• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Susuzluk mu yoksa açlık mı önce öldürür?

SHADOWGIRL

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2007
928
24
118
Su, başlıca üç yolla kaybediliyor: idrar, terleme ve nefes alıp verme.
Yetişkin bir kişide bu kaybın dengelenmesi için, günde 2-3 litre su alınması gerekiyor. Sağlıklı bir vücutta 50 litre su var. Su kaybından (dehidrasyon) ölüm, 3-5 günlük süre içinde vücut sıvısının yüzde 20'lik bölümünün yitirilmesiyle gerçekleşiyor. Dehidrasyon tüm organ sistemini etkiliyor: Kan koyulaşıyor, akciğer enfeksiyona karşı dayanıksızlaşıyor, kalpte ritim bozukluğu gelişiyor ve böbrekler, kandaki toksinleri atamaz hale geliyor. Açlıktan ölüm daha uzun sürüyor, yeterli sıvı alınırsa aylar sürebiliyor. Çünkü, günlük ihtiyaca oranla vücudun depoladığı besin miktarı daha fazla. Karaciğerdeki glikojen deposu tükendikten sonra, vücut adipoz dokularda depolanan yağı kullanılıyor. Bu da bittiğinde, kaslar, bağdoku ve hatta kemiklerdeki enerjiye geçiliyor. Vücut açlığa, ihtiyaç duyduğu kalori miktarını düşürerek tepki veriyor. Bu nedenle hızlı kilo vermek isteyenlerin diyetleri başarılı sonuç vermiyor.

Tv de izlemiştim..İnsan susuzluğa en fazla bir hafta,açlığa ise en fazla 1,5 ay dayanabilirmiş..Yani susuz kalmak,aç kalmaktan daha tehlikeli..

Evet susuzluk daha kötü tabi...susuz olmuyo..bız Ankaralılar napcaz bılmıyorum.Allah yardım etsin bize...dua edın arkadaslarr..

allahıma şükür bugün ankaraya su verildi kafayı yeme noktasına gelmiştik allah susuzluk göstermesin

allahim acisin bize ne kadar gerekliymis demi ikiside ama kaybetmeden kiymet bilmiyoruz umarim daha dikkatli oluruz su tuketimi konusunda kaynaklar hizla tukeniyomus cunku saka gibi ama burdada su fazlaligi yuzunden bi kriz cikmak uzere

yalovadaki depremde göçük altında kalan bi tanıdığım susuzluktan ölmemek ve böbreklerini çalıştırmak için idrarını içmiş.. Allah kimseyi susuz bırakmasın .

bir belgeselde izlemistim,
adami hapse atip yemek ve su vermeyi unutmuslar,
yanlis hatirlamiyorsam, 19 gün sora filan
akillarina geldiginde adami son nefesini vermek üzereyken bulmuslar.

nasil dayanabildiyse o kadar.
tabiki de susuz daha cabuk ölünür

Allah aclik ve susuzlukla terbiye etmesin kimseyi ...

Back
X