• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Süt dişi

İste ben onu demek istemistim eminim cok ugrastiniz.orda korkmustur anlaminda demedim.cok ustunde durmadan evin icinde halledilip gidilen dogal birsey gibi anlatabiliyor muyum bilmiyorum tuvalet egitiminde de oyle ya tepkisiz yani dogal bir surec gibi.neyse gerci su ana bakmak lazim bunun nasil cozulecegine.ne zor anlayabiliyorum seni benim kizim da su an 7 yasinda cogu gitti atlattik da biraz o da telas yapti hadi gece cikarsa yutarsam gibi .yoi hic oyle birsey olmaz falan dedik gunduz cikar zaten uyuyunca cikmiyor dedik.bir de 20 si de cikmiyor zaten bildigim kadariyla atmayim ama 14 u falan cikiyor
Onu da denedik malesef. Bu kadar büyüyecek bir sorun olduğunu düşünmemiştik başta. Sallanmış hadi alalım dedik, istemedi, okulda yemek yemedi, öğretmeni sallanıyor hadi çekelim deyince ona da çektirmemiş, çok yüksek tepki verince mecburen doktor seçeneğini denemiştik o zaman.

Şimdi de neredeyse 24 saattir yemek yemiyor, su içmiyor, yanına yaklaştırmıyor. Yaklaştığımızda başka koltuğa kaçıyor. Bişey yapmıycam sadece sarılmak istiyorum seni özledim diyorum nafile. Çaresizim :( Gece neredeyse diş çıkmış, yukarı doğru eğik duruyor. Dişim düşer korkusuyla ağzını bile kapatmıyor. Demin diş hekimimizi aradım, birşey önerir mi diye. Anlattım durumunu. Sedasyon yapılabilir ama onun için de ağzına dokunmak lazım dedi. Hiç yaklaştırmıyorsa o da mümkün değil dedi. Pedagogdan başka çare gözükmüyor. Ufak bir korku olsa aniden yaklaşıp çekebilirim ama deli gibi titriyor, ağlıyor, 1 metreden fazla yaklaştırmıyor kendisine

Arkadaşlar konu havada bitmesin diye yazıyorum. Kızımın dişini çektim. Çok tercih ettiğim bir yöntemle olmadı ama napalım. Tam 27 saat birşey yiyip içmedi, gözleri baygın baygın bakıyordu. Sabahın 7 sinden öğleden sonra 4 e kadar ikna etmeye çalıştık, ikna olmadı. Sizin önerilerinizin bazılarını da denedik yine olmadı. Çekersek yemeğe gidicez, istediğin birşeyi de alırız, oyun evine de gideriz dedik ikna oldu ama cesaretini toplayıp ağzını açamadı. Korkusunu büyüttükçe büyüttü içinde. Hem psikolojik olarak hem de fiziksel olarak korkusunun daha büyük zarar vereceğini düşündük. İki dakka ağlasın, sonra normale döner diye umarak koltuğa yatırdık, babası kollarını tuttu, ben dişi peçeteyle aldım. Kanamadı bile. Babası dedi ki bitti bak bu kadar basit işte. Daha 10 saniye önce dişi çekilmiş çocuk ne dese beğenirsiniz. O zaman önceden yatırıp kollarımı tutsaydınız da çekseydiniz. Niye korkuttunuz ki beni bu kadar dedi:deli:

Biz çocuğa travma yaşatmayalım diye kılı kırk yararken çocuk niye önceden böyle yapmadınız dedi. Sanırım bu tarz korku durumlarında anne baba otoritesi çocuğu bir nevi rahatlatıyor. Onun karar vermesini beklerken iyice korkusu büyüdü, çığ gibi oldu. Belki de bu kararı bizim vermemiz çocuğun işini kolaylaştırdı. Doğru olduğunu iddia edemem gerçi, çok hoş bir yöntem değildi kabul ediyorum. Ama oldu bitti çok şükür. Darısı diğer dişlere:anne:

Arkadaşlar konu havada bitmesin diye yazıyorum. Kızımın dişini çektim. Çok tercih ettiğim bir yöntemle olmadı ama napalım. Tam 27 saat birşey yiyip içmedi, gözleri baygın baygın bakıyordu. Sabahın 7 sinden öğleden sonra 4 e kadar ikna etmeye çalıştık, ikna olmadı. Sizin önerilerinizin bazılarını da denedik yine olmadı. Çekersek yemeğe gidicez, istediğin birşeyi de alırız, oyun evine de gideriz dedik ikna oldu ama cesaretini toplayıp ağzını açamadı. Korkusunu büyüttükçe büyüttü içinde. Hem psikolojik olarak hem de fiziksel olarak korkusunun daha büyük zarar vereceğini düşündük. İki dakka ağlasın, sonra normale döner diye umarak koltuğa yatırdık, babası kollarını tuttu, ben dişi peçeteyle aldım. Kanamadı bile. Babası dedi ki bitti bak bu kadar basit işte. Daha 10 saniye önce dişi çekilmiş çocuk ne dese beğenirsiniz. O zaman önceden yatırıp kollarımı tutsaydınız da çekseydiniz. Niye korkuttunuz ki beni bu kadar dedi:deli:

Biz çocuğa travma yaşatmayalım diye kılı kırk yararken çocuk niye önceden böyle yapmadınız dedi. Sanırım bu tarz korku durumlarında anne baba otoritesi çocuğu bir nevi rahatlatıyor. Onun karar vermesini beklerken iyice korkusu büyüdü, çığ gibi oldu. Belki de bu kararı bizim vermemiz çocuğun işini kolaylaştırdı. Doğru olduğunu iddia edemem gerçi, çok hoş bir yöntem değildi kabul ediyorum. Ama oldu bitti çok şükür. Darısı diğer dişlere:anne:
Öncelikle çok geçmiş olsun. kızınızın yaptığına çok güldüm. aklıma benim Çocuklar geldi Ama benimkiler biraz psikopatti illa ki kendimiz çekeceğiz diye tutturdular hatta kızımın disini okulda öğretmeni çekmiş öğretmene çok kızmış ve sinirlenmişti. ağlayarak eve gelmişti. Zor sakinlestirmistik.

Öncelikle çok geçmiş olsun. kızınızın yaptığına çok güldüm. aklıma benim Çocuklar geldi Ama benimkiler biraz psikopatti illa ki kendimiz çekeceğiz diye tutturdular hatta kızımın disini okulda öğretmeni çekmiş öğretmene çok kızmış ve sinirlenmişti. ağlayarak eve gelmişti. Zor sakinlestirmistik.
Yaa :) Benim kızımı kendi dişini çekerken hayal bile edemiyorum, gölgesinden korkuyor hayatta yapmaz. Sizin süt dişlerinde işiniz kolay olmuştur o zaman ne güzel.

Aynı durumu ben küçükken yaşadık ve dişimi ellemeyen sadece annem kalmıştı.Dişim düşmek üzere ama dilimle ya da elimle düzeltiyordum düşmesin diye.Bir gün annem şakayla karışık ben unutmuşken ağzımı açtırdı ve pat diye dişe vurdu dişim düştü.En başta çok ağladım bağırdım ama geçti unuttum bile :) Şimdi de çok korkmuyorum dişçiden yani bilinçaltıma falan işlemedi.

Bu taktiği eşiniz de deneyebilir o daha atik olur belki

Aynı durumu ben küçükken yaşadık ve dişimi ellemeyen sadece annem kalmıştı.Dişim düşmek üzere ama dilimle ya da elimle düzeltiyordum düşmesin diye.Bir gün annem şakayla karışık ben unutmuşken ağzımı açtırdı ve pat diye dişe vurdu dişim düştü.En başta çok ağladım bağırdım ama geçti unuttum bile :) Şimdi de çok korkmuyorum dişçiden yani bilinçaltıma falan işlemedi.

Bu taktiği eşiniz de deneyebilir o daha atik olur belki
Hallettik sağolun, eşim tuttu ben çektim dişini :) Yoksa hastanelik olacaktı açlık ve susuzluktan. Dişim düşer korkusuyla 27 saat hiçbirşey yemedi içmedi, mecbur kaldık öyle çekmeye

Ben azı dişlerimi bile kendim çekmiştim :KK45:...

Yalnız bu ciddi bir durum. Bu kadar sallanıyorsa Allah korusun uyku sırasında boğazına kaçmasın? Bence durumun ciddiyetini anlatın. O diş çekilmeli.

Onu da denedik malesef. Bu kadar büyüyecek bir sorun olduğunu düşünmemiştik başta. Sallanmış hadi alalım dedik, istemedi, okulda yemek yemedi, öğretmeni sallanıyor hadi çekelim deyince ona da çektirmemiş, çok yüksek tepki verince mecburen doktor seçeneğini denemiştik o zaman.

Şimdi de neredeyse 24 saattir yemek yemiyor, su içmiyor, yanına yaklaştırmıyor. Yaklaştığımızda başka koltuğa kaçıyor. Bişey yapmıycam sadece sarılmak istiyorum seni özledim diyorum nafile. Çaresizim :KK43: Gece neredeyse diş çıkmış, yukarı doğru eğik duruyor. Dişim düşer korkusuyla ağzını bile kapatmıyor. Demin diş hekimimizi aradım, birşey önerir mi diye. Anlattım durumunu. Sedasyon yapılabilir ama onun için de ağzına dokunmak lazım dedi. Hiç yaklaştırmıyorsa o da mümkün değil dedi. Pedagogdan başka çare gözükmüyor. Ufak bir korku olsa aniden yaklaşıp çekebilirim ama deli gibi titriyor, ağlıyor, 1 metreden fazla yaklaştırmıyor kendisine
Ay insallah atlatirsiniz ya cok uzuldum allah baska dert vermesin de zor oluyor boyle birseye kafayi taktilar mi.cocuk korkuyor diye de uzuluyor insan

Ay insallah atlatirsiniz ya cok uzuldum allah baska dert vermesin de zor oluyor boyle birseye kafayi taktilar mi.cocuk korkuyor diye de uzuluyor insan
Amin :) Sürekli korkuyla titremesini izlemektense zorlayarak da olsa çektik bitti çok şükür. Üzülmeyin siz de, bu seferlik durumu atlattık, darısı diğer dişlere. İlginize teşekkürler...

Back
X