Süt hakki dolsun bebegi bize ver

GÜZELİM inan ki seni huzursuz etmek için yapıyor, sen mutlu ol , huzurlu ol o bundan rahatsız olacak.
eğer vaktin varsa benim eski konularıma bir bak bende buna benzer bir durum yaşadım ve arkadaşların önerileri işime yaradı..

hemen tavrını net koy duymamış olayım öyle şey de seni yumuşatmalarına izin verme saygılı ve soğuk ol duvarlarını aşamasın kimse, ve kesinlikle uzaklaş oradan normalde kimseye bu tip kesin atarlan giderlen çemkir diye yorum yazmam ama iş çığrından çıkacak gibi olmaz öyle saçmalık.... hiç polemiğe girme bebeğe iyi bakma olayına bile girme hiç.... şaka mı yapıyorsunuz de kestirip at bebeğine de kimsenin ismini falan verme bence normalde tamamdır yapılır belki ama çok ipleri ele almaya kalkmışlar kalk toparlan. millet lohusa haliyle tarlaya gidiyor onları hatırla... al ipleri eline ...

Kizlar bi süru sey oldu anca girebildim hepinize düşüncelerinizden dolayi tesekkurler ..susmadım olanlar oldu kabul edemiyorum cehaletlerini birazdan yeni konu da anlatıcam gelismeleri..

Al bir manyak kp kv daha, hayir ben anlamiyorum baskasinin dogurdugu cocuga nasil benim diyebilme cesaretini gosteriyor, kadin kendi kv sinin yaptigi eziyetin aynisini size yapmaya calisiyor esinizde ailesinin bu carpik zihniyetini mutluluktandir diyerekten aldiris etmiyor. Bir an once toparlanipo evinize donun cocuk sizin illaki toparlanip yanliz bakmaya alismaniz lazim eger ki kimseye ihtiyac duymadiginizi gosterirseniz kimsede gelip ben bakitim ben bakacagim diyemez. Yabanci kadinlari hep elestirir kimileri onlarda kadin mi sanki sarma mi sariyorlar yaptiklari yemege bak vs gibi elestirilerde bulunurlar ama hayatimin 2/3 unu avrupada ve farkli farkli ulkelerde yasadim cesitli ulkelerde arkadaslarim var (hatta cogu akademisyen) ve tum kadinlar calisiyorlar hemde 1-2-3 cocuk doguruyorlar hamileligin basindan, dogumun ertesi gununden itibaren cocuklarina full time kendileri bakiyorlar dogum izni bitincede 3-4-6 ay artik ulkeye gore degisiyor cocuk bakiciya gidiyor. biraz buyuyuncede krese sonrada okula. Is durumuna gore sabah baba birakiyor yada aksam anne aliyor. Bitti ne anne karisiyor ne kv , ay benim ki uyumuyor yok benim bebek kolit oldu dayanamiyorum yok cicek cikardi annem yardima gelsin diye birsey yok. Ben anlamiyoru ya bizde bir problem var yada bebek buyutmemizde, tum tanidiklarim 3-5-6 aylik cocuklarini 1-2 haftalik alistirma sonrasinda bakicilara biraktilar o sekilde buyudu cocuklar ne bir gun dert ettiklerini nede cocugun yada annenin sinir krizi gecirdigini duygum. Bir bizim kulturumuzde var bu lohusan kadin 40 gun yataktan cikmaz 1 ay 2 ay anne kv kadinin yaninda kalir , dedeler ananeler babanneler cocuklarin taa kucuklukten herseyine karisir. Cocuk sizin arkadasim cocugu kocan ve sen yatiniz dogunca neden kocan sana ihale ediyor sende kv yada anneye yada artik hangi yasta buyuk kadin varsa akraba ona ihale ediyorsun. Insanlara ne kadar firsat verirsen o kadar kendilerinde o herseyine karisma hakkini gorurler.
Tabi bizde babalarda yurt disindaki kadar bilincli yardimci degil ama mecbur kalsalar illaki yaparlar diye dusunuyorum biz firsat vermiyoruz ve tum bu kargasaya biz sebep oluyoruz bence tum bu dogum hamilelik ve sonrasi adetlerini gozden gecirmek lazim. Yoksa ne bu obsesif kv de kp lerin arkasi kesilir ne bu annenin kv nin surekli evde olmasindan dolayi kaynaklanan ciftlerin kavgalari biter nede lohusa depresyonlari biter. Nede kv kp , anane dede tarafinda simarikca buyutulmus tatminsiz mutsuz doyumsuz cocuklarin sonu kesilir.

Bak güzelim bunlar kesinlikle oğullarının yanında bunu yapmazlar,
onlar oğulları varken ağzını açmaz, sus pus, oğlum ben gelinimi çok severim, ben onun işine karışmam vs..
onlar yanlızken yaparlar..
Evet esimin yaninda beni surekli sevdigini soyluyor yanlizken cadı..

Isim konusunda bir oneri yok ki ismi bu olucak dediler kp ismiyle karnimi sevmeye basladilar kp ismi ile sealenip duruyorlar esim kahvalti masasinda onun adi x degil kp adina x diyelim ..x degil pandora y diyor y diye sevin dedi..şok oldular kv küstu esimde anne k bakma bebegin annesi pandora bi suru sikinti yasadi ben yanindaydm ona fikor bile sorulmadi ben daha fazla israr etmeyin derim dedi ..

Kuzenim intahar etti bunalimdaydm o yuzden geldim orda cok yanlizdim burda esimin akrabalari cok iyiler annesi haric..yoksa fikirleriniz onemli o yuzden konu aciyorum

Aynen ya benim esimide babaannesi buyuttu sayilirmis kv calistigi icinmis..ben cocuk annesiyle buyumeli terbiyeyi annesi vermeli ben cocugumu kimseye emanet edemem dedigimde benim oglum terboyesiz mi babaannesi ha ben ne farkeder demisti sizin icin farketmez benim icin fark cok demistim

Kadin bilimi onyerneti herseyi reddediyor o oyle gormemis mis mis ama artik karisamaz isim konusunda esim fena soyledi lafi annesi pandora o ismini koydu seveceksen onun istedigi isimle sevin dedi..konudan uzun zaman gecti kayinvalide ile konusmuyorum en son bebegime karisamazsin dedim hastaneye gidiyoruz bizden once orda mubarek ultrasnda oglunu gorcekmis nerden oglun oluyo babaannesin dedim

Helal olsun eşine de çok güzel anlatmış.Burda hala daha annesini savunan koca görmekten içim şişmişti.
Büyük darbe olmuş ,bence kv.nin artık sesi çıkmaz :)

Helal olsun eşine de çok güzel anlatmış.Burda hala daha annesini savunan koca görmekten içim şişmişti.
Büyük darbe olmuş ,bence kv.nin artık sesi çıkmaz :)
:))) darısi digerlerinin başına annesi eşimin yaninda surekli agliyordu aglayarak yaptiriyordu herseyi isim konusunu bile ..ama artik karismaz heralde esim herkesin icindé beno savundu karismayin dedi :)(

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…