- 29 Ekim 2015
- 1.501
- 2.980
- 133
- Konu Sahibi andromeda-80
-
En sevdiği şeyleri bile yemeye yanaşmıyor dişim düşecek diye. İşe yarayacağını sanmıyorumAnnem bana küçükken iyi hatırlıyorum çikolata alıcam hadi çekelim demişti çekmişti. Siz de böyle bi öneri sunabilirsiniz.
Diş perisini biliyor. Her dişinde yastığının altına dişi koyduk sabah hediyesini aldı. Hatta son dişi babası dişini fırçalarken düştü. Hemen zıplamaya başladı, yaşasın diş perisi bana hediye getirecek diye. Ağlamadı bile düştükten sonra. Ama düşmeden önceki korkuyu aşamıyoruz malesefKıyamam ben ona. O dişin düşmesi gerektiğini düşünce yerine daha güzeli geleceğini anlatin. Diş perisi hikâyesini mi anlatsaniz acaba?
Bunu deniycem sağolun, umarım işe yararDis perisi durumunu anlatin ,
Her dusen dis icin bir dilek hakkin var ,alamazsak ve yutarsan dilerk hakkin kaybolur ,hadi alalim diyin
Çok ürkek bir çocuk, uykusu da çok ağır sayılmaz. Bir kere uykuda çekersek ve uyanırsa bir daha uyumaya da korkar diye düşünüyorum.Uyurken çekseniz. Madem dişi o kadar sinirda, uyanmaz bile.
Diş perisi dişini cektirmeye korkmayanlara 2 hediye getiriyormus deseniz. Ya da diş perisi 3 gün sonra hediye dağıtmayi birakicakmis o zaman kadar dusurelim dişi deseniz. Aklıma bunlar geliyor şu an. Önceki dişleri düştüğünde caninin acimadigini hatirlatin ona.Diş perisini biliyor. Her dişinde yastığının altına dişi koyduk sabah hediyesini aldı. Hatta son dişi babası dişini fırçalarken düştü. Hemen zıplamaya başladı, yaşasın diş perisi bana hediye getirecek diye. Ağlamadı bile düştükten sonra. Ama düşmeden önceki korkuyu aşamıyoruz malesef
Canım şimdiki çocuklar çikolataya kanmaz benimde bi dondurmaya saçımı sıfıra vurmuşlardı gür çıksın diye şimdi nerde öyle çocuk:)Annem bana küçükken iyi hatırlıyorum çikolata alıcam hadi çekelim demişti çekmişti. Siz de böyle bi öneri sunabilirsiniz.
Evet uzman yardımı almayı ciddi olarak düşünüyorum. Çünkü her konuda böyle ürkek. Diş fırçalarken nasıl çıldırmış gibi ağladığını görünce ben de onun halinden korkuyorum. Bu akşam ağzını çalkalarlarken diş neredeyse düşecek gibi olmuş, ağzı köpüklü köpüklü kaldı öyle. Ben ağzımı yıkamam, dişim düşecek diye kendini parçaladı. Zor ikna ettik ağzını yıkamasına. Düştükten sonra rahat ama düşene kadar çektiği korku daha travmatikUyku esnasında çekmek mantıklı geldi bana da.
Ya da bir uzman yardımı almayı deneyebilirsiniz. Normal değil geliştirdiği korku çünkü. Acı çekmediğini anladığında aşması gerekirdi.
İlk dişlerinde doktoru kullanmıştı bu bahaneyi. İnandı çektirdi. İkincide işe yaramadı malesefDiş perisi dişini cektirmeye korkmayanlara 2 hediye getiriyormus deseniz. Ya da diş perisi 3 gün sonra hediye dağıtmayi birakicakmis o zaman kadar dusurelim dişi deseniz. Aklıma bunlar geliyor şu an. Önceki dişleri düştüğünde caninin acimadigini hatirlatin ona.
Evet uzman yardımı almayı ciddi olarak düşünüyorum. Çünkü her konuda böyle ürkek. Diş fırçalarken nasıl çıldırmış gibi ağladığını görünce ben de onun halinden korkuyorum. Bu akşam ağzını çalkalarlarken diş neredeyse düşecek gibi olmuş, ağzı köpüklü köpüklü kaldı öyle. Ben ağzımı yıkamam, dişim düşecek diye kendini parçaladı. Zor ikna ettik ağzını yıkamasına. Düştükten sonra rahat ama düşene kadar çektiği korku daha travmatik
Aynen canım düşündüm de kanmazlar :) biz hemen kanıyoduk şeker çikolata :)Canım şimdiki çocuklar çikolataya kanmaz benimde bi dondurmaya saçımı sıfıra vurmuşlardı gür çıksın diye şimdi nerde öyle çocuk:)
Benim kızımda 5 yaşını doldurduktan 4 ay sonra düştü ilk dişi. Biz de çok çekicez bu diş meselesinden galibaCanım bide kaç yaşında başlıyo bu diş düşmeleri.benim kızda 5 yaşında dişim çıkcakta yastığın altına koycam diye bekliyo.bende çok korkardım valla diş düşürmekten annemde benden çok çekti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?