaklaşık yedi buçuk ay sonra oradayım inşallah :) yazdıklarınızı okuyunca ne kadar eğlenceli bir hayatın beni beklediğine bir kez daha kanaat getirdim bende ilk olarak Türk bakıcı istiyorum aslında hala, her ne kadar Türk bakıcılarla ilgili olumlu bir tecrübeye denk gelemesemde belki iyisi bize denk gelir diye şansımı deneyeceğim sanırım.

Teşekkür ederim ayrıntılı yorum için :)

Evet böyle yazıcında ürkütücü oluyor gerçekten, yaşayıp göreceğiz bakalım spiral ve kondoma rağmen hamile kaldım inşallah bulabiliriz istedigimiz gibi bir bakıcı sağolun .

bol şans :)
genel olarak benim sıkıntım şu oldu, bakıcı olunca adı sadece çocuk bakmayı talep ediyorlar. zaten 3 küçük çocuklu eve kimse gelmek istemiyor onu söyleyeyim :)

ben iş tanımını şu şekilde yaptım. daha çok ev işi yapacaksın, evde iki ev hanımıyız, evin her işi bizim.
şimdi de öyle, evet temizlik yapmıyorum, ama hepten de ona bakmıyor her iş.
açıkcası düzeni sevdiğim için geçtiğim odayı toparlıyorum. çocukları sabah ben hazırladığım için güne, odalarını toparlayıp, camını açıp çıkıyoruz odadan mesela. bugüne kadar yatak topladıysa sayılıdır.

ama 3 küçük çocuklu evde zaten döngü inanın bitmiyor. sabahtan başlayıp çocuklar uyuyana kadar 2 kadın evde hareket halindeyiz. inşallah uyum sağlayacağınız biri ile karşılaşırsınız.

Buradaki yorumlar bunun için çok iyi oldu benim açımdan çünkü yatılı bakıcıyı olayına tamamen yabancıyım. Ben daha çok cocuklarla ilgilenir ev işleriyle ilgilenmez gibi düşünüyordum mesela ama sizin yazdığınız şekilde evde iki kişi varmış gibi düşünerek başladığında, benim için de daha kolay olur herşey. Artık 3 çocuklu eve gelmeyi kabul edecek birini bulana kadar arayacağız :)

Ben iki çocukla evin içinde sürekli bir hareket halindeyim 3 çocukla daha çok artacaktır bu haliyle.
Yorumlarınız çok iyi geldi kafamda bazı şeylerin oturması açısından, teşekkür ederim tekrardan :)

Daha önce cevapladınız mı bilmiyorum ama neden emziremeyeceğinizi düşünüyorsunuz?

Evde çocuğa bakmak bu kadar zor mu? Gerçekten anlamıyorum nasıl başkalarına güvenip emanet edebiliyorsunuz yorum bile yapamıyorum
Çocuk bakmak zor değil 3 çocuk bakmak, hiçbirini ihmal etmeden yetiştirmek, ilgi ve ihtiyaçlarını karşılamak aynı zamanda da yemek , temizlik, ütü gibi ev işlerine yetişmek zor.

Aslında bu konudan uzak kalmam konusunda takım arkadaşlarımca uyarıldım. 3-5 gün önce yatılı yabancı bakıcılarla ilgili fikir beyan ettim (mâlum çok dertliyim) banlandım.
Şimdi sana sakin sakin yorum yapayım.
Bende sürpriz şekilde 3. Bebeğimle buluştum evde 3 erkek çocuğu. Sana göre avantajım büyük oğlumla olan yaş farkları. En büyük 13 yaşında ortanca 3,5 küçük 1,5 yaşında. Evde devamlı çalışan bir kadın var zaten. 2. Bebeğe hamileyken yatılı yabancı bakıcı aldım. Akşamları eşimle birlikte vakit geçirebilmek için bu şarttı. Sonra 3. Oldu bir bakıcı daha ekledik. Yabancı bakıcılar 2 kişi olursa çok sıkıntılı iş verimleri çok düşüyor. Sonra yine tek bakıcıya düşürdük o da benim için yorucu. Özetle ailede çevrede Türk yatılı bulursan daha rahat edersin.
Aslında söylemek istediğim çok şey var ama hem banlanmak istemiyorum hem de tüm bu olumsuz fikirlerime rağmen mecbur olduğum İçin çalıştırıyorum.
Hamile olman bebeğini emzirmene engel değil.(Bebeğin reddetmediği sürece)
Ben hamileliğim boyunca emzirdim ve hâlâ ikisini de emziriyorum. (Bıraktırmak istiyorum ama kıyamıyorum meeemeeeee diye ağlamalarına)

Not: Bu mesajla da banlanırsam artık bir daha BDV okumam
Sevgiler canım, Allah hayırlı, sağlıklı evlatlar versin. Kazasız belasız güzel günlerde büyütmen dileğiyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…