süt üretimi için gebelikte yapılabilecek bişeyler var mı?

aysee

Guru
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2007
134
4
316
mrb ben 36 haftalık hamileyim ikinci çocuğum kızımda sütüm çok az geldi ne yaptıysam artmadı zaten kızımda emmek istemedi ama ben emzirmeyi çok istiyorum bu bebeğimde de aynı şeyleri yaşamak istemiyorum doğumdan sonra süt üretimi için şimdiden yapılabilecek bişeyler var mı?

aynen canım sana katılıyorum
ben de oğlumu hiç emziremedim hep pompayla sağıp verdim ama anca 1 ay
bi annenin bebeğini emzirememesi çok kötü bi durum
ben çok üzülmüştüm

ben de şimdi ikinciye hamileyim
9. ayıma girdiğimde bol bol Humana Süt arttırıcı çaylardan içicem
bitkisel olduğu için şimdiden içemem
bide hergün bulgur pilavı veya kısır yapıp yemeyi düşünüyorum

başka neler yapılabilir acaba
inşallah çok sütümüz olur ve bebeklerimiz emer

Erkan topuz, İbrahim saraçoğlu bir programa çıkınca orada takip etmeye çalışıyorum ben. Mutlaka anne sütünü artıracak şeyler söylüyorlar çünkü. Çalıştığım için çok kısa yakalayabildim. Benim not aldıklarım, rezene çayı, ısırgan otu ( annem mevsiminde kuruttu, doğumdan sonra rezene çayına katacağız) Tahin-pekmez, her tür hoşaf (özellikle kara erik, kara üzüm) incir mevsimi değilse hoşafı yine, beyaz üzüm, bol yeşillik (yeşil soğan, dereotu,maydonoz)...

Aklımda bunlar kalmış. Ben bulgur pilavı yemeyi düşünmüyorum, hem kilo aldırıyor hem de çok gaz yapıyor. Doktorum hamileyken bile gerek yok demişti. Açıkçası ben herşeyin hoşafını yapıp içmeyi düşünüyorum, sıvı şeyler daha çok süt yaparmış. Doğumum nasipse aralık sonu o yüzden kara üzümü alıp dondurucıya atmayı düşünüyorum. Diğerlerinin mevsimi geçti zaten.

İnşallah çok sütümüz olur. fazla fazla olur hemde :)

ve kızlarr sakın gaz yapan şeyler yemeyin doğumdan sonra ben acı,ekşi nevarsa yedim sütüm var diye ama zamanla kızım emmemeye başladı çünkü sütümün tadı gitti bence.arkadaşımsa hiiç yemiyor çok dikkat ediyorr ama sütü olmamasına rağmen kızı memeye yapışık geziyor sanırım onun sütü çok tatlı+çay kahve kesinlikle içmeyinn

arkadaşlar nette süt üretimi ile ilgili araştırma yaparken rastladım doğumdan sonra hergün 1 adet soda içmek sütü artırıyormuş ben deneyeceğim inş işimize yarar

Back
X