• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Susmaya devam mı etmeliyim?

Üslup iğrenç olabilir, yani insanın terbiyesini bozmak hiç bir insana yakışmaz ama, yanlış yol da demekte çok hafif kalmaz mı? Aldatan erkekler de mi yanlış yol da? Çözüm bulundu, unuttuk bitti, bu kadar kolay olduğunu zannetmiyorum.. Ya da kadın aldatınca farklı, erkeğin aldatması daha bir farklı mı? Yoksa biz malum durumu lehimize çevirmeyi mi seviyoruz?

Ortada çok çok büyük yanlış var evet, ama bu yanlış yol '' hah ikna ettik, bir daha yapmayacak, akıllandı '' deyince unutulacak birşey değil. Eşine ve oğluna çok üzüldüm..
:50:

napıcaz peki ,sen çok kötü bir kadınsın iflah olmazsın at kendini uçurumdan mı diyeceğiz.hayatta hiç bir hata geri dönüşü olmayan yol değildir.bugün kınadığımız insanlar yarın Allah katında da kul nazarında da çok iyi bir insan olabileceği gibi,çok mükemmel gözüken insanların da bir anlık hatayla birden tökezlemeyeceğini kim bilebilir ki.

napıcaz peki ,sen çok kötü bir kadınsın iflah olmazsın at kendini uçurumdan mı diyeceğiz.hayatta hiç bir hata geri dönüşü olmayan yol değildir.bugün kınadığımız insanlar yarın Allah katında da kul nazarında da çok iyi bir insan olabileceği gibi,çok mükemmel gözüken insanların da bir anlık hatayla birden tökezlemeyeceğini kim bilebilir ki.

Peki nedir bunun çözümü bir insanı yanlıştan döndürmeye çalışarak başka birinin hakkını gasp etmek mi? O yanlış yol da, döndürelim iyi hoş, güzel de eşinden gizlemek nedir?

Onu hiçe saymak, aptal yerine koymak değil midir? Şimdi aldatan kadın değil de aldatılan olsaydı? Bir erkek eşini aldatıyor ve biliyor olsaydık, kim derdi adamı yolundan döndürün, yanlıştan çıkarın diye? Kim kadının kandırılmış olmasını umursamazdı? Kaldı ki değişeceği bile belli değil.

Denemekte fayda var, yolundan dönsün dersin okey, değişti diyelim, eşinin uğradığı haksızlık bir anda siliniverecek mi o hatasını anladı, doğru yolu buldu diye? Peki eşine yapılan bu haksızlığın vebalini Allah katında kim ödeyecek bunu da düşündünüz mü bari?

Son düzenleme:
Kusura bakmayın ne ise o başka adamlara giden evli kadınlara ben böyle diyorum. Siz yanlış yolda düzelir diyorsunuz oda sizin düşünceniz.

Gittiği adamlar adam mı hayır değil evli ama geniş bir kadın ile eğleniyorlar belki de evli olduğunu bile bilmiyorlar.

Öz ablam olsa aynısını söyler evine adım atmam bir defa uyarırım yok aynı kafadaysa daha bir şey yapamayız alışmış kudurmuştan beterdir.

Yaşı ufak mı değil çocuk diyesin ki.

canım kardeşim kadının yanlış yolda olduğu bariz ortada.
belliki şeytana uymuş sapkınlık yapıyor...

benim demek istediğim bir müslüman bir müslümana önce destek olur
doğru yolu gösterir hemen çok afedersiniz o... damgası vurmaz...belki konusulursa düzelir

insanların ne yaşadığını bilemeyiz...NE YAŞARSA YASASİN EŞİNİ EN ÖNEMLİSİDE ÇOCUKLARINI ALDATMAYA HAKKI YOK...

bu arada akıl yaşta değil baştadır...selametle

Off birisi o cocuklari kurtarsin ablanizdan. Yazik gunah. Ben olsam yegenlerimi oyle bir kadinin yaninda tutmam. Zaten ablaniza denecek bisey yok. Yazik diyorum o kadar. Ama cocuklara uzuldum dogrusu. Hele o anlattiginiz yegeniniz. Canim ya duygusal bi cocukmus yazik annesinin sacmaliklarina bak teyzeden kiskanilir mi cocuk. Zavalli mahlukat sevinecegine kiskaniyor.

Üslup iğrenç olabilir, yani insanın terbiyesini bozmak hiç bir insana yakışmaz ama, yanlış yol da demekte çok hafif kalmaz mı? Aldatan erkekler de mi yanlış yol da? Çözüm bulundu, unuttuk bitti, bu kadar kolay olduğunu zannetmiyorum.. Ya da kadın aldatınca farklı, erkeğin aldatması daha bir farklı mı? Yoksa biz malum durumu lehimize çevirmeyi mi seviyoruz?

Ortada çok çok büyük yanlış var evet, ama bu yanlış yol '' hah ikna ettik, bir daha yapmayacak, akıllandı '' deyince unutulacak birşey değil. Eşine ve oğluna çok üzüldüm..
:50:

ablacim kadın ahlaksizlik yapıyor doğru ama ne yapalım şeytan taşlar gibi taslayalim mı

Bide şu var tâbi erkeğe(aldatinca) şerefsiz demek başka
kadına o...pu demek başka BENCE

hem belli mi olur belki düzelir
o zaman eşine desin kardeşi.eşi halletsin
en geç yarın haberlerde cinayet haberin duyariz...

haa eğer herşeye rağmen düzelmiyorsa derhal boşansın
ne yapacaksa yapsin...çocuklara yazık günah...

ablacim kadın ahlaksizlik yapıyor doğru ama ne yapalım şeytan taşlar gibi taslayalim mı

Bide şu var tâbi erkeğe(aldatinca) şerefsiz demek başka
kadına o...pu demek başka BENCE

hem belli mi olur belki düzelir
o zaman eşine desin kardeşi.eşi halletsin
en geç yarın haberlerde cinayet haberin duyariz...

haa eğer herşeye rağmen düzelmiyorsa derhal boşansın
ne yapacaksa yapsin...çocuklara yazık günah...

Bakın sadece düzelmesi değil, birini kazandırma peşindeyken diğerini hiçe sayıyorsunuz şuan da. Ben aldatılmışım bir kere, belki de dafalarca bilmiyorum? Sonra hatasını anlamış yolundan dönmüş. Benim için ne farkeder ki? Hep derim 1 kere ile 1000 kere arasında fark yoktur diye.

Ayrıca kimseyi taşlayalım demiyorum, ama sessiz sessiz sürüp gitsin, abla hatasını anlamaz, yani ona hata olarak gelmezse ne olacak diyorum? Siz cinayet sebebi diyorsunuz ama bende saklanmasına karşıyım maalesef, yapmam der ama yapmayacağı nereden belli? Açıkçası düzeltme değil direkt boşanma yönünde ikna etmeliler ablayı.

Son düzenleme:
canım kardeşim kadının yanlış yolda olduğu bariz ortada.
belliki şeytana uymuş sapkınlık yapıyor...

benim demek istediğim bir müslüman bir müslümana önce destek olur
doğru yolu gösterir hemen çok afedersiniz o... damgası vurmaz...belki konusulursa düzelir

insanların ne yaşadığını bilemeyiz...NE YAŞARSA YASASİN EŞİNİ EN ÖNEMLİSİDE ÇOCUKLARINI ALDATMAYA HAKKI YOK...

bu arada akıl yaşta değil baştadır...selametle

Dikkatini çekerim eşini başka adam ile değil adamlar ile aldatıyor yani tercih meselesi bu biri olsa aldantı dersin. Ayrıca çocuk değil evet sonu yok oda bilmiyor mu bunu sanki ?

Bem damgalıyorum evet kocasını bırakıp adamlar ile takılıyorsa budur benim nezlim de. Erkeği de kadını da karakter yoksunudur.

Ablası benden üç yaş büyük bende zamanında sen gibiydim her türlü desteği de verirdim ama başıma gelmeyen kalmadı onlar yine takılmasıyla kaldı.

Hepsi bir mi hayır ama genel bakarsan ortak özellikler belli

Bu kadın eşin ile birlikte olsa yakalasan din kardeşim yanlış yapmış dermisin ?

Evli olmanı örnekledim bilmiyorum tabi

sadece çocuğunu kıskanma konusunda aynı benim ablamda küçükken konuşmamızı bile yasaklardı çocuğa.o evde yokken gidip öper severdim ...şimdi 20 yaşında geçen gün yanındaydım küçük bi kızım var onunla oynarken duymamış telefonu annesi aramış.açtı özür dilerim anne teyzemler var dedi .artık neler saydıysa diğer odaya gitti çocuk orda konuştu huzursuz oldu ağlamaklı oldu kahroldum.benciller yani.bence susman gereksiz gerekirse tehdit et

Tehdit etmek bana yakışmaz diye düşünüyorum.
Söylediklerini yüzüne vurduğumda haklıymış gibi o benimle konuşmuyor.

eniştenizin evlenirken ki yaptııkarıyla evliliğe ikna olan ablanız ,eniştenizden bir nevi intikam alıyor sanki.yani sen çıkmasaydın karşıma evlenmicektim ,hayatıma başka bir yön verirdim falan gibi.pskolojisi bozuk kadının.enişteniz iyi bir insan olabilir ama iyi bir eş değil ki ablanız elinde tlfn oynuyor.adamın hiç umurunda değil .enişte ablanızın maddi arzularını yerine getirmiş ama duygusal olarak mutlu edememiş.kadın mutsuz ve yanlış bir yolda.ciddi br destek alması lazım.kendi de yaptığı şeyden memnun değil .sizin okuyup hayatınızı kurtaracak olmanızıda kıskanıyor ve size karşı tutumu ondan zannedersem.bir kaç adamla olmasıda,kendini bu durumdan kurtaracak birini bulabilme umudundan olsa gerek.çok çaresiz durumda
.dediğim gibi kendi kendine düzeltebileceği bir durum da değil şu anda.

Evet kendini bu durumdan kurtaracak birini bulma umudu olduğunu fark ettim.
Devamlı bir işi olmadığından ve boşanıp geri dönse evindeki gibi rahat olamayacağından cesaret edemiyor.
Her ne olursa olsun evde herkese o hükmediyor, boşanıp babamın yanına dönmek onun için intihar olur zaten.

Ablanız kıskanç bir insan, sizi ailenizden kendi evladından bile kıskanıyor ki sürekli kendisiyle kıyaslıyor veya oğlunun hediyeleri, şiirleri gözüne batıyor. Bence ablanız dahi olsa aranıza mesafe koymanız da fayda var. Bu ömür sırf ablam diye kendiniz ezdirmekle geçer mi? Bir gün muhakkah patlar, pes edersiniz.

Zaten ben aramadığım sürece pek görüşmüyoruz.
Eğer işi düşerse o beni arar.
Ben böyle olsun istemiyorum, kurduğum dostluklardan çok darbeler yedim sonra ablamla arkadaş olmaya çalıştım.
Ablam olduğu için onu affetmeyi gururuma yedirmek kolay oluyor bu yüzden çabalıyorum.

Ablanız ruhen çok hasta. Bu yaptıkları normal insan işi değil. Geri dönülmez hatalar içinde.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Biliyorum ama çözüm bulamıyorum.
Teşekkür ederim.

Off birisi o cocuklari kurtarsin ablanizdan. Yazik gunah. Ben olsam yegenlerimi oyle bir kadinin yaninda tutmam. Zaten ablaniza denecek bisey yok. Yazik diyorum o kadar. Ama cocuklara uzuldum dogrusu. Hele o anlattiginiz yegeniniz. Canim ya duygusal bi cocukmus yazik annesinin sacmaliklarina bak teyzeden kiskanilir mi cocuk. Zavalli mahlukat sevinecegine kiskaniyor.

Keşke dediğiniz kadar kolay olsa.
Eniştem öyle değişik bir adam ki ya da ablamı öyle seviyor ki her şeye göz yumuyor.
Ablam konusunda kafama göre hareket edebilmem mümkün değil.

durum vahim
:50::50::50::50::50::50:
öncelikle ablanın enbüyük nedeni kıskançlık
diğerleri bu kıskançlığını etrafından çıkartması
evet kötü bir gençlik çocukluk geçirmiş
üniversite okuyamamış
zengin biri ile evlenmemiş
ve daha önce kendisinden düşük gördüğü insaların arasında daha gerilerde kalmış olabilir
bu ihanet etmeyi gerektirmez
bence sana olan tavrı da kıskançlık
yaptıklARININ ALTINDAKİ
en büyük neden de kıskançlık
ablanda hazmedememe sorunu var
ve şuan kendisiğni kullandırdığı her erkek te
görmeyi hakettiği değeri gördüğünü düşünüyor
muhtemelen adına aşk koyarak yapıyordur bunu
canım ablanın uzman yardımına ihtiyacı var
o içindeki hırsı
hakettiği halde elde edemedğini düşündüğü birçok şeyi
başka erkeklerin aşkına masar olarak elde edeceğini düşünüyor
hatta bu durumdan vicdan azabı dahi duymuyordur
çünki zaten böylesine bir idol olmak
babasının ailesinin eşinin elinden aldığı kendi hakkı

Beğenilmek hoşuna gidiyor ve çok hırslı biri olduğunun da farkındayım.
Evet söyledikleriniz çok doğru ben de psikolojisinin böyle olduğunu düşünüyorum.
Ama bazen de çok iyi oluyor.
Beni koruyup, savunuyormuş gibi yapıyor çoğu zaman, sonra çok değişiyor.

Kusura bakmayın ne ise o başka adamlara giden evli kadınlara ben böyle diyorum. Siz yanlış yolda düzelir diyorsunuz oda sizin düşünceniz.

Gittiği adamlar adam mı hayır değil evli ama geniş bir kadın ile eğleniyorlar belki de evli olduğunu bile bilmiyorlar.

Öz ablam olsa aynısını söyler evine adım atmam bir defa uyarırım yok aynı kafadaysa daha bir şey yapamayız alışmış kudurmuştan beterdir.

Yaşı ufak mı değil çocuk diyesin ki.

Adamlar evli olduğunu gayet iyi biliyorlar.
Hatta bana sosyal paylaşım sitesinden ablanla seviyeli bir ilişkimiz var diye mesaj atacak kadar...
Adamın kendisi de evli bu arada ama karısını sevmiyormuş.
Ağzıma gelen ne varsa söyledim, biraz utanması vardı sanırım sonra kaybolmuş ortadan.
Ben anlayamıyorum Allah şaşırtmasın nasıl mantığa, duyguya sahip insanlar bunlar hayret ediyorum.

Adamlar evli olduğunu gayet iyi biliyorlar.
Hatta bana sosyal paylaşım sitesinden ablanla seviyeli bir ilişkimiz var diye mesaj atacak kadar...
Adamın kendisi de evli bu arada ama karısını sevmiyormuş.
Ağzıma gelen ne varsa söyledim, biraz utanması vardı sanırım sonra kaybolmuş ortadan.
Ben anlayamıyorum Allah şaşırtmasın nasıl mantığa, duyguya sahip insanlar bunlar hayret ediyorum.

O zaman ablan gibi kadını bulmuşlar keyiflerine bakıyorlar en azından evli başımıza da saramaz diye. Sana bile mesaj atıyorlarsa ablası böyle ise kardeşide öyledir diye düşünce ile olabilir.

Ablanıza şu saatten sonra hiç bişey yapamazsınız sana ne dediği an bitti maalesef

Şaşkınlıkla okudum, hem konuyu, hem konu sahibinin cevaplarını. Allah şaşırtmasın büyük konuşmuyorum, benim ablam böyle bir şey yapsa suratına bile bakmazdım. Belki kimseye söylemezdim, ama kendimden ve ailemden onu uzak tutardım. Gittiği yol, yol değil.

ablanızın gerçekten kötü bir ruhu var. ondan iyi bir şeyler beklemeyin ve onun adına da hiç üzülmeyin. Allah ıslah etsin denir böyle insanlara..

Surayi okudukca dertlerime sukreder oldum valla. Ne adi karakterli insanlar varmis ya. Abla mabla degil o yani sende iliskini kessrn iyi edersin bu ona en buyuk ceza olur he dersen ki onun icin bu ceza degil ödül olur o zaman hic ablan olmamistir zaten.

Cocuklara yazik iste sadece yigeninle gorus onunla tek kelime etme bi sure duzelene kadar en azindan. Lakin sen kime soylesen kar etmezz bence aldatmak icine islemis kadının birden çok kisiyle yaptığı na gore.

Sizlere danışmak istediğim çok önemli bir konu var.

Benim bir ablam var ve aramızda oldukça hatırı sayılır yaş farkımız var.
İlk olarak eşini aldatıyor ve bazen o adamlar benimle tanışmaya kalkıyor ben de ağzıma geleni sayıyorum.
Ablama yanlış yaptığını söylüyorum ama ablam olduğun için sana kıyamıyorum, o adamlar benimle konuşmaya kalkmasın pişman ederim diyorum.
Bundan dolayı da bana sinir oluyor.
Neden böyle bir kadın oldu anlayamıyorum, eniştem her dediğini yapmak için sabah akşam çalışıyor kendine hiçbir şey almıyor.
Bu konu benimle ölene kadar sır olarak kalacak elbette ama asıl sorum diğer konuda ne yapmam gerektiği.

Diğer konuya gelelim.
İki çocuğu var ve büyük olan yeğenim beni çok sever, üniversiteden geleceğim diye para biriktirmiş bana sürpriz bir şeyler alabilmek için.
Sosyal paylaşım sitesinde duvarıma şiirler yazar ne zaman geleceksin diye. Ablam bunları görüyor ve sürekli arkamdan konuştuğunu duyuyorum.
Kendine çeşit çeşit ayakkabı alıyor kredi kartıyla, onu ödüyor ve bu yüzden harçlıklarını harcamasını istemiyor.
Teyzene şiirler yazıyorsun teyzen mi sana ayakkabı alıyor, teyzen mi yedi paralarını, onun istediklerini mi aldın diye çocuğa beş gün surat asıyormuş.
Ayrıca ben ne alırsam tekini ablama veririm, fiyatının hiç önemi yok ama buna rağmen babam bana bir şey aldığında benimle konuşmuyor.

Bir gün yeğenimin yine bana bir şeyler aldığını duymuş, beş lira harcadı diye kızmış.
Bir şeyler dediğim de yiyecek, içecek.
Ablam bir sabah bunun için çocuğu azarlıyor ve arayacağım bakalım o çok sevdiğin teyzen seni bugün göz muayenesine götürecek mi diye beni arayıp deniyor aklınca.
Bu olaydan sonra ablamla bir süre konuşmadım sonra benden yaşı büyük ve ablam diye arayıp sen ne yaparsan yap benim ablamsın aramızda bunların bir önemi yok dedim konuyu kapattık.

Şimdi hala arkamdan konuştuğunu duyuyorum, akrabalara babam bana hiçbir şey yapmadı hep ona yapıyor, yeğenime de yine teyzene mi yedirdin paralarını diyormuş.
Halbuki babam bana harcadığı parayı ona da harcadı. Hadi diyelim babam yapmadı, ben babam ne aldıysa iki tane aldırıp tekini ona verdim
Bana neden böyle yapıyor diye düşünüyorum bir türlü anlayamıyorum.

Çok sinirliyim ve artık susmak yerine bazı şeyleri yüzüne vurmak istiyorum ama hemen bağırıp çağırıyor, ağlıyor.
Beni aptal yerine koyduğunu düşünüyorum ki kendisi yıllar önce kaybolan yüzüğü için evinde kaldığımdan dolayı benden şüphe bile etmişti.
Bunlara rağmen hepsini hafızamın çöplüğüne atıp önüme baktım ama hala terbiyesizlik yapıyor.

Bence iletişiminizi kes, ancak mecbur olduğunda bir araya gel, özel ve aile meselelerine hiç karışma, özel olarak onu arama. Olur da üstüne gelirse sadece bana sürekli haksızlık yapıyorsun diyerek tavrını koy ... bence yüzüne vurursan hiçbir şey değişmez, hatta pişman olacağın şeyler söyleyip haklıyken haksız duruma düşebilirsin.
Bence yeğenlerinle bile uzunca bir süre sadece babanın evinde, onlar size geldiğinde görüş, ablanın evine gitme.. Seni kaybettiğini anlamalı. Belki ancak bu şekilde geri adım atar.. Yoksa ileride daha büyük dertler de açabilir başına ablan.
Pişmanlık belirtisi gösterirse, bana neden bunları yapıyorsun, neden hep haksızlık ediyorsun, ben sana ne yaptım diye sor açık açık. Anlatacağı birşey varsa anlatsın... Ama yumuşama, eski iletişiminize hemen dönme... Gerçekten değişmeye hazır olduğunu hissetmeden ona tekrar şans vermemelisin... Yapacak bir şey yok, büyük olan o, ablalık etmesi gereken oyken bunları yapıyor. Bir kere arayıp sen benim büyüğümsün demişsin zaten.. Bundan sonra büyüklük edemiyorsa sen onu büyüğün olarak nasıl görebilirsin. Ben olur da aklımı kaybedip bunların onda birini kardeşime yapsam pişmanlıktan vicdan azabından duramam sanırım... Ablam kardeşimize bunların yarısını yapsa, ablama kardeşim yerine ben de tavır koyarım, yüzüne bile bakmam...
Kardeşlik bu canım! insan bir eşyası kaybolunca evine misafir gelmiş kardeşinden şüphelenmez! Çünkü kardeş bir şey istiyorsa ablasından zaten ister, sorar...
Bu kadar memnuniyetsizliğin ardında da psikolojik sorunlar olduğunu düşünüyorum. Ağır bir travmatik olay mı geçirdi, çocukken çok mu şımartıldı? Yapısal bir rahatsızlığı mı var? Ağır bir depresyon mu geçiriyor? Bir psikiyatrist çözebilir belki sorunlarının kaynağını ama onun için de kendindeki yanlışları görüp ben neden böyleyim diyerek kendi profesyonel yardım almak istemeli. Ne var ki sanıyorum yanlışlarının farkında bile değil. Ona yardım edebilecek kişi de sen değilsin. Bu yaşta insan bu kadar şuursuz davranıyorsa, çok fazla şey beklememelisin. Aile büyükleriniz neler olduğunu görüyordur elbet, sen gıyabında konuşma. Soran olursa çok kalbimi kırıyor artık, tavrım kesin, yoksa çok hırpalıyor beni diyebilir ya da büyüklerinden akıl isteyebilirsin belki...
Gerçekten zor bir durum. İnşallah biraz olsun hatasını anlar.. Çünkü tahmin ediyorum ki senin için bu davranışlarını tekrarlamaması bile yeterli... Allah kolaylık versin...

Son düzenleme:
enişteniz kör,sağır ve dilsiz mi ??
Bunca şeyi nasıl görmüyoorrr ??
Abla örnek olmalı , abla değil bu..
Bende 2 kızın ablasıyım; kardeşlerimin saçına dokunanı keserim..
Bu ne ablalık abla adı abla :19:

Aldatma konusunda da ben işte o meseleye hiç karışmamanı ancak ablanla bu konuyu da asla konuşmamanı öneririm.
Sen bu işi açık eder de kıyametler kopunca o ablanın elinden kimse alamaz seni, nefretinden hırsından ne yapacağı belli olmaz .. çünkü ruh sağlığının normal olmadığına inanıyorum.
Zaten öğrenilirse o evde neler yaşanır düşünmek bile istemiyorum. o enişte cinnet geçirirse kim alacak sorumluluğunu... bence bu yükü taşıyan sen olmamalısın. Hiç bilmiyormuş gibi yap, ablana da bu konuda kesin tavır koy, değil tanıştırmak asla seni muhatap etmemeli bu konularla..
Sen kendini koru başka meselelere karışma bence.. Hoş belki eniştenin şüpheleri de vardır ama senin sayende ayyuka çıkarsa aile faciası çıkabilir..
Ayrıca sosyal paylaşım sitelerinde de ablanı arkadaşlıktan çıkarman faydalı olabilir... adamlar sana bile bulaşıyormuş...
Neticede bence ablanın ciddi bir ruhsal bozukluğu olması mümkün...
Ama senin yapabileceğin tek şey bence tavrını koyup ablandan mümkün olduğunca uzak durmak..

Ayrıca bir kitap önereceğim sana:
"Zor Kişiliklerle Yaşamak" Yazarlar: francois lelord ve christophe andré..
Biraz nette de araştır istersen. Bence kesinlikle okumalısın. Kitapta ablanla doğru ilişkinin nasıl olması gerektiği konusunda uzman tavsiyeleri bulabilirsin.. Kitapla ilgili bilgi de gönderiyorum:

"...Onlar her yerde olabilirler. Bazen iş hayatımızda karşımıza çıkarlar, hatta ‘patron’umuz olup hayatımızı karartırlar; bazen en yakın dostumuz ya da komşumuz olurlar, canımızı sıkarlar; bazense... -işte bu hayli vahim bir durum olabilir!- hayatı paylaştığımız kişi, yani eşimiz olurlar.
Ülkelerinin öndegelen psikiyatr ve psikoterapi uzmanlarından ikisi olan François Lelord ve Christophe André, iş ya da özel dünyalarında yaşadıkları sorunlar nedeniyle kendilerine başvuran hastaların büyük bir çoğunluğunda -biraz da hayretle- aynı durumu gözlemlediler:
Bu kişilerin problemleri, hayatlarının orasında ya da burasında yer alan -bir ya da daha fazla sayıda olabilirler- ‘başka kişiler’de odaklanıyordu. Yazarlara göre bu ‘başka kişiler’, birer “Zor Kişilikler”di.
Bunlar çeşitli tipler de olabilirdi: Kaygılı ya da paranoyak, histriyonik ya da saplantılı, narsist ya da şizoid, depresif ya da pasif-agresif, bağımlı ya da sakınımlı...
Yazarlar, yüzlerce örneğe dayanarak sınıflandırdıkları “zor kişilikler”in ruhsal durumlarını, düşünce mekanizmalarını ve davranış kalıplarını bilimsel, ama herkesin anlayacağı kolay bir dille göz önüne seriyorlar.
Kitapta yer alan, “zor kişilikler”in protipi sayılabilecek siyaset, sinema ve edebiyat dünyasından popüler örnekler, evimizde, işyerimizde, yakın ya da uzak çevremizde karşımıza çıkabilecek “bu insanları” tanımamızı daha da kolaylaştırıyor.
Bu kitabın -“zor kişilikleri” tanıtmasının yanında- belki de en önemli faydası ve de katkısı, “onlar”la birlikte yaşamanın yollarını göstermesi.
Her gün karşılaştığımız, belki günümüzün bir bölümünü, belki de hayatımızın tümünü birlikte geçirdiğimiz “zor kişilikler”i anlamak, idare etmek hatta benimsemek için yapılması gerekenler zaman zaman mizahi sınırları zorlayan eğlenceli bir üslûpla anlatılıyor.
“Zor Kişilikler”le Yaşamak, bir solukta okuyup bitireceğiniz, hem “onları” hem de kendinizi tanıyarak birlikte ve mutlu yaşamanın sırlarını keşfedebileceğiniz bir kitap.

-ALINTIDIR-

Arkadasim sen ablani at bi koseye
yegenlerin icin ne hayirliysa onu yap
senin durumun cok karisik
soylesen dert soylemesen dert
sen yegenlerini dusun bence

Bence iletişiminizi kes, ancak mecbur olduğunda bir araya gel, özel ve aile meselelerine hiç karışma, özel olarak onu arama. Olur da üstüne gelirse sadece bana sürekli haksızlık yapıyorsun diyerek tavrını koy ... bence yüzüne vurursan hiçbir şey değişmez, hatta pişman olacağın şeyler söyleyip haklıyken haksız duruma düşebilirsin.
Bence yeğenlerinle bile uzunca bir süre sadece babanın evinde, onlar size geldiğinde görüş, ablanın evine gitme.. Seni kaybettiğini anlamalı. Belki ancak bu şekilde geri adım atar.. Yoksa ileride daha büyük dertler de açabilir başına ablan.
Pişmanlık belirtisi gösterirse, bana neden bunları yapıyorsun, neden hep haksızlık ediyorsun, ben sana ne yaptım diye sor açık açık. Anlatacağı birşey varsa anlatsın... Ama yumuşama, eski iletişiminize hemen dönme... Gerçekten değişmeye hazır olduğunu hissetmeden ona tekrar şans vermemelisin... Yapacak bir şey yok, büyük olan o, ablalık etmesi gereken oyken bunları yapıyor. Bir kere arayıp sen benim büyüğümsün demişsin zaten.. Bundan sonra büyüklük edemiyorsa sen onu büyüğün olarak nasıl görebilirsin. Ben olur da aklımı kaybedip bunların onda birini kardeşime yapsam pişmanlıktan vicdan azabından duramam sanırım... Ablam kardeşimize bunların yarısını yapsa, ablama kardeşim yerine ben de tavır koyarım, yüzüne bile bakmam...
Kardeşlik bu canım! insan bir eşyası kaybolunca evine misafir gelmiş kardeşinden şüphelenmez! Çünkü kardeş bir şey istiyorsa ablasından zaten ister, sorar...
Bu kadar memnuniyetsizliğin ardında da psikolojik sorunlar olduğunu düşünüyorum. Ağır bir travmatik olay mı geçirdi, çocukken çok mu şımartıldı? Yapısal bir rahatsızlığı mı var? Ağır bir depresyon mu geçiriyor? Bir psikiyatrist çözebilir belki sorunlarının kaynağını ama onun için de kendindeki yanlışları görüp ben neden böyleyim diyerek kendi profesyonel yardım almak istemeli. Ne var ki sanıyorum yanlışlarının farkında bile değil. Ona yardım edebilecek kişi de sen değilsin. Bu yaşta insan bu kadar şuursuz davranıyorsa, çok fazla şey beklememelisin. Aile büyükleriniz neler olduğunu görüyordur elbet, sen gıyabında konuşma. Soran olursa çok kalbimi kırıyor artık, tavrım kesin, yoksa çok hırpalıyor beni diyebilir ya da büyüklerinden akıl isteyebilirsin belki...
Gerçekten zor bir durum. İnşallah biraz olsun hatasını anlar.. Çünkü tahmin ediyorum ki senin için bu davranışlarını tekrarlamaması bile yeterli... Allah kolaylık versin...

Daha önceki konularımda babamın gençliğinde annemi defalarca kez aldattığını hatta bazen evimizde, annemin yanında kadınla flört ettiğini anlatmıştım.
Ablam ilk çocuk olduğu için babamın en kötü hallerine tanık oldu, söylediği her söz için dayak yedi, babamın zoruyla babaanneme baktı.
Daha neler neler yani anlatamıyorum çok sağlıklı değil.
Neyi var tam olarak bilemiyorum, baktığında gayet sağlıklı gözüküyor ama eniştemin de onu çok şımarttığını biliyorum.

Kendimi de kurtarmaya çalışıyorum zaten şu anda.
Savaş yerinden çıkalı daha bir sene oldu, üniversiteyi kazanıp gittim de biraz daha toparlandım o yüzden diğer olaylara kafa yoramıyorum.
Önerdiğiniz kitabı da alacağım teşekkür ederim uzun uzun yorumlar yapmışsınız.

enişteniz kör,sağır ve dilsiz mi ??
Bunca şeyi nasıl görmüyoorrr ??
Abla örnek olmalı , abla değil bu..
Bende 2 kızın ablasıyım; kardeşlerimin saçına dokunanı keserim..
Bu ne ablalık abla adı abla :19:

Bilmiyorum kendine çok mu güveniyor yoksa ablama mı çok güveniyor.
Ben eniştemi anlayamıyorum adam gerçekten değişik.
Evet abla konusundaki şanssızlığımı çevremden gördüklerimden de fark ediyorum.

Arkadasim sen ablani at bi koseye
yegenlerin icin ne hayirliysa onu yap
senin durumun cok karisik
soylesen dert soylemesen dert
sen yegenlerini dusun bence

Büyük yeğenim tatillerde bizde kalıyor zaten, evde dışlanıyorum diyor.
Erkek çocuğu, babasıyla çok çatışıyorlar.
Eniştemin dünyası ablamın etrafında dönüyor, çocuklar Allah'a emanet.

Back
X