Süt kanallarının tıkanması, süt incisi

Zeytin_zey

Eren ❤️
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2023
2.933
3.068
63
32
Kızlar , süt incisi denilen şey çıktı göğüs ucumda. Sol göğsümde süt kanallarım tıkandı. Açmak için ve bu süt incisi denilen beyazlığın gitmesi için öneriniz var mı?

Mastit olmamaya çalışıyorum , kaç güne geçer bu süt incisi

Ben çok çektim bu illetten, hatta genel olarak emzirirken başa gelebilecek tüm meme sorunlarından.. Eczaneden İngiliz karbonatı alın, bir kaseye dayanabileceğiniz sıcaklıkta su koyun, içine 1 - 2 çay kaşığı İngiliz karbonatı koyup karıştırın, meme ucunuzu buna batırın. Bi 10 dk bu şekilde batırın çıkarın, emzirme sastiyse durulayıp emzirin bebeğinizi. Değilse elle önce dıştan içe masaj, sonra sağım yapın. Emzirdikten ya da sağım yaptıktan sonra da ucuna zeytinyağı sürüp kapatın. Gün içinde her emzirme saatinde, belki daha sık bunu tekrarlayın, o inci yumuşayacak, bir emzirme sırasında bebek açılmasını sağlayacak ve boşalacak. Oradan bağlı olan kanallar da açılacak ve rahatlayacaksınız. Bir de burada forumda görmüştüm, kesitini kullanmış biri takviye olarak, topaklanma önleyici olduğu için sütü de homojen hale getiriyormuş ve tıkanan kanallar açılıyormuş. Bu da aklınızda bulunsun eczaneye sorabilirsiniz.

Çok teşekkür ederim deneyeyim dediklerinizi

Bu arada gümüş kapak kullandıktan sonra tetiklendiğini düşünüyorum,bu kapaklar herkese iyi gelirken ben de niye böyle bi şeye sebebiyet verdi şaşkınım

Bu arada gümüş kapak kullandıktan sonra tetiklendiğini düşünüyorum,bu kapaklar herkese iyi gelirken ben de niye böyle bi şeye sebebiyet verdi şaşkınım
Kapak yerine streç film kullanabilirsin, bende yaralardan çok çektim de kremleyip yağlayıp strecledim gelen sutlerle birlikte öyle havasız durabildigi kadar durdurdum iki günde toparlandı şükür, onu deneyebilirsin pratik ve baya işime yaradı

Bendede çıkmıştı bir kere ağrı yapıyordu ve sertlik vardı . Bende iğnenin ucunu ateşle kızdırıp batırdım ve elle sagabildigim kadar sağıp sonra makinayla sağım yaptım açıldı Kanal . Sonra emzirdim ve geçti anında. Zeytin_zey

Ay kesitini diye düzeltmiş telefon, lesitin takviyesi. Bana da gümüş kapak, içi silikonlu plastik olan kapaklar, meme pedleri falan yaralarımı arttırdı hep, zeytinyağı sürüp emzirme aralarında açık tutmak, ya da sadece bir penye atlet giymek iyi geldi

Göğüs kalkanı kullanın bence, gümüş kapak hava ile teması kestiği için iyi bir şey değil

Kızlar zeytinyağını ilk defa sürüp streçledim hafif sızlama ve hafif kaşınma oldu ama azdı dediğim gibi. Normal mi? Bir de ne kadar süre streçle kalmalı?

Kızlar bi de 2 gündür sıcak duşa giriyorum masaj yapıyorum, zeytinyağı sürüyorum. O beyazlık biraz kabuk bağlar gibi bi şey oldu sanki biraz da küçüldü ama aynı yerde duruyor. Tek iyi şey, önceye göre ağrı baya azaldı. İşte tek sorun sanki bu bahsettiğim göğsümde süt diğerine göre daha az geliyor gibi hissediyorum hep. Ne kadar zamanda geçer?

Ya ben de patlasın istiyorum ama iğne kullanmaya korkuyorum kendiliğinden nasıl geçicek merakla bekliyorum ben de

Havalar hafiften soğumaya başlayınca sürekli göğüsler açık da gezilmiyor artık :/ bana da penyeli şeyler zarar vermiyor. Sadece dışarı çıkmam gerekince mecbur bi şeyler koymam gerekiyor, bu da işte sıkıntı :/

Strecle istedigin kadar dursun emzirmeden sonra geri kapat ki tam iyilesmeden tekrar tahriş olmasin, kaşıntı olur öyle merak etme, bugün yarin geçer gider, devam et sen bakımına

Göğüs kalkanı kullanın bence, gümüş kapak hava ile teması kestiği için iyi bir şey değil
Aslında ilk 15 gün full göğüs kalkanı kullandım, göğüs ucu yaram olmadı bu sayede dediğin gibi daha iyi

Ama sürekli kullanımı biraz sıkıntılı, çünkü habire tak çıkar , bi de sütyen içinde aşırı büyük duruyor dışarı çıkarken gümüş kapak daha iyi olur demiştim , o da burnumdan geldi

O süt incisi olan yerde ona bağlı kanallar tıkalı olduğu daha az süt gelir, emzirmede rahatlama hissetmezsin ama açılınca düzelecek hepsi. Böyle bakımlı yumuşak tuttuğun sürece 1 - 2 gün içinde bebek emerken kendiliğinden açılacak patlayacak. İğne ben de duymuştum da cesaret edemedim bu şekilde kendiliğinden açıldı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…