Susmak ise yarar mi?

Şu foruma yorum yazmayayım diyorum ama o kadar tuhaf kabullenmişlikleriniz var ki...

Önce size olan tehdidi nedir?
ve siz tehdit edildiğinizi düşünüyorken susmanın işe yararlılığına dair konu mu açtınız?

Her şey iyi iken herkes iyi olur. Önemli olan problem yaşadığınızdaki tepkilerinizin içeriği ve biçimi.
Siz de bu durumu hakaret ve tehdit olarak özetliyorsunuz.

Hakareti vs nasıl bu kadar kanıksayabiliyor kadınlarımız anlamıyorum.
Hiç mi kendinize, kişiliğinize bir değer vermiyorsunuz?

Elbette suskunluk dönemi size iyi gelecektir fakat hakaret işiteceğiniz bir ortam olmadığında, yani eşinizle aynı evi paylaşmak zorunda kalmadığınız bir hayatta.
Suan şartlarım el verse bir dakika bilr evli kalmam iyiyken iyi kotuyken düşman olan bi istemem çünkü bana kavganın bile bi adabı olmalı.esim çocuk istiyor ama ben istemiyrm mesela böyle bi evliligede çocuk dogurmam

Bence ne yap biliyor musun, onun yaninda susma. Baktin sacmaliyor, laf anlamayacak, kalk git. Ama trip atar gibi degil, seni hic kale almiyorum gibi...gayet huzurlu gozukup kendin baska biseyle ilgilen. Kitap oku, kek yap, film seyret vs...ama o dirdir yaparken asla ayni ortamda kalma derim.
Sen yildirmaktan zevk aliyor sanki. O tatminligi vermezsen belki biraz torpulenir.

İyiyken iyi olmak bi arti değil bana göre kim iyiyken kötü ki..

hersey yolunda iken değil kavgada tanır insan karsisindakini ve kendini..

Kavga sırasında saygıyı yerle bir edince geri dönüş yok.. barisinca geri gelmiyor o kırılan şeyler..

Napiyoruz biz ne biçim konuşuyoruz diyerek beraber bişeyleri tekrar kurmanız lazım..

Bence ne yap biliyor musun, onun yaninda susma. Baktin sacmaliyor, laf anlamayacak, kalk git. Ama trip atar gibi degil, seni hic kale almiyorum gibi...gayet huzurlu gozukup kendin baska biseyle ilgilen. Kitap oku, kek yap, film seyret vs...ama o dirdir yaparken asla ayni ortamda kalma derim.
Sen yildirmaktan zevk aliyor sanki. O tatminligi vermezsen belki biraz torpulenir.
Benim esim de bide şu var uzatmayalım demez kendi öfkesi geçene kadar yapmadığı yoktur.. ama öyle yapacağım asla dirdirci olmucam artık ne kadar üstüne gelirse gelsin tuzağına düşmicem zaten iki aksamdir ondan önce gidip yatıyorum benim uyku geldi diyip.bi suredir de kendime bakmaya başladım..artik sıkıldım çünkü mal gibi yaşamak istemiyrm

İyiyken iyi olmak bi arti değil bana göre kim iyiyken kötü ki..

hersey yolunda iken değil kavgada tanır insan karsisindakini ve kendini..

Kavga sırasında saygıyı yerle bir edince geri dönüş yok.. barisinca geri gelmiyor o kırılan şeyler..

Napiyoruz biz ne biçim konuşuyoruz diyerek beraber bişeyleri tekrar kurmanız lazım..
Konuşmayı denedim esimin verdiği cevap sen hatalisin oluyor hep asla bende hata var demez... çok itici bi esim var

Ben artık eski yaptığım yanlışları büyük oranda yapmiyrm.ama esim malesef çok itici az once bile mesela bişey oldu bak beni germe seninle kavga etmek istemiyrm kötü olmasın dedi...cok itici ve sevimsiz oluyor..esimin bütün erkekliği bütün şeyi bana herkes tairi caizse ağzına etmiş bana gekince açıklanmış bem aramızdaki saygıyı kaybettiğimizi biliyorum benim sevgimde tukeniyor git gide..aksam üzeri bi arka daima gittim inanın o kadar huzur bildim ki hepsi oturmuş ailece cay içiyor (arladasim nisanli yani suan ailesi ile yasoyit) evime gelince bunalıma girdim resmen keşke evli olmasaydım dedim

Şiddete varabilir..benim esimin çok değişik bi kafası var.

Suan şartlarım el verse bir dakika bilr evli kalmam iyiyken iyi kotuyken düşman olan bi istemem çünkü bana kavganın bile bi adabı olmalı.esim çocuk istiyor ama ben istemiyrm mesela böyle bi evliligede çocuk dogurmam

Bakın eğer sert çıktıysam kalbinizi kırmak için değil,
Bdv ile alakasız bölümlere bakarken akışta öyle konulara öyle yorumlara denk geliyorum ki o katlandığınız eşlerinize ve sizlere kızgınlıgımdan ekranı parcalayasım geliyor. Anlamıyorum nasıl sabredebiliyorsunuz o aşagılamalara, baskıya, tehdide.

Eskiden yaptığınız hatalar nelerdi?
(her ne olursa olsun eşinizin şu anki davranışlarını haklı çıkarmaz. beğenmiyorsa o da ayrılsaymış)

Eşiniz şiddet uyguluyor mu?

Sevginizin tükendigi, saygıyı ise çoktan yitirdiginiz bu evlilige devam etmek zorunda hissettiren şey nedir?

Bakın eğer sert çıktıysam kalbinizi kırmak için değil,
Bdv ile alakasız bölümlere bakarken akışta öyle konulara öyle yorumlara denk geliyorum ki o katlandığınız eşlerinize ve sizlere kızgınlıgımdan ekranı parcalayasım geliyor. Anlamıyorum nasıl sabredebiliyorsunuz o aşagılamalara, baskıya, tehdide.

Eskiden yaptığınız hatalar nelerdi?
(her ne olursa olsun eşinizin şu anki davranışlarını haklı çıkarmaz. beğenmiyorsa o da ayrılsaymış)

Eşinizin şiddet uyguluyor mu?

Sevginizin tükendigi, saygıyı ise çokta yitirdiginiz bu evlilige devam etmek zorunda hissettiren şey nedir?
Yok asla kalbim kirilmadi siz doğru olanı söylüyorsunuz.. ailem arkamda olmaz sözde arkamdalar ama sozde... evlenmeden önce hep böyle karısına hayvan gibi davranan erkeklere sinir olurdum onları çeken kadınlara da çok kizardim ama suan kendin aynı durumdayım.. ve artık çevremde mutlu olan çiftlere çok imreniyrm benim ne günahım vardı nrn niye mutlu olamiyrm diyorum..

Konuşmayı denedim esimin verdiği cevap sen hatalisin oluyor hep asla bende hata var demez... çok itici bi esim var

İkizler Burcu mu
Eşim de asla hatasını kabul etmez ama bilir içten içe hatalı olduğunu..
Net konuşun.. şu sözü bana eşine söylemen doğru mu.. kendi hatalarinizi kabul edin ve iyi bi amaç uğruna konustugunuzu hissettirin..
Olmuyorsa yapacak bişey yok hayat sizin karar sizin..

Susmak işe yarayabiliyor.Benim eşim ortada problem yokken kendi sesiyle coşup deliriyor daha da bagırıyor bakakalıyorum.Cevap bulamıyorum ona vericek.:) Kendi haline bırakıp tartışmıyorum bile kaale alıp ertesi gün özürler diliyor.İşteyken arıyor.Aklı başına geliyor.Suçluysam bile susunca o bna kızınca yine benden özür diliyor sustugum için o da azarladıgı için vicdan azabı duyuyor.:) Susacagımız yerleri bilmemiz lazım.

sizin durumunuzda hem olay kavgaya dönüşmüyor hem o da düşünebiliyor.evlilikte veya diğer ilişkilerde hep denir ya biri bağırılken diğeri susacak diye.önemli olan nerede susacağını ve nerede konuşucağını bilmek.

yokmuş gibi davran ..yada beraber bir terapiste gidin çocuk yapma böyle düzelmezse alır başını çıkarsın çalışırsın yeniden başlarsn huylu huyundn vazgeçmez ama eşin sadist olabilir internetten araştır ...bir işe gir ilk evvel ayakların üstünde dur ilk işin iş bulmak olsun
terketsen pişman olur değişmez

Yok asla kalbim kirilmadi siz doğru olanı söylüyorsunuz.. ailem arkamda olmaz sözde arkamdalar ama sozde... evlenmeden önce hep böyle karısına hayvan gibi davranan erkeklere sinir olurdum onları çeken kadınlara da çok kizardim ama suan kendin aynı durumdayım.. ve artık çevremde mutlu olan çiftlere çok imreniyrm benim ne günahım vardı nrn niye mutlu olamiyrm diyorum..

Bir ailenin arka çıkması elbette güzel birşey fakat kendi ayaklarınız üzerinde durmak için illa onların desteği şart değil.
Hiç ailenizi tanımamış biri de olabilirdiniz ya da büyük bir kazada kaybetmiş. Şu anki durumunuzu da böyle düşünün.
Hem siz kararlı olursanız ailenizin de tavrı değişir.
Kendi koşullarınızı iyileştirmeye çalışın, iş arayın, gerekirse sığınma evine başvurun,
Yeter ki adım atın devamı da gelir.
Kimsenin destegi olmadan cocuguyla zorluklara gögüs germeye calısan, kendine yeni bir hayat kuran bir sürü kadın varken sizin tek başınıza yeni bir başlangıç yapmanız çok daha kolay. Sadece biraz cesaret...

İnsan emek verdikçe birşeylerden vazgecmesi de o denli zorlaşıyor.
Eger siz mecburiyet hissedip kendinize başka bir secenek sunmazsanız ve sadece tek alana yogunlasırsanız zamanla adım atacak cesaretiniz, ozguveniniz, hatta benliginiz de kalmayacak. Baksanıza daha şimdiden eski ben/şimdiki ben diye ayrımlar yapıyorsunuz.
O yüzden nasıl susarsam mutlu olurum diye değil de kendimi nasıl daha iyi hissederim, aynaya baktıgımda pismanlıgımın olmadıgı günleri nasıl görürüm şeklinde düşünerek karar verin.
Tüm bu süre içerisinde de sakın ama sakın evliliginiz iyileşir düşüncesiyle çocuk yapmaya niyetlenmeyin.

yokmuş gibi davran ..yada beraber bir terapiste gidin çocuk yapma böyle düzelmezse alır başını çıkarsın çalışırsın yeniden başlarsn huylu huyundn vazgeçmez ama eşin sadist olabilir internetten araştır ...bir işe gir ilk evvel ayakların üstünde dur ilk işin iş bulmak olsun
terketsen pişman olur değişmez
Zaten asla çocuk düşünmüyorum. Artik hevesim kalmadı benim :((

Bir ailenin arka çıkması elbette güzel birşey fakat kendi ayaklarınız üzerinde durmak için illa onların desteği şart değil.
Hiç ailenizi tanımamış biri de olabilirdiniz ya da büyük bir kazada kaybetmiş. Şu anki durumunuzu da böyle düşünün.
Hem siz kararlı olursanız ailenizin de tavrı değişir.
Kendi koşullarınızı iyileştirmeye çalışın, iş arayın, gerekirse sığınma evine başvurun,
Yeter ki adım atın devamı da gelir.
Kimsenin destegi olmadan cocuguyla zorluklara gögüs germeye calısan, kendine yeni bir hayat kuran bir sürü kadın varken sizin tek başınıza yeni bir başlangıç yapmanız çok daha kolay. Sadece biraz cesaret...

İnsan emek verdikçe birşeylerden vazgecmesi de o denli zorlaşıyor.
Eger siz mecburiyet hissedip kendinize başka bir secenek sunmazsanız ve sadece tek alana yogunlasırsanız zamanla adım atacak cesaretiniz, ozguveniniz, hatta benliginiz de kalmayacak. Baksanıza daha şimdiden eski ben/şimdiki ben diye ayrımlar yapıyorsunuz.
O yüzden nasıl susarsam mutlu olurum diye değil de kendimi nasıl daha iyi hissederim, aynaya baktıgımda pismanlıgımın olmadıgı günleri nasıl görürüm şeklinde düşünerek karar verin.
Tüm bu süre içerisinde de sakın ama sakın evliliginiz iyileşir düşüncesiyle çocuk yapmaya niyetlenmeyin.
Benim esimle konuşmaya da isteğim kalmadı çünkü sonuç hep aynı.. ben sadece hayatımı yaşamak istiyrm güzel anılar biriktirmek istiyrm artık pismanliklardan keskelerden yoruldum.mutlu bi çift olmak istiyrm. Bana ara sırada olsa içinden gelergelerek bişey alsin iki cift güzel laf etsin istiyrm.askerlik arkadaşı değilim ki ben..

Benim esimle konuşmaya da isteğim kalmadı çünkü sonuç hep aynı.. ben sadece hayatımı yaşamak istiyrm güzel anılar biriktirmek istiyrm artık pismanliklardan keskelerden yoruldum.mutlu bi çift olmak istiyrm. Bana ara sırada olsa içinden gelergelerek bişey alsin iki cift güzel laf etsin istiyrm.askerlik arkadaşı değilim ki ben..

Evliliğinize dair hayalerinizi, sevginizi, saygınızı her şeyi tüketmişsiniz.
Ayrılmak istiyorum ama ailem arkamda degil demiştiniz.
Bende diyorum ki boşanan kadınların hepsine anası babası ayrıl gel demiyor, çoğu kendi ayaklarının üzerinde durmak için çabalıyor, iş arıyor, zor durumda olanlar geçici süreyle sıgınma evlerine yerleşiyor.

Peki siz hayatınıza farklı bir yön vermek için şu an ne yapıyorsunuz?

Evliliğinize dair hayalerinizi, sevginizi, saygınızı her şeyi tüketmişsiniz.
Ayrılmak istiyorum ama ailem arkamda degil demiştiniz.
Bende diyorum ki boşanan kadınların hepsine anası babası ayrıl gel demiyor, çoğu kendi ayaklarının üzerinde durmak için çabalıyor, iş arıyor, zor durumda olanlar geçici süreyle sıgınma evlerine yerleşiyor.

Peki siz hayatınıza farklı bir yön vermek için şu an ne yapıyorsunuz?
Dun aksam eşime çalışmak istediğimi söyledim kabul etmedi birşeyin eksik değil istediğini alıyorsun çok şükür halimize kimseye muhtaç değiliz dedi..bende Ben kendi ayaklarımın üstünde durmak istiyrm bi ömür ev kadını olmak bana gore değil ben biseyler üretmek ara kazanmak birikim yapmak istiyrm dedim..sonra konu kaynadı..

Dun aksam eşime çalışmak istediğimi söyledim kabul etmedi birşeyin eksik değil istediğini alıyorsun çok şükür halimize kimseye muhtaç değiliz dedi..bende Ben kendi ayaklarımın üstünde durmak istiyrm bi ömür ev kadını olmak bana gore değil ben biseyler üretmek ara kazanmak birikim yapmak istiyrm dedim..sonra konu kaynadı..

Ayaklarınız üzerinde durmayı ve birşeyler üretmeyi istemeniz öyle arada kaynayacak bir konu olmamalı.
Eşiniz bilinçli mi yapıyor bilmiyorum ama sizin daha güçlü bir kadın olacagınız koşulları istemiyor gibi bir hali var.
Eğer cinsiyet ayrımına dayalı olarak çalışmanıza karşı çıkıyorsa onun itiraz edemeyecegi bir alanda iş teklifiyle karşısına çıkabilirsiniz.

Bence konuşmayı dahi istemediginiz, sevgiyi saygıyı yitirdiginiz bir ilişkide kendi kararlarınızı almanız için onay beklemenize de gerek yok.
İş arar bulursunuz ve ben çalışıyorum der gidersiniz.
O kabullenemiyorsa davayı açsın, hatta işinizi kolaylaştırmış olur, çünkü şartlarınız el verse hemen ayrılmayı istediginizi zaten siz kendiniz söylüyorsunuz.

Ayaklarınız üzerinde durmayı ve birşeyler üretmeyi istemeniz öyle arada kaynayacak bir konu olmamalı.
Eşiniz bilinçli mi yapıyor bilmiyorum ama sizin daha güçlü bir kadın olacagınız koşulları istemiyor gibi bir hali var.
Eğer cinsiyet ayrımına dayalı olarak çalışmanıza karşı çıkıyorsa onun itiraz edemeyecegi bir alanda iş teklifiyle karşısına çıkabilirsiniz.

Bence konuşmayı dahi istemediginiz, sevgiyi saygıyı yitirdiginiz bir ilişkide kendi kararlarınızı almanız için onay beklemenize de gerek yok.
İş arar bulursunuz ve ben çalışıyorum der gidersiniz.
O kabullenemiyorsa davayı açsın, hatta işinizi kolaylaştırmış olur, çünkü şartlarınız el verse hemen ayrılmayı istediginizi zaten siz kendiniz söylüyorsunuz.[/QUOTE
erkek calisanin çok olduğu yerde çalıştırmaz daha doğrusu çalıştırması için ortamı bilmesi güvenmesi temiz insanlarıninsanları olması lazımmış saçma sapan düşünceler yani.. esim fazlasıyla ataerkil bi kafaya sahip

Eger haksizza ona bunu hissetir sogudunu..ama ya eger biraz alttan alman da gerekiyordur belkim

erkek calisanin çok olduğu yerde çalıştırmaz daha doğrusu çalıştırması için ortamı bilmesi güvenmesi temiz insanlarıninsanları olması lazımmış saçma sapan düşünceler yani.. esim fazlasıyla ataerkil bi kafaya sahip

Ben de bunu tahmin ettigim için diyorum ki bir tercih yapın,
Ya onun dedigi gibi bir yer bulun ve sonra ona itiraz hakkı tanımadan çalışmaya başlayın,
Ya karşınıza çıkan ilk fırsatı değerlendirip aklınıza yatan herhangi bir işte çalışmaya başlayın ve onun tepkilerini zaten boşanacagınız için umursamayın.
Ya da boşanma işini şimdiden netleştirip bir yandan da iş arayın.

Sizin bu adamın boyundurugu altından kurtulmanızın başka yolu yok. Bir yerden başlayıp kendi ayaklarınızın üzerinde durmayı ögreneceksiniz.

Back
X