- 9 Ağustos 2019
- 175
- 149
- 53
- 28
- Konu Sahibi khilall214
Emzirmek ve süt sağmak aynı değerde kalori yaktırıyor mu ? Emzirmek zayıflatır derler süt sağmak da öyle mi
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bir miktar emzirmek fazla olabilir bebeği uygun pozisyonda tutmaya çalışmak da kalori harcatıyo bence. Emen çocuk uzun süre memede kalabiliyo süt gelmese de emmeye devam ediyo mesela. Ama sağılan sür bir iki dakikada biberonla veriliyor bitiyor sadece besleme işi olmuş oluyor.Tecrübeli anneler şuna bir cevap yazarsanız çok sevinirim![]()
Ah keske dediginiz gibi olsa. Ancak sut sagmak o kadar zahmetli bir is ki. Bebegim dogdugundan beri dil bagi oldugu icin emziremedim ve mama da vermek istemedim o yuzden hep sagarak anne sutu verdim. Sagip biberonla besleyince isiniz bitmiyor malesef ki. Biberonlarin yikanmasi, sonra sterilizasyonu ve kurulanmasi, yerlestirilmesi, ardindan pompanin gunluk yikanmasi, sterilizasyonu ve kurulanmasi var. Bu arada bir yandan da bebek yerinde durmuyor, benim ki mesela surekli pompa ile oynamak istiyor. Sekilden sekle giriyorum gunde 7-8 kez 20'ser dakika da sagim yapiyorum ve 6 tane biberon var bulasik makinesi gunde 4-5 kez calisiyor. O yuzden gayet de saglam kalori yaktiriyor benden soylemesi.Bir miktar emzirmek fazla olabilir bebeği uygun pozisyonda tutmaya çalışmak da kalori harcatıyo bence. Emen çocuk uzun süre memede kalabiliyo süt gelmese de emmeye devam ediyo mesela. Ama sağılan sür bir iki dakikada biberonla veriliyor bitiyor sadece besleme işi olmuş oluyor.
Bu kısmı biliyorum. Yakın bir arkadaşım 1.5 yaşa kadar sadece sağım yaparak süt verebildi. Ek ev işi ama doktorlar ne kadar işiniz olursa olsun ekstra spor yürüyüş önerirler mesela. Onun gibi düşünün. Yani hem hormonsal uyarım hem de 15 kilo çocuk kucakta tutabiliyosunuz mesela 2 yaşta da 50 dk. Ben emzirmenin daha kalorili olduğunu düşünüyorum. Daha kolay evet hop çıkar emzir. Sizin gibi zahmet detay sterilizasyon işlemi yok. Saat gözetmek yok. Ama sabaha kadar ben gibi çok emziren arkadaşımın üzerinde idi sabahlara kadar.Ah keske dediginiz gibi olsa. Ancak sut sagmak o kadar zahmetli bir is ki. Bebegim dogdugundan beri dil bagi oldugu icin emziremedim ve mama da vermek istemedim o yuzden hep sagarak anne sutu verdim. Sagip biberonla besleyince isiniz bitmiyor malesef ki. Biberonlarin yikanmasi, sonra sterilizasyonu ve kurulanmasi, yerlestirilmesi, ardindan pompanin gunluk yikanmasi, sterilizasyonu ve kurulanmasi var. Bu arada bir yandan da bebek yerinde durmuyor, benim ki mesela surekli pompa ile oynamak istiyor. Sekilden sekle giriyorum gunde 7-8 kez 20'ser dakika da sagim yapiyorum ve 6 tane biberon var bulasik makinesi gunde 4-5 kez calisiyor. O yuzden gayet de saglam kalori yaktiriyor benden soylemesi.
Haklisiniz tabi bence her ikisi de cok zahmetli isler ve tek odulleri bol kalori yakmak sanirim :) yedinci aya girdim ve ben de sabaha kadar sagim yapiyorum, sagmaktan memelerimin uclari kaniyor artik. Neyse ki anne sutu ile besleniyorlar, en onemlisi saglikli olmalari bu kadar zahmetin en onemli oduluBu kısmı biliyorum. Yakın bir arkadaşım 1.5 yaşa kadar sadece sağım yaparak süt verebildi. Ek ev işi ama doktorlar ne kadar işiniz olursa olsun ekstra spor yürüyüş önerirler mesela. Onun gibi düşünün. Yani hem hormonsal uyarım hem de 15 kilo çocuk kucakta tutabiliyosunuz mesela 2 yaşta da 50 dk. Ben emzirmenin daha kalorili olduğunu düşünüyorum. Daha kolay evet hop çıkar emzir. Sizin gibi zahmet detay sterilizasyon işlemi yok. Saat gözetmek yok. Ama sabaha kadar ben gibi çok emziren arkadaşımın üzerinde idi sabahlara kadar.
Siz sadece son kısım olan besleme aşamasını düşünmüşsünüz. Ama sağım yapanlarda bilir ki her sağma hareketinde süt gelmez, bebegin süt gelmese de memeyi çekmesi ya da orada uyuya kalması gibi düşünebilirsiniz.Bir miktar emzirmek fazla olabilir bebeği uygun pozisyonda tutmaya çalışmak da kalori harcatıyo bence. Emen çocuk uzun süre memede kalabiliyo süt gelmese de emmeye devam ediyo mesela. Ama sağılan sür bir iki dakikada biberonla veriliyor bitiyor sadece besleme işi olmuş oluyor.
Muhteşemsiniz ya tam olarak aradığım cevap buydu yeterince tatmin etti.Chatgpt:
Evet, süt sağmak da emzirmek kadar kalori yaktırır çünkü vücudun süt üretimi için harcadığı enerji aynıdır. Ancak birkaç küçük fark olabilir:
Emzirme sırasında bebeğin emme hareketi oksitosin hormonunu daha fazla tetikleyebilir, bu da süt akışını ve dolayısıyla enerji harcamasını artırabilir.
Pompa ile sağım bazen sütü tamamen boşaltamayabilir, bu da süt üretimini ve dolayısıyla kalori yakımını biraz etkileyebilir.
Cilt teması ve bebeğin kokusu, süt salınımını daha doğal hale getirir, bu da süt üretimini biraz daha verimli yapabilir.
Genel olarak, süt sağmak da ortalama günde 300-500 kalori yakmanı sağlar, yani emzirmeye çok yakın bir etkiye sahiptir. Eğer sağımı düzenli ve yeterince sık yapıyorsan, kalori yakımı açısından büyük bir fark olmayacaktır.